bebek eşyasını kim alır tartışması...

aynen cnm benim de anlatmak istediğim bu almayacaklarsa almasınlar almıyolar üstüne üstlük annemlere yıkıyolar herşeyi hem kel hem fodul yani biz zaten kendimiz alıcaktık planlamamızı yapmıştık kıyafet olayını hemen bitirip büyük eşyalara başlıcaz.annemler hediye almak işstiyoruz deyince tamam dedik almayadabilirler kendileri kızına almazlar büyük ihtimalle kızı kendisi alır.bebek olayını soygun olayına çevirmek yanlış oğlunun cebini düşünüyo olabilir ama o cebin sıkıntısını onlar değil ben cekicem kime ne güzel sıkıntılar bunlar herşey dört dörtlük olsa tadı olmazki

aydın cnm burda illa herkes her adeti yapıyor diye bişey yok işte millet işine geleni çekiyor kendine durumum var çok şükür kendi yağımızda kavruluyoruz borca harca girer yine alırım kimseden bi beklentim olmadıki benim kayınvalidemin beklentisi beni sinir eden allaha havale ediyorum kızlar evlatlar arasında ayrım yapılmaz onlar yapıyo yapsınlar umrumda değil

aydın cnm burda illa herkes her adeti yapıyor diye bişey yok işte millet işine geleni çekiyor kendine durumum var çok şükür kendi yağımızda kavruluyoruz borca harca girer yine alırım kimseden bi beklentim olmadıki benim kayınvalidemin beklentisi beni sinir eden allaha havale ediyorum kızlar evlatlar arasında ayrım yapılmaz onlar yapıyo yapsınlar umrumda değil

canım senın kaynana hem kendi cebini hemde oğluşunun cebini düşünmüş sanırım.

sizleri oğlunun parasını yiyen biri olarak mı görüyor bu ilginç.

şimdi kaynana öyle söyledi diye öyle yapmak zorunda değilsiniz anneni de arasın ıstediği kadar söylesin sen annene dersın biz alıcaz sen kendini yorma diye alırsınız olur bıter..

bu arada bebek eşyaları ne pahalıymış yahu bir etek gördüm daha 12 aylık bebek kıyafetı el kadar etek 40 tlymiş buda resmen fırsatçılık yani...

Bu nasıl bir adet..
Eşinizi çok kınadaım..
Yazık..
Siz evli olduğunuza göre siz alıcaksınız,karı koca yani...
Her iki ailede gönlünden kopanı alır....

ne saçma şeyler yok şunu alın bunu alın demek...özellikle de eşinin olaya dahil olması,yahu her iki tarafta torununa içinden geleni yapsın,
sizi destek olsunlar ama yangından mal kaçırır gibi yapılan pazarlıklar hiç hoş değil.

tabikide yaptırmıcam benim babam düğün borçlarımı anca bitirdi onlarsa biz ödeyemicez deyip yatak odasını bize ödettiler herkes içinden ne gelirse onu yapsın bu adet adet ama bebek evi adet değilmiş gereksizmiş bebek evine gelen iki tarafında ne yaptığını görücek kendiside bişey yapmıcağı için rezil olucak uğraşma onunla dedi başta istemiyodum doğumdan 1 2 gün sonra evde misafir ama artık istiyorum o nasıl kmse görmesin naptığımı diyosa bende inadına göstericem kendi arkadaşlarınıda çağırıcam

Eşinin annesi gerçekten utanmadan bunu söyleyebilecek miymiş?

söyler cnm çekinmez çünkü kendini hep açık sözlü özü sözü bir olarak tanıtır birine lafı söyler napayım yanlışı gördümmü dayanamıyorum der patavatsızlıklta açık sözlülüktür onun için

nerenin adetiymiş o merak ettim..
ben iç anadoludanım ve karadenize evliyim iki yerdede adet aynı kız annesi beşik veya odasını yapar..birde örgüler fln fln...diğer şeyleride eşler ya kendi alır istersede erkeğin ailesi alır..

