Bebek, ev, eş..

Allahimm kolik ile gaz sancısını ayni tutmayan biri gorunce nasil sevindim anlatamam :) oglumda kolikti zaten kolik basina gelen anlayabilit sadece. Kime oglum kolik dediysem gazina bagladi gaz giderici seyler onerdiler. Ki oglum gazli bir bebek degildi

benimde böyle bebeğim 4 aylık ve ben birde işe gdip geliyorum halimi sen düşün kardeş =) şükret ve bebeğin belki doymuyodur o yuzden hep memededir yoksa karnı doysa emmez uyur cnm bnce sutunun yetmıyor

canim belirtilericok benzer o yuzden karistiriyorlar bence. Koligin en tipik belirtisi her gun belirli bir saatte baslayan ve ne yapsan dinmeyen aglamalar bizimki saat 7 de baslardi saat 11 de hic bisey olmamis gibi susardi. Elektrik supurgesi ve buzuki orhanin kolik sarkisi bize cok iyi geldi.
Bir tracy hogg annesi olarak koligi bilmemem ayip olurdu

yahu kadına ne çok giydirdiniz.kadın daha 3 aylık anne..noldum nerdeyım derdıne düşmüş.düşene de bi tekme ben çakayım derdındesiniz...

lohusa depresyonu da olabılır..ya da gercekten mukemmelliyetçi bi karakter varsa ev de dagınıksa sıstem çökmüşsse onun buhranı da olabilir..

senı en ıyı ben anlıyorum arkadaşım..benım ikizlerdi tek baktım sut mut kalmadı halıyle ...

ıyı bır annesın sen..öyle ki sütüm yetsin diye sütüm azalmasın diye memeden ındırmıyosun..ıstemesen basarsın biberonu.ne anneler var süt emzırmeyı sevmıyorum dıyıp mama veren..

(lütfen ınsaflı yorum yapalım,özellikle yenı annelere)

Yok canim ya yapamiyorlar o isi yani hemen hemen hepsi ayni yollardan gecmis olan kadinlar o zamanki hallerini unutup verip veristiriyor. Bir de henuz bebek sahibi olamamis arkadaslar var (rabbim tez zamanda nasip etsin) onlar daha ütopik yorumlar yapiyorlar. Insani hayattan sogutuyorlar. Ben de yaklasik 1 yil bekledim 1 yilin son 4 ayi tedavi ile gecti ve tedavi sonucu hamile kaldim ama kimsenin anneligini yargilamadim. Hicbir anneye simarik demedim.

Çok iyi anlıyorum seni.. geçecek elbet sabret. Büyüyecek ve herşey rayına oturacak. Kızım 10 aylık yavaş yavaş düzen oturdu diyebilirim( gece 10 kere uyanmayı saymazsak :)
İlk aylarda bebek arabasını evde kullanıyordum. Pusete koyup gezdiriyordum hangi odaya gidiyorsam :)
Konu üzerinden stres atmaya çalışanlara aldırma. Farklı hassasiyletleri olabiliyor kişilerin. Yaşamadan anlaşılmıyor bazı şeyler..

Canım anlıyorum seni. Yorulmuşsun. Ama şuan senin yerinde olmak istiyorum. Doğumumu yapmışım , sağlıkla bebeğimi kucağıma almışım. 3 ay geçmiş. Şuan tek hayalim bu desem seni rahatlatır mı ?

Yana yakila cocuk istiyoruz ama bakmasinin bu kadar zor oldugunu bilmiyoruz. O senelerce bekleyen arkadaslar olunca hic dert yanmayacaklarinimi saniyorlar acaba? Dert yaniyoruz diye de sevmiyor istemiyor degiliz. Ne yapalim yani bi anda insanin hayati degisiveriyor insan kolay adapte olamiyor. Hele yardim edenin yoksa vay geldi haline... calisan anneler biz ne yapalim demesinler hic valla tum gun bebekle ugrasmak disarda calismaktan cok daha zor. En azindan ac kalmiyorsun cikip karnini doyuruyorsun, 2 kelam lafliyorsun 2 degisik yuz goruyorsun. 4 duvar arasinda bebek bakmak cok zor. Allah tum annelerin yardimcisi olsun. Buarada konu sahibi arkadas sabir insAllah 3 aydan sonra uykulari duzene giriyor.

Mesajınızı hiç iyiniyetli bulmadım pardon ama kimse sabır taşı değil Bebek olunca bunların olacağını tabi ki biliyordur ama 7/24te anne sabrı göstermek zorunda değil. Hamilelikte insan kendini hazırlayamıyor maalesef ne Zaman o Bebek eve geldi o zaman anlıyor insan nolduğunu. Ben konu sahibinin şikayetini ilk okuduğumda sizin gördüğünüz şikayetleri değil kendisi de demiş düzenin bozulmasından kaynaklı bi şikayet gördüm. Her anne çocuğunu sever şikayet ediyor diye istemiyo sevmiyo mu oluyo

BENDE ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İÇİN UĞRAŞTIM MI ? EVET!!
ÇOCUK SAHİBİ OLMADAN BU YORUMLARI ŞIMARIKCA BULUYOR MUYDUM ? EVET!!

