- 10 Ekim 2016
- 962
- 2.595
- 33
- Konu Sahibi minikmavikus
-
Lohusa depresyonunda mısınız bilmiyorum ama baştan aşağı bebekten şikayet edip durmuşsunuz.. "mememe yapışık, taşımaktan kollarım ağrıdı, oyalamak çok zor vs vs.." bebek olunca bunların olacağını bilmiyor olamazsınız? Anne ben acıktım sen keyfine bak ben mutfaktan bişeyler ayarlarım kendime diyecek hali yok meme isteyecek yani.
Hani bu sıradan bebek olaylarına bu kadar şikayetle yaklaşınca istemeden korunurken mi oldu diye düşündüm , evet
Ya böyle düşünenleri gerçekten anlamıyorum. Öncelikle Allah tez zamanda size de hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin. Kimsenin mizacı,karakteri ve yaşadıkları bir değildir. Bebekten şikayet etmek demekte sevmediği yada istemeden dünyaya getirdiği anlamına gelmez. Bende iki sene didindim bebek için. Gebeliğimde nasıl gün saydığımız herkes bilir bebiş için. Evet bazı şeylerin zor olacağını sana söylüyorlar ama ben ne bileyim onbeş saat morarana kadar ağlayan gazlı bir bebe doğuracağımı. Yapmadığım,etmediğim yöntem,ilaç gaz masajı yok beyaz gürültü,okumadığım kitap kalmadı. Üç ay boyunca her gün bebeği bırakıpta kaçasım geldi. Saatlerce uykusuz kalmak ne demek. Nasıl normal bir psikoloji içinde olması beklenir veya bunu bebeği yaparken biliyordun denir. Yaşamadan ahkam kesmemek lazım bunu bu yaşımda çok iyi öğrendim.
Konu sahibi sana gelince sık dişini zorlu dönem geçmiş bundan sonra herşey daha iyi olacak. Maddi durumunuz varsa belki temizlik için birini al onbeş günde bir bu Bile seni rahatlatır. Geri kalanını da koyver gitsin. Evladın daha önemli. Eşine de tatlı dille falan yardımcı olması telkininde bulun. Ve ne güzel emiyor. Ek gıdaya geçince onun için yapılan ekstra yemekler daha da yorucu boşverrrrr. Emzir yatır. Bir sling edin içine koy bebişi sen hareket ederken oda uyur belki veya bir kanguru. Bak benim kızım iki yaşına geldi. O moraran çocuktan dünya tatlısı bir zilliyw döndü. Herşeyin sonu selamet sabır azıcık sevgiler
Anneyiz diye şikayet etmeye hakkımız yok!Empati yapmak bu kadar zor olmamalı,
Konu sahibesi; ben seni anlıyorum, bende isteyerek hamile kaldım, ama robot değiliz be kardeşim. Ağlarsın ağlama sen annesin. Şikayet etme sen annesin biliyordun bunları. Yorulursun ooo ne haddine.
Bnm oğlum 21 aylık daha Bi gece bile deliksiz uyumadım . Şu an da da hasta ishal ve kusma. Elbet geçecek konu sahibesi yalnız değilsin. Çoğu anne zombi gibi yaşıyo. Kendini teselli et. Geçecek . Elbet düzenn oturacak. Büyüyecek yavrularımız.
İnşallah Allah sana da nasip eder de sen de yaşarsın bu duyguyu acısıyla tatlısıyla...Fikrim yok 3 senedir bebek sahibi olmak için çırpınıyorum ve haliyle mesajınız şımarıkça geldi. Allah kolaylık versin size. Bir büyüğü yardıma çağırabilirsiniz belki sizi rahatlatır biraz
Siz de bir kac gun once 6yasindaki yaramaz bir cocugun annesine veristirmistiniz. Yasamadan anlasilmiyor demek ki :)allah sıze en guzel en hayırlı tez zamanda cocuk nasıp etsın
sonra burda actıgınız konulara ılk yorumu ben yapıcam :)
bu bebek neden uyumuyor
bu bebek neden doymuyor
ben uykusuzluktan kafayı yemek uzereyım
sinir krızı gecırmeme ramak kaldı
ve bılumum buna benzer konular :)
bebegı ne kadar cok ıstedıgınızı tahmın edebılıyorum, ınsallahda sahıbı olursunuz fakat bebek bakımı ıstemekden cok daha baska bunu anne oldugunuzda anlayacaksınız kı en buyuk temennımdır :) suan 1 ay uyumasam yıne razıyım yeterkı bebegım olsun onun kokusunu duyayım dıyorsunuz... bunu bılıyorum samımıyetınıze de ınanıyorum fakat bebegınız oldugunda sızde aynı sorunlardan sıkayet edeceksınız
bunun sebebı bebekten sıkayet etmek degıl cunku :) bebege daha ıyı odaklanabılmek ıcın
konu sahıbının yaptıgı sıkayet bebekten sıkayet degıl
bebegın saglıgı ıcın konu sahıbının konforu ıcın o ev duzenlı olmalı temız olmalı kı konu sahıbı uyuyabılmelı dınlenebılmelıkı hem bol sutu olsun bebegı beslensın hem de cocuguna daha ıyı vakıt ayırabılsın
konu sahıbı bı elınde bebegı emzırırken dıger yandan yemek yapmaya calısıyor temızlık utu yapmaya calısıyor ...
