- 4 Ocak 2013
- 1.224
- 656
- 323
- Konu Sahibi minikmavikus
-
evt dr dedi hep ayni saatte agliyor aksam 8-11gibiCanim kolik oldugunu doktorunuz mu soyledi. Yani gaz sancisini kolikle karistirmiyorsunuz dimi. Ikisi ayni sey degil çünkü eger kolikse aglama nobeti tuttugunda onu sakinlestirecek bir metod bulmanizi oneririm. Beyaz gurultu gibi ya da buziki orhanin kolik sarkisi var onu da deneyebilirsiniz. Gaz sancilari icin de sap simplex i tek gecerim butun bitkisel gaz ilaclarini denedim hic biri kar etmedi sap simplex hayat kurtariyor. Gazini cikardiktan sonra bebisin karnini sicak tutacak sekilde istilmis havlu vs. Koyarsan o da cok rahatlatiyor.
Yorumunuzu tam hatirlamiyorum zaten nickiniz aklimda kalmis o konudan. Bu kadar yanlis anlayip yorumunuzu kullanmama falan getirmeniz cok ilginc. Sizinle karsilikli ne gibi bir muhabbetimiz oldu ki ben sizi yorumunuzla vurmaya calisayim.
Ben konu sahibine degil konu sahibine cikisan arkadasa yorumunuzu baz aldim. Cocuk sahibi olunca anlarsinvari olan yorumunuz. Hosuma gitti sonra diger konuda o yasta cocuk sahibi olmayanlarin tam anlayamayacagi bir durum oldugunu soyleyen uyeler de vardi. Baglanti buradan geliyor.
Siz de bir kac gun once 6yasindaki yaramaz bir cocugun annesine veristirmistiniz. Yasamadan anlasilmiyor demek ki :)
Yanlis anlamayin polemik icin yazmiyorum ben ne buyuk konussam basima geldi o konuda cesaretinize bakip sasirmistim oradan aklimda kalmis.
Woww kimler gelmisBu yorumu sevdim
Valla 3. Ay derler o olmadi 6. Ayda kesin rahatlatsin derler. O da mi olmadi 1 yasi bekle derler. Benim ki 20 aylik oldu gecenin 3unde 4unde kalkip oturmazsa rahat etmiyo cocukAnnem var haftada bir gelebiliyor ama yetmiyor tabi ki.. herkes mi böyle merak ettim. 3. Ayda rahatlarsın dediler bi fark olmadı ne yazık ki. Devamlı ama devamlı memede
valla benimki 30 aylık. daha bir gece deliksiz uyumadım ben.Valla 3. Ay derler o olmadi 6. Ayda kesin rahatlatsin derler. O da mi olmadi 1 yasi bekle derler. Benim ki 20 aylik oldu gecenin 3unde 4unde kalkip oturmazsa rahat etmiyo cocuk
Ilk zamanlar ben de aynen sizin gibiydim yarim saat bile uyumaz hemen kalkardi. Cok isteyerek cocuk sahibi olmustum. Ama cok zorlandim. Depresyona girdim. Zamanla o duzene alisoyosunuz. Islerinizi o sekilde halletmeye basliyosunuz. Bebek zamanla uyku suresini arttiriyo. Gunduz daha rahat gecmeye basliyo. Ben pusetle odadan odaya tasirdim. Zamanla her sey yoluna giriyo yani. Ilk zamanlar cok normal hissettikleriniz.
Duzenleme: ayrica benim bebegim cok aglayan bir bebekti. Kesin biseyi var diye cok goturmusuzdur doktora. Ama o da gecti zamanla. Insanin aklina hep cocuksuz donemdeki halleri geliyo. Ozlem duyuyo. Ama bu duygu da zamanla yok oluyo. Kisacasi kendinize biraz zaman taniyin. Dunyanin en harika seyine sahipsiniz.
Valla tebrik ederim sizi. Benim tum cesaretim gitti. Ben de arada cok yas olmasin 2.yi hemen yapayim istiyodum ama simdi gozum korktu. Saglicakla alin kucaginiza insallah. Umarim uykuyu cok seven bir bebisiniz olurvalla benimki 30 aylık. daha bir gece deliksiz uyumadım ben.hazır uyumuyorken kardeşini de büyüteyim. sonra normal hayatıma dönerim dedim. bakalım ne günler bekliyor beni. iki çocuk daha da zormuş. göreceğiz...
