- 11 Mart 2013
- 33.686
- En iyi cevaplar
- 1
- 54.078
- 798
- 33
- Konu Sahibi Prensescann
-
8 aylık çocuğun o dönem sorunları ile 15 aylığın ki bambaşka oluyor. 15 aylık çocuk başına herşeyi getirebilecek kapasitede oluyor çekmece boşaltıyor yürüyor kısacası o zaman da bambaşka sorunlar ortaya çıkıyor. 8 aylık çocuk günde 3 uyku yapıyor olmalı . 15 aylık çocuk 2 veya 1 uyku onlar da 1 er saat ancak oluyor .Bebeğim 8 aylık... kendi annanesi, babannesi bakabilecek koşullarda ücretsiz izin aldım. Neden acaba? Çocuğun yanında tv açıp günü geçirirlerdi. Az ağlasa çocuk aman burası da çok zor, çok yordu beni derlerdi. Severler ama gülüp oynayan çocuğa herkes bakar. Yeri geliyor ağlıyor durmuyor, yeri geliyor bir kahveyi bırak tuvalete zor gidiyor insan. Hiç annenin bakımıyla bir olur mu ki benim dediklerim annane- babanne. Buradan konu sahibi üzülmesin onunki 15 aylıkmış, o dönem koşullar daha iyidir diye düşünüyorum fakat asıl değinmek istediğim konu annesi kadar bakabilecekse 3000 de az. Benim gibi baksın mottosu da imkansız da. Tv açarsam 8 aylık kızım durur ki bizdeki tv çocuk şarkısı. Bakıcı bebekle müge anlı izlerse mesela. Ya da sevdiği dizinin bölümünü kaçırmıyorsa. Ağlatırsam benim kızım da gündüz uyuyor. Gündüz uyutup, uyutup keyfine bakarsa. Öyle bakana 3000 çok bence. Konu sahibinin içi rahat olursa çok iyi bakacaksa 3000 de olur.
Gündüz hiç uyumuyor...8 aylık çocuğun o dönem sorunları ile 15 aylığın ki bambaşka oluyor. 15 aylık çocuk başına herşeyi getirebilecek kapasitede oluyor çekmece boşaltıyor yürüyor kısacası o zaman da bambaşka sorunlar ortaya çıkıyor. 8 aylık çocuk günde 3 uyku yapıyor olmalı . 15 aylık çocuk 2 veya 1 uyku onlar da 1 er saat ancak oluyor .
Böyle birşey imkansız yani demekki bir sorun var ortada ?Gündüz hiç uyumuyor...
Konu sahibi bu önerinizi dikkate alabilir.Keza yeğenimin bakıcısı Kazak bir hanımefendi .Asgari ücret + sigorta şeklinde çalışıyor .Saat 4gbi çıkıyor .( Sigortasız işçi çalıştırmak yasal değil zaten ) Kadin 30 lu yaşlarda enerjik ve bilgili .Tam detayını bilmiyorum ama Üniversitede ilgili bölümlerden mezun. İnternet üzerinden bulmuşlardı kendisini .O kadarini bilmiyorum, ondan önce beraber çalıştığımız bir proje işi vardı. İki aylık bir festival işiydi, geliri güzeldi ama herhangi bir ssk girişimiz olmamıştı.
Yıllardır burada yaşıyor,bir izni vardır herhalde, ya da giriş çıkış yapıyordur üç ayda bir. Sormadım açıkçası merak edip.
Ama malesef okuduğu universitesinin denkliği olmayan,Türkçesi anadili seviyesinde olmayan yabanci bir kadının yapacağı çok bir iş yok Türkiye'de.
Dil okullari genelde daha havalı ülkelerden insanlari tercih ediyor, ozbek-turkmen-suriye gibi ülkelerden vatandaşlar çok öncelikli olmuyor. Satış danışmanlığı icin de genelde İngilizce bilen x vatandaşı yerine ingilizce bilen Arap tercih ediyorlar, arap müşteri yoğunluğunun çok olmasından dolayı. Orta Asya vatandaşları için bildikleri Rusça da bir işe yaramıyor çünkü Türkiye'de tonlarca Rus kadın var, anadili Türkçe olan,bir o kadar Azeri var kusursuz Türkçe ve Rusça konusan. Onların yanında çok bir şansları olmuyor malesef...
Yani onlara kalan ya festivallerde, fuarlarda,organizasyonlarda çalışmak, ya garsonluk, ya konfeksiyon,ya da evde hasta bakımı yapmak... Hal böyleyken günlük 150 lira oyun ablaligi yapmak (en azından benim arkadaş çevremdeki) pek çok kişi için harika bir iş.