ŞİMDİ BEBEĞİM VAR 2,5 AYLIK ÇOK ŞÜKÜR ALLAHA EN BAŞINDAN BERİ KENDİM BAKIYORUM AMA HAYATIN ZOR OLDUĞU GİBİ BEBEK BAKMAK BÜYÜTMEK, EV İŞİ, KOCA İŞİ, KENDİ BEDENİNLE ALAKALI İŞLER VS HEPSİ BİRBİRİNE KARIŞMIŞ DURUMDA...

EYYYYYYY KONU SAHİBESİ SEN ŞIMARIK DEĞİLSİN AYNI DERTLERDEN MÜZDARİBİM AMA BU BİR SÜREÇ İNŞALLAH ALLAH SANA BANA BİZİM GİBİ OLANLARA YARDIM EDER, ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERE DE BÖYLE GÜZEL DERTLER VERİR İNŞALLAH..

BU TÜR YORUMLARI ŞIMARIKÇA BULMAYIN ARKADAŞLAR İŞİN İÇİNE GİRİNCE İNSANIN AF BUYURUN TUVALETE GİTMEYE ŞANSI OLMUYOR BEBEK MEMEDE DİYE.. EN BASİTİ TUVALETE GİDEMİYORSUNUZ, SU İÇECEKSİNİZ BEKLİYORSUNUZ MEMEDEN ÇEKSİN KENDİNİ EE BUNLARIN DIŞINDA EV TEMİZLİĞİ YEMEK ÇAMAŞIR ÜTÜ BEBEĞİN BAKIMI BULAŞIK AYY SAYAMIYORUM NEYSE.. BU Bİ SÜREÇ BİRBİRİMİZE DESTEK OLALIM LÜTFEN.. SAYGILAR

Evet canım. Anlaşılıyor sanırım :)

Evet canim kiymetini bil bu gunlerin :) Bana derlerdide inanmazdim hala daha guzel bir uyku uyumuslugum yok. Kizim 13 aylik oldu ve 3 aylik hamileyim. Ufak bebek varken hamilelik cok daha zormus. O yuzden bak keyfine dogum sonrasi uykusuz yorgun geceler :)

Annem var haftada bir gelebiliyor ama yetmiyor tabi ki.. herkes mi böyle merak ettim. 3. Ayda rahatlarsın dediler bi fark olmadı ne yazık ki. Devamlı ama devamlı memede
3ay olur bi değişir 6ay bi değişir diyenlere sakın inanma. Vakıa benimki de değişmedi. Geceleri sık uyanırdı yaşı bitti hala saat başı kalkıyor sanki kırklı Bebek. He n'oluyo artık sen alışıyorsun o oluyo.

Gece gündüz ağzına veriyorum ama yokk ittiriyor o minik ağzıyla. Almıyor asla 3 aydır bıkmadan deniyorum
Ben de sürekli teptim ağzına 4.ayda tam alıştı. Gerçekten vermek istiyorsan bazı anneler istemiyor çünkü sürekli ver alışır bi Zaman sonra ve onun derdi meme değil içgüdüsel olarak gelen emme isteği. Onu bastırmak gerekiyor

allah sabırlı olan anne adaylarına kolik bebek versin ne diyeyim.
6 ay kolik sıkıntısı vardı oğlumun, ben yürümeden o emmezdi bütün gün yürürdüm evde. uyumazdı.
uykusuzluktan ağlardım. ev işini geçtim wc ye bile giremezsin, her yerin süt kusmuk içinde.insanın psikolojisi nasıl bozuluyor. çok da isteyerek ve hazır olarak bebek sahibi olmuştuk. psikiyatra gidersin ilaç verir, uyumaman lazım, ilaçla emziremezsin.
hiç bir ilacı içemezsin nasıl toparlayacaksın, ancak o bebek normale dönünce.
davulun sesi uzaktan hoş, annelik tabi ki çok güzel, ama tamamen vicdan işi, hep eksik hissetmek hep yetememe korkusu.
anneliğin bu zorluklarından bahsedilmiyor sonra da yeni anne olan insanlar depresyona giriyor ben beceremiyor muyum diye. hayır malesef her zaman toz pembe değil.
sayın konu sahibi, geçecek, emin ol, sadece sağlık olsun de. en mühimi o.

Bebek oldu diye kocayı yatak odasından gönderip Bebek'le o yatakta yatmayı doğru bulmuyorum ben. Eşiniz evet ilgisiz ve düşüncesiz gibi görünüyor ama siz de Ada'mı def etmişsiniz resmen. Bebek herşeyden anlar diyor herkes ama ben geldim diye babanın dışlandığını anlamıyor mu. O odanın anne ve babaya ait olduğunu bilmeli şimdiden. Sonra aklı başına gelince baba sen git biz annemle uyucaz diyen çocuklar oluyolar

kötü yorumlara aldırma canım elbette yavrunu cok sevıyorsun sadece bıraz dınlenmek ıstıyorsun senı cok ıyı anlıyorum benımkı 18 aylık hala evım pıs kalıyor dagınık kalıyor cunku calısıyorum hafta sonuda herşeye yetısemıyorum annen felan gelebılırse bıraz baksın cocuga sende dınlen senı cok ıyı anlıyorum canım sabırlı olmak zorundayız anneyız cok öptüm

Benim tanıdığım bütün anneler sizin bu saydıklarınızı yapıyor...bence pskolojik destek alın yada eve yardımcı alın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…