Bebek, ev, eş..

evt dr dedi hep ayni saatte agliyor aksam 8-11gibi
Hem sab simplex hemde biogaia verddi dr ama yibede saati gelince tutuyor ama eskiye gore daha iyi bu ilaclar iyi geldi biraz da olsa sac kurutma sesi dinletiyorz genelde sagol cnm oberilern icin

tekrar merhabalar
bana yazdıgınız bu ıkı yorumunda sahıbı sızsınız
ıkısıde bırbırınden farklı seyler soyluyor
ben sızı anlamakta gercekden cok gucluk cekıyorum

sız sanırım okudugunuzu anlayamadınız...
ben burda yenı dogum yapmıs cok yorgun konu sahıbıne cıkısan arkadasa buyuk konusuyorsunuz sızdee bu yollardan gececeksınız dedım
ve
o benı cok cesaretlı buldugunuz ve ımalı bahsettıgınız konuda da yıne konu sahıbını haklı bulmustum

ve her ıkı konuda da'' bende anneyım benımde cocugum var'' dıyerek hem oz elestırı hem yardımcı olmak adına yorumumu yaptım-yapmıstım

benım bakıp sasırabılecegınız ne gıbı bı cesaretım olabılır acaba? hangı konuda verıp verıstırmısım acaba ? neyı yasamadan anlamıyormusuz acaba ? acıklarsanız sevınırım

benım cocugum gıttıgım evde fare gıbı dolapları karıstırırsa yerın dıbıne gırerım deyısımmı sasırılacak cesaret ?
yoksa konu sahıbıne yuklenerek hata yapıyorsunuz allah ısteyen herkese nasıp etsın cocugunuz oldugundada bu cocuk nıye boyle dersenız ılk ben yorum yazıcam demem mı sıze fazla cesaretlı geldı ?

bunu anlamaya calısıyorum...
bana lafı soyleyen sızsınız cunku ...

neyse........

herkese ıyı forumlar

Valla arkadasim alisacaksin hayatinin onceki gibi olmasini beklersen hata yaparsin cocukla birlikte hayatinda cok sey degisecek ama bu tempoya yavas yavas alisacaksin bende baslarda resmen depresyona girdim ama artik alistim... surekli emiyor demissin zaten 10 dakkadan sonra sut gelmez seni emzik olarak goruyor sanirim:) emzik denedin mi biraz rahatlarsin uyuyunca yatagina koy nasil alisirsa oyle gider bunu degistirmek senin elinde

Ayyy çocuk işi çok zor benim ikizler beni gece 3 saat uyutmuyor sabahta o çökük gözlerle ise gidiyorum

Bide oyun halasi alin koyun yere benim cok isime yaramisti oyun halasi hem algilari gelisir emzik aventi 3.6 aylik emzigini alda dene istersen bebekler genelde aventi red etmiyolarmis bebek gercekten cok zor anliyorum seni ama ama oyle boyle buyuyecek geceleri sinirden dislerimi sikip agliyodum cok sukur uykusu duzene girdi saatlerce ayagimda salliyodum sonra uyku egitim yontemleri arastirdim duzeldi cok sukur... senin kesinlikle surekli meme de durma aliskanligini unutturman lazim dedigim gibi 10 dak sonra sut gelmez aventi kesinlikle denemelisin

deli oluyorum. kız derdini anlatmış. millet gelmiş öfkesini kusmuş gitmiş. çocuk sahibi olamamak elbette çok zor ama bunun sebebi konu sahibi değil! arkadaşım da 5 sene denemedik yöntem bırakmadı. olmadı. sonra kendi kendine hamile kaldı ama o da girdi lohusa depresyonuna o da ağladı, söylendi, şikayetçi oldu. çünkü insan, duyguları var...

sana gelince canım,
seni çok çok iyi anlıyorum M minikmavikus . ben de ilk altı ay deyim yerindeyse adeta çıldırdım. yardım edecek tek bir allahın kulu yoktu. gece 10 da bir başlardı kızım sabah güneş doğana kadar ağlardı. tüm mahalle kızımı tanırdı. açmış çocuk da ondan ağlıyormuş tanımadığım kadınlar bile daha merhametli! ben ne biçim manyak bir anneysem sabaha kadar çocuğu aç bırakıp ağlatıyordum! vurandan değil sorandan öldüm bir de ayrıca...

