Bebek doğduktan sonra eşle yaşanan problemler

anne bebege bakar is yapar yemek yapar baba ne ise yariyor..iki kisinin cocugu en az annr kadar babada ilgilenmeli isten geldiginde alicak cocuga o bakacak sizde o sira yemek hazirlarsiniz yani bu kdr zor olmamali cocuguyla ilgilenmek iki seviyim sonra veriyim annesi baksin kafasindaki adamlara sinir oluyorum

Cnm biz bu donemde konserve, disaridan, yada kiymali yumurta yerdik
Temizlige vs yardim edecek yada beklemicek.
Ayrica senin ac kaldigini gore gore yiyo mu yani ses etmeden aklim almiyor..
Kavga cikmasin diye yapmaya calisiyomussun ya, direk cildir bence!!
Gule gule buyut..

Tamam ben de çocuk büyüttüm cahildim tek başıma zorlandım Allah razı olsun ailem yardım etti ele avuca gelene kadar da toparlayabildim kendimi.
Benim anlamadığım ise çocuk bakmak bu kadar zor ise insanlar 3 5 hatta daha fazla çocuğu neye güvenerek nasıl yapıyor.
Bunların kocaları yemek istemiyor mu , evleri dağılmıyor mu vallahi çatlıyorum merakımdan.
Arkadaş nasıl bakıyorsunuz ya.

Bence "ya islere bebegimizin bakimina yardim edersin ya da yardimci tutacagiz tek basima halledemiyorum" diye konus, canina yazik

eşiniz haklı demiyorum hatta çok kaba ama bebeği olan organize bir kadın evinin tüm işlerini kimseye ihtiyaç duymadan yapabilir çok büyük bir mesele değil sadece alışık değilsiniz
Geceleri hiç uyumayan gündüzleri de toplamda 1.5 saat uyuyan oğlumla uykusuzluğum yorgunluğum ciğerime dökülürdü içim kıyılırdı.. afedersiniz tuvalete bile gidemezdim sarıp sarmalar kucağıma alır öyle girerdim..

Yanımda bi kutu hurma ve suyla bütün öğünlerimi geçirirdim.. bi de sobalı eski bi evde oturuyodum o zaman hasta olmasın diye mutfağa da giremiyodum.. yani organize olmakla hiç ilgisi yok bunun.. bebekleri uyumayan anneler anlamıştır ne demek istediğimi.. 1 seneye yakın böyle gitti ama eşim sağolsun Allah razı olsun çok destek oldu.. yoksa fıttırmalık olayın en göbeği..

herkese cok tesekkr ederim..destekleriniz ve düşünceleriniz icin annelik hem cok güzel hemde guzel oldugu kadar zor ama hep iyi ki var dedirtiyor..cocugu olanlarınkıne Allahh uzun saglıklı omur versin olmayanlarada nasip etsin evlat sahibi olmaya :*

eşiniz haklı demiyorum hatta çok kaba ama bebeği olan organize bir kadın evinin tüm işlerini kimseye ihtiyaç duymadan yapabilir çok büyük bir mesele değil sadece alışık değilsiniz

Hiç de öyle olmuyor bebek akilliysa tamamda benimki gibi bi bebekte imkan yok

Eskiden bebekler cok mu uysalmis simdiki bebekler cok mu huysuz anlamiyorum

bünye hassas çünki hassas büyütüyoruz kızlarımızı

Ay anneannenize helal olsun gelinini götürdü öyle mi süper ya

Çocuktan önce fazlasıyla kölelik yapmışsınız.
Alıştığı kral hayatında vazgeçemiyo.
Elini hiçbir işe sürme bence.

