Bebek hediyesi ..

Kızlar selam,

Sinirimi atmaya yine size geldim.

Daha önceki konularımı hatırlayanlar benim hayatımı da hatırlarlar..

Şimdi ki işyeri sorunum şu ki; bir arkadaşımızın (çook iyidir, çok severim) bebeği oldu, herkes para verecek ve altın alınacakmış..

Su an ki personel sayımız 10 ben dahil. (bizim birimde), yani para toplayan kişi sayısı da 9.

Herkes 200 lira veriyormuş. 1800 liraya cumhuriyet altını mı ne alacaklarmış, bundan önceki tüm çocuğu olanlara da böyle takılmış.

Bende durumum müsait değil, maaşı alınca ben ayrıca hediyesini alırım dedim, niyetim takım almak ucuzundan.

Hepsi birden öyle olmaz biz ayarladık vs demeye başladılar ki ağlayacaktım o an.

Bende durumum müsait değil bu parayı veremem evet X i bende severim ama elimden gelen bişe yok şu an dedim.

Olay uzadı da uzadı. Şöyle yap böyle yap borç al bilmem ne gereksiz söylemler bende ağladım yerime gittim.

Sonra gelmişler noldu neden ağladın büyütecek ne var çocuk muyuz diyorlar.

Bende çocuk olmadığımı, hesabımı benim bilebileceğimi ve 200 tl yi vermemin mümün olmadığını, maaşı alınca bi takım alıp hediye edeceğimi söyleidim.

Ben ayrım yapıyormuşum, onlara hiç birşeyde uymuyormuşum bi de azar işittim.

Hayır eziyorlar beni açık açık farkında değiller. Söylüyorum anlamıyorlar. Zaten samimiyet kurmuyorum en son beni ayakkabım ve hırkamdan dolayı aşağılamışlardı ve ondan beri kırgındım onlara. Şimdi yine beni ezikleyip yerin dibine soktular.

İnsanlardan nefret ediyorum artık ya. Durumunu izah ediyorsun yine anlamıyorlar. Hayır napayım nasıl sokayım kafanıza anlattıklarımı bilmiyorumki..

Patron da dahil oldu bu olaylara, ben ağlak güçsüz oldum tabi herkesin gözünde. öyle işte...
katılmanız gerekirdi ayıp etmişsiniz

Değişmek zorundasınız. Kendiniz yapamıyorsanız, yardım alın. Hayatınız boyunca böyle kaç insanla, kaç gereksiz muhabbetle karşılaşacaksınız kim bilir... Ha insan bozulmaz mı, kırılmaz mı, elbette duygularımız var, öyle tastamam bir robot gibi olamıyoruz hiçbir zaman ama en azından karşılarına dikilip, hadlerini bildirmeyi öğrenmeniz gerekiyor. O zaman bir saçmalarlar, iki saçmalarlar, diş geçiremeyeceklerini anlayınca ayaklarını denk almaya başlarlar. İşte onu hissettirmeniz gerekiyor.
çok çabalıyorum kendimi değişmeye zorluyorum ama yetiştiğim aile ortam beni böyle yaptı çıkmaıyorum bu psikolojiden.. teşekkür ederim yorumunuz için

etrafmdalar hepsi bana bakıyor ama napıp edip verebileceğim bi tutar değilki, ben evimi zor geçindiriyorum ona nasıl 200 vereyim çocuğumu aç bırakmam demek bu. zaman o kadar bi parayla ben mutfak çevirmeye çalışıyorum

Diyorum ya gercekten verme ihtimaliniz yoksa (ki öyle görünüyor) veremiyorum tamam kapatin konuyu diyip kesip atmaliydiniz ben sizi cok pasif gordum, boyle davrandiginiz surece sizi cok ezerler.

Ne kadar terbiyesizler.
Benim kime ne vereceğimi kimse belirleyemez.

Herkesin 50tl verdıgı bi durumda kendim bireysel ceyrekte takabilir katılmayabılırım.
Bu benim maddi durumumla ve hediye alınacak kısıye beslediğim sevgiyle dogru orantılı. Kimse bu konuda baskı yapamaz kimseye.

Hele de maddi durumum yeterli degıl diyen birine, borc al demek bariz salaklık.

Siz size uyanı yapın. Gucsuz falan degılsınız, patronunuz da sizi kıracak bisey dediyse sayet cıkarıp sizin adınıza 200 TL verseydi patron ya hani? Bos konusacagına iscilerine jest yapsaydı...

Bunların hepsi haricten gazel okuyan tipler bos beles insanlar, bunlar yuzunden kendinizi eksik görürseniz asıl ozaman Gucsuz olursunuz.

nasıl ayıp ettim. param yok. ama cidden yok. sadece oğlum için eve mutfak alışverişi yapabiliyorum ben su an. o da 200 lira zar zor belki.. ona kadar alıyorum herşeyi. dolmuş parası vermemk için sabah akşam 1 saat toplamda 2 saat yürüyorum. oğluma kalsın diye bi tane meyve yemiyorum yarım bardak süt içmiyor bi tabak yoğurt yemiyorum. eşimde öyle. şimdi yok dememe rağmen ben mi ayıp ediyorum..:KK35:

Ne kadar terbiyesizler.
Benim kime ne vereceğimi kimse belirleyemez.

