- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
- Konu Sahibi rrrapunzelll
-
Bir bebek arabalı olarak tahammülsüz herkese gıcık oluyorum.
En çok sorunu bebek arabalılarla yaşadım. Yolun ortasında koca arabayı dakikalarca durduranlar mı dersiniz; her kaldırımda dakikalarca inmesini beklemek mi?Çek kenara sorun yaşamayalım işte.
Almadan önce avm'de test sürüşü bile yaptım. (Kafamın pırıl pırıl olduğu doğrudur.) Bebek kucağımda, çanta sırtımdayken kapatabiliyor muyum; yardımsız araçlara inip binmem mümkün mü diye her şeyi denedim.
Yoksa gerçekten nefret verici bir hal alıyor.
Canım marka model ismi yazsan sıkıntı olurmu acaba.Çünkü bende bebek arabamı değiştirmek istiyorum ve dediğin gibi kullanışlı birsey arıyorum.Ben de denedimdi, yalnız olmadığıma sevindim
Baston, tek ayak hareketi ile çat diye kapanan bir model seçmem de, hafif gövde tercih etmem de her ihtimali düşünmemden geliyor. Toplu taşıma kullanmam ama kullanacak olursam, avmde asansör kullanmam, yürüyen merdivende kapalı çıkarabilir miyim, dört teker 360 dönüş hafif, kaldırımda basamakta sarsmadan hızlı kaldırıp indirebilme, denge vs vs... İyice deneyip, öğrenip aldım. Salt bu yüzden :)
Ve sıfır sorun yaşadım. Tavsiye ederim herkese.
B
Bigun sende anne olacaksın
Canım marka model ismi yazsan sıkıntı olurmu acaba.Çünkü bende bebek arabamı değiştirmek istiyorum ve dediğin gibi kullanışlı birsey arıyorum.
En güzeli; denemeden alanlara şaşırıyorum ben.Ben de denedimdi, yalnız olmadığıma sevindim
Baston, tek ayak hareketi ile çat diye kapanan bir model seçmem de, hafif gövde tercih etmem de her ihtimali düşünmemden geliyor. Toplu taşıma kullanmam ama kullanacak olursam, avmde asansör kullanmam, yürüyen merdivende kapalı çıkarabilir miyim, dört teker 360 dönüş hafif, kaldırımda basamakta sarsmadan hızlı kaldırıp indirebilme, denge vs vs... İyice deneyip, öğrenip aldım. Salt bu yüzden :)
Ve sıfır sorun yaşadım. Tavsiye ederim herkese.
+1000Ben de benim ayaklarımı arabayla ezen, eşyalarımı hunharca her şeyi kıran çocuklarına vermemizi bekleyen, paşa ve piremses annelerine tahammül edemiyorum, ne olacak şimdi?
Toplu tasimaya bende hic binmedim. Brbrk ufak fazla mikroplu bir ortam o yuzden bir sure daha binmem. Gerci kendi arabamda oldugu icin uzun zamandir toplu tasimaya ihtiyac duymadim. Hele su gunlerde misngibi havada yurumek paha bicilemez. Ama ozel arabasi olmayan ne yapsin. Minibusu bilememde otobus tranvay metro vs de zaten engelli bebek arabalilar icin ozel yerler var. Eskisehirde bazi otobuslerde bisiklet baglama yeri bile var ki bence her sehirde ki her otobuste olmali. Simdi ozel arabasi olmayan gezecekse toplu tasima kullanmasin demek pek dogru gelmiyor bana o yuzden.Valla ben eve tikilsinlar demiyorum da, toplu tasimada acayip zor bence bebekle. Ben kendi aracim olmadan asla cikamam uzaga da gidemem. Anca yurume mesafesi yerlere giderim. Metroya tramvaya hic binmedim,binmeyi de dusunmuyorumfelaket kokuyor icerisi. Hayranim valla sizin gibi annelere,enerji baska bir sey bence.
Not; asansor icin oncelik bebek arabalilara,hamilelere,yaslilara ve engellilere. Dunyanin her yerinde bu gecerli,bizim insanimizin algisi yok o yuzden aldirmayin oyle garip tiplemelere
Bebek arabali arabasiz kimsenin kimseye cemkirme hakki oldugunu sanmiyorum. Sadece arabali arabasiz davasi degil bi yolda duz yurusem bile omuz atip gecen ayimsi cok. Bazilariyla kavgada ediyorum ben.Sokaklarda otobuslerde metrobuslerde bebek arabaslisin diye insanlara cemkirmeden yapiyorsan ne mutlu sana.
