Bebek arabası ile ilerlerken önünüze atlayanı ezmek isteyen varmı ? Ben gibi :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ben de denedimdi, yalnız olmadığıma sevindim
Baston, tek ayak hareketi ile çat diye kapanan bir model seçmem de, hafif gövde tercih etmem de her ihtimali düşünmemden geliyor. Toplu taşıma kullanmam ama kullanacak olursam, avmde asansör kullanmam, yürüyen merdivende kapalı çıkarabilir miyim, dört teker 360 dönüş hafif, kaldırımda basamakta sarsmadan hızlı kaldırıp indirebilme, denge vs vs... İyice deneyip, öğrenip aldım. Salt bu yüzden :)

Ve sıfır sorun yaşadım. Tavsiye ederim herkese.

Canım marka model ismi yazsan sıkıntı olurmu acaba.Çünkü bende bebek arabamı değiştirmek istiyorum ve dediğin gibi kullanışlı birsey arıyorum.

En güzeli; denemeden alanlara şaşırıyorum ben.
Arabayla deneme için avm içine çıkmamın mümkün olmadığını söylediler; nasıl direttiysem depoda iniş çıkış yaparken buldum kendimi
Hatta şefe dakikalarca bir sürüş parkuru oluşturmaları gerektiğini anlattım
Bakınca çok abartı geliyor ama gerçekten denendiğinde problemsiz oluyor.

Ben de benim ayaklarımı arabayla ezen, eşyalarımı hunharca her şeyi kıran çocuklarına vermemizi bekleyen, paşa ve piremses annelerine tahammül edemiyorum, ne olacak şimdi?
+1000
birde pazar gibi insanların birbirine çarparak yürüyebildigi bir yerde kocaman dev boy bebek arabalarıyla pazara çıkmış milletin ayağını koluna beline neresine çarptığını umursamadan gezen annelerden hoşlanmıyorum

Bebekli annelere hep yol veririm , önlerine atlamam , iki kişinin yükünü taşıyor diye düşünürüm hep ve buna göre davranırım ancaaaaaak nerde bir "Dünyada doğum yapabilen tek kadın benim , insan üretiyorum içimde" gibi absürt düşüncelerle "Her yer bize ait." havalarında gezen , bebeği yokken annelere saygı göstermeyen ama bebek sahibi olduktan sonra ise her yerde öncelik ve saygı bekleyen yeni annelere de aşırı kıl olduğumu belirtmeden geçemicem.Ohhh be , ne kadar dolmuşsam tek cümleyle destan yazdım.

Ben de bebek arabalılara uyuzum o nolcak? Sksksms
Hepsine değil tabi; mıy mıy hareket edip, kılını kıpırdatmayıp, sadece karşı taraftan hareket etmesini bekleyenlere mesela...

Bir de o arabada şehzade taşıyormuş triplerine girenlere

Onca yıldır bebek arabası kullanıyorum daha bir kere birinin ayağını ezmedim, benim ayağımı ezen de olmadı. Şaşkınım burda okuduklarıma.

Ergonomik kanguru benim kurtarıcım oldu. 2,5 yaşına kadar kanguru kullandım pazara da gittim yürüyerek ellerimi kollarımı sallaya sallaya marketlerede. Gezmeyede gittim tozmayada. Kimseyi rahatsız etmedim kimsede beni rahatsız etmedi. Bebeğin Boyu 80 cm öncesi standart neko ergonomik kanguru . Boyu 80 cm geçtikten sonra neko toddler ergonomik kanguru . Şiddetle tavsiye ederim

Toplu tasimaya bende hic binmedim. Brbrk ufak fazla mikroplu bir ortam o yuzden bir sure daha binmem. Gerci kendi arabamda oldugu icin uzun zamandir toplu tasimaya ihtiyac duymadim. Hele su gunlerde misngibi havada yurumek paha bicilemez. Ama ozel arabasi olmayan ne yapsin. Minibusu bilememde otobus tranvay metro vs de zaten engelli bebek arabalilar icin ozel yerler var. Eskisehirde bazi otobuslerde bisiklet baglama yeri bile var ki bence her sehirde ki her otobuste olmali. Simdi ozel arabasi olmayan gezecekse toplu tasima kullanmasin demek pek dogru gelmiyor bana o yuzden.

