Bakıcı tamam çalışıyor da yani sanırsın hepsi eğitici oyunlarla, doğru şekilde besleyici doğal yemeklerle, uyku eğitimiyle, diksiyonuyla örnek olarak falan çocuk bakıyor. Çoğu aç çizgi film yedir, üç beş dk oyna, salla uyut, sonra televizyon izle, uzan modunda. Ben çalışıyorum ama uzun saatler değil. İşteyken iflahım kesiliyor. Bu sırada annem ilgileniyor ama gayet de dinleniyor yani. Ben eve gidince çocuk benle kalıyor ben işimi yaparken o da benle geziniyor. Bu arada benim kız 1,5 yaşında tam zor dönem yani. Evi güzel düzwnledin mi, prizleri köşeleri güvenliğe aldın mı sorun yok. Kızım, Şimdi çamaşırları ayırıyoruz. Bak böyle katladım. Aaa tabaklar mı kirlenmiş. Ben şimdi dolabı açayım, şeklimde oyunlaştırarak günlük işime bakıyorum. Biraz oyuncak koyıyorum önüne ben uzanırken oynuyor iki üç laf atıyorum. kızım şunu getir. Aa öyle mi. Derken bitiyor gün. Şimdi bunu oturup fabrikada çalışmakla bir mi tutuyoruz? Öğretmenler 5000 alırken oldu bir de 3000 bakıcıya verelim. Her şeyin b.kunu çıkarmakta üstümüze yok. Çoğu bakıcı niteliksiz ev hanımı. Dışarıda ayakta bulaşık yıkayan insanlar var asgari ücret alamıyorlar. Gündelik kadın temizliğe geliyor da 150-200 alıyor, eşek gibi temizlik yapıyor kan ter. He alırsın 20 bin üzerinde maaş, bu işi de prpfesyonel yapan birini bulursun bunun eğitimini almış. O zaman verirsin 5-10 bin. Ben onlar köle demiyorum. Kimse çekmesin mesajı oraya buraya. 3000 diyenler ortalamada yaşamıyor burası Türkiye.