benim de gözüm korkmuştu hala da korkuyor. ne zaman ki kızım iki yaşını doldurdu. biraz rahatladım ben. yoksa hiç düşünmüyordum. şimdi kardeşsiz kalsın istemiyorum. kardeş çok değerli. başka çocuk doğuramam zaten en fazla iki olur. sağlıkla doğsun. bir iki yıl sıkıntı çekeceğim. inşallah bu sefer daha çok uyuyan bir bebeğim olur. umut işte... :) siz de bebeğinizle mutlu günler geçirin.Valla tebrik ederim sizi. Benim tum cesaretim gitti. Ben de arada cok yas olmasin 2.yi hemen yapayim istiyodum ama simdi gozum korktu. Saglicakla alin kucaginiza insallah. Umarim uykuyu cok seven bir bebisiniz olur
Benim kizimda 28 aylık hormonlar tavan ama yazı bekliyorum ikinci için :) bu sefer ilk bahar sipasi olsun :) bide korkuyorum ya uyumayan bi cocuk olursa napacam die. Yardım edenim yok ve çalışıyorum. Kizim gayet uslu bi cocuk inşallah ikincide kızım gibi olur. Olur mu ki :)benim de gözüm korkmuştu hala da korkuyor. ne zaman ki kızım iki yaşını doldurdu. biraz rahatladım ben. yoksa hiç düşünmüyordum. şimdi kardeşsiz kalsın istemiyorum. kardeş çok değerli. başka çocuk doğuramam zaten en fazla iki olur. sağlıkla doğsun. bir iki yıl sıkıntı çekeceğim. inşallah bu sefer daha çok uyuyan bir bebeğim olur. umut işte... :) siz de bebeğinizle mutlu günler geçirin.
tekrar merhabalar
bana yazdıgınız bu ıkı yorumunda sahıbı sızsınız
ıkısıde bırbırınden farklı seyler soyluyor
ben sızı anlamakta gercekden cok gucluk cekıyorum
sız sanırım okudugunuzu anlayamadınız...
ben burda yenı dogum yapmıs cok yorgun konu sahıbıne cıkısan arkadasa buyuk konusuyorsunuz sızdee bu yollardan gececeksınız dedım
ve
o benı cok cesaretlı buldugunuz ve ımalı bahsettıgınız konuda da yıne konu sahıbını haklı bulmustum
ve her ıkı konuda da'' bende anneyım benımde cocugum var'' dıyerek hem oz elestırı hem yardımcı olmak adına yorumumu yaptım-yapmıstım
benım bakıp sasırabılecegınız ne gıbı bı cesaretım olabılır acaba? hangı konuda verıp verıstırmısım acaba ? neyı yasamadan anlamıyormusuz acaba ? acıklarsanız sevınırım
benım cocugum gıttıgım evde fare gıbı dolapları karıstırırsa yerın dıbıne gırerım deyısımmı sasırılacak cesaret ?
yoksa konu sahıbıne yuklenerek hata yapıyorsunuz allah ısteyen herkese nasıp etsın cocugunuz oldugundada bu cocuk nıye boyle dersenız ılk ben yorum yazıcam demem mı sıze fazla cesaretlı geldı ?
bunu anlamaya calısıyorum...
bana lafı soyleyen sızsınız cunku ...
neyse........
herkese ıyı forumlar
tekrar merhabalar
bana yazdıgınız bu ıkı yorumunda sahıbı sızsınız
ıkısıde bırbırınden farklı seyler soyluyor
ben sızı anlamakta gercekden cok gucluk cekıyorum
sız sanırım okudugunuzu anlayamadınız...
ben burda yenı dogum yapmıs cok yorgun konu sahıbıne cıkısan arkadasa buyuk konusuyorsunuz sızdee bu yollardan gececeksınız dedım
ve
o benı cok cesaretlı buldugunuz ve ımalı bahsettıgınız konuda da yıne konu sahıbını haklı bulmustum
ve her ıkı konuda da'' bende anneyım benımde cocugum var'' dıyerek hem oz elestırı hem yardımcı olmak adına yorumumu yaptım-yapmıstım
benım bakıp sasırabılecegınız ne gıbı bı cesaretım olabılır acaba? hangı konuda verıp verıstırmısım acaba ? neyı yasamadan anlamıyormusuz acaba ? acıklarsanız sevınırım
benım cocugum gıttıgım evde fare gıbı dolapları karıstırırsa yerın dıbıne gırerım deyısımmı sasırılacak cesaret ?
yoksa konu sahıbıne yuklenerek hata yapıyorsunuz allah ısteyen herkese nasıp etsın cocugunuz oldugundada bu cocuk nıye boyle dersenız ılk ben yorum yazıcam demem mı sıze fazla cesaretlı geldı ?
bunu anlamaya calısıyorum...
bana lafı soyleyen sızsınız cunku ...
neyse........
herkese ıyı forumlar
benımde evımde yegenım bu sekılde davransa bende rahatsız olurum , 6 yasında cocuk o deyıp buyur evın ortasına pisle cunku sen daha cocuksun mu dıyorsunuz bukadar kızanlar anlayamadım...
cocuga ogretılmemıs olabılır annesı bellıkı edep gorsu usul adap bılmeyen destursuz bı ınsan e bu kadının yetıstırecegı cocugunda dusuncelı dıkkatlı ızın alması gerektıgını bılen bı cocuk olmayacagı da ortada
kımse kımsenın evını kurcalayıp ızınsız urunlerını kullanıp mutfak faresı gıbı dolabını bosaltamaz. ne munasebet ya.. cocuk bu kadar mı ac bukadar mı gormemıs benım evladım boyle yapsa yerın dıbıne gırer cok utanırdım...
