Bebek arabası ile ilerlerken önünüze atlayanı ezmek isteyen varmı ? Ben gibi :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merak ettim nasıl kapatıyordunuz arabanızı. Şimdi bi bebek arabamız var zaten iki parça şeklinde kocaman bişey oturma kısmını çıkarmadan iskeleti kapanmıyor hem iskeleti hem bebeği hem oturak kısmını nasıl taşırım acaba? Hee gittim baston aldım bir koluma bebek çantasını taktım bir koluma kızımı aldım tek elle arabayı katlayıp çanta omzumda eğilip arabayı elime alıp (çarşı pazardan gelirken alışveriş çantalarını saymıyorum) otobüse binmek nasıl bir eziyettir. Çocuklu insanlar için hayat zaten yeteri kadar yorucu, stres ve zor bir de insanlar zorlaştırmasa yardımcı olunsa çok mu zor ki?

Sokaklarda otobuslerde metrobuslerde bebek arabaslisin diye insanlara cemkirmeden yapiyorsan ne mutlu sana.

Kim tutar seniii

tek el hareketiyle kapaniyor bizimkisi. Cok cok cok mecbur kalmadikca binmem zaten sahsi arabamiz var . Bursa da binmistim otobuse onda da cocuk kucagimdayken tek elimle katladim ordan bi genc el ativerdi koydu iceri :) yurdum insani nasil kibar.
Ama suan Kayseri de binmeye kalksam ustumden ezip de gecerler yardim etmeyi birak iteklerler birde :))
Cocuklu insana eziyettir evet otobus. 2 yasindan sonra bebek arabasiz iyidir.

Sırf sinirimi bozmamak için bebek arabasıyla yürüyen merdivenden inip çıkıyorum. Bebeğim ve ben kimsenin kıymetli varlığını asansörden mahrum etmemiş oluyoruz böylelikle.
Cidden bunu yapıyorum. Ve şu konuda merakımı giderecek birini arıyorum: yürüyen merdivenle asansörün farkı nedir bebeksiz ve engelsiz biri için?
Gerçekten çok merak ediyorum neden asansör tercih edilir? Ben bebeğim olana kadar avmlerde asansör olduğunu bile bilmiyordum.

Evet haklısınız, öyle de olmamalı. Sorun hep tek taraflı anlayış ve saygı beklememiz.

ben arabayla giderken bebek arabasını yola doğru çıkaran anne babaları ezmek istiyorum daha çok.
Belki de kaldirimlar araçlar tarafindan işgal edildigi icin, ya da kaldirim pat diye nerdeyse yarım metre yukseklikte bittiği icin bebek arabasini kaldirimdan suremiyorlardir, ne dersiniz

Belki de kaldirimlar araçlar tarafindan işgal edildigi icin, ya da kaldirim pat diye nerdeyse yarım metre yukseklikte bittiği icin bebek arabasini kaldirimdan suremiyorlardir, ne dersiniz
Aslında en temel sebep bu.
Kaldırımlar park yeri olarak kullanılonca tabii... Kaç kez yanlarından geçerken anahtarımı çıkarmamak için zor tuttum kendimi.

Yetişmesi gereken bir yer vardır mesela sinema vs gibi. Dön dön dön 3-4 kat çıkmaktansa asansörle çıkıvereyim diye düşünür. O avmleri de insanlar sadece merdivenle istedikleri katlara çıkmak yerine biraz gezsinler diye hep kapılardan uzakta yaparlar, fark ederseniz. Bir de kimin ne hastalığı ne rahatsızlığı var bilemezsiniz, 21 yaşındayım bel fıtığım var zorunda kalmadıkça dışarı da pek çıkmam dışarıdan görseniz ‘gencecik kız niye asansöre biniyo’ dersiniz. Elbette keyfi binenler de var onları savunmuyorum.

Bende aynısını söylediğim için piremses anne ilan edildim

Bebek arabası cidden çok itici hayvan gibi bir şey. Mümkün oldukça kullanmak istemiyorum.
Ama avm de sizin yaptığınızın aynını yapıyorum.
Yürüyen merdivene sokuşturuyorum. Asansörün önü elinde kahveyle kih kih yapan gençlerle dolu.
Asansör herkesin hakkı eyvallah da,engelli olmayan insan için yürüyen merdivenin nesi zor olabilir aklım almıyor.