(Evet biliyorum,konu dışı)
Bir sorunu yok gece uyuyorBöyle birşey imkansız yani demekki bir sorun var ortada ?
Gece kacta yatiyor kusura bakmayın şaşırdım benimki 10 aylık gündüz 2 uykusu var uyutmazsak büyük olay çıkarGündüz hiç uyumuyor...
İyi de gece ile gündüz uykusu bambaşka olaylar . Gece bizimki de uyuyor bu çok normal .Bir sorunu yok gece uyuyor
8.30-9.00 gündüz ayağımda sallanarak uyukluyorGece kacta yatiyor kusura bakmayın şaşırdım benimki 10 aylık gündüz 2 uykusu var uyutmazsak büyük olay çıkar
İyi de gece ile gündüz uykusu bambaşka olaylar . Gece bizimki de uyuyor bu çok normal .
İki noktayı hayretler içinde okuyorum. Birincisi bakıcı parası vermek zorsa otur evde sen bak deniliyor ya! Tamam kamuda çalışan hadi ücretsiz izin aldı diyelim (ki bu bile bir çok kadın için zor). Özel sektörde 5000 altı kazanan kadınlarımız işten çıksın o zaman. Zaten çocuk büyüyünce tüm kurumlar kapılarını açıp gel çalış diyecekler! Yani mantık olarak özelde çalışan kadınlarımızın çocuk doğurunca iş hayatı bitsin. Kadınlarımızı kendi elimize eve tıkalım.
İkincisi çocuk bakımının zorluğundan bahsedilmiş. Ama bu konu bahsedilirken hep şu rutin cümle. Canını emanet ediyorsun! Evet bir can emanet ediyoruz ama bu bir annenin zaafını kullanmaktır. Ayrıca biz kendi çocuklarımıza bakarken bir taraftan iş hayatı, ev işi, yemek vs ilgilendiğimiz için çocuk bakımı ayrıca zor. Ama tek işim çocuk bakmaksa çocukta özel bir durum yoksa ne kadar zor olabilir. Ev işi yok, yemek yok. Bir defa ev ortamında çalışıyorlar. Yemeğini istediği saatte yiyebilir. Çayını kahvesini içer. Eğer gündüz uykusu uyuyan bir çocuksa günde 1-2-3 saat dinlenme arası olur. Ben hiç bir bakıcının 9 saat mesaisi varsa full çocukla ilgilenerek geçirdiğini düşünmüyorum (çocuğun özel bir durumu yoksa). Gün içinde 5 dk ayaklarını uzatmak bile lükstür ya. (dışarsa çalışan insanlarla kıyaslandığımda). Ve gün sonunda bakıcı evine gider dinlenir. Haftasonu dinlenir.yani haftada 5 gün mesaiyle çocuk bakan bakıcıyla 24 saat bir çocuğun sorumluluğunu alan annenin yükü nasıl kıyaslanır.
Bu ara bakıcıların bir çocuğa zarar vermeden (kasti zarardan bahsediyorum) çocuğumuza bakması bile bir lütuf haline gelmiş. Eğer çalışıyorsak tabiki işimizi düzgün yapacaz.
Önceki yorumumda da belirttim. Bu dediklerim vasıfsız çalışanlar için. Bu işin okulunu okumuş kişiler tamamen konunun dışında.
Uyumayan çocuk zor ya Allah sabır versin...Gündüz hiç uyumuyor...Umayumay35 nadiren 20 dk
Ben yari kamu bir yerde daimi sozlesme ile çalışıyorum 1 yıldır evdeyim ama özel sektordeki arkadaşlarım bu kadar izin alamadilar tabi ki...onların şartları ile bizimkini kıyaslamak farklı olur.Kk daki yorumlar bazen çok tutarsız oluyor. Simdi bir kadin ozel sektordeki isini birakip oturup cocuguna baksa ve konu acsa isimi biraktim cocuguma bakıyorum diye bu seferde kocanın eline bakıyorsun neden isi biraktın diye bir ton yorum gelir.