6 ay bir kez bile karanlıkta uyuyamadım. psikolojim bozuldu. öğlen 4-5 oluyordu inan yemek yememiş oluyordum daha. üstüm süt, kusmuk (bir de bebek reflüsü vardı kızımda devamlı kusuyordu) saçım yağlı, insandan bozma mor gözlü bir vampirden farksızdım. yemek desen yok, temizlik desen yok. cinsel hayat desen doğru düzgün yok, hayatım boyunca bir daha düzelmeyeceğimi düşünmüştüm.

kızım da memeye çok düşkündü. iki yaşını doldurdu ancak o zaman bıraktırdım.devamlı emziriyordum. hiçbir yere gidemiyordum çünkü sağsam bile biberondan emmiyordu.

arabayı sevmiyordu. morarana kadar ağlıyordu bir yere gidemiyorduk. gittiğimiz yerde de durmuyordu eve gelene kadar ayrıca ağlıyordu. anneme bile gitmiyordu. sadece bende duruyordu. bir dakika kucağımdan bırakamadım. battaniyede sallama dışında uyumuyordu bileklerim şişmişti aylarca düzelmedi. evde tek başımayken de battaniyede sallıyordum bilek bel ağrısından ölüyordum.

insanlar durmadan hasta bu çocuk, doktora götür, kesin bir şeyi var deyip duruyorlardı aylarca bir sürü tahlil yaptırmak zorunda kaldık oysa sadece çok gazlı kolik bir bebekti. zaten zordu her şey bir de milletin çenesini çektim durdum.

daha anlatacağım çok şey var ama seni sıkmayım. içini ferah tut. sadece bu bir süreç ve geçecek. evin mis gibi olacak, yemekler yapacaksın. hatta beraber pastalar çörekler yapacaksınız. temizliğine yardım edecek. hatta benim gibi her şeyi unutup ikinciye niyet edeceksin. kardeşsiz kalmasın diyeceksin.

normalleşmek istiyorsun biliyorum ama bir süre daha bırak kir pis içinde yaşa. temizlik dediğin bir günde biter. sadece bu süreci atlatmaya bak. sonra her şey güzel olacak. kusura bakma uzun oldu. sadece zaman... inan her şey normalleşecek. onsuzluğu düşünemeyeceksin. sohbetler edeceksin. hayatta en kıymetlin olacak. zaman... zaman...

Annem var haftada bir gelebiliyor ama yetmiyor tabi ki.. herkes mi böyle merak ettim. 3. Ayda rahatlarsın dediler bi fark olmadı ne yazık ki. Devamlı ama devamlı memede
Valla 3. Ay derler o olmadi 6. Ayda kesin rahatlatsin derler. O da mi olmadi 1 yasi bekle derler. Benim ki 20 aylik oldu gecenin 3unde 4unde kalkip oturmazsa rahat etmiyo cocuk
Ilk zamanlar ben de aynen sizin gibiydim yarim saat bile uyumaz hemen kalkardi. Cok isteyerek cocuk sahibi olmustum. Ama cok zorlandim. Depresyona girdim. Zamanla o duzene alisoyosunuz. Islerinizi o sekilde halletmeye basliyosunuz. Bebek zamanla uyku suresini arttiriyo. Gunduz daha rahat gecmeye basliyo. Ben pusetle odadan odaya tasirdim. Zamanla her sey yoluna giriyo yani. Ilk zamanlar cok normal hissettikleriniz.

Duzenleme: ayrica benim bebegim cok aglayan bir bebekti. Kesin biseyi var diye cok goturmusuzdur doktora. Ama o da gecti zamanla. Insanin aklina hep cocuksuz donemdeki halleri geliyo. Ozlem duyuyo. Ama bu duygu da zamanla yok oluyo. Kisacasi kendinize biraz zaman taniyin. Dunyanin en harika seyine sahipsiniz.

valla benimki 30 aylık. daha bir gece deliksiz uyumadım ben. hazır uyumuyorken kardeşini de büyüteyim. sonra normal hayatıma dönerim dedim. bakalım ne günler bekliyor beni. iki çocuk daha da zormuş. göreceğiz...

