- 10 Kasım 2013
- 6.312
- 13.007
- 298
- Konu Sahibi Irlandakizili
-
Annelik yapmak,eve bakmak,ayaklarının üzerinde durmak ...her bebek aynı değil kabul ediyorum her annede aynı değil kimi anneler bunu pekala başarabiliyorlar
annelik yaparım evimede bakarı ayaklarımın üstündede durabilirim diyebilen kadınları severim idealim güçlü kadın güçlü anne
kimisi gücü farklı anlar bağırıp çağırma olduğunu zanneder ama alakası yoktur
eşinizi ile ettiğiniz kavgalar bile boşuna gitmesin konu sahibi
Yalnız kimse eşinin psikolojik sorunları var bi uzmana görünsün dememiş şu ana kadar çok şaşırdım
yükü taşıyabilecek kapasite olsun gerektiğinde yıkılmasınAnnelik yapmak,eve bakmak,ayaklarının üzerinde durmak ...
Yazık günah değil mi? Niye kadınların üzerine bu kadar yük bindirelim?
Eşimle iyi kötü anlasiyorduk... 3 yıl boyunca ciddi boyuta gelecek bir kavgamız olmadı... evimin temizliğini yapar,o işten geldiğinde yemeğini hazırlar, ütü ,çamaşır her türlü ihtiyacını karşılardım... ve aynı zamanda çalışıp maddi acidan da yardımcı oluyordum sonra hamile kaldım.. hamileykende sıkıntı yaşamadık . , bebek doğduktan sonra herşey değişti.. evde hergün kavga hergün tartışma... eşim bebeğe bakmaktan anlamadigi için ve sabırlı olmadığı için bebeğe bakmak istemiyor.bebek geceleri uyaniyor diye yataklari ayirmakla basladi evvela..ev işlerine ise hic karismak istemiyor birseyler yapincada soylenerek yapiyor.. bense bebeğe bakmaktan ne temizlik yapabiliyorum ne de herhangi bir ev işi . .. annelerden herhangi bir yardim alamıyorum ..zira yaslari epey var.. eşimden bekledigim bebekle ilgilenmesi sadece.. bunlar hep kavga nedeni oluyor.. doğduğu andan itibaren bir kere bile sen uyu ben bakarım demedi.. bu bile suan kavga nedeni.. sonra ondan beklentileri mi kestim hicbirsey istemiyorum beklemiyorum.. ama evi daginik gorunce depresyona giriyorum. .. tam o anda bebek agliyor bebege bakim derken ocaktaki yemegi hatirliyorum o anda camasirlarda asılmak için beni bekliyor.. yani depresyona girecek zamanım bile olmadığını anlıyorum.
Kesinlikle canim yaşamayan bilemez bu durumu gerçi bazıları sorunu anneligimizde bulmuş ama onların bebisleri çok akıllı demekkikatılıyorum size..bunu bu devirde yardımsız bir eşle yapılabilecegini düşünmüyorum.. önceleri büyüklerimiz kaynanalaryla yasadıklarından dolayı bebek bakmayı kolay sanıp onların nasıl yaptıgını sorgulyorlar.. evet günümüz teknoloji hersyi makine yapıyor sözüm eşlere bir tuşa basmak onlar içinde bu kadar zor olmamalı
Canim bende kızımda huysuzdu çok iyi bilirim neler yaşadım konu sahibi ben değilim eşim benden daha fazla düşkün çocuklara ben bir yerde tüketiyorum o sabırlı içten gelerek yapıyor ev işlerinde çok yardımcı diyemem ama çocuklara benden daha güzel bakar biri iki yaşında biri dört aylık görevi dolayısıyla çok ayrı kaldılar kızımla ondan mi bilmem ikisine deli gibi düşkün birbirineKesinlikle katiliyorum sana, benimde 4.5 aylik bir bebegim var ve cok huysuz ne uykusunda is yaptirir ne uyanikken, anca esim gelince bi kac is yapabiliyorum. Bebekten bebege degisir.Esinizin davranislari tabiki yanlis ama onu isindirmaya gayret gosterin. Cocuk ona duskun gibi davranin erkeklerin vicdanina dokunmaniz gerekiyoru boyle bi durumda.
insan eğitilebilir öğrenebilir ve annenin başarısı söz konusu buradaVallaha anneden değil o çocukların mayasından birazda.Cocuklarin maya bozuksa hiçbir şey fayda etmez Örneklerini çok gordumde.Ne kötü annelerden(sevgisiz vs.) ne evlatlar çıkıyor.Her şey karakterle alakalı.
