- 17 Kasım 2014
- 580
- 471
- 303
- 33
- Konu Sahibi Prensescann
-
Komşu güvenilir olsa da yakınlarla iş yapılmaz bu kadar iyidi madem hem cüzi miktar isterdiNerden bulayım ki ? Nasıl olacak kime güveneyim hiç bilmiyorum
kitap okur?Bakıcıya çocuk baktırmadım ama bu ihtimal için planlama yapmıştım. bunlar standart değil mi? Evde kamera olur, çocukla oynar, yemek yedirir, kitap okur vs. oturup televizyon izleyecek değil ya???
Çevremde çocuk bakan üç dört kişi oldu. Tamam çok tv izletmiyorlar ama kitap okuyan va de görmedimBakıcıya çocuk baktırmadım ama bu ihtimal için planlama yapmıştım. bunlar standart değil mi? Evde kamera olur, çocukla oynar, yemek yedirir, kitap okur vs. oturup televizyon izleyecek değil ya???
şimdi siz 10 güne 1500 fazla diye düşünüyorsunuz da (hemen 10 güne 1500 liraysa bir ay 30 gün olduğuna göre aylığı 4500 ohooo hesapları yapılıyor filan, biliyorum)10 günse 1.500fazla canım
Hangi semt. Valla kızkardeşimin eski bakıcısı vardı. Çok çocuk baktı. Baya da prpfesyonel çok oynuyodu çocukla. O bile bu kadar almaz sanıyorum bir güne.Ekran elbette açacak ya , açmaz mı ? Gık desem zaten eyvallahı yok modunda , benden önce de bakıcılık yaptığı İçin ve yıllardır tanıdığım İçin bu ablayı tercih ettim kimi nasıl nerden bulacağım konusunda da hiç bir fikrim yoktu zaten ...
Yine de bakınacağım sağa sola , daha verimli birimi bulursam değiştiririm elbette ... karşı komşum diye bi de ... bilemedim ama bana da çok fazla geliyor , 120 dese bi nebze kabulüm de .. 150 geçen yıl ki fiyat diyor bi de ... ankaradayım
Çoçuğunuz alışıksa bıraktığınız zaman ağlamıyorsa paranın önemi yok küçüçük kalpleri üzülünce çok üzülüyorum çoçuklara şimdiden alışsınki sizden ayrılınca üzülmesin kapı komşunuz olması büyük avantaj çoçuğunuz uyusa bile uyandırmak zorunda kalmazsınız evinize geçip bekleye bilir eltimde bakıyor karşı komşusunun kızına anne diye peşinde geziyor çok seviyor eltimi çok şanslı çoçuk diyorum annesinin aklı kalmıyor kızım ne yapıyor inş sizinkide çok sever gönül rahatlığıyla bırakırsınızArkadaşlar apartmanda daha önce başka bebeklere bakan biri var güvenilir biri , 15 aylık bebeğime baktırmak istiyorum 8- 17.30 arası , hergün baktırmayacağım İçin günlük fiyat üzerinden konuştuk , geçen yıl Mart ayında bıraktı bebek bakmayı o zaman 150 den bırakmıştım diyo bir yıl önce , asla yalan söyleyecek biri değil bana inanılmsz pahalı geldi ya , nasıl fiyat sizce , evlerimiz karşılıklı gıda vs ihtiyacı olduğunda Bbek için benden karşılar diye de düşünüyorum anahtarımı vereceğim ,
Of hayat ne pahalıdört hafta içinden 20 gün baktırsam 3000 TL ediyor ayda
Çok çaresiz ve de siniriliyim ya
az kaldı böbreklerimizi de bakıcıya vermemiz gerekecek
Kendı çocuğum harıcı 5000 verseler yıne de bakmam çocuğaYani bilemiyorum ama bebek bakmak bence çok zor . Tüm evi temizle yemek yap deseler inanın bence daha kolay oluroğlum 15 aylık 20:00 de uyudu valla pert durumdayım
Doğru ama kapı komşusuymuş yol parası yok bişey yok evinde bakacak onun için söyledimşimdi siz 10 güne 1500 fazla diye düşünüyorsunuz da (hemen 10 güne 1500 liraysa bir ay 30 gün olduğuna göre aylığı 4500 ohooo hesapları yapılıyor filan, biliyorum)
Ama garanti 10 olacak diye bir şey yok
belki 12 olacak belki 16 olacak, spontane gelişecek yani. bu kadın 10 gün bu bebeğe 10 gün başka bebeğe bakacak da değil ya...
kadın gider garanti ayda 20 gün bakıp 2500 ne biliyim 2700 belki 3 bin lira alacağı biriyle anlaşır bu sefer..bunu biliyor ki hiç indirim filan yapmamış
konu sahibi şunu anlamalı ki "gün" üzerinde anlaşırsan bu her türlü aylık bir ücretten fazlaya gelir. bu her işte böyledir. inşaat işçisi de günlük ücrete aylıktan fazla alıyor, IT uzmanı da. işin raconu böyle.
ben danışmanlık veriyorum. benim de aylık yapsam x lira ise ücretim mesela, günlük ücretim x/30 olmaz, bir kere x/22 (ayda 22 işgünü filan var diye hesap yapılır), artı %50 gibi olur, çünkü sigorta, iş devamlılığı, adaptasyon, diğer garantiler, şu bu.
ha bu ücreti fazla buluyor olabilir. buna bir şey demiyorum.
konuya baştan da yazmıştım bakıcı ücretlerinde bu tartışmalar hiç bitmez bu forumda zaten.
ama elinizin altında başkası yoksa, genelde bakıcı ne isterse onu vermek zorunda kalıyorsunuz.