6 yasındakı yaramaz bı cocugun annesıne verıp verıstıren ben degılım :)Siz de bir kac gun once 6yasindaki yaramaz bir cocugun annesine veristirmistiniz. Yasamadan anlasilmiyor demek ki :)
Yanlis anlamayin polemik icin yazmiyorum ben ne buyuk konussam basima geldi o konuda cesaretinize bakip sasirmistim oradan aklimda kalmis.
Sakin bebegini memeden ayirma nekadar isterse okadar ver canimmerhaba.. o kadar çok şeyden bahsetmek istiyorum ki ..
bebeğim 3 aylık oldu. Hala mememe yapışık. Bıraksam saatlerce emiyor. Kilosu yerinde.Saat başı emmek istiyor doktor 2-3 saatte bir vermezsen sütün azalır diyor. Oyalamak o kadar zor ki.. çok daraldım.
Gündüz uykusu neredeyse hiç yok sadece memede uyuyor on on beş dk bazen yarım saat uyuyup gözlerini açıyor. Taşımaktan kollarım ağrıdı.
Ev almış başını gidiyor hala doğru düzgün yemek yapamıyorum basit hazır şeylerle geçiştiriyorum. Eskiden düzenli olan evim şimdi tabiri caizse dingonun ahırı.. evime biri gelse utanırım. Bebek görmeye gelmek istiyorlar artık 3 aylık oldu kendini toplamıştır diye düşünüyorlar sanırım.
Eşim desen bırak dağınık kalsın modunda. İşten geliyorum yorgunum Diyor haftasonları yardım ediyor. Bebeğin tüm ihtiyaçları bende yani bende susuyor bende doyuyor her şey benim üzerimde.. kucağında tutup gezdiriyor evde olunca.. ama yetmiyor bana.
Bu ne kadar böyle devam edecek çok yoruldum..
Ilk cocukta insan neler yasayacagini nereden bilsin ki. Kaldi ki ikinci bile olsa her cocugun huyu suyu farklidir. Konu sahibi bebeginden degil yasadigi yorgunluktan kimsenin olmayisindan nefes alamamasindan bahsetmis. Esinin ya da bir yakininin yardimina ihtiyaci var yarim saat cikip bi hava almaya ihtiyaci var ki sinirleri yipranmasin daha fazla.Lohusa depresyonunda mısınız bilmiyorum ama baştan aşağı bebekten şikayet edip durmuşsunuz.. "mememe yapışık, taşımaktan kollarım ağrıdı, oyalamak çok zor vs vs.." bebek olunca bunların olacağını bilmiyor olamazsınız? Anne ben acıktım sen keyfine bak ben mutfaktan bişeyler ayarlarım kendime diyecek hali yok meme isteyecek yani.
Hani bu sıradan bebek olaylarına bu kadar şikayetle yaklaşınca istemeden korunurken mi oldu diye düşündüm , evet
Yorumunuzu tam hatirlamiyorum zaten nickiniz aklimda kalmis o konudan. Bu kadar yanlis anlayip yorumunuzu kullanmama falan getirmeniz cok ilginc. Sizinle karsilikli ne gibi bir muhabbetimiz oldu ki ben sizi yorumunuzla vurmaya calisayim.6 yasındakı yaramaz bı cocugun annesıne verıp verıstıren ben degılım :)
bence ıyı okuyun lutfen...
sız eltısının evıne gıdınce tum evı alt ust eden tum dolabı yıyen cocugun annesıne kızmamı soyluyorsunuz heralde
benım evladım benden ve ev sahıbınden ızınsız boyle bırsey yapsa yerın dıbıne gırerdım dedıgım cumlemı dıyorsunuz heralde
konu sahıbıne fazla yuklenmeyın cocugun annesı bellıkı boyle seylerı bılmıyor mesafe koyun en ıyısı bende o yasta bı cocuktum benımde kızım var boyle seylerı bılmek ve cocuga ogretmek gerek dedıgım cumleyı dıyorsunuz heralde :)
bu yazdıgım cumlelerı okuyunca o cocugun annesıne verıp verıstırmek olmuyor dıkkat ettıysenız
hem kendımı hem cocugumu ornek verıp, konu sahıbını kırmadan kısıye yardımcı olmak ıstemısım...
ayrıca konu sahıbının konusuyla, mısafır gelen bırının cocugunun yaptıklarına annesının sessız kalması konusu arasında baglantıyı kuramadım ben ... hıc bır uyenın yorumunu ezberleyen hafızaya atan sonra da bunu cevırıp kullanmaya calısan bırı olmadıgım ıcın anlayamadım neyse bana gore onemlıde degıl
onyargılarınızdan sıyrılmanızı temennı ederım sayın lıbı dopdolu arkadasımız ... ıyı gunler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?