Valla tebrik ederim sizi. Benim tum cesaretim gitti. Ben de arada cok yas olmasin 2.yi hemen yapayim istiyodum ama simdi gozum korktu. Saglicakla alin kucaginiza insallah. Umarim uykuyu cok seven bir bebisiniz olur

Valla tebrik ederim sizi. Benim tum cesaretim gitti. Ben de arada cok yas olmasin 2.yi hemen yapayim istiyodum ama simdi gozum korktu. Saglicakla alin kucaginiza insallah. Umarim uykuyu cok seven bir bebisiniz olur
benim de gözüm korkmuştu hala da korkuyor. ne zaman ki kızım iki yaşını doldurdu. biraz rahatladım ben. yoksa hiç düşünmüyordum. şimdi kardeşsiz kalsın istemiyorum. kardeş çok değerli. başka çocuk doğuramam zaten en fazla iki olur. sağlıkla doğsun. bir iki yıl sıkıntı çekeceğim. inşallah bu sefer daha çok uyuyan bir bebeğim olur. umut işte... :) siz de bebeğinizle mutlu günler geçirin.

Benim kizimda 28 aylık hormonlar tavan ama yazı bekliyorum ikinci için :) bu sefer ilk bahar sipasi olsun :) bide korkuyorum ya uyumayan bi cocuk olursa napacam die. Yardım edenim yok ve çalışıyorum. Kizim gayet uslu bi cocuk inşallah ikincide kızım gibi olur. Olur mu ki :)

İste koyulttugum yerlermis. Yazdigima pisman ettiniz . Bu size son mesajim.
Demek istedigim suydu; nasil burada bebegi olmayan birinin yeni bir anneye yaptigi saldirida anneyi korudunuz, bunu yaparken de anne olunca anlarsin dediniz.
Ben de size cocugunuz henuz bebek buyuyunce yukarida yapistirdigim mesajinizda elestirdiginiz anneyi anlamaniz olasiligini hatirlattim sadece.
Size de iyi forumlar. Artik ne yazarsaniz yazin, cevap vermeyecegim.

Canim bütün yorumlari okumadim belki başka yazan da olmustur ama insan basina gelmeyince anlamiyor malesef. Her bebek bir degil ben araliksiz saatlerce emzirdigimi biliyorum aglaya aglaya emziriyordum yara olmustu. birak yemek yapmayi yiyemiyordum bile sosyallik seviyem balkona camasir asarken aldigim havaydi. Hayatimin en zor gunlerini gecirdim diyebilirim bebisin o sevgisi olmasa katlanilcak gibi degil benimki de hic uyumazdi surekli aglardi uyutamazdim saatlerce ugrasirdim bir de aksam alti yedi gibi bi bsslardi yuksek modda aglamaya kolik vardi hic gecmeyecek sandim ama geciyor emin ol GECECEK sabret. Bir de emzik vermeyi denedin mi belki seni biraz rahatlatir

Canım benim hiç merak etme bu günler geçecek. Bütün anneler aynı yoldan geçti. Benim kızım 21 aylık hala mememdeyiz. İlk üç ay çok zordu ama geçti . Evi mevi boşver yemeği idare edin kahvaltı vs. Mükemmel olmaya çalışma . Bebeğin çok çabuk büyüyecek sadece ona sarıl bol bol. Sana çok ihtiyacı var annesi. Çok çabuk büyüyorlar bugünlerin tadını çıkar ev işi bitmez .

Merhaba öncelikle allah isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.1 aylık bebeğim var, yaklaşık 10 gün yanlız bakmak durumunda kaldım.11 dakikada pişen makarnayı süzmeye vaktim olmadığı için hamur oldu, tuvalete gidemedim,yerine yatırırken dua ettim, allahım ne olur 2-3 saat uyusun, ben de uyuyayım dedim.sanrı bile gördüm uykusuzluk ve yorgunluktan, bizim problemimiz ise gaz.bazı şeyler yaşanmadan bilinmiyor, duyuyorsunuz ama bu kadar zor olacağını tahmin edemiyorsunuz büyük konuşmamak gerekiyor.ben de emzik vermenizden tarafım umarım bu zorlu günleri çok çabuk atlatırız,bebişi yerime sevin, az huysuzluk yapsın:)

