çok ilginç bir adetmiş gerçekten insanlar gönlünden geçer alır. Kayınvalidenler torunları için alışveriş yapmak istemiyorlarsa yapmasınlar ama ne diye anane alması gerekir diye ortaya gereksiz bir adet atıyorlarki. Almak isteyen alabileceklerini alır getirir o yapacak bu yapacak davasına gerek yok. Zaten bebek sizin eşinle birlikte mesulsunuz bebeğin ihtiyaçlarından. Daha çok masrafı çıkacak bebeğinizin eşin alışsın bir baba olarak ihtiyaçlarınızı kendisinin karşılaması gerektiğine.
Ne saçma birşey bu ya,kusura bakmayın ama siz çocuğu kim için doğuracaksınız anneniz için mi?o nasıl iş ya,kadın torunum oldu diye sevinsinmi yoksa acaba bunları nasıl alacağım diye düşünsünmü,eşinize de sinir oldum,çocuğu yapacağı zaman annenize mi sordu,ne sorumsuzca bir cvp vermiş öyle,bu nasıl adet allah aşkına,iyi o halde siz doğurun emziirin annenize verin çocuğu..tabiki siz alın çocuğunuzun eksiklerini,yani bebeğinize birşeyler alma heyacanını siz yaşayın ki olması gerekende bu zaten..kusura bakmayın belki kırıcı oldu ama çok saçma geldi bana,bu arada sizin orası neresi,nerde var bu adet merak ettim de
Ne saçma birşey bu ya,kusura bakmayın ama siz çocuğu kim için doğuracaksınız anneniz için mi?o nasıl iş ya,kadın torunum oldu diye sevinsinmi yoksa acaba bunları nasıl alacağım diye düşünsünmü,eşinize de sinir oldum,çocuğu yapacağı zaman annenize mi sordu,ne sorumsuzca bir cvp vermiş öyle,bu nasıl adet allah aşkına,iyi o halde siz doğurun emziirin annenize verin çocuğu..tabiki siz alın çocuğunuzun eksiklerini,yani bebeğinize birşeyler alma heyacanını siz yaşayın ki olması gerekende bu zaten..kusura bakmayın belki kırıcı oldu ama çok saçma geldi bana,bu arada sizin orası neresi,nerde var bu adet merak ettim de
aynen cnm benim de anlatmak istediğim bu almayacaklarsa almasınlar almıyolar üstüne üstlük annemlere yıkıyolar herşeyi hem kel hem fodul yani biz zaten kendimiz alıcaktık planlamamızı yapmıştık kıyafet olayını hemen bitirip büyük eşyalara başlıcaz.annemler hediye almak işstiyoruz deyince tamam dedik almayadabilirler kendileri kızına almazlar büyük ihtimalle kızı kendisi alır.bebek olayını soygun olayına çevirmek yanlış oğlunun cebini düşünüyo olabilir ama o cebin sıkıntısını onlar değil ben cekicem kime ne güzel sıkıntılar bunlar herşey dört dörtlük olsa tadı olmazki
eşim geçen günde kalkmış diyorki arabayla anakucağınıda alsınlar bende onuda bi zahmet annenler alsın dedim almazlar annenede söyler annem dedi annesi anneme diycekmişki arabayla anakucağı da sizin
canım senın kaynana hem kendi cebini hemde oğluşunun cebini düşünmüş sanırım.
sizleri oğlunun parasını yiyen biri olarak mı görüyor bu ilginç.
şimdi kaynana öyle söyledi diye öyle yapmak zorunda değilsiniz anneni de arasın ıstediği kadar söylesin sen annene dersın biz alıcaz sen kendini yorma diye alırsınız olur bıter..
bu arada bebek eşyaları ne pahalıymış yahu bir etek gördüm daha 12 aylık bebek kıyafetı el kadar etek 40 tlymiş buda resmen fırsatçılık yani...
Eşinin annesi gerçekten utanmadan bunu söyleyebilecek miymiş?
çok büyük tepki vermedim bana soruyosan düğünü sorarsan her eşyamızı biz aldık yani annemler yani adette olduğu gibiydi, herşey babam üstüne düşeni fazlasıyla yaptı neden eşyaya gelince kız evi neden bebeğe gelince kız evi bnm anlamadığım nokta bu düğündeki eşyaları aldık adettir dedik ama bu iki tarfında ortak noktası her iki tarafında torunu
olay tam bir pazarlığa dönüşmüş ya... adı da adet.....
ben evlenirken eşimin ailesine bohçalar..... çuvalla ıvır zıvır (lif, iç çamaşırı, patik, yemeni, vs) hediye götürdüm konu komsuya dağıtsın diye....
ama onlar bana bir çöp almadılar, vermediler.kesinlikle ne alındıgı çok önemli değil ama .. yarım elma gönül alma derler ya hiç birşeylerini görmedim ya..... kendi kızları evlendi, kayınvalidesi çarşıya alışverişe çıkardı..bir bavul dolusu hediye alındı.. bana söylerken kayınvalidem utanmadan 'bizde öyle bir adet yoktu' dedi.... benden gizli görümcemin eşinin ailesine bohça lar hediyeelr verildi....
hani adet yoktu..oofffff eski yaraalr açıldı, nefretim en üst noktada şuan
yani kardeşim bunlar aç var ya çok açlar.. açççç... işlerine gelen adet, görenek kendilerine...
işlerine gelmeyen yokk efendim bizde böyle adetler, biz bilmeyiz bu tarz seyleri, görmedik ,bilmedik derlerrr......
var bizde de böyle bi adet .. bebek çeyizini kız annesi ypara diye ama bunuda böyle eşlerin arasında senin annen şunuda lasın demek pek hoş değil. evlenmişsini artık evli evinde köylü köyünde. anenizin de durumu varsa alsın ne güze zevklede alınır bebek eşyası
evet çok kabaca ama napalım eşim için katlanıyorum eşimi çok seviyorum annen alsındaki maksatta annesi laf etmesin annem üzülmesin diye sonra açıkladı zaten olmazsa biz alalım annen almış gibi yapalım annemde laf etmesn diye annesinin huyunu biliyor buna rağmen hiç bişey demiyor ben de buna kzıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?