Bebek..hayat..imtihan...

Kilo verdikten her şeyin daha kolay olduğunu göreceksin canım. Boşver elalemi sen kendi amacına odaklan. Bende de pso var ama bak anneyim. Sen de olabilirsin. Biraz gayret ve biraz sabır tek gereken

Canım ben de seninle aynı yollardan geçtim. Bende de pcos var, prolaktinim yüksekti, poliplerim vardı. Aylarca ilaçlarla tedavi oldum, baktım olmuyor, polipler için ameliyat oldum, inat ettim kilo verdim, aylarca soğan suları, aslanpençeleri içtim. Herkeste işe yaramış ben gram faydasını görmedim ne ilaçların, ne bitkisel kürlerin, ne zayıflamanın. Preseed dediler onu aldım denedim, gene olmadı. Her adet olduğumda ağlar oldum, hayattan zevk alamadım. Sonra aşılama denedim gene olmadı. Sonra gerçekten tamamen bıraktım, depresyona girmiştim, antidepresanlar, terapiler.. 1 senemde böyle geçti.. hiç kafama çocuğu takmadım ama korunmadım da gene olmadı.. başta dediğim gibi herkeste işe yarayan tedaviler, bitkiler, kürler, kilo vermeler, kafaya takmayıp korunmamalar bende işe yaramadı. Artık en son tüp bebek denedim. Şükür başarılı, allah inş devamını getirir. Çok zor bir süreç biliyorum ama yılmadan tedaviye devam et derim. Kendi halime kaldığım her ay beni daha da depresyona soktu. Bir de nasip kısmet diyip allaha bırakmak lzım.. çok zor inan biliyorum ama sakın vazgeçme.

7 senelik bir tedavi süreci sayısını bilmem kullandığım ilaçların.2 iğne tedavisi, 3aşılama, 3tüp bebek,2düşük ve ben artık doktor yüzü bile görmek istemiyorum.son negatif denememde gerçekten kafamda bitirdim olayı çünkü hayat bu insanı bir şekilde imtihan ediyo.(sorun pko kaynaklı döllenme problemi)

Bence çok stres altında bıraktın kendini, devamlı aklında bu.

Önce hayvan sahiplen, ona anne ol, bak nasıl pamuk gibi oluyorsun o hayatına girince.

Dikkatini evde ancak bu dağıtır :)

İnanın kafamdan çıkarmayı çok denedim inşaallah başarabilirm tedavimi bırakmak istemiyorum ama ilaçlara kilo verme sebebiyle ara verdim kilo vermeye devam etmek istiyorum çok teşekkür ederim az da olsa morel oldunuz bana inşaallah en kısa zamanda hepimiz meleklerimize kavuşuruz hayvan sahiplenmek isterdim ama yaklaşamıyorum dokunamıyorum çok seviyorum ama

canim yalniz degilsin bende bebek ozlemi cekiyorum etrafimda bebegi olanlari goruyorum onlar adina seviniyorum kendi adima uzuluyorum nie benimde olmuyor diye kac kere aglamakli allaha yalvardim benide anne yapsin diye hayirli bir evlat versin diye rabbimin bildigi var demekki zamani var demekki diye artik dusunuyorum rabbim vericegi zamani bilir bizimde imtihanimiz buymus demekki

Bende öyle diyorum inşaallah imtihanımız kolay geçer çabukta biter ne denilebilir ki allah hepimize sabır nasip etsin

Alerji durumu yoksa
Kanarya besle :)
Kafes kuşu o tam.
Çıkmaz kafesten, üstelik bir neşeli :)

Kimse size bebeğiniz olmuyo diye aciyan gözlerle bakmaz ki. Siz hassas oldugunuz icin böyle düşünüyorsunuz.
Yengemde sizin gibiydi olmuyo, bizden bebek bekliyorsunuz ama soyleyemiyorsunuz diye kendini yiyip bitiriyodu. Hep bi aciklama halindeydi.30 kusur yaşında 6 seneden sonra hamile kaldı.
Bu ruh halinden çıkın biran önce zamana bırakın.. Surekli tedavilerle ruhunuzu ve bedeninizi yormayin. Ilk önce ruhunuzu piskolojinizi dinlendirin.