Iyi de adama sorumluluk verin yapmazsa ev pis kalsın giyecek gömlek olmasın vs vs

Başka bir çözüm yolu yok ki

Genel temizliğe yardım al, eşin fiili yardım yapmazsa parasını verip yardımcı bulun

Allah rahmet etsin işte anne bu.yengene de helal olsun kiymet bilmiş bunları okumak ne guzel

Hay agziniza sağlık

Yemekte yapma işte yapma. Herseye yetişirseniz kılını bile kıpırdatmaz. Süreklide sızlanın. Böyle kocaya böyle muamele..

bencede tecrübe lazım yılmamak lazım

konu sahibi iyi anne profili sizinle alakalı değil üzerinize alınmayın
dediğim gibi tecrübe ile sabır size lazım olan bu

Çocuğunuz var mı

Yalnız kimse eşinin psikolojik sorunları var bi uzmana görünsün dememiş şu ana kadar çok şaşırdım

Mesajınızda kesinlikle bi iyiniyet yok, sen becerememişsin demeye getirmişsiniz, çocuğu olan biri tamamen böyle taraflı bi yorum yapmaz biraz da olsa anneden yana olurdu

Benimki bakiyor canim ya şükür cok yardimci bana pazar gunu ben uyuyum die oturma odasina gider ogluyla 2 saat sonra acikinca getirir yanima saolsun

aslında öyle değil ama

Siz galiba beni anlamadınız evet hiç bir insan aynı değildir ben ne diyorum siz ne yazıyorsunuz altı çocuğuyla dul kalan kadına geldiniz evet helal olsun o kadına ama ne alaka ya

Erkeğin bencili ne çocuğa bakar nede evişine zaten bunu evlenmeden önce bazı tavırlarıyla gösterecektir ondandır evlenmek için aşk yeterli değil karekterli olması önemli

Erkeğin bencili ne çocuğa bakar nede evişine zaten bunu evlenmeden önce bazı tavırlarıyla gösterecektir ondandır evlenmek için aşk yeterli değil karekterli olması önemli

Ve ona sakince şunu anlatın ,hayatım yeterince uykumu alamadığım için beynim sağlıklı karar veremiyor birgün ocakta yemekle uyuya kalırsam ya ,lütfen bir iki saat idare et ben dinleneyim deyin

Yapmamayida denedim cogu kez.. Kavgalar alip basini gidince sirf sesi gelmesin diye elimden geleni yapiyorum.. Benim ki de oyle tilki uykusu vesselam

Denemedim bu sekilde yaklasmayi.. Denerim.. Cok tatlisiniz ama :) ama icinde yapma hissi olmayan birine ne kadr ise yarar bilmiyorum

:) (bolunerek cogalip islere yetisecek haliniz yok bu imkansiz) gerçekten olmuyor imkansızın ötesi birşey

siz öyle diyorsanız

Erkekler babalik duygusunu zamanla ogrenirmis derler belki zamanla degisicektir alisicaktir

Adamın ne suçu var simdi burada? Siz alistirmişsiniz herseyi ayagina, tam hizmet vermeye... Cocuk dogunca tam tersini bekliyorsunuz mantikli mi yani?

Annelik yapıp eve de bakılabilir ama sanırım konu sahibi aynı zamanda çalışıyor. Üc iş bunalmış olabilir.

Hayır böyle yorumları nispet olsun diye mi yaparsınız bilmem... Konu sahibi zaten üzgün kırgın...

Pardon hamilelikden once olacakdi

bebeği babaya babayı bebeğe doğar doğmaz alıştırmak lazım yoksa kendini dışlanmış hissedip uzaklaşıyor galiba erkekler gördüğüm kadarıyla

Annelik yapmak,eve bakmak,ayaklarının üzerinde durmak ...
Yazık günah değil mi? Niye kadınların üzerine bu kadar yük bindirelim?

Çünkü psikoji meselesi değil bu,vicdan meselesi. Yetiştirilmesi yanlış.

yükü taşıyabilecek kapasite olsun gerektiğinde yıkılmasın
gerekirse yükü taşırız gerekmiyosa taşımayız

Eşine ver cocugu gidip yat uyuyor numarası yap bak nasıl yola gelecek

Kesinlikle canim yaşamayan bilemez bu durumu gerçi bazıları sorunu anneligimizde bulmuş ama onların bebisleri çok akıllı demekki

MUTLU MU OLMAK İSTİYORSUN KİMSEDEN BİRŞEY BEKLEME..

