- 18 Şubat 2018
- 13.347
- En iyi cevaplar
- 2
- 61.577
- 598
- 44
Hadi sen yurtdışında yaşıyorsun rahatsın,Türk toplumunun illet bir özelliği işte bu☹.Ben bu toplumu anlayamıyorum gerçekten insanlar birbirlerini sinir etmek için mi mesai yapıyor nedirkarşı taraf evlenir, evlenmez, çocuk ister istemez size ne karddeşim size ne yahu insan içine çıkmaya korkar oldu insanlar artık
Sen bakıcan ınsanlar degıl .Istersen hiç dogurma .Tamamen sana baglı .Agzı olan konuşuomerhabalar. 2 yillik evliyim bebek icin cevreden baski cok var fakat ben kendimi inanin hic hazir hissetmiyorumhatta bazen sucluluk duyuyorum bencilce davrandigim icin sanki dogcak bebegimi yük olarak goruyormusum gibi sucluyorum kendimi ve bencilsin diyorum bazen... ama inanin 1 sene daha en azindan hazir degilim mental olarak...evliligimiz boyunca Esim korunuyor ben hic dogum kontrol hapi kullanmadim. suan yasim 29. 31 yasinda karar kıldım kendimce fakat su cevre yok mu... sizce dogurganligi etkileyecek bir yas mı 31? cevremdekiler anca moral.bozuyor 30a birakma zor olur olmaz diye. Kafam cok karisik ey kk uyeleri.....
Hadi sen yurtdışında yaşıyorsun rahatsın,Türk toplumunun illet bir özelliği işte bu☹.
Helal olsun valla kararının ardında duruyorsun. Benimle çalışmaya başlayan bi kadın var ve 4 bebeği var. Maddi anlamda çok çok zor durumdalar. Bende geçen konuşurken artık doğurma bence dedim. Git kökten çözüm bul, bağlat kendini dedim.Çocukların giyecek ayakkabısı yok. O da bana ay ablaaa olur mu bebek evin neşesi dediYok ya insanlar hadsiz ve asla anlamiolar. Kadına diorum ki tüpleri baglattim geçti o iş benden istemiorum teyze, error verio nasil yani bir tanecik bile olmasın mi dio hala. Şu sorudan kus geldi artik "anlamıyorum insan nasıl istemez?"
Iki sene sonra yapicam diyene de yok yok ben şimdi istiorum hemen yap demek nasi bisey ya. Herkes aşırı bencil kendi bir an önce torun sevmek icin kendi sıkıcı hayatına renk gelsin diye kızını gelinini zorlar mi ya aşırı tuhaf.
2012 de evlendim 2018 de anne oldum. O kadar yil yedigim baskiyi dusunebiliyo musunmerhabalar. 2 yillik evliyim bebek icin cevreden baski cok var fakat ben kendimi inanin hic hazir hissetmiyorumhatta bazen sucluluk duyuyorum bencilce davrandigim icin sanki dogcak bebegimi yük olarak goruyormusum gibi sucluyorum kendimi ve bencilsin diyorum bazen... ama inanin 1 sene daha en azindan hazir degilim mental olarak...evliligimiz boyunca Esim korunuyor ben hic dogum kontrol hapi kullanmadim. suan yasim 29. 31 yasinda karar kıldım kendimce fakat su cevre yok mu... sizce dogurganligi etkileyecek bir yas mı 31? cevremdekiler anca moral.bozuyor 30a birakma zor olur olmaz diye. Kafam cok karisik ey kk uyeleri.....
Sen yine şanslıymışsın 28 yaşındayım 2,5 yıllık evliyim ne zaman konuşsak istisnasız çocuk yapmıyormusun bize torun yeğen yok mu diyen bir kız kardeşim var annem akrabalar seni soruyor çocuğu yok mu diyor, keza kayınvalidem bir seferinde olmuyor mu yapmıyor musunuz demiştiartik esimin ailesinden kimseyle konusmak istemiyorum bu yuzden. normal sohbetin arasina bi cocuk lafi sıkıştirılıyor ve geriliyorum o an. Kendi aile tarafim daha bir kere bile sormamisken es tarafi beni cok bunaltti...
buna katılmıyorum kuzum.okulda gözlemliyorum anne bilinçsizse cahilse ilgisizse çocuğu 20 de de doğursa o çocuk heba oluyor.eşimin iş arkadaşı 41 de doğurdu çocuklar şu an 4 .5 yaşında.valla öyle bir çocuklar ki herkes hayran.anne baba maddi manevi herşeyi veriyor o çocuklara çünkü.gözlerinden mutluluk okunuyor.Erken anne olmak isteyen bence 20 yaşında evlenip 22/23 ünde doğurmalı..yoksa ha 29 yaşında doğurmuşsun ..ha 31 yaşında ..vücut birden 2 senede infilak etmiyor yani .Ben 37 yaşımda doğurdum..hamilelik değil ama sonrasın da çocuğa yetişme /sabır gösterme konusunda zorlandım
ha ha ha.hele bir de bakacak gücüm yokd ersin fazla çocuğa hemen konuşurlar:aaa allah rızkını verir.ben daha bir çocuğa kolej parası bulamadım ayol hani rızık ?Akıl veren o millet gelip bir saat olsun bakmaz çocuk olunca. Bence zamanında kendi rahatlari kaçtığı için milletin de rahatı bozulsun istiyorlar, kimse çocuksuz kalmasın gönlünce yaşamasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?