Hmm o zaman büyük bir yanılgı yaşıyorlar, çünkü yürüyen merdivenler gerçekten genelde daha hızlı ve konforlu. Üstelik sizin gibi zorunlu olanlar dışında tercih edenleri sormuştum. Ekstrem bir örnek oldu ama olsun.
Bence asansör işi bizim toplumun bilinçaltında halen statü meselesi. :)
Freudçuluk oynamıyorum elbette ama cidden saçma geliyor bana. Hem saçma, hem sağlıksız. Hem beden hem ruh sağlığına zarar :))

İlk başta sormak istiyorum çocuğun var mı? Muhteşem şeyler. Bir gülüşüyle tüm gününü aydınlatabiliyorlar. Ama bir yere gidince çok kısıtlı vaktin oluyor. Sen yayıla yayıla gezerken çocuklular ay dur ağlamadan şunuda yapayım ay dur acıkmadan şöyle yapayın ay uyku krizi tuttu gördün mü telaşıyla geziliyor. Ve bunları yaparken muhtemelen uykusuz olunuyor. Ve asansöre binerkende kusura bakma vaktim bu kadar kısıtlıyken senin gibi uyuşuk düşünenlere sıramı vermem. Ve kusura bakma çocuklu gezenle çocuksuz gezen eşit olamaz.

Azimliyim, bunun mantıklı açıklamasını bulacağım mutlaka :)

Herkes kendince haklı bu konuda.
Kızım bebekken haftasonu avm'ye gitmekten nefret ederdim. Bebek arabasıyla gezmek güzel ama katlar arasında asansör kullanmak/kullanabilmek neredeyse imkansız. Hayır bebek arabasıyla binebilsem binerim o yürüyen merdivene ama imkansız ve tehlikeli,mecburen o asansörü bekliyorsun ama gel gör ki eli kolu boş gencecik insanlar sizi ite kaka öne geçmeye calışıyor. Son zamanlarda sling kullanmaya başlamıştım artık haftasonu gideceksem ki rahat rahat gezebileyim.
Sokakta gezerken rampa önüne park eden arabalardan bıkmıştım zaten.
Toplu taşımayı denemedim hiç,sinirlerim o kadar sağlam değil.
Öte yandan araba kullanırken,çocuğunu yol tarafından yürüten annelere kızıyorum yalan yok. Elindeki oyuncak düşse bu çocuk sağa sola bakmadan atlar yola. Sen yürü yol kenarından elini de tut bir zahmet.
Ayrıca trafiğin yoğun olduğu anlarda o arabayı yola itip pat diye çıkan annelere de sinir oluyorum. Ya duramasa o gelen araç,sana birşey olmayacak belki ama o bebek arabasındaki miniğe neler olur artık Allah bilir.
Bilemedim bebek arabası kullandım uzun zaman ama kimseye çarpmadım,aksine önüne bakmadan yürüyen birkaç kişi neredeyse üzerimize düşüyordu. Ha kızım yürürken yine onu görmeyip (önüne bakmıyor çünkü zahmet edip ya telefona yada yanındaki ile sohbete dalmış) çarpan insanlara bende aşırı sinir oluyorum. Biraz etrafinıza bakın yürürken yani.

Bebek arabası kullandım, şu ara oğlum kendi kullanıyor tabi ve fakat oraya buraya insan gözetmeden bebek arabasının itilmesinden hazzetmiyorum demeye geldim. Bizim buralarda bebek arabası açık otobüse binmek yasak, çocuk uyuyorsa ve alan varsa ancak ona göre görmezden gelirler. Öbür türlü mümkün değil, almazlar otobüse.
En azından sizin oralarda bu serbest demek ki, şükredin.

Bir bebek arabalı olarak tahammülsüz herkese gıcık oluyorum.
En çok sorunu bebek arabalılarla yaşadım. Yolun ortasında koca arabayı dakikalarca durduranlar mı dersiniz; her kaldırımda dakikalarca inmesini beklemek mi?Çek kenara sorun yaşamayalım işte.
Almadan önce avm'de test sürüşü bile yaptım. (Kafamın pırıl pırıl olduğu doğrudur.) Bebek kucağımda, çanta sırtımdayken kapatabiliyor muyum; yardımsız araçlara inip binmem mümkün mü diye her şeyi denedim.
Yoksa gerçekten nefret verici bir hal alıyor.

Kendinizi kucucuk aciz bebekle esit hakka sahip gorecek kadar bencilsiniz..hayret icinde okudum cidden..
7 aylik kizim var..ama cocugum olmadan evvelde hep annelere oncelik tanidim..
Ne yapsinlar bebekle evemi kapansinlar.
Bebekle bi aldiklari hava zaten burunlarindan geliyor cogunun..avmde eli bebek arabasiyla o yuruyen merdiven tehlikesine maruz birakan annelerin kaygilarini bigun anne oldugunda anlarsin.
Ve anne olana kadar inan hic asansor kullanmadim..binalarda bebek arabali birini gorunce hep yol verdim.yeri geldi indim merdivenle devam ettim..nasil bu kadar gayesiz olabiliyorsunuz.
Bigun sizde kinadiginiz bu olaylara maruz kalacaksiniz..annelerin yorgunlugunu telasesini bigun sizde anlayacaksiniz.
Yazik cidden ya.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…