Ona enerji demeyelim de 3 ay sonra ise donecek beyaz yakanin ozgurlugun tadini cikarmasi diyelim. Yoksa belim ayaklarim filan kopuyor
.

Sokaklarda otobuslerde metrobuslerde bebek arabaslisin diye insanlara cemkirmeden yapiyorsan ne mutlu sana.

Kim tutar seniii
Bebek arabali arabasiz kimsenin kimseye cemkirme hakki oldugunu sanmiyorum. Sadece arabali arabasiz davasi degil bi yolda duz yurusem bile omuz atip gecen ayimsi cok. Bazilariyla kavgada ediyorum ben.
Birde konu sahibinin sanirim anlatmak istedigi su. Benimde basima geldi birkac kere bazilari arabali birini gorunce offf olsene sen der gibi sacma sesler cikararak sacma bir tavirla iteleyip arabanin onune atlayiveriyor acik soyluyorum bodoslama carpiyorum. Zaten 1.80 boyla insan irisi kadinim. Piskinlik yapip Cemkirmeye kalkarsa da daha cok bagiriyorum arkasina bakmadan kaciyor. En son bunu ruh okuzu bi abi yapti bana bir bagirdim beyfendi neden taciz ediyorsunuz diye herkes bi durdu ve adama ters ters bakmaya basladi cok pardon yanlislikla oldu abla moduna girdi kosa kosa gitti. Bazilarinin anladigi dil bu cunku...

Valla bnde bugun bebek arabasiyle disari ciktim ve bu zmna kadar kimseyi uzerine yurumedim ayagini ezmedim ama bugun sabah taksi duragina gittim bir kisi sirada vardi taksi bekliyordu ben ikinci siradaydim ilk siradaki adam gitti sira benim cunku yarim saatt bekliyorum bi genc geldi tam taksi durdu taksiye yoneliyorum bindi gitti neyse acelesi var calisiyordur yada okuyordur diye bsy demedim gene taksi geliyo gene bi genc kiz sira benm dedigime ragmen bindi gitti yemin ederim 4 kişi aynisini yapti gelde sinir olma mecbur otobusa binmek zorunda kaldim otobusta sanki bebek arabayla binmek yasak gibi hayvana bakmis gibi bakiyorlar genelleme yapmıyorum iyileride cok var ve otobustada bebegimin uzerine dusuyordu biri az kalsin
Dusarida araba degl kanguru kullanin diyen arkadasler olmus bebek kanguruda fazla duramiyo rahat degl zaten iki saaten fazladi onerilmiyo bebek esyalari falan oluyo birde bebek rahat uyumasi acisindan mecbur bebek arabasiyle cikiyorum he sizin anlattiginiz gibi annelerde var bugun onlarada şahit oldum bankadayim bi cocugu arabada biride bagiriyo cop kutusunu karistriyo insanlara tukuruyo anne dur demiyo herkes rahatsz oldu heryerde var boyle insanlar cocujluda cocuksuzda rahatsz olsakda mecbur dayanicaz yani baska caremiz yok maalesef

Bende özellikle işe gidiş ve dönüş saatlerinde tramvaya binmeye çalışan bebek arabalı insanlara uyuz oluyorum. İnsan işten/okuldan yorgun argın eve dönme derdinde, hanımefendiler gezmeden tozmadan dönüyolar diye hiç öncelik falan tanıyamam. Ayrıca keşke şu bebek arabalarını katlamak zorunlu olsa. Resmen 3 kişilik yer kaplıyor sonra işe/okula geç kalıyoruz

Arabada bebek varken nasıl ezmeyi düşünüyorsun? Yolda otomobilinin önüne biri geçtiğinde gaza bas vur madem öndeki aracı aynı mantık

Yurumek cok guzel evet. Hem saglik acisindan hem de bebisin guzel vakit gecirmesi acisindan. Ben avmye mumkun oldugu kadar gitmemeye calisiyorum zaten. Gittigim zaman da sadece alacaklarimi alip cikmaya calisiyorum. Arada oyun alanina goturuyorum cocugu ama sagliksiz buldugumdan hosuma gitmiyor. Sokakta yurumek paha bicilemez. Havalar iyice isinana kadar biz de yuruyusteyiz.

