Bebek, ev, eş..

Empati yapmak bu kadar zor olmamalı,

Konu sahibesi; ben seni anlıyorum, bende isteyerek hamile kaldım, ama robot değiliz be kardeşim. Ağlarsın ağlama sen annesin. Şikayet etme sen annesin biliyordun bunları. Yorulursun ooo ne haddine.

Bnm oğlum 21 aylık daha Bi gece bile deliksiz uyumadım . Şu an da da hasta ishal ve kusma. Elbet geçecek konu sahibesi yalnız değilsin. Çoğu anne zombi gibi yaşıyo. Kendini teselli et. Geçecek . Elbet düzenn oturacak. Büyüyecek yavrularımız.

Aynılarını yaşamış ve hala yaşayan Bi robot zombi anne olarak; +100000000000

Anneyiz diye şikayet etmeye hakkımız yok!

Biz sinirlenemeyiz, üzülemeyiz, sıkılamayız, depresyona giremeyiz. Hep güler yüzlü hep enerjik olmak zorundayızz

Genelde bebek sahibi olmak için uğraşanlar yaşadıkları duygu durumlarından dolayı, yersiz bir tepki göstermişler konuya.. Yapmayın. O başka, bu başka. Annelerin bunalması ve bunu dile getirmesi çocuklarını sevmedikleri, onlardan baktıkları anlamına gelmez ki. Allah sizlere de en kısa zamanda bir bebek sahibi olmayı nasib etsin. O zaman o çocuğu deli gibi sevdiğiniz halde, ara ara bunaldığınız vakitler olacağını, biri 10, 15 dk bebeğime baksa da ben bi hava alıp gelsem diye iç geçirilebileceğini, ve o 10,15 dk içinde bebeğinizi özleyecebileceğinizi anlarsınız. Rabbim isteyen herkese anne olmayı nasip etsin

Fikrim yok 3 senedir bebek sahibi olmak için çırpınıyorum ve haliyle mesajınız şımarıkça geldi. Allah kolaylık versin size. Bir büyüğü yardıma çağırabilirsiniz belki sizi rahatlatır biraz
İnşallah Allah sana da nasip eder de sen de yaşarsın bu duyguyu acısıyla tatlısıyla...
Sorunun anlamsızlığı şurada: bir kadın korunarak hamile kalsa bile (bebeği istemese) kucağına alınca durum farklılaşır. Çok güzel bir duygu evet, Ama çok da ağır küçücük bir Canın size muhtaç olması. Bu bir çok kadının psikolojisini bozuyor ama Bebeği istemediğinden değil yeni yaşamına adapte olamıyor. 9 aylık hamilelik süreci bir günde doğumla sonuçlanıyor ve yepyeni bir hayat başlıyor. Korunarak mı hamile kaldın şımarıkça bir yorum olmuş demek yerine anneyi rahatlatıcı telkinlerde bulunmak daha faydalı olurdu öyle değil mi ??

Ve konu sahibi anne;
Bundan bir ay sonra çok daha farklı olacak ilişkiniz her şey daha bir düzene girecek. 8-9 aydan sonra çok daha farklı sadece yeme alt değiştirme uyutma üzerine olmayacak ilişkiniz. Gülme, sarılma, oyun oynama, ve pek çok şey girince işin içine çok daha farklı olacak
Benim bebeğim 10 Aylık gündüz uykusu yok ama tüm gece uyuyor evim hala toplu değil bir süre daha bu böyle devam edecek. Amaaan boşver hepsi geçecek

boş verin evin topluluğunu

şu elalem ne deri

boş verin siz daha önemlisiniz

evde tozlar uçuşsun mesela

eşinle tek çeşit yemek yiyin

oturun azıcık

bebek de memede uyusun kucakta dursun vs vs hepsi öyle büyüyor

ben bir ara 6 aylık olsa da otursa derdim hiç olamzsa meme emerken oturur

kocaman bir çocuk kucakta ama oturmadığı için tutmak zor oluyor vs vs

hepsi geçiyor gidiyor

eşiniz eve gelince azıcık ilgilensin işte kucakta gezdirsin vs vs

bu arada mesela buraya takılın kafanız dağılır

yani aman eşim çocuğa baktı ben çamaşır yıkayayım vs değil

tamamen ev dışı bir şeye yönelin

bir dizi belirleyin onu izleyin vs vs

film bulun izleyin

yani ev, çocuk eş dışında bir şley düşünün ki ferahlayın

ama unutmayın bitecek bu günler

Siz de bir kac gun once 6yasindaki yaramaz bir cocugun annesine veristirmistiniz. Yasamadan anlasilmiyor demek ki :)
Yanlis anlamayin polemik icin yazmiyorum ben ne buyuk konussam basima geldi o konuda cesaretinize bakip sasirmistim oradan aklimda kalmis.

