- 22 Eylül 2017
- 2.605
- 2.746
- 133
- Konu Sahibi rrrapunzelll
-
Merak ettim nasıl kapatıyordunuz arabanızı. Şimdi bi bebek arabamız var zaten iki parça şeklinde kocaman bişey oturma kısmını çıkarmadan iskeleti kapanmıyor hem iskeleti hem bebeği hem oturak kısmını nasıl taşırım acaba? Hee gittim baston aldım bir koluma bebek çantasını taktım bir koluma kızımı aldım tek elle arabayı katlayıp çanta omzumda eğilip arabayı elime alıp (çarşı pazardan gelirken alışveriş çantalarını saymıyorum) otobüse binmek nasıl bir eziyettir. Çocuklu insanlar için hayat zaten yeteri kadar yorucu, stres ve zor bir de insanlar zorlaştırmasa yardımcı olunsa çok mu zor ki?Otobuslerde vs bende kapatilmasi taraftariyim 2 kizim var ikiside bebek arabasi kullaniyor ama kisileri engelleyemem kapatir binerim otobuse..
Konuyu gormusken Allah askina avm asansorlerini rahat birakin . orasi engelli bebek arabali hamile yasli insanlar icin. Size yuruyen merdiven yapilmis. birakinda binebilelim. saglikli dinc insanlar asansorde. Yahu azcik yuruse hareket olur ama yok .
Yaklasik 10 yillik sabah 8 aksam 7 haftada 6 gunluk calisma hayatindan sonra sonra 4 aydir evdeyim. Bebem 3 aylik. Valla yostura yostura geziyorum. Evde bebisle olmanin tadini cikariyorum. 50 gunlukken bebis istanbula muzikale gittim. 70 gunlukken mudanyaya kahvaltiya gittim. Simdi havada guzel atiyorum bebek arabasina park bahce yakinimda neresi olursa gidiyorum. Aliyorum kitabimida o acik havada bebek arabasinda uyumanin tadini cikariyor bende aliyorum kahvemi kitabimi acik havada keyif yapiyorum. Arayan olursa napiyorsun diye surtuk gibi ssurtuyorum diyorumhayat bana guzel. Kim demis anneler eve tikilip kalmak zorunda diye. Asansor bebek arabalilarin tekelinde degilse tranvaylar toplu tasimalarda geri kalanlarin tekelinde degil.
Gezelim hanimlar. Bahar geldi havalar guzel cicekler acti. Kimsenin sizi eve tikmasina izin vermeyin.
Ne mesaj verdim be ya
tek el hareketiyle kapaniyor bizimkisi. Cok cok cok mecbur kalmadikca binmem zaten sahsi arabamiz var . Bursa da binmistim otobuse onda da cocuk kucagimdayken tek elimle katladim ordan bi genc el ativerdi koydu iceri :) yurdum insani nasil kibar.Merak ettim nasıl kapatıyordunuz arabanızı. Şimdi bi bebek arabamız var zaten iki parça şeklinde kocaman bişey oturma kısmını çıkarmadan iskeleti kapanmıyor hem iskeleti hem bebeği hem oturak kısmını nasıl taşırım acaba? Hee gittim baston aldım bir koluma bebek çantasını taktım bir koluma kızımı aldım tek elle arabayı katlayıp çanta omzumda eğilip arabayı elime alıp (çarşı pazardan gelirken alışveriş çantalarını saymıyorum) otobüse binmek nasıl bir eziyettir. Çocuklu insanlar için hayat zaten yeteri kadar yorucu, stres ve zor bir de insanlar zorlaştırmasa yardımcı olunsa çok mu zor ki?
Evet haklısınız, öyle de olmamalı. Sorun hep tek taraflı anlayış ve saygı beklememiz.Ben de o kapıyı nasıl olsa tutuyor diye asıl tuttuğum kişiden sonra hızlı hızlı geçmeye çalışıp beni orada ağaç edenlere deliriyorum ama ne yapalım. Adam ölürken ambulans çağırma işini bile komutla anca yapıyoruz, şaşırmamak lazım. Anlamayana söylemekte sakınca görmüyorum ama insanlar günlük yaşam içerisinde dikkat edemeyebiliyorlar böyle şeylere.
Önceki sayfalarda yorum yazdım, iskeleden vapura binmeye çalışan bebek arabalı bir kadın hakkında, ayağımı ezmesi önemli değildi, altından değil, geçer yani. Ancak çocuğunun düşmesine sebep oldu insanların önüne geçeceğim diye. Belki o kalabalıkta ezilecek telef olacaktı çocuk. Saygı duymayarak verdiğimiz tek zarar çevreye değil kısaca.
Belki de kaldirimlar araçlar tarafindan işgal edildigi icin, ya da kaldirim pat diye nerdeyse yarım metre yukseklikte bittiği icin bebek arabasini kaldirimdan suremiyorlardir, ne dersinizben arabayla giderken bebek arabasını yola doğru çıkaran anne babaları ezmek istiyorum daha çok.
Aslında en temel sebep bu.Belki de kaldirimlar araçlar tarafindan işgal edildigi icin, ya da kaldirim pat diye nerdeyse yarım metre yukseklikte bittiği icin bebek arabasini kaldirimdan suremiyorlardir, ne dersiniz
Yetişmesi gereken bir yer vardır mesela sinema vs gibi. Dön dön dön 3-4 kat çıkmaktansa asansörle çıkıvereyim diye düşünür. O avmleri de insanlar sadece merdivenle istedikleri katlara çıkmak yerine biraz gezsinler diye hep kapılardan uzakta yaparlar, fark ederseniz. Bir de kimin ne hastalığı ne rahatsızlığı var bilemezsiniz, 21 yaşındayım bel fıtığım var zorunda kalmadıkça dışarı da pek çıkmam dışarıdan görseniz ‘gencecik kız niye asansöre biniyo’ dersiniz. Elbette keyfi binenler de var onları savunmuyorum.Sırf sinirimi bozmamak için bebek arabasıyla yürüyen merdivenden inip çıkıyorum. Bebeğim ve ben kimsenin kıymetli varlığını asansörden mahrum etmemiş oluyoruz böylelikle.