Bence cok sanslisiniz.Guvenilir bir bakici bulmak paradan daha büyük sorun.Hem guvenilir( referansli çünkü) hem karsi komsunuz daha ne olsun! Cocuk kendi ortamindan uzaklasmadan bakilacak..Ise giderken uyandir, giydir, üşütme derdiniz olmayacak.Is dönüşü cocugu al trafik derdi olmayacak daha ne? Istedigi para sizin maasiniza gore fazla gelmis olabilir ancak ulkedeki pahaliliga gore az bile! Kolay degil cocuk sorumlulugu almak! Yegenime baktim birkac ay ama gercekten zorlandim! Hani 200 metrekare evi temizlesem o kadar zorlanmazdim! Degisik bir yorgunluk, mental yorgunluk yani bebek bakimi..Arkadaşlar apartmanda daha önce başka bebeklere bakan biri var güvenilir biri , 15 aylık bebeğime baktırmak istiyorum 8- 17.30 arası , hergün baktırmayacağım İçin günlük fiyat üzerinden konuştuk , geçen yıl Mart ayında bıraktı bebek bakmayı o zaman 150 den bırakmıştım diyo bir yıl önce , asla yalan söyleyecek biri değil bana inanılmsz pahalı geldi ya , nasıl fiyat sizce , evlerimiz karşılıklı gıda vs ihtiyacı olduğunda Bbek için benden karşılar diye de düşünüyorum anahtarımı vereceğim ,
Of hayat ne pahalıdört hafta içinden 20 gün baktırsam 3000 TL ediyor ayda
Çok çaresiz ve de siniriliyim ya
Aynen öyleKomşu abla çok akıllı hele küçük şehirde oturuyorsanız o para çok fazla, çünkü benim anladığım kendi evinde mi bakacak? Yani yemek temizlik yok sadece bebek bakımı mı
Haftanın 5 günü3000/ kaç gün ?
kendi evinde bakarsa çocuğu ihmal eder.bir köşeye oturtur ya da zorla uyutur kendi ev işlerini yapmak için.çok hikaye duydum böyle.ayrıca o eve gelen giden de çocuğa dokunur .ben asla kabul etmezdim bakıcının evinde bakılmasınıAynen öyle
Hatta çoğu zaman bebeğimin yemeğini ben yapar bırakırım ..
Walla köz gibi zoruma gidiyor
siz öyle sorarsanız ben de tam tersini sorarım...Yine sapla samanin karistigi bir bakici konusu. Hanimlar, bakicinin haklarini korurken calisan annenin de Sabancinin torunu olmadigini, ayni ulkede ayni sartlarda yasayan orta-alt sinif bir calisan oldugunu unutmayin lutfen. Siz o paralari verebiliyorsunuz diye her calisan verebilecek diye bir sey yok, bakici bir 'calisan' evet ama bakiciya isveren de ticaret yapan, fabrikator degil cogu zaman. Verebilecekleri kisitli. Calismasi sart. Calisma, cocuguna bak demek nereden baksaniz halden anlamamak. Neden anne 2 yil ucretsiz evde kaliyor, emekliligi uzuyor? Babalarin yine tuzu kuru. Gecenlerde bir konuda vardi, hanimefendi ucretsiz dogum izninde oldugu icin bosanmayi erteliyor. Eli kolu bagli, yine kadin zor durumda kaliyor. Ayrica, zaten her calisanin boyle bir hakki yok. Is bulmanin bu kadar zor oldugu donemde isten cik cocuga bak demek acimasizlik. Esinden de sanssiz cikarsa napacak issiz gucsuz, bebekle?
Bakicinin haklarini dusunun dusunmesine de her seyden once sunu elestirin: neden annelik izni bu kadar az? Devlet ya da ozel farketmeksizin ucretli dogum izninin uzatilmasi icin enerji harcarsak daha dogru olur sanki.
Ben henüz bakıcı bulmadım Ağustos sonu ise başlayacağım için ama bu konu vesilesiyle su ara kafamda hepten bu soru var.Konuda bahsi geçti mi saat kaçtan kaça kadar çalışacağınızla ilgili?Sanmıyorum o kadar eğlenceli vakitler geçireceklerinibu akşam istedim indirim ama çok şaşırdı komşu abla , piyasa böyle dedi , hiç indirim yapmadı yapmaz da , minimum düzeyde vereceğim Arık napalım ,
Üzgünüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?