Ayy daha üç aylık memeye yapışık olması gayet doğal. Öyle bi üç aylık yazmışınız ki sanki 18ine girdi. Ev dağınık olsun eşin de sorun etmiyo bak sen de kasma. Yemek de yapma bizde geçtik o yollardan aynen öyle oluyo hiç bi şey yapmıyosun. Kendini de ruhunu da yorma boşuna çünkü her şwye dört dörtlük yetişme zamanın bitti. Olduğu kadar olacak önce bunu kabullen. Önceliğin bebek ve senin diblenmen oksun geri kalan işler olmayıversin. Relax bi kaç aya geçiyor

6 yasındakı yaramaz bı cocugun annesıne verıp verıstıren ben degılım :)
bence ıyı okuyun lutfen...

sız eltısının evıne gıdınce tum evı alt ust eden tum dolabı yıyen cocugun annesıne kızmamı soyluyorsunuz heralde
benım evladım benden ve ev sahıbınden ızınsız boyle bırsey yapsa yerın dıbıne gırerdım dedıgım cumlemı dıyorsunuz heralde
konu sahıbıne fazla yuklenmeyın cocugun annesı bellıkı boyle seylerı bılmıyor mesafe koyun en ıyısı bende o yasta bı cocuktum benımde kızım var boyle seylerı bılmek ve cocuga ogretmek gerek dedıgım cumleyı dıyorsunuz heralde :)

bu yazdıgım cumlelerı okuyunca o cocugun annesıne verıp verıstırmek olmuyor dıkkat ettıysenız
hem kendımı hem cocugumu ornek verıp, konu sahıbını kırmadan kısıye yardımcı olmak ıstemısım...

ayrıca konu sahıbının konusuyla, mısafır gelen bırının cocugunun yaptıklarına annesının sessız kalması konusu arasında baglantıyı kuramadım ben ... hıc bır uyenın yorumunu ezberleyen hafızaya atan sonra da bunu cevırıp kullanmaya calısan bırı olmadıgım ıcın anlayamadım neyse bana gore onemlıde degıl

onyargılarınızdan sıyrılmanızı temennı ederım sayın lıbı dopdolu arkadasımız ... ıyı gunler

Son düzenleme:
Sakin bebegini memeden ayirma nekadar isterse okadar ver canim
Gecicek bu gunler insallah sabret
Cok daha guzeli gelicek emin ol
Bende ilk zamanlar bebek ozledik diyenlere aman bu ozlenirmi diyodum
Simdi bende ozluyorum kizim 2 yasinda buarada

Seni cok iyi anlıyorum canım. Aynı durum benim için de geçerli. Benim aşkım 4 aylık oldu. Benim de kızım dan Baska yapabildiğim hiç bişey yok. Evet bazen aşırı sinirleniyorum ama onun bi gülüşüne ömrüm feda olsun. Biliyorum senin de aynı bu şekilde düşündüğünü. He bide mesajı simarikca bulanlara seslenmek istiyorum. Bana da bu yorumlar çok saçma geldi. Herkesin acı tatlı sorunları veya adaptasyon sıkıntıları olabilir. Allah en yakın zaman da olmayanlara da nasip etsin bu muhteşem duyguyu. Ama sizin henüz cocugunuz olmadı diye bu konuyu simariklik Olarak göremezsiniz. Sizlerde yasayacaksiniz çünkü evlat sahibi olduğunuz zaman bu sorunları

Ben anne değilim o yüzden farklı bir açıdan bakacağım. Bebeğinin doğumu temmuz ağustosa falan denk gelmiş sanırım. Acaba hava çok sıcak olduğu için bebis zor uyumuş olabilir mi? Ya da çay kahve falan tüketiyor musun? Yeşilcayda bile kafein varmış. Belki böyle bir sebepten uymuyordur bebiş?

