- 11 Mayıs 2012
- 2.013
- 1.005
- 333
- Konu Sahibi minikmavikus
-
Canim kolik oldugunu doktorunuz mu soyledi. Yani gaz sancisini kolikle karistirmiyorsunuz dimi. Ikisi ayni sey degil çünkü eger kolikse aglama nobeti tuttugunda onu sakinlestirecek bir metod bulmanizi oneririm. Beyaz gurultu gibi ya da buziki orhanin kolik sarkisi var onu da deneyebilirsiniz. Gaz sancilari icin de sap simplex i tek gecerim butun bitkisel gaz ilaclarini denedim hic biri kar etmedi sap simplex hayat kurtariyor. Gazini cikardiktan sonra bebisin karnini sicak tutacak sekilde istilmis havlu vs. Koyarsan o da cok rahatlatiyor.
Allahimm kolik ile gaz sancısını ayni tutmayan biri gorunce nasil sevindim anlatamam :) oglumda kolikti zaten kolik basina gelen anlayabilit sadece. Kime oglum kolik dediysem gazina bagladi gaz giderici seyler onerdiler. Ki oglum gazli bir bebek degildi
Yok canim ya yapamiyorlar o isi yani hemen hemen hepsi ayni yollardan gecmis olan kadinlar o zamanki hallerini unutup verip veristiriyor. Bir de henuz bebek sahibi olamamis arkadaslar var (rabbim tez zamanda nasip etsin) onlar daha ütopik yorumlar yapiyorlar. Insani hayattan sogutuyorlar. Ben de yaklasik 1 yil bekledim 1 yilin son 4 ayi tedavi ile gecti ve tedavi sonucu hamile kaldim ama kimsenin anneligini yargilamadim. Hicbir anneye simarik demedim.yahu kadına ne çok giydirdiniz.kadın daha 3 aylık anne..noldum nerdeyım derdıne düşmüş.düşene de bi tekme ben çakayım derdındesiniz...
lohusa depresyonu da olabılır..ya da gercekten mukemmelliyetçi bi karakter varsa ev de dagınıksa sıstem çökmüşsse onun buhranı da olabilir..
senı en ıyı ben anlıyorum arkadaşım..benım ikizlerdi tek baktım sut mut kalmadı halıyle ...
ıyı bır annesın sen..öyle ki sütüm yetsin diye sütüm azalmasın diye memeden ındırmıyosun..ıstemesen basarsın biberonu.ne anneler var süt emzırmeyı sevmıyorum dıyıp mama veren..
(lütfen ınsaflı yorum yapalım,özellikle yenı annelere)
Yok canim ya yapamiyorlar o isi yani hemen hemen hepsi ayni yollardan gecmis olan kadinlar o zamanki hallerini unutup verip veristiriyor. Bir de henuz bebek sahibi olamamis arkadaslar var (rabbim tez zamanda nasip etsin) onlar daha ütopik yorumlar yapiyorlar. Insani hayattan sogutuyorlar.
[/QUOT
amin ..çocuksuz kadınları böyle konularda yorum yapmamaya davet edıyorum..saçmalamaktan öteye gidilmiyor.bilmedğin sey hakkında kötu yorum yapma arkadasım..hayır ıyı yorum zaten yapmayacaksan kötu yorum yapıp arkandan kufur yeme..
Canım anlıyorum seni. Yorulmuşsun. Ama şuan senin yerinde olmak istiyorum. Doğumumu yapmışım , sağlıkla bebeğimi kucağıma almışım. 3 ay geçmiş. Şuan tek hayalim bu desem seni rahatlatır mı ?merhaba.. o kadar çok şeyden bahsetmek istiyorum ki ..
bebeğim 3 aylık oldu. Hala mememe yapışık. Bıraksam saatlerce emiyor. Kilosu yerinde.Saat başı emmek istiyor doktor 2-3 saatte bir vermezsen sütün azalır diyor. Oyalamak o kadar zor ki.. çok daraldım.