Tecrubelerim olmasaydı inanirdim ki eskiden sizin dediginiz gibi olduğunu düşünürdüm.İnsanlari,aileleri tanıdıkça fikrim örneklerle değişti.Maya bozuksa ne yapsan nafile.Bunu gordum.

iki çocuğum ve aralarında 2 yıl gibi kısa bir süre var birini ayağımda diğerini göğsümde uyuturdum sizden tecrübeliyim sanırım
evet birşey bilmek için yaşamak lazım

:) benden tecrübeliyseniz bu kadar sikinti yasadigini anlatmaya calisan yeni anneye kendini gucsuz ya da yetersiz hissettirmeyin. ( biliyosunuz ya, o kadarcigini da akil edin) herkes sizin kadar biyonik olmayabilir.

güçsüz hissettirnek değil niyetim
her halükarda deneyimli olsamda olmasamda sizin için değişmeyecek
sabitlik karşısında acizim
bu sizin fikriniz diyorum

Bence "ya islere bebegimizin bakimina yardim edersin ya da yardimci tutacagiz tek basima halledemiyorum" diye konus, canina yazik

için..

Sürekli ağlayan ve uyku sorunu yaşayan bir bebekse, tüm enerjinizi ona vermek zorunda kalabilirsiniz. Sizi çok iyi anlıyorum. Bir seçim yapmanız gerekseydi, sizi en çok hangisi mutlu ederdi? Bebeğinizin uyuduğu süreyi biraz kestirerek geçirmek ve ikinci yatışında belki üstten bir iki şeyi toplamak iyi gelirse, bu şekilde zaman yönetimi yapabilirsiniz. Ancak "yemek yetiştirmek", "bir iki çeşit yemek yapmak", "evi kaldırıp derinden temizlemek" sizi strese sokabilir. Bu benim size tavsiye edebileceğim bir şey değil. Sinir birikimi, stres ve dolayısıyla negatif pek çok etkisi olur sağlığınıza. Benim annem literatürde çok güçlü ve kendine yeten bir kadındı. Artık neyi nasıl yaptı ise, zira her şeyi yapıp, kendine yeten ve güçlü bir kadın olabilmenin de bazı bedelleri vardır.. Şu an yaşlılığında sağlık sorunları ile uğraşıyor. Gençlikte enerjinizi sizi mutlu da edecek şekillerde bölerek, çok zorlamadan kullanın. Farkında olmadan, sizi yaşlılıkta da taşıyacak bünyenize zarar verecek yükleri "Ben yaparım!" gazıyla lütfen yapmayın.
Bebek zor bir sorumluluk.. Ama geçecek, merak etmeyin.. Zamanla hepsi düzene girecek.. Nasıl mutlu olacaksanız, kendinizi çok yormadan zaman yönetimi yapın. Eşiniz de bir zahmet evi dağıtmasın.. Bulaşık ve çamaşır başlı başına bir sorundur sanıyorum.. Ben de tek başıma iki çocuk büyütüyorum ve şöyle yapmaya çalışıyorum.
Banyoya iki sepet koydum, eşim beyazlarını bir sepete ve renklilerini bir sepete atar. Çoraplarını mutlaka çiftleyerek atar. Ütülük kıyafetleri olmuyor benim eşimin, sizin varsa eğer, çok kurutmayın makinede ve mümkünse ıslak asın. Daha kolay ütü olduğunu söylerler. Bulaşıklar için de geceden makine boşaltıp, çok fazla bardak çanak değil de, büyük pasta tabaklarına her şeyden az az koyup iki tabakla kahvaltı yaparsanız bulaşıkta öyle aman aman olmuyor. Elbette bunlar küçük ve belki sizin için yararsız çözümlerdir.
Lütfen kendinizi zorlamayın.. O minik güzelliğin en güzel zamanları bunlar.. Zamanınızı yönetemeyeceğinizden kuşkulu iseniz, eşinizi yönetmeye ve yardımcı olması için yollar bulmaya çalışmanız da bir çözüm..
Allah kolaylık versin