Size yaşadığınız durumun iyi yanlarını kendi hayatımdan anlatarak göstereyim.
Benim bebeğim de 3 aylık oldu ama maalesef hiç emmedi ve süt de gitti dolayısıyla.
Biberon mama işi o kadar zor ki, her mama saatinde hayıflanıyorum neden emmedin yavrucum diye.
Çünkü bebeğimin beni bıraktığı her an suyunu kaynatma, biberon yıkama, steril etme işleriyle uğraşıyorum.
Tuvalete gitme, su içme gibi temel ihtiyaçlarım bile neredeyse yok.
Çoğu zaman onunla gidiyorum lavaboya!
Keza acıktığı an mama olmasını bile bekleyemiyor, 1 dk içinde bütün apartmanı kaldıracak kadar ağlayıp elinizi ayağınızı dolaştırıyor.
Dediğiniz gibi gündüz uykusu bizde de yok, sadece mamadan sonra 10 dk kestiriyor bıcırık, tabi ki onu da sallayarak zorla yaptırıyorum.
Kucağımda ve bana yapışık olması yetmez bebeğime, ayakta gezdireceğim onu sürekli!
Evet, şaka gibi gelebilir ama bir günün ortalama 5-6 saatini ayakta, bebeğim omzumdayken geçiriyorum.
Oturduğum an basıyor yaygarayı.
Sırt, boyun, bel ve ayak ağrılarım tarifsiz, yamuk kalacağım herhalde.
Siz ne güzel pratik, hazır da olsa bir şeyler hazırlıyormuşsunuz, benim öyle bir şansım yok.
Doğum yaptım yapalı, herhalde 6 kez yemek pişirdim, 4 ü sade makarnaydı.
Onu bile çok uzun saatlerde gide gele halledebildim.
Ayrıca doğduğundan beri sürünerek yer değiştiriyor, bu sebeple gözümü uykusunda bile üzerinden ayıramıyorum, şöyle yanıma yatırayım diyemiyorum.
Gaz sancılarını, ağlama krizlerini anlatmıyorum, göbek fıtığı olduk ordan anlayın siz.
Son 10 gün hariç, günde toplamda en fazla 3 saatlik uykuyla, doğru düzgün bir şey yiyemeden, duş alamadan yaşadım.
Eşim eve geldiğinde bebeğe bakıyor ama ben de o süre zafında zaruri ihtiyaçlarımı karşıladığımdan(tuvalet, banyo) gibi dinlenmek nedir unuttum bile.
Az önce yeni uyuttum çünkü gece 1 den önce derin uykuya dalmazi sabah da 5 de kalkar.
Ev hele...
Ev değil dingonun ahırı, tabir bile bulamıyorum.
Bulaşık makinemde 3 gündür temiz bulaşıklar var, yerleştiremedim ve gece zaten sese uyanıyor diye yerleştiremiyorum.
Kısmet artık ne zamana...
Bence benim halime göre iyi olduğunuz taraflar var, bu yönden bakın olaya.
Benden beteri de vardır, eminim.
O sebeple bugünlerin geçeceğini ve okula başladığı günün hayalini kuruyorum ben.
Siz de öyle yapın.