Gündüz uykusu neredeyse hiç yok sadece memede uyuyor on on beş dk bazen yarım saat uyuyup gözlerini açıyor. Taşımaktan kollarım ağrıdı.
Ev almış başını gidiyor hala doğru düzgün yemek yapamıyorum basit hazır şeylerle geçiştiriyorum. Eskiden düzenli olan evim şimdi tabiri caizse dingonun ahırı.. evime biri gelse utanırım. Bebek görmeye gelmek istiyorlar artık 3 aylık oldu kendini toplamıştır diye düşünüyorlar sanırım.
Eşim desen bırak dağınık kalsın modunda. İşten geliyorum yorgunum Diyor haftasonları yardım ediyor. Bebeğin tüm ihtiyaçları bende yani bende susuyor bende doyuyor her şey benim üzerimde.. kucağında tutup gezdiriyor evde olunca.. ama yetmiyor bana.
Bu ne kadar böyle devam edecek çok yoruldum..
Mesajınızı hiç iyiniyetli bulmadım pardon ama kimse sabır taşı değil Bebek olunca bunların olacağını tabi ki biliyordur ama 7/24te anne sabrı göstermek zorunda değil. Hamilelikte insan kendini hazırlayamıyor maalesef ne Zaman o Bebek eve geldi o zaman anlıyor insan nolduğunu. Ben konu sahibinin şikayetini ilk okuduğumda sizin gördüğünüz şikayetleri değil kendisi de demiş düzenin bozulmasından kaynaklı bi şikayet gördüm. Her anne çocuğunu sever şikayet ediyor diye istemiyo sevmiyo mu oluyoLohusa depresyonunda mısınız bilmiyorum ama baştan aşağı bebekten şikayet edip durmuşsunuz.. "mememe yapışık, taşımaktan kollarım ağrıdı, oyalamak çok zor vs vs.." bebek olunca bunların olacağını bilmiyor olamazsınız? Anne ben acıktım sen keyfine bak ben mutfaktan bişeyler ayarlarım kendime diyecek hali yok meme isteyecek yani.
Hani bu sıradan bebek olaylarına bu kadar şikayetle yaklaşınca istemeden korunurken mi oldu diye düşündüm , evet
Canım anlıyorum seni. Yorulmuşsun. Ama şuan senin yerinde olmak istiyorum. Doğumumu yapmışım , sağlıkla bebeğimi kucağıma almışım. 3 ay geçmiş. Şuan tek hayalim bu desem seni rahatlatır mı ?
Evet canım. Anlaşılıyor sanırım :)Ilk bebek mi :)))
Evet canım. Anlaşılıyor sanırım :)
3ay olur bi değişir 6ay bi değişir diyenlere sakın inanma. Vakıa benimki de değişmedi. Geceleri sık uyanırdı yaşı bitti hala saat başı kalkıyor sanki kırklı Bebek. He n'oluyo artık sen alışıyorsun o oluyo.Annem var haftada bir gelebiliyor ama yetmiyor tabi ki.. herkes mi böyle merak ettim. 3. Ayda rahatlarsın dediler bi fark olmadı ne yazık ki. Devamlı ama devamlı memede
Ben de sürekli teptim ağzına 4.ayda tam alıştı. Gerçekten vermek istiyorsan bazı anneler istemiyor çünkü sürekli ver alışır bi Zaman sonra ve onun derdi meme değil içgüdüsel olarak gelen emme isteği. Onu bastırmak gerekiyorGece gündüz ağzına veriyorum ama yokk ittiriyor o minik ağzıyla. Almıyor asla 3 aydır bıkmadan deniyorum
Bebek oldu diye kocayı yatak odasından gönderip Bebek'le o yatakta yatmayı doğru bulmuyorum ben. Eşiniz evet ilgisiz ve düşüncesiz gibi görünüyor ama siz de Ada'mı def etmişsiniz resmen. Bebek herşeyden anlar diyor herkes ama ben geldim diye babanın dışlandığını anlamıyor mu. O odanın anne ve babaya ait olduğunu bilmeli şimdiden. Sonra aklı başına gelince baba sen git biz annemle uyucaz diyen çocuklar oluyolarMerhaba ...
