Bebek hediyesi ..

Kızlar selam,

Sinirimi atmaya yine size geldim.

Daha önceki konularımı hatırlayanlar benim hayatımı da hatırlarlar..

Şimdi ki işyeri sorunum şu ki; bir arkadaşımızın (çook iyidir, çok severim) bebeği oldu, herkes para verecek ve altın alınacakmış..

Su an ki personel sayımız 10 ben dahil. (bizim birimde), yani para toplayan kişi sayısı da 9.

Herkes 200 lira veriyormuş. 1800 liraya cumhuriyet altını mı ne alacaklarmış, bundan önceki tüm çocuğu olanlara da böyle takılmış.

Bende durumum müsait değil, maaşı alınca ben ayrıca hediyesini alırım dedim, niyetim takım almak ucuzundan.

Hepsi birden öyle olmaz biz ayarladık vs demeye başladılar ki ağlayacaktım o an.

Bende durumum müsait değil bu parayı veremem evet X i bende severim ama elimden gelen bişe yok şu an dedim.

Olay uzadı da uzadı. Şöyle yap böyle yap borç al bilmem ne gereksiz söylemler bende ağladım yerime gittim.

Sonra gelmişler noldu neden ağladın büyütecek ne var çocuk muyuz diyorlar.

Bende çocuk olmadığımı, hesabımı benim bilebileceğimi ve 200 tl yi vermemin mümün olmadığını, maaşı alınca bi takım alıp hediye edeceğimi söyleidim.

Ben ayrım yapıyormuşum, onlara hiç birşeyde uymuyormuşum bi de azar işittim.

Hayır eziyorlar beni açık açık farkında değiller. Söylüyorum anlamıyorlar. Zaten samimiyet kurmuyorum en son beni ayakkabım ve hırkamdan dolayı aşağılamışlardı ve ondan beri kırgındım onlara. Şimdi yine beni ezikleyip yerin dibine soktular.

İnsanlardan nefret ediyorum artık ya. Durumunu izah ediyorsun yine anlamıyorlar. Hayır napayım nasıl sokayım kafanıza anlattıklarımı bilmiyorumki..

Patron da dahil oldu bu olaylara, ben ağlak güçsüz oldum tabi herkesin gözünde. öyle işte...
ne kadar terbiyesizler ya
resmen taciz bu resmen ....ne demek parayı vermeyince bu kadar üstünüze gelmeleri ne demek yani...

Ay sinir oldum iş arkadaşlarına :KK67:
O ne öyle nasıl bi anlayışsızlık ya veremem diyorsan vardır bi sebebin idrak etmekte zorlanıyorlarmı bi de ağlatmışlar seni canımsın kıyamam yaaa😟 boşver hiç takma kafana izah et arkadaşına durumu hem hediyenin ucuzu pahalısı mı olurmuş :işsiz:gönlünden kopmuş işte en güzel hediye içtenlikle ve samimiyetle verilen hediyedir :KK39:

Tanımadıgınız insanların hediye olayına katıldınız mi
zorla kattilar cok sacma ya sirf o okuldayim diye vermek zorunda miyim?gecenlerde yine 3 kisinin cocugu dogmus onun icin toplayacagiz dediler bu sefer vermem.kimseyi tanimadigim halde niye vereyim ki

zorla kattilar