eltınızın cocuga dogruyu yanlısı nerde nasıl davrandıgınızı anlatması gerek ama ıste kendısıde son derece dusuncesız bı ınsan bellıkı
Canim bütün yorumlari okumadim belki başka yazan da olmustur ama insan basina gelmeyince anlamiyor malesef. Her bebek bir degil ben araliksiz saatlerce emzirdigimi biliyorum aglaya aglaya emziriyordum yara olmustu. birak yemek yapmayi yiyemiyordum bile sosyallik seviyem balkona camasir asarken aldigim havaydi. Hayatimin en zor gunlerini gecirdim diyebilirim bebisin o sevgisi olmasa katlanilcak gibi degil benimki de hic uyumazdi surekli aglardi uyutamazdim saatlerce ugrasirdim bir de aksam alti yedi gibi bi bsslardi yuksek modda aglamaya kolik vardi hic gecmeyecek sandim ama geciyor emin ol GECECEK sabret. Bir de emzik vermeyi denedin mi belki seni biraz rahatlatirmerhaba.. o kadar çok şeyden bahsetmek istiyorum ki ..
bebeğim 3 aylık oldu. Hala mememe yapışık. Bıraksam saatlerce emiyor. Kilosu yerinde.Saat başı emmek istiyor doktor 2-3 saatte bir vermezsen sütün azalır diyor. Oyalamak o kadar zor ki.. çok daraldım.
Gündüz uykusu neredeyse hiç yok sadece memede uyuyor on on beş dk bazen yarım saat uyuyup gözlerini açıyor. Taşımaktan kollarım ağrıdı.
Ev almış başını gidiyor hala doğru düzgün yemek yapamıyorum basit hazır şeylerle geçiştiriyorum. Eskiden düzenli olan evim şimdi tabiri caizse dingonun ahırı.. evime biri gelse utanırım. Bebek görmeye gelmek istiyorlar artık 3 aylık oldu kendini toplamıştır diye düşünüyorlar sanırım.
Eşim desen bırak dağınık kalsın modunda. İşten geliyorum yorgunum Diyor haftasonları yardım ediyor. Bebeğin tüm ihtiyaçları bende yani bende susuyor bende doyuyor her şey benim üzerimde.. kucağında tutup gezdiriyor evde olunca.. ama yetmiyor bana.
Bu ne kadar böyle devam edecek çok yoruldum..
bana yazın dıye sıze yalvarmıyorum zıra bana durdur yere satasan sızdınız
İste koyulttugum yerlermis. Yazdigima pisman ettiniz . Bu size son mesajim.
Demek istedigim suydu; nasil burada bebegi olmayan birinin yeni bir anneye yaptigi saldirida anneyi korudunuz, bunu yaparken de anne olunca anlarsin dediniz.
Ben de size cocugunuz henuz bebek buyuyunce yukarida yapistirdigim mesajinizda elestirdiginiz anneyi anlamaniz olasiligini hatirlattim sadece.
Size de iyi forumlar. Artik ne yazarsaniz yazin, cevap vermeyecegim.
Benimki de 6 aylik başta bende senin gibiydim ama şimdi oturttum herseyi. O uyudugnda yap. Gece uykusu muhakkak vardır gece yemeğini yap Evi bi topla . Gündüz de süpürge yap hangi odaya gidiyorsan götür onuda yanına yastık koy bu şekilde olacak başka çare yok çünkü .merhaba.. o kadar çok şeyden bahsetmek istiyorum ki ..
bebeğim 3 aylık oldu. Hala mememe yapışık. Bıraksam saatlerce emiyor. Kilosu yerinde.Saat başı emmek istiyor doktor 2-3 saatte bir vermezsen sütün azalır diyor. Oyalamak o kadar zor ki.. çok daraldım.
Gündüz uykusu neredeyse hiç yok sadece memede uyuyor on on beş dk bazen yarım saat uyuyup gözlerini açıyor. Taşımaktan kollarım ağrıdı.
Ev almış başını gidiyor hala doğru düzgün yemek yapamıyorum basit hazır şeylerle geçiştiriyorum. Eskiden düzenli olan evim şimdi tabiri caizse dingonun ahırı.. evime biri gelse utanırım. Bebek görmeye gelmek istiyorlar artık 3 aylık oldu kendini toplamıştır diye düşünüyorlar sanırım.
Eşim desen bırak dağınık kalsın modunda. İşten geliyorum yorgunum Diyor haftasonları yardım ediyor. Bebeğin tüm ihtiyaçları bende yani bende susuyor bende doyuyor her şey benim üzerimde.. kucağında tutup gezdiriyor evde olunca.. ama yetmiyor bana.
Bu ne kadar böyle devam edecek çok yoruldum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?