Dogum yaptim bebegim 6 aylik oldu masallah..
Maalesef beni emmedi ve biberonla sut sagip veriyorum..
Esim bebek iki aylik olduktan sonra salonda yatmaya basladi ve artik 4 aydir bu boyle..Cunku yavrum gece iki uc defa aglayarak uyaniyor beslenme dis veya baska bi sebpten sanirim uykusu bolunuyor!!!
Bu arada ikinci aydan dorduncu aya kadar gaz problemi cektigimide eklemek isterim..
Benim evim de cok temizdi ev islerim duzenliydi..
Su an benim evimind ahirdan farki yok ..
Cunku bebegimi iki dk biraksam ciglik cigliga..
Esim bugune kadar sen yat uyu ben bu gece bakayim deliksiz bi uyku cek nasil olsa sutunde kesildi mama veriyorsun hazirlamakta ne var ki DEMEDİ
Ki ben gece 2 veya 3te tatli uykumdan kalkip
Ogluma mama hazirlarken
O salonda yayilmis elinde telefon tv izliyor olur
Gec yatar yani...
Ne bi kere bizi disari cikardi ne de ya bu yavru kocaman oldu nasil yikiyorsun sana yardim edeyim diyip yardim etti..
Son olarak dun gece 4e kadar arkadaslariyla icmis...
Salonda uyudu...
Bebegim sabah 6da uyandi salona gectik ...
Ve o yastigini alip bizim ciktigimiz yatakodasina gitti....
6 aydir cok yalnizim ...
Evlilgimde ilk defa 6 ay icinde yuz milyon kere bosanmayi dusunuyorum..
Yalni degilsin inan
Seni cok iyi anliyorum
merhaba.. o kadar çok şeyden bahsetmek istiyorum ki ..
bebeğim 3 aylık oldu. Hala mememe yapışık. Bıraksam saatlerce emiyor. Kilosu yerinde.Saat başı emmek istiyor doktor 2-3 saatte bir vermezsen sütün azalır diyor. Oyalamak o kadar zor ki.. çok daraldım.
Gündüz uykusu neredeyse hiç yok sadece memede uyuyor on on beş dk bazen yarım saat uyuyup gözlerini açıyor. Taşımaktan kollarım ağrıdı.
Ev almış başını gidiyor hala doğru düzgün yemek yapamıyorum basit hazır şeylerle geçiştiriyorum. Eskiden düzenli olan evim şimdi tabiri caizse dingonun ahırı.. evime biri gelse utanırım. Bebek görmeye gelmek istiyorlar artık 3 aylık oldu kendini toplamıştır diye düşünüyorlar sanırım.
Eşim desen bırak dağınık kalsın modunda. İşten geliyorum yorgunum Diyor haftasonları yardım ediyor. Bebeğin tüm ihtiyaçları bende yani bende susuyor bende doyuyor her şey benim üzerimde.. kucağında tutup gezdiriyor evde olunca.. ama yetmiyor bana.
Bu ne kadar böyle devam edecek çok yoruldum..
Benim tanıdığım bütün anneler sizin bu saydıklarınızı yapıyor...bence pskolojik destek alın yada eve yardımcı alın...Şikayet değil çok seviyorum tabiki de ama Bence sıradan değil.. diğer bebeklere bakıyorum gündüz 1-2 saat uyuyorlar ve 2-3 saatte bir meme istiyorlar. Her dakika meme vermek be kadar zor bi fikriniz var mı? Kamburum çıktı. Tek başına evde akşama kadar uyumayan bebekle dinlenmeden idare etmek zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?