Cidden bunu yapıyorum. Ve şu konuda merakımı giderecek birini arıyorum: yürüyen merdivenle asansörün farkı nedir bebeksiz ve engelsiz biri için?
Gerçekten çok merak ediyorum neden asansör tercih edilir? Ben bebeğim olana kadar avmlerde asansör olduğunu bile bilmiyordum.
Bende aynısını söylediğim için piremses anne ilan edildimBen de avmlerde yürüyen merdivene binebileceği halde gidip asansörü işgal eden ve sen bebek arabasıyla dururken 10 kişi toplaşıp yüzüne baka baka asansörü dolduran tiplere sinir oluyorum.Şu bebek arabasından bi kurtuluyum ben de herkese aynısını yapıcam bugüne kadar boşa insanlık etmişim.
Bebek arabası cidden çok itici hayvan gibi bir şey. Mümkün oldukça kullanmak istemiyorum.Sırf sinirimi bozmamak için bebek arabasıyla yürüyen merdivenden inip çıkıyorum. Bebeğim ve ben kimsenin kıymetli varlığını asansörden mahrum etmemiş oluyoruz böylelikle.
Cidden bunu yapıyorum. Ve şu konuda merakımı giderecek birini arıyorum: yürüyen merdivenle asansörün farkı nedir bebeksiz ve engelsiz biri için?
Gerçekten çok merak ediyorum neden asansör tercih edilir? Ben bebeğim olana kadar avmlerde asansör olduğunu bile bilmiyordum.
Hmm o zaman büyük bir yanılgı yaşıyorlar, çünkü yürüyen merdivenler gerçekten genelde daha hızlı ve konforlu. Üstelik sizin gibi zorunlu olanlar dışında tercih edenleri sormuştum. Ekstrem bir örnek oldu ama olsun.Yetişmesi gereken bir yer vardır mesela sinema vs gibi. Dön dön dön 3-4 kat çıkmaktansa asansörle çıkıvereyim diye düşünür. O avmleri de insanlar sadece merdivenle istedikleri katlara çıkmak yerine biraz gezsinler diye hep kapılardan uzakta yaparlar, fark ederseniz. Bir de kimin ne hastalığı ne rahatsızlığı var bilemezsiniz, 21 yaşındayım bel fıtığım var zorunda kalmadıkça dışarı da pek çıkmam dışarıdan görseniz ‘gencecik kız niye asansöre biniyo’ dersiniz. Elbette keyfi binenler de var onları savunmuyorum.
Sırf çocuklu olduğunuz içinde hayatta ve sosyal yaşamda öncelikli olduğunuz gibi bir kanıya nasıl vardınız çok merak ediyorum.
Canım asansöre binmek istiyorsa 25 yaşında da olsam binerim.Saabahın köründe kalkıp okula işe yetişiyosam o travmaya metroya binerim neden size öncelik vereyim.Bütün gün çalışıp yorulmuşum ama size yer vermek zorundayım öyle mi.Ben de her avmde önüme fırlayan çocuklardan bebek arabalarından bnalıyorum ama sesimi çıkarmıyosam siz de bana ve benim gibilere saygı duyacaksınız.
Herkes eşit hakka sahip.Herkesten sırf çocuklusunuz diye ilgi alaka beklemeyin hayal kırıklığına uğramazsınız
Azimliyim, bunun mantıklı açıklamasını bulacağım mutlaka :)Bebek arabası cidden çok itici hayvan gibi bir şey. Mümkün oldukça kullanmak istemiyorum.
Ama avm de sizin yaptığınızın aynını yapıyorum.
Yürüyen merdivene sokuşturuyorum. Asansörün önü elinde kahveyle kih kih yapan gençlerle dolu.
Asansör herkesin hakkı eyvallah da,engelli olmayan insan için yürüyen merdivenin nesi zor olabilir aklım almıyor.
Bigun sende anne olacaksınBen de benim ayaklarımı arabayla ezen, eşyalarımı hunharca her şeyi kıran çocuklarına vermemizi bekleyen, paşa ve piremses annelerine tahammül edemiyorum, ne olacak şimdi?
Kendinizi kucucuk aciz bebekle esit hakka sahip gorecek kadar bencilsiniz..hayret icinde okudum cidden..Sırf çocuklu olduğunuz içinde hayatta ve sosyal yaşamda öncelikli olduğunuz gibi bir kanıya nasıl vardınız çok merak ediyorum.
Canım asansöre binmek istiyorsa 25 yaşında da olsam binerim.Saabahın köründe kalkıp okula işe yetişiyosam o travmaya metroya binerim neden size öncelik vereyim.Bütün gün çalışıp yorulmuşum ama size yer vermek zorundayım öyle mi.Ben de her avmde önüme fırlayan çocuklardan bebek arabalarından bnalıyorum ama sesimi çıkarmıyosam siz de bana ve benim gibilere saygı duyacaksınız.
Herkes eşit hakka sahip.Herkesten sırf çocuklusunuz diye ilgi alaka beklemeyin hayal kırıklığına uğramazsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?