Bebek fikrinin karmaşıklığı ve cevre...

baharrr34

Aynı bedende en güzel yolculuk💞
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2020
2.658
8.198
108
32
merhabalar. 2 yillik evliyim bebek icin cevreden baski cok var fakat ben kendimi inanin hic hazir hissetmiyorum hatta bazen sucluluk duyuyorum bencilce davrandigim icin sanki dogcak bebegimi yük olarak goruyormusum gibi sucluyorum kendimi ve bencilsin diyorum bazen... ama inanin 1 sene daha en azindan hazir degilim mental olarak...evliligimiz boyunca Esim korunuyor ben hic dogum kontrol hapi kullanmadim. suan yasim 29. 31 yasinda karar kıldım kendimce fakat su cevre yok mu... sizce dogurganligi etkileyecek bir yas mı 31? cevremdekiler anca moral.bozuyor 30a birakma zor olur olmaz diye. Kafam cok karisik ey kk uyeleri.....

Hazır oluncaya kadar bekle. Kimse bakmayacak senin yerine çocuğuna o yüzden eşinde çok ısrarcı değilse sorumluluğun az olduğu günlerin tadını çıkarın. Çocuk sevgisi dünyada hiçbirşeyde yok, tarifsiz bir mutluluk ama hazır olmayan bir annenin sürekli üzgün ve de gergin olması da çocuğa yazık etmektir. Zamanı geldiğinde içten istiyorsun onu ve hiçbir zorluğu seni rahatsız etmiyor.

Hazır olana kadar bekle kesinlikle.
İnan hazır olan kimi insan bile zor atlatıyor. Yaslarinizda hicbisey yok düşünmüyoruz diyin olsun bitsin. Doğurganlığınızı etkilemez bence. Ama kontrollerinizi olun muhakkak öncesinde.

Gerçekten bu kadar kafana takıyorsan bir kadın doğum uzmanına git, herhangi bir problemin var mı baksinlar, amh değerlerine baktır, herşey yolundaysa bir sene daha gönül rahatlığıyla bekle.
Neden hazır olmadan anne olasın ki?
Ayrıca yaşının nesi var? Ben de bu yaz 31 olacağım, daha evlenmeyi bile düşünmüyorum,henüz hazır değilim diye. Kaçan mi var yani, neden hazır olmadığımız işlere girişelim ki?
Kimseye laf verme,tık agizlarina lafı. Utanır, konuşmazlar belki

Milletin baskısıyla yapilmayacak tek şey çocuk. Hazır olmadığınız için çok zorluk çekersiniz ve ağır bir lohusalik depresyonu geçirebilirsiniz. Aynı şeyleri bende yaşadım ama kulaklarımı tıkadım 2 sene boyunca kendi istediğimiz zamanda oldu çok şükür size de tavsiye ederim

İçinizde birazcık bile istek yoksa,hazır değilseniz yapmayın. Doğunca elalem gelip bakmayacak.
Evlenir evlenmez çocuk yapan 2 arkadaşım var. Sonrasında başlarını taşlara vurdular. Büyük ihtimalle çevre baskısından dolayı hemen yaptılar onlar da.
Bana da çevre çok baskı yaptı. Bir süre sonra artık muhabbete giriş cümlesi: Ee çocuk yok mu? Oluyor. Önceleri sebeplerini açıklıyordum güzel güzel. Sonra dalgaya vurmaya başladım. Canım ne zaman isterse o zaman yapıcam, yapınca sana haber vericem falan diyordum :)
Kısacası kimsenin lafıyla hayati kararlar alınmaz.

Hiç çevreye kulak asmayın. Onlar hep konuşacak bir şey bulurlar. Çocuk çok ciddi bir sorumluluk ne zaman hazır hissederseniz o zaman harekete geçin.

30 gec degil bence.Etrafimda ornekleri var.
Zaten hazir olmadan gebe kalmak karnindaki bebegi olumsuz etkiler.
Seni mutsuz ve huzursuz hisettirir.Ayica isteksiz hamile kaldiginda bedenindeki degisimler seni korktabilir.
Buna neden olan bir bebek olunca ister istemez gebelik donemi problemli geciyor.Bebek ve anne arasindaki bag etkileniyor.
Hazir isen zaten dinginlik ve huzur icerisinde geciyor bu evreler..Saydiklarim istekli oldugunda bu kadar rahatsiz etmiyor seni.
Bebek de huzurla buyuyor :) Yani oyle olduguna inaniyorum en azindan :) Karnindayken hisssediyor bence.Kim ne derse desin..

bebek sahibi olmak bir kadının hayatının yarısını çalıyor.o yüzden erken yapmaya hiç gerek yok.30 dan sonra diyenlerdenim ben de günümüzde.

Hiç acele etmeyin,kimsenin lafına da kulak asmayın.Ben ilk çocuğumu 31 yaşında dünyaya getirdim,çok ta rahat olsun doğum.Elalem için yaşamaktan vazgeçelim,hem de evliliğiniz oturmuş olur bu süre zarfında.

İnsanları geçiştirin bir şekilde.. Kulak asmayın.. Ben bile isteye çocuk yapmama ragmen aşırı zorlanıyorum.. Bu kararı almadan önce gecmiş gunlerın bir daha gelmeyeceğini iyice anlamak lazım.. Çocuklu hayata alışmak zor, belkı bu ıkıncı cocukta hıssedılmez cunku alısılıyor ama ilk cocukta derinden hissediliyor.. 31 yaşta geç de degıl bence.. Ya bide anlamıyorum herkes herseyı aynı zmnlarda yapıp halletmek zorunda mı? Bi salın insanları yahu!

ben de 32 de yaptım çocuğu.valla o zamana dek ne kadar gezdiysem istediğimi yaptıysam yanıma kar kaldı.artık tek başıma dışarı bile çıkamıyorum hemen peşime takılıyor benden önce ayakkabılarını giymiş bekliyor

Aslında en ideal yaşlar diyeceğim ama bir yaştan sonra da kafa götürmüyor.

artik esimin ailesinden kimseyle konusmak istemiyorum bu yuzden. normal sohbetin arasina bi cocuk lafi sıkıştirılıyor ve geriliyorum o an. Kendi aile tarafim daha bir kere bile sormamisken es tarafi beni cok bunaltti...

Ben 28de yaptım da nolduuu Hee nolduuu yaniiiMadalya mı taktılar

artik esimin ailesinden kimseyle konusmak istemiyorum bu yuzden. normal sohbetin arasina bi cocuk lafi sıkıştirılıyor ve geriliyorum o an. Kendi aile tarafim daha bir kere bile sormamisken es tarafi beni cok bunaltti...
Amannn he deyip geçin,ömürler geçip gidiyor işte,hiç üzülüp sıkılmaya değmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…