Bebek hediyesi

Maddi durumu iyi olmayan annenin önceliğine bakar mısınız: KÜNYE

Yani artık milletçe şekilcilikten çatlayıp ikiye ayrılacağız. Sevgili konu sahibi, eşin sonuna kadar haklı. Hatta belki de durumu sandığınız kadar kötü değil künye derdine düştüğüne göre.

Şu günlerde maddi durumum iyi olmasına rağmen belim büküldü bebek alışverişinden.Ve hayır künyesi yok, hiçbir lüks alışveriş yapmadım. Bezi, arabası, kışlık zıbını var. Bence eşinizi dinleyin.

Bence ihtiyaç alışverişi yapmayın. İlk çocuğuysa belki heves edip kendi almak ister. Bi de daha bebek doğmamış galiba, aldıklarınızın bedeni tutmayabilir, kullanışlı gibi gözükse de öyle olmayabilir, aynılarından başkaları da hediye getirebilir değiştiremez vs. Siz bütçeniz neyse artık çeyrek, yarım vs. Bir altın takın doğumda daha makbule geçer bence. Bebek doğunca da ihtiyaçlarına göre harcar bozdurup. Belki bir de hastane çıkış seti alırsınız yanına gayet işe yarar ve şık bir jest olur.

Hamdolsun ekonomik sorunumuz yok oğlum 2 yaşında künyesi de yok.hic yoksunluk hissine kapılmadim.alisveris yapın hatta imkanınız olursa bez alın stok edin:) en büyük yardım bez ve eğer gerekirse mama

Sağlıkla kucağınıza alın insallah

Babanne anneanne yok mu onu alabilcek?
Durumunuz yoksa tabiki almayın,bebek künyesi deyip gecmeyin 700-800 tlden asagı yok.
Künye cok ihtiyac değil ayrıca.
Asıl ihtiyaclarını almak daha iyi fikir

Bence ihtiyaçlarını karsilayin bebeğin. Tamam anne kunyeye heves etmiş ama şu aşamada çok gereksiz ve bu aile büyüklerinin yapması gereken bir hediye. Ayrıca konuyla alakasız ama ben bebeklerin çocukların altın takmalarina çok karşıyım Allah korusun ya bu ülkede bir yüzük için koca koca kadınların kafalarina tüple vurup komalık ediyorlar.cocuga neler yapmazlar, ben hiç altın takip gezdiremem çocuğumu herhalde.

Öncelikli ince düşünceniz için sizi kutluyorum, çok güzel bir kalbiniz var. Allah sizi de böyle güzel insanlarla karşılaştırsın.

Hediye işine gelince de bence künye yerine ihtiyaçlarını almak çok daha mantıklı. Ancak ilk bebeği olduğu için belki kendi heves ettiği tarzda kendi zevkine göre alışveriş yapmak isteyebilir, o yüzden alışveriş yapacağınız tutara karşılık gelen miktarda çeyrek yarım yada tam altın alabilirsiniz ( bütçenize hangisi uygunsa) . Verirken de alışveriş yapacaktım ama bebeğin neye ihtiyacı vardır sen daha iyi bilirsin diye sana bıraktım dersin. Bolca da bez alabilirsiniz, o standart bir ihtiyaç zaten.

Bebeğin annesi için de böyle bir durumdayken künyeyi mi düşünmüş diyen arkadaşlara söylemek istediğim bir şey var; ben annenin maddi olarak künyeyi kastettiğini düşünmüyorum. Hani bazı ailelerde torun olacağı zaman babaanneler anneanneler yada yakın aile bireyleri bebeğe künye yaptırır, torunun üstüne titrerler. Boşanma aşamasındayken ilgi alaka göremeyip bebeğine istediklerini alamıyorsa ve normalde boşanma olmasaydı bebeğinin farklı bir mutlu ortamda doğacağını düşünüyorsa bebeği için üzülmüş olabilir. Şimdi bu dediklerimi de yanlış anlayıp benim çocuğuma atlet don bile almadılar demesin kimse herkes aynı değil tabiki ama hani normalde bebeği öyle olabilecekken böyle olmasına üzülmüş olabilir.

Ço
çok teşekkür ederim ayrıca ben izah edemedim tam olarak ama siz o kadar iyi anladınız ki beni. Künye konusu tam olarak da böyle bir muhabbetin içinde geçti.

Kiyafet almak mantikli.

İki kızım var. İkisine de künye almadık. Maddi durumdan dolayı değil.
Büyüyecek ve o künye küçücük kalacak.

Oğlumun iki tane künyesi var da ne oldu?
Sadece anı olarak kalsın diye fotoğraf çekerken taktım o kadar.
Ki biz almadık ikisi de hediye. Bana göre gereksiz..

Hem o kadar ufak bebeğe takı takmaya korkarım ben. Çıkar bebek ısırır koparır boğazına kaçar Allah korusun..
Keşke künyenin çok da önemli bir detay olmadığını da söyleseydiniz.

Hem belki künyeden kastı çevresinde bebeği için ilgi gösteren biri olmadığıdır. Hani bir anda hevesli insan kalabalığı olur ya..

Siz künye yerine daha ucuz ve şirin bir şey alıp yanına da ihtiyaç malzemesi alın.

Mesela biri bez ve mama alsa benim için çok makbule geçer. Zira artık ateş pahası mübarekler..
3 sene önce 30₺ olan mama şimdi 70-80₺...

Aynen öyle kastettiği diğer bebeklerin çok şanslı olduğu kendi bebeğine ilgi gösteren pervane olan baba anneanne babaanne vs olmamasıydı. Gerçekten konunun künyeyle uzaktan yakından ilgisi Yok o an ben acaba künye mi alsam diye düşündüm. Bayağı size aldırmaya çalışmış diyen arkadaşlar var onları da anlıyorum ama resim tam olarak göründüğü gibi değil. Bu arkadaş ailesi çocuğunu istemedi laf soktu vs diye ailesini bile silip atan kimseden birşey kabul etmeyen beklemeyen birisi

Ama evet düşününce en mantıklısı alışveriş yapacağım para karşılığında altın alıp vermek hem de herkes çocuğunun ihtiyacını kendi bilir. Teşekkür ederim hepinize

Bence ya çeyrek alın ya da çok yakınınızsa zarfa para koyun. O istiyorsa eksiklerini alır istiyorsa künye alır. Banada çok saçma geldi künyesi yok diye üzülmesi

Babanne anneanne yok mu onu alabilcek?
Durumunuz yoksa tabiki almayın,bebek künyesi deyip gecmeyin 700-800 tlden asagı yok.
Künye cok ihtiyac değil ayrıca.
Asıl ihtiyaclarını almak daha iyi fikir
Hiçbirisiyle görüşmüyor görüşse hepsi çocuğunun herşeyini karşılayacak güce sahip ama sıkıntılı tatsız olaylar yaşadığı için görüşmüyor. Orda tam olarak bahsetmeye çalıştığı başka bebeklere bakıyorum herkes pervane oluyor alışverişler mevlütler onlar bunlar minvalinde ilerleyen bir sohbetti

Bu künye olayı ne saçma 3 tane künyesi vardi bebegimin hediye birini bile birgün olsun takmadım bebeklere altın takmak ne bilim sevmedim garip geliyordu kimse de bilmedi künyemiz olduğunu
Bu kadar derdin içinde künyeye takılması da normal değil bence ihtiyaçlarını karşılasanız daha kafii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…