Kim tutar seniii
Arabada bebek varken nasıl ezmeyi düşünüyorsun? Yolda otomobilinin önüne biri geçtiğinde gaza bas vur madem öndeki aracı aynı mantıkMerhaba markete girerken, herhangi biyerden geçerken , asansöre binerken özellikle tramvaya bindigimde önde olmama rağmen kenardan kıvrılıp içeri atlayan,veya tramvaydan indigimde arabalı anneler ve engelliler için ayrılan gecite doluşup tek başına geçebilen insanlar için olan yerden geçmeyen ve beni bekleten ne bileyim bunun gibi bir suru ornek boyle insanları ezip geçmek istiyorum bazenben mi sabirsizim ama az saygı degilmi yani tramvaydan kaplayacagin alan 50.60 cm bırak ben geceyim müsait bi köşeye sen her yere girersin zaten dolu ve hepimiz ayakata gidecegiz derdim oturmakta değil gezdigim her yerde önüme birilerinin atlaması ezip gececegim bir gün boyleleri azıcık saygı azıcık trafikte bile.öncelik yayanin olduğu halde yol vermeyen sıyırıp geçen leride unutmamak lazim tabi
Yurumek cok guzel evet. Hem saglik acisindan hem de bebisin guzel vakit gecirmesi acisindan. Ben avmye mumkun oldugu kadar gitmemeye calisiyorum zaten. Gittigim zaman da sadece alacaklarimi alip cikmaya calisiyorum. Arada oyun alanina goturuyorum cocugu ama sagliksiz buldugumdan hosuma gitmiyor. Sokakta yurumek paha bicilemez. Havalar iyice isinana kadar biz de yuruyusteyiz.Toplu tasimaya bende hic binmedim. Brbrk ufak fazla mikroplu bir ortam o yuzden bir sure daha binmem. Gerci kendi arabamda oldugu icin uzun zamandir toplu tasimaya ihtiyac duymadim. Hele su gunlerde misngibi havada yurumek paha bicilemez. Ama ozel arabasi olmayan ne yapsin. Minibusu bilememde otobus tranvay metro vs de zaten engelli bebek arabalilar icin ozel yerler var. Eskisehirde bazi otobuslerde bisiklet baglama yeri bile var ki bence her sehirde ki her otobuste olmali. Simdi ozel arabasi olmayan gezecekse toplu tasima kullanmasin demek pek dogru gelmiyor bana o yuzden.
Ona enerji demeyelim de 3 ay sonra ise donecek beyaz yakanin ozgurlugun tadini cikarmasi diyelim. Yoksa belim ayaklarim filan kopuyor
Her gün en az 4-5 defa yürüyen merdivenlerden inen bebek arabasıyla karşılaşıyorum. Yanlarından geçerken ben korkuyorum bir şey olacak diye, sıkışa sıkışa geçiyorum. Anne/babaların bunu önemsememesi çok garip geliyor.Bende avm de asansör bekleyen özellikle gençlere sinir oluyorum. Bebek arabasıyla yürüyen merdivenlerden inemeyeceğimize göre bi zahmet öncelik hakkı tanıyın. Asansöre binme önceliği engellilere, yaşlılara, bebek arabalarına.
Çok da güzel bir mesaj verdiniz. Bebekli çocuklular niye geziyor zihniyeti de enteresan.Yaklasik 10 yillik sabah 8 aksam 7 haftada 6 gunluk calisma hayatindan sonra sonra 4 aydir evdeyim. Bebem 3 aylik. Valla yostura yostura geziyorum. Evde bebisle olmanin tadini cikariyorum. 50 gunlukken bebis istanbula muzikale gittim. 70 gunlukken mudanyaya kahvaltiya gittim. Simdi havada guzel atiyorum bebek arabasina park bahce yakinimda neresi olursa gidiyorum. Aliyorum kitabimida o acik havada bebek arabasinda uyumanin tadini cikariyor bende aliyorum kahvemi kitabimi acik havada keyif yapiyorum. Arayan olursa napiyorsun diye surtuk gibi ssurtuyorum diyorumhayat bana guzel. Kim demis anneler eve tikilip kalmak zorunda diye. Asansor bebek arabalilarin tekelinde degilse tranvaylar toplu tasimalarda geri kalanlarin tekelinde degil.
Gezelim hanimlar. Bahar geldi havalar guzel cicekler acti. Kimsenin sizi eve tikmasina izin vermeyin.
Ne mesaj verdim be ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?