Yazmadan duramayacagim.
Ilk nisanlimin annesi, daha dugun yapilmamis, ortada cocuk mocuk yokken, annemle beni karsilarina almis,
Cocuk olunca a dan z ye, cocuk odasi, esyalari vs vs kiz annesi alir demislerdi.
Onlarda adetmiste, bilmem neymiste.
Annem cok kizmisti, hem oglu cocugu yapacak, bende iyi yapabilmissin diye, herseyini mi alacagim demisti:))
Yani utanmadan, acik acik alacaksiniz, yapacaksiniz diyebiliyorlar.

size demedim ki ben genel konuştum

şuan nişanlı birisi gelip kayınvalidem bohça yapmadı geceliğimi almadı ama bizde adet deseydi kıyamet kopardı

siz haklısın ama baştan hatalı davranmıssınız düğün zamanı zaten ailesi kendini belli etmiş ne diye annenize aldırtıyorsunuz ki

hayır alma diyecektiniz çünkü karşıda ki insanlar aç gözlü

eşine diyecektin biz bebeğe beraber karar verdik

hiçbi şekilde iki aileye de yük olmak istemiyorum o yüzden kimseyi bu olaya karıştırmayalım gücümüz ne yeterse onu alalım

bundan sonra da hiç bişekilde annenin birşey almasına müsade etme biraz da kocan düşünsün eksiklerin nasıl tamamlanacağını

ohh valla ne güzel düğün masrafını çocuk masrafını ödeyecek bulmuşlar ne güzel rahat tasasız yaşıyorlar

olay tam bir pazarlığa dönüşmüş ya... adı da adet.....

ben evlenirken eşimin ailesine bohçalar..... çuvalla ıvır zıvır (lif, iç çamaşırı, patik, yemeni, vs) hediye götürdüm konu komsuya dağıtsın diye....
ama onlar bana bir çöp almadılar, vermediler.kesinlikle ne alındıgı çok önemli değil ama .. yarım elma gönül alma derler ya hiç birşeylerini görmedim ya..... kendi kızları evlendi, kayınvalidesi çarşıya alışverişe çıkardı..bir bavul dolusu hediye alındı.. bana söylerken kayınvalidem utanmadan 'bizde öyle bir adet yoktu' dedi.... benden gizli görümcemin eşinin ailesine bohça lar hediyeelr verildi....
hani adet yoktu..oofffff eski yaraalr açıldı, nefretim en üst noktada şuan
yani kardeşim bunlar aç var ya çok açlar.. açççç... işlerine gelen adet, görenek kendilerine...
işlerine gelmeyen yokk efendim bizde böyle adetler, biz bilmeyiz bu tarz seyleri, görmedik ,bilmedik derlerrr......

Son düzenleme:

bizimkilerde göstermediler görümcemin kayınvalidesigile ne koyduğunu ben sordum laf karıştırdılar kendileri hazırladılar bana dokundurmadılar bile ama sonuç ne bnm annem doldurdu herşeyi iğne oyaları çeşit çeşit hediyeler kendi kızına kaynanası kendi çeyizinden kalma eski şeylerden getrmiş ben istemezdm görümcem etkilensin ama kayınvalideme hiç üzülmedim sadce görümceme üzüldüm kız hakettiğini görmediği için

bizdede adet herşeyi erkek tarafı yapar bütün eşiyalarıda erkek tarafı alır dermişim
şaka bir yana bizim bütün eşiyalarımızı eşim aldı, herşeyi o yaptı

Son düzenleme:
Bizde de bebek odasını annemler almıştı adet diye ama herşey ne demek yahu? Bir de onlar alacak diye ahkam kesmek de hiç hoş değil bence. Kesinlikle aldırmayın annenize, bence söylemeyin bile.

var bizde de böyle bi adet .. bebek çeyizini kız annesi ypara diye ama bunuda böyle eşlerin arasında senin annen şunuda lasın demek pek hoş değil. evlenmişsini artık evli evinde köylü köyünde. anenizin de durumu varsa alsın ne güze zevklede alınır bebek eşyası

Bebeğin ihtiyaçlarını bebeği yapan alır.
Aksi hediye olur,tatlılık olur başka birşey olur.
Ama çocuğu yapıp ihtiyaçlarını ona buna kaktırmak çok çirkin.

evet çok kabaca ama napalım eşim için katlanıyorum eşimi çok seviyorum annen alsındaki maksatta annesi laf etmesin annem üzülmesin diye sonra açıkladı zaten olmazsa biz alalım annen almış gibi yapalım annemde laf etmesn diye annesinin huyunu biliyor buna rağmen hiç bişey demiyor ben de buna kzıyorum

Napsın adamcağızda idare etmeye çalışıyor belliki.Dediği gibi siz alın,annen almış gibi davranın.Hamile hamile canını sıkma,böyle şeyler için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…