Çok iyi anlıyorum seni. Şu an aynaya bakınca uykusuzluk ve yorgunluğun sebep olduğu sinirden bildiğin kirpi gibi görüyorum kendimi.. Oğlum 14 aylık ama şu memeye yapışıklık durumu, memeden ayrı uyumaması bende de var. Bir de benimki gibi diş çıkarma dönemindeyse kat kat artıyor hepsi. Üstüne benimkinin motor takmışın gibi koşması, yere bıraktığın anda sinirliyse kütüphaneyi boşaltacak gücü var.. Yardım edecek kimsem yok. Eşim desem yorgunum diyor ki hak veriyorum çünkü istanbul trafiğinde bir yakadan ötekine gidip geliyor üstüne gece uykusuna hasretiz karı koca.. Yemek yemek, hazırlamak, evi toparlamak, banyo yapmak mı? Son zamanlarda yemeğe bulduğum tek çözüm oğlumu tezgaha oturtup birlikte hazırlamak.. Banyo için bulabildiğim tek çözüm ise birlikte yıkanmak.. Özellikle bu aralar geceleri saat başı uyanıp emmesinden bunaldım, çünkü çok yorgunum.. Çok değil, deliksiz 2-3 saat uyumak istiyorum sadece. Evimi toparlıycam diye uyuduğu 5dakikayı bile fırsat biliyorum. Bunların üstüne annemin ayağı alçıda, ona da yardıma gitmem gerekiyor Evden çalışıyordum, 2-3 aydır onu da bıraktım çünkü şurdan bi huni rica edeyim dememe ramak kalmıştı.. Geçiyor diyor herkes ama geçmedi; alışıyorsun daha doğrusu çözüm üretiyorsun yavaş yavaş.. Bu koşturmacalı, bol aksiyonlu günlerin içinde 1 güncük sakinlikleri yetiyor bi zaman sonra. Dinleniyorsun ve tekrar yorulmaya hazır hale geliyorsun Emzik almadı benim oğlum da. Piyasadaki her emzikten denedim, avuç avuç emzik verdim çevremde doğum yapacaklara.. Aldığı tek biberonu da reddetti bir müddet sonra, hatta şu su için biberonumsu bardakları bile almadı; illa bardaktan olmadı şişeden içecek beyimiz memeden ayrı uykuya geçmemesine çözüm uyku arkadaşını bulmuştum ama diş çıkarırken hepsi hikaye, illa seni istiyorlar. Bak bi tane ince panço aldım kendime, dışarıda rahat emzirip, uyursa da eve çıkarken memede rahat çıkarayım diye.. Her insan nev-i şahsına münhasır derdi edebiyat hocamız,bu çocuklar ve bebeler için de geçerli. Zorlayarak değil, onu mutsuz etmeden çözüm bulmaya çalışıyorum. Şimdilik çok yorucu bir yöntem benimki, bunaldım da ama pes edecek kadar değil henüz arada içimden çıkmaya çalışan canavar anneyi zor bastırıyorum ama oğlumun bi bakışıyla da eriyorum :) çok uzun yazdım sanırım ama kısacası benim oğlumun bu halleri geçmediği gibi arada doz artırıyor. Tek önerebileceğim duyduğun, okuduğun herşeyi harmanlayıp senin bebeğine uygun olan çözümle bu halleri dengelemen.. Büyüyecekler elbet, sabır diyorum

Konu sahibine şımarık diyenler; ben de ilk evladımı 5 aylık doğmadan kaybettim. Öncesinde kimyasal gebeliğim var. Çift çizgiyi görmeyi, kalp atışını duymayı dört gözle bekledim. Oğlumun doğumunu diken üzerinde, ilaçlarla, takvim sayarak bekledim. Ama ben de yorgunum?? Pişman değilim, yorgunum. Anneyim diyip yorulmadan bebek büyüten varsa çıksın. Hiç olmadı diş döneminde bunalmıştır en uslu bebeğin annesi bile. İnanmıyorum ben yorgunluk, uykusuzluk, sinir harbi yaşamadan bebek büyüten birinin varlığına.. Buraya yorgunum yazıp kendi gibi olanı görüp en azından moral bulmayı istemek; çocuk sahibi olmaktan pişman olmak ya da çocuğunu istemiyor olmak değil. Neden kadınlar kadınların canını en çok acıtmaya çalışan olur anlayamadım ya zaten..

bana yazın dıye sıze yalvarmıyorum zıra bana durdur yere satasan sızdınız
nıye satasıyorsunuz acıklayın lutfen deyınce mı zorunuza gıttı

bukadar empatı sever bı ınsansanız sureklı benım bırılerını anlamam gerekıyorsa sızde benı anlayın ozaman durup durduk yere bırıne satasınca ne olurmus dıye
ayrıca aıle terbıyesı baska bırseydır
bende 6 yasında bır cocukken kımsenın dolabını karıstırmamam gerektıgı bılgısıyle buyuduysem kızımda o sekılde buyuyecektır

o yorumumu ne kadar ıcerlemıssınız oyle neden bukadar ıcerledınız acaba ?
bırdaha da bı yere yorum yazmadan gelır sıze sorarım konu sahıbını herkesı anlayıp anlamamam gerektıgını

bambaska konuyu buraya tasıyıp bana satastıgınıza ınanamıyorum bırde pısman olmus
şaka gıbı...

Son düzenleme:
Benimki de 6 aylik başta bende senin gibiydim ama şimdi oturttum herseyi. O uyudugnda yap. Gece uykusu muhakkak vardır gece yemeğini yap Evi bi topla . Gündüz de süpürge yap hangi odaya gidiyorsan götür onuda yanına yastık koy bu şekilde olacak başka çare yok çünkü .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…