Bakıcınız yatılı mı acaba, Yenidoğan bebeğim var tek bebek yatılı yardımcı düşünüyorım ev işi de yapacak. Fiyat ne olmalı sizceben normalde hakkı olanı verme taraftarıyım kaldı ki iyi bakıcı konusunda haklarının ödenmeyeceğini düşünürüm. Burada evi arabayıda üzerine yap diyen birkaç arkadaş bile oldu. Ancak apartmanınızda oturan bebek/çocuk bakımı konusunda sadece teyze gibi bakıp özbakımıyla ilgilenecek yani yanlış anlaşılmasın ama kısacası bakıcılık konusunda çokta vasıflı olmayan birinin geçen sene günlük 150 TL alması çok. Şimdi nerdeyse 200 isteyecek. Şu an bizimle olan bir ablamız var. Yeni başladı işe daha önceki 22 ay kaldı kendi aile sorunları nedeniyle ayrıldı. İki tane bebeğimle ilgileniyor artı ev işlerini yapar hiç iş ayrımı yoktur bende evdeyim zaten yardımcıyım 4000 TL artı 200 TL izin parası alıyor. Kaldı ki kendi isteğiyle 15 günde bir gün izne çıkıyor. Siizn apartmandaki hanımefendinin aşağı yukarı bir ay için isteyeceği fiyat tahminen Filipinli bakıcı fiyatları kadar olacak aşağı yukarı.
3000/ kaç gün ?Çocuk bakmak bence göreceli zor. Yani TV,tablet versem bütün gün otumcege koysam bakılır gider ama ben bunları yapmiyorum o yüzden bana zor.
Bakicima da 3000 tl vereceğim temizlik beklemiyorum ,sadece yemek yapacak. Eve de kamera takacağım tabi ki.Arada kayınvalidem ugrayacak inşallah becerebilirler.nisanda işe başlıyorum. Günlük 150 çok geldi bana
Şu ara ücretsiz izin mümkün değil gibi , ancak yıllık izinlerimi tüketebilirim ..... yani bilmiyorum iki yaş kreş için erken değil mi ? Sen çalışıyor musun pekiP Prensescann 2 yaşına az kaldı biraz izin alamaz mısın ücretsiz izin filan kreşe başlar sonra da . Oğlum 15 aylık şuan kendimi senin yerine koyuyorum
Hergün baktırmayacağım İçin aylık vermek bana dezavantajlı olur diye düşündüm , eşim evde çalışıyor bazen , işleri az olduğu günler babası ile duracak bebeğim , yani aslında sanırım ayda 10 gün civarı bakacak , zaten çalışma günlerim bir ayda 20 gün , 10 gün İçin 1500 çok geldi bana maalesef , kapı komşum her türlü rahatı sağlayacağım zaten , offf offfffGünlüğe vurdunuzmu pahalı olur aylık olarak anlaşın
10 günse 1.500fazla canımHergün baktırmayacağım İçin aylık vermek bana dezavantajlı olur diye düşündüm , eşim evde çalışıyor bazen , işleri az olduğu günler babası ile duracak bebeğim , yani aslında sanırım ayda 10 gün civarı bakacak , zaten çalışma günlerim bir ayda 20 gün , 10 gün İçin 1500 çok geldi bana maalesef , kapı komşum her türlü rahatı sağlayacağım zaten , offf offfff
Peki çocuk tanıyor mu bu insanı, gördü mü hiç? Bu yaşta çocuk ilk defa göreceği biriyle hem de arasıra kalmayabilir, yabancılayabilirHergün baktırmayacağım İçin aylık vermek bana dezavantajlı olur diye düşündüm , eşim evde çalışıyor bazen , işleri az olduğu günler babası ile duracak bebeğim , yani aslında sanırım ayda 10 gün civarı bakacak , zaten çalışma günlerim bir ayda 20 gün , 10 gün İçin 1500 çok geldi bana maalesef , kapı komşum her türlü rahatı sağlayacağım zaten , offf offfff
4 haftada 20 gün dediğiniz hergün mü bakacak?Arkadaşlar apartmanda daha önce başka bebeklere bakan biri var güvenilir biri , 15 aylık bebeğime baktırmak istiyorum 8- 17.30 arası , hergün baktırmayacağım İçin günlük fiyat üzerinden konuştuk , geçen yıl Mart ayında bıraktı bebek bakmayı o zaman 150 den bırakmıştım diyo bir yıl önce , asla yalan söyleyecek biri değil bana inanılmsz pahalı geldi ya , nasıl fiyat sizce , evlerimiz karşılıklı gıda vs ihtiyacı olduğunda Bbek için benden karşılar diye de düşünüyorum anahtarımı vereceğim ,
Of hayat ne pahalıdört hafta içinden 20 gün baktırsam 3000 TL ediyor ayda
Çok çaresiz ve de siniriliyim ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?