Herkesin 50tl verdıgı bi durumda kendim bireysel ceyrekte takabilir katılmayabılırım.
Bu benim maddi durumumla ve hediye alınacak kısıye beslediğim sevgiyle dogru orantılı. Kimse bu konuda baskı yapamaz kimseye.

Hele de maddi durumum yeterli degıl diyen birine, borc al demek bariz salaklık.

Siz size uyanı yapın. Gucsuz falan degılsınız, patronunuz da sizi kıracak bisey dediyse sayet cıkarıp sizin adınıza 200 TL verseydi patron ya hani? Bos konusacagına iscilerine jest yapsaydı...

Bunların hepsi haricten gazel okuyan tipler bos beles insanlar, bunlar yuzunden kendinizi eksik görürseniz asıl ozaman Gucsuz olursunuz.
patron sadece hoş değil işyetinde böyle şeyler. ağlamayalım falan ddi gitti.
haklısınız ben olsa o arkadaşıma inanın neler yaparım öyle iyi diğerlerinden çok çok farklı..

ama yani yokki ben katılmıyorum söylememe rağmen inat ediyorlar

Diyorum ya gercekten verme ihtimaliniz yoksa (ki öyle görünüyor) veremiyorum tamam kapatin konuyu diyip kesip atmaliydiniz ben sizi cok pasif gordum, boyle davrandiginiz surece sizi cok ezerler.
evet pasifim ve bunu kullanıyorlar işte.. köşeye sıkışmış çocuk gibi hissediyorum

Katılma bence onların seni zorlamaya hakkı yok ayrıca 200 lira cok bizde 20 lira 50 lira veriyoruz toplanınça bu devirde nerde öyle şak die 200 lira çıkarçan
onların durumu çok çok iyi bi ben böyleyim aralarında ama bizim de durumlar evde farklı çok şey geçti başımızdan ve toplarlanmaya çalışıyoruz haliyle

Ay ne saçma ya
Hadi ortaklaşa doğum günü hediyesi alınsa neyse
Herkesin 1 yıl içinde doğum günü geliyor ödeşiliyor
Ama evlilik doğum bunlara herkes kendi hediyesini kişisel takar
Ne malum senin evlenceğin ya da evlendin hemen doğum yapacağın?
Aliye altın ayşeye altın e sana nasip olmadan sen ya da onlar işten ayrıldı diyelim ne olacak
Kimse dertlenmez sonra takı için
Kimse kusura bakmasın ben bu yönden bakarım ve ona göre davranırım
Ben şu an bu miktarı veremicem kimse de bana cumhuriyet altını takmasın kişisel hediye en güzeli der çekilirim ben olsam
Ağlamak falan abartmışsın
Bu kadar hassas olma iş ortamında
Zaten dengesiz kişilermiş ne halleri varsa görsünler

Konu sahıbı belki bu ay dogalgaz faturası eklendi faturalara, nasıl odeyecegım diye kara kara dusunuyor. Ne demek katılmanız gerekirdi? Gereklilik durumunu cogunlukla belirleyemez ayrıca.

patron sadece hoş değil işyetinde böyle şeyler. ağlamayalım falan ddi gitti.
haklısınız ben olsa o arkadaşıma inanın neler yaparım öyle iyi diğerlerinden çok çok farklı..

ama yani yokki ben katılmıyorum söylememe rağmen inat ediyorlar
Isyerıne aglamak hos degılse git borc al gibi salakca verilen akıllarda hos degıl. Herkes isini yapsin evine gitsin

Son düzenleme:
Bizim ikiz bebeğimiz oldu eşimin iş yerindeki yaklaşık 80 kişi toplasip 270 TL değerinde 1 Gr altın almışlar. 😁 Yani nerdeymis sizin iş yeri kafayı mı yemişler? Biz ikiz bebekle 80 kişiden bunu hediye aldik. Hiç üzülmeyin 200 TL deli mi bunlar? Vermezsiniz olur biter. Zorla mı alacaklar

Bizim ikiz bebeğimiz oldu eşimin iş yerindeki yaklaşık 80 kişi toplasip 270 TL değerinde 1 Gr altın almışlar. 😁 Yani nerdeymis sizin iş yeri kafayı mı yemişler? Biz ikiz bebekle 80 kişiden bunu hediye aldik. Hiç üzülmeyin 200 TL deli mi bunlar? Vermezsiniz olur biter. Zorla mı alacaklar
Hahahahahaha 🤣🤣
Allah bebeklerinize guzel omur versin ♥️

Hadi 1 olur 3 olur anlarım da, 8 kişiden birinde bile mi sağduyu, empati, insaniyet olmaz. Nasıl hepsi böyle acımasız, düşüncesiz olabiliyor.

Siz de biraz güçlü olun lütfen, kurtlar sofrasında oturan kuzu gibisiniz. "Arkadaşlar beni dahil etmeyin ben ayrı bi hediye alıcam" demek zor olmamalı. Size yapılan şeyin adı resmen zorbalık. Acı ama böyle böyle sertleşecek kabuğunuz. Bu olanlardan ders çıkarmaya bakın.

tam altın alacaklarına yarım ya da çeyrek alsınlar, herkesin bütçesine uysun, hem 200 tl gerçekten çok,
çalıştığım yerde aynı teklifi bana yapsalar ben de kanul etmem,
mesela 2 arkadaş ev aldı, 4 arkadaş toplanıp uygun bir ev hediyesi alacağız,
2 kişinin hediyesine kişi başı toplam 50 tl verip bir şey almayı düşünüyoruz

Back
X