2.5 yil cok az sabır ve umut lazım guç lazım yeter ki isteyin bu zamanda cocugu olmayan yok er ya da gec olur yumurta ve sperm varsa sorun yok simdiden hayaller kur pozitif dusun..

Bizim de 5 senedir olmuyor
EŞİmde morfoloji sorunu ve ileri hareket azlıgı bende pco var derken , dün öğrendik ki eşimde kromozom bozuklugu da varmıs
Dünya basıma yıkıldı
Belki doğal yoldan bir mucize olur derken simdi doğal yoldan hamile kalmak da istemiyorum
Gecen yaz iki olumsuz asılamam oldu bu ay tüp tedavisine baslayacagız

Sabret canım, en güzel bir şekilde. Zamanı var demek ki. 4 senedir olmuyor benim de. Bir arkadaşım en güzel örnek. 11 yılın ardından, 11. Tüp bebeğinde 1. Çocuğu, 14. Denemede 2. Çocuğu oldu. Büyük emek, büyük sabır işi.

Üzülüyorum ben de ama ümitsizliğe kapılmıyorum. Tedavilerle elimizden geleni yapacağız, gerisi de nasip inşallah.

Kolay bir sınav değil bu ama baktım ben üzülürken, hayatı kaçırıyorum. Hayatı keyifle yaşayıp, tedavilerle elimden geleni yapıyorum.

Tüp bebeğe giderken, en eğlenceli şarkılarla gidip geliyorum, sevdiğim komedi dizilerini açıp gülerken yapıyorum iğneleri. Daha önce söylemişimdir ama o kadar kafama takmamaya ahdetmişim ki, yumurta toplamadan Sonra oluşan embriyoların açıklandığı tarihi unutmuşum. Hastaneden aradılar, aa bugündü değil mi dediğimde, laborant şaşırdı. Normalde 40 kere aramanız lazımdı dedi.

Rahatlık değil bu bendeki aslında, derin bir sızı. 4 senden sonra hiç beklenti yüklemiyorum tedavilere, söylemiyorum kimselere. Nasibi olduğu zamanı bekliyorum. O zamana kadar da üzülerek şu anımı mahvetmek istemiyorum.

Öncelikle Allah isteyen herkese nasip etsin. Ben de iki yıl korunduktan sonra başka bir sebepten doktora gittiğimde pko olduğunu öğrendim adet düzensizliğim vs yoktu kilom ve insülin direncim vardı. Bu panikle hemen denemeye başladık ve yaklaşık 15 kilo verdim 6 ay sonra bi kaç ilaç tedavisiyle hamile kaldım ve tamamen kafamı bu olaydan soyutladığım anda oldu ancak düşük yaptım maalesef. Sonra aktarın tavsiyesi üzerine eşim hayıt suyu aldı ve onu içmeye başladım bu arada Amcam vefat etti, taşınma durumlarımız vs oldu ve hiç beklemediğim bir anda hamile olduğumu öğrendim. Kısacası kesinlikle kilolu olan arkadaşlarım kilo verin ve kafaya takmamak çok zor biliyorum ama başka şeylere odaklanın,stres yapmayın bir de hayıt suyunu deneyin. Umarım bebek isteyen herkesin kucağı sağlıklı hayırlı evlatlarla dolar.

Bizim apartman görevlimizin 11 yıl sonra oldu iki kızı.Kimbilir ne kadar harcadılar masraflara,kaç defa umutları kırıldı,kaç defa hayal kırıklıkları yaşadılar.Ama nurtopu gibi iki evlatları oldu.Allahtan ümidinizi kesmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…