Toplu tasima uzun suredir kullanmadim ama umarim vardir bebis arabasi icin yerler. Gerci bu kalabalikta nasil kullanilacak onu da bilemiyorum ama. Fazla nufus basimiza bela yahu. Sigmiyoruz resmen bir yerlere.

Her gün en az 4-5 defa yürüyen merdivenlerden inen bebek arabasıyla karşılaşıyorum. Yanlarından geçerken ben korkuyorum bir şey olacak diye, sıkışa sıkışa geçiyorum. Anne/babaların bunu önemsememesi çok garip geliyor.

Çok da güzel bir mesaj verdiniz. Bebekli çocuklular niye geziyor zihniyeti de enteresan.

Ben (belki de bebegim olmadigindan) akil sir erdiremiyorum bu "bebek var bebek, yol verin, yer verin, onceligim var" triplerine. O koca bebek arabalariyla ezilmedigim bir avm gezim olmamistir herhalde Asansor kullanmam normalde, fakat sporda sakatlandigimda bir defa kullandim, bebek arabali kadinlarin pis bakislarindan kurtulamadim bir gun. Biraz sakin olun yani, bebek olabilir ve anlayisli olmak da guzel ama kimse ayni hassasiyette olmak zorunda degil. Bu kadar saldirgan olmayin yani, normalde yer verecek bi insan da o an size saglikli gorunebilir ama yuruyemeyecek durumda olabilir. Arabayla ayaklarini ezmenize gerek yok yani. Hakkiniz da yok. Ben dolmusta falan da hep yer veririm ama daha toplanip kalkamadan oflayip yer istemeye trip atmaya basliyorsunuz. İnsanlar mecbur degil. Elbette cocugunuz oldu diye eve tikilmayin da, siz eve tikilmayin diye insanlarin yer vermek zorunda oldugunu dusunmeniz pek dogru degil. Kuzenimle de gezdik bebekli. İnsanlar rahatsiz olmasin diye kanguruyla cikardik hep. Muhtesem bi icat yani, bizim bebisin bebek arabasi da oyuncak gibi minnacik bi seydi. Simdi kadinlarin kullandiklari kepce araci gibi masallah karsilikli saygi onemli. Once sizin bebeginiz icin fedakarlik yapmak zorunda olmadigini kabullenin insanlarin, devami da zamanla gelir.

bende kol kola girip bıdı bıdı yürüyen, asla sollamana izin vermeyen, kendini caddeye atmana sebep olan 60+ teyzelere sinir oluyorum ama konumuz bu değil

Arkadaşlar, bebek arabası kullanmayı bilmiyorsunuz kusura bakmayın.. insanlar normalde sıraya girerken bile nefesi ensemizde hissediyoruz o kadar yakın duruyorlar, siz de bu alışkanlıkla arabayla ayaklarımıza milimetrik yürüyorsunuz.. aniden durduğumuzda çat diye geçiriyorsunuz, yapmayın.. sizin bilmem kaç silindirli, ergonomik, bilmem kaç fonksiyonlu ve tonlarca ağırlığı olan hantal arabalarınızı toplu taşımaya, asansöre bindirmenizi bekleyemeyiz.. hepimizin zamanı kıymetli.. bu arada yürüyen merdivenlere uyarı koydular olmadı, kocaman setler koydular olmadı bir yolunu bulup o merdivenlere eşek kadar arabaları bindiriyorsunuz ya, diyecek bir şey bulamıyorum..

bunun yanında avm asansörlerinde gencecik insanların kuyruk olması da ayrı bir rezillik.. eğer bir sıkıntınız yoksa (ki Burger King'de ayakta 40 saat beklediğinize göre yok) o asansörler bebekli annelerin, engellilerin hakkıdır.. siz öyle kakara-kikiri kuyruk oluyorsunuz ya taş gibiyken, bol bol küfür yiyorsunuz bilin.. off bizim millet vallahi eğitilebilinemez..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…