Ilk cocukta insan neler yasayacagini nereden bilsin ki. Kaldi ki ikinci bile olsa her cocugun huyu suyu farklidir. Konu sahibi bebeginden degil yasadigi yorgunluktan kimsenin olmayisindan nefes alamamasindan bahsetmis. Esinin ya da bir yakininin yardimina ihtiyaci var yarim saat cikip bi hava almaya ihtiyaci var ki sinirleri yipranmasin daha fazla.

Yahu yazık konu sahibine.ne anneliği kalmış, ne cocuğunu sevmediği, ne istemediği....bu suçlamalar sayesinde henüz tam olarak cıkamadığı lohusa depresyonuna daha bir gömülür artık!

Bunun istemekle istememekle alakası yok.biz kızımı aylar öncesinden planladık esimle.doktora gittim bütün kontrollerimi kan tahlillerimi yaptirdim.vitaminler kullandim.beslenmemize özen gösterdik o ara.isteyip istemediğimizi defalarca sorguladık esimle üstelik.ve o kadar hazırlıktan sonra kizıma hamile kaldım.

Ancak dogumdan sonra balon gibi söndü gözümdeki ışık.çok zor bir bebekti kızım.sütüm yetmiyordu.memeden kesilmesin diye emzirir doymazsa mama verirdim.saatlerce emerdi.kucağimda uyurdu.ah memleketimde de değildim!kimsem yoktu.es dost da yoktu.yeni taşınmıstık buraya.cok zordu o ilk 6 ay benim için.kızımi da sevmediğimi biri söylese parçalardım herhalde o anlarda....

Sevgili konu sahibi.caninı hiç sıkma tatlım.bu günler gecer.ama iste zor geçiyor sadece.yardımci kadın alsan eve.haftada gelsin evi süpurüp silsin, tuvalet banyo tamam.cok derinlere girmesin.geri kalanı da sen ve eşin paylaşın.inan ki dertleri bitmiyor.3 aylıkken cok cok zor ;3 yasında biraz zor oluyor.20 yaşinda kızı olan akrabamız bile dertli.yani cocuk olduysa artık rahat yok.ama 1 yaşa kadar sıkıntı.sonra biraz daha rahatlarsın.Allah kolaylık versin canım....

Yorumunuzu tam hatirlamiyorum zaten nickiniz aklimda kalmis o konudan. Bu kadar yanlis anlayip yorumunuzu kullanmama falan getirmeniz cok ilginc. Sizinle karsilikli ne gibi bir muhabbetimiz oldu ki ben sizi yorumunuzla vurmaya calisayim.
Ben konu sahibine degil konu sahibine cikisan arkadasa yorumunuzu baz aldim. Cocuk sahibi olunca anlarsinvari olan yorumunuz. Hosuma gitti sonra diger konuda o yasta cocuk sahibi olmayanlarin tam anlayamayacagi bir durum oldugunu soyleyen uyeler de vardi. Baglanti buradan geliyor.

hayırlı olsun canm benimkide 2.5 ayı gecti biliyorym ve anlıyorum suan cvremde yarrdım edecek birileri var ancak yanlız kaldıgımızda cok zorlanıyordum sana birkaç tavsiye verebilirim yinede .böyle ses cesidi bıl dönenceler var onlardan alıp besiğe koyabilirsin ısıklı olanlardan biraz oyalar onu. sallamak azda olsa işe yarıyor ilk önceleri yaygara yapıyor ancak sonra dalıyorlar. evide düsünme insan tekken biraey yapamıyor gelen kusura bakmasın ikramları bir cesit yap yada hazır al kolay gelsin

Ben katılmıyorum her bebek aynı değil kimi daha zordur ben mesela devamlı emip uyurmuşum ablam ve abim daha az uyurlarmış. Konu sahibi Allah yardımcın olsun yanına yardıma sık gelebilecek akraban varsa çağır derim yoksa uykusuzluktan her geçen gün daha kötü olursun. İşte bende böyle olmaktan korkuyorum çocuk konusunda yardım edecek 1 Allahın kulu yok çevremde. Burda böyle şeyler okudukça daha da korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…