Tecrubelerim olmasaydı inanirdim ki eskiden sizin dediginiz gibi olduğunu düşünürdüm.İnsanlari,aileleri tanıdıkça fikrim örneklerle değişti.Maya bozuksa ne yapsan nafile.Bunu gordum.insan eğitilebilir öğrenebilir ve annenin başarısı söz konusu burada
bir bilim adamı tek yumurta ikizlerinden birini hırsız diğerini bilim insanı yapabilirim demiştir ben buna inanırım yetiştiğimiz çevre öğrendiklerimiz etrafımızdaki insanlar bizim kişiliğimizdir
Bebeginiz var mi sorusuna yanit vermediniz sanirim. Ama benim tahminim yok. Gene de gayet fikir sahibisiniz. Yalniz emzirip gece de 3 4 kez uyanmanin bile, nerdeyse 1 yildan uzun sure tilki kadar bile uyumayarak zaten enerjinizin 100 de 70 i bitiyo. Kalani da bebeginizi uyutup emzirerek, aglarken susturmaya calisarak geciyo. Oyalamaya calismak ayri bi mesai. Köse minderi degil bebekler. Biraktigin yerde serpilmiyo. Ciddi mesai istiyo ve yardimsiz sadece bebege bakmak bile buyuk basari. Guç kismina gelince, bu kadar yorgunluga, uykusuzluga hala buyuk sabir ve şefkatle her aglamasina koşmak var ya güç ve annelik bu bana göre. Bilmek icin yasamak lazim.siz öyle diyorsanız
iki çocuğum ve aralarında 2 yıl gibi kısa bir süre var birini ayağımda diğerini göğsümde uyuturdum sizden tecrübeliyim sanırımBebeginiz var mi sorusuna yanit vermediniz sanirim. Ama benim tahminim yok. Gene de gayet fikir sahibisiniz. Yalniz emzirip gece de 3 4 kez uyanmanin bile, nerdeyse 1 yildan uzun sure tilki kadar bile uyumayarak zaten enerjinizin 100 de 70 i bitiyo. Kalani da bebeginizi uyutup emzirerek, aglarken susturmaya calisarak geciyo. Oyalamaya calismak ayri bi mesai. Köse minderi degil bebekler. Biraktigin yerde serpilmiyo. Ciddi mesai istiyo ve yardimsiz sadece bebege bakmak bile buyuk basari. Guç kismina gelince, bu kadar yorgunluga, uykusuzluga hala buyuk sabir ve şefkatle her aglamasina koşmak var ya güç ve annelik bu bana göre. Bilmek icin yasamak lazim.
:) benden tecrübeliyseniz bu kadar sikinti yasadigini anlatmaya calisan yeni anneye kendini gucsuz ya da yetersiz hissettirmeyin. ( biliyosunuz ya, o kadarcigini da akil edin) herkes sizin kadar biyonik olmayabilir.iki çocuğum ve aralarında 2 yıl gibi kısa bir süre var birini ayağımda diğerini göğsümde uyuturdum sizden tecrübeliyim sanırım
evet birşey bilmek için yaşamak lazım
güçsüz hissettirnek değil niyetim:) benden tecrübeliyseniz bu kadar sikinti yasadigini anlatmaya calisan yeni anneye kendini gucsuz ya da yetersiz hissettirmeyin. ( biliyosunuz ya, o kadarcigini da akil edin) herkes sizin kadar biyonik olmayabilir.
Sabitlikle hic alakasi yok inanin. Kimi kadinlar yapiyor bunu sutum yetmiyo diyene ben 3 sene emzirdim naber diye basliyo cumleye. Siz demissiniz ya ben guclu kadin guclu anne severim diye. Ben de mütevazi ve empati yetenegine sahip insanlari seviyorum. Baska bi durum yok.güçsüz hissettirnek değil niyetim
her halükarda deneyimli olsamda olmasamda sizin için değişmeyecek
sabitlik karşısında acizim
bu sizin fikriniz diyorum
ok mesele yokSabitlikle hic alakasi yok inanin. Kimi kadinlar yapiyor bunu sutum yetmiyo diyene ben 3 sene emzirdim naber diye basliyo cumleye. Siz demissiniz ya ben guclu kadin guclu anne severim diye. Ben de mütevazi ve empati yetenegine sahip insanlari seviyorum. Baska bi durum yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?