Nekadar ince birisin kız konu sahibi kıyamamm... Irlandakizili
Teker teker herkesi alıntımamış yavrum benim.
Böyle ince ruhlu olduğun için tepene çıkıyo belki de senin herif.
Yorumları okumadım gerçi ama hiç pisleşmeden, doğal olarak işleri bırak sana tavsiyem.
Özellikle çamaşır ütü bulaşık vs işlerini.
Yetişebiliyosan bi yemek yap, onda da malum senin de beslenmen lazım kasmadan yap canının istediği şeyleri.
Geri kalanı yapmayınca eşin söylenmeye başlayınca da kırış iyce bi:'ayy hayağtıımm ona sıra mı geliyo aşkım sen birikince çamaşırları ativer sana zahmet, aslanım kaslı kolların zeval görmesin'de.
Hep böyle geçiştir.
Ama asla yapma.
Ve asla kavga etme.
Mecbur yapacak bi süre sonra.

sende cok tatlısın ya cok güldüm söylediklerini deniycegm tesekkr ederim

Bende eşimin aşırı ilgisinden rahatsızım.bebeğe annesi oymuş gibi bakmaya çalışıyor.sanki herşeyi o biliyor herşeye karışıyor.karışmasının boyutunu anlamanız için sölüyorum : sütümü sağarken , neden sağ mememi sol memem kadar sağmamışım , ordan az daha çıkarmış...

mutfakta ev işlerinde pratiklik arayıslarım başlamısstı söylediklerinde yapacagım tşkr edrim :)

Eşin yardım etmiyorsa ütüsünü kendi yapsın mesela mantar gibi yerden bitmedi o bebek sonuçta ama işlerinizi planlı yaparsanız sorun olmaz dağınık ev dağınık ruh hali demek 2 kızım var en büyük tavsiyem pratik şeyler olsun evinde mesela benm evimde aksesuar yok aşağılarda ama saat tablo çerçeve feln onlarda duvarda bş kızım çok sakindi diğer kızım sizin bebeğiniz gibiydi ama 2 çocukla hızlandım biraz pek yemek iş sorunum olmadı

sende cok tatlısın ya cok güldüm söylediklerini deniycegm tesekkr ederim
kızım 15 aylık şuan çalışıyorum
tam 1 yaş 1 haftalıkken işe geri döndüm ve benim kızım da 6 ayına kadar böyleydi
evi b.k götürüyordu hala da öyle sayılır
kızım elektrik süpürgesinden çok korkuyor babası bakması lazım çok ağlıyor yoksa

benim eşimin inadı da büyük kızımız (10 yaşında) bakacakmış ben öyle yapacakmışım
yok öyle yağma dedim inadına yapmadım öyle böyle geçti zaman

gerçi benimki öğlenleri önceleri bi 45 dk 5 aydan sonra da günde 2 3 defa 40 dk uyuyordu
yemek yapıyordum iyi kötü
ama yine de yapılmıyordu derin temizlik v.s.
o yüzden kasmayın kendinizi derim
geçiyor bu günlerde

İlginenede suçlu ilgilenmeyende ay çok güldüm bu yoruma ,işte adam gibi adam babalığın hakkını veriyor ,daha ne istiyorsun mutlu ol

Haftada 1 veya 2 gün gelecek temizlikçi ayarla , sende rahat rahat bebişine bak ne canını sıkıyorsun başlarım eviydi işiydi bebeğinden senden önemlimi

benım taktik bu cok da işe yarayan bi taktiktir..benım eşime artık nasssıl bır gaz vermıssem,utanmasa onları ben dogurdum dıyecek durumda...bence konu sahıbı bunu uygulasın

eski anneler eski babalar kalmadı öyle. evin katkısında müşterek çocuk yaparken müşterek.ama sıra çocuğa bakmaya gelince anası baksın. bunları söyleyin ve diyin. ben bakacaksam.yaşlanıncada kapı dışına seni koyar çocuk.

Gülmekten yerlere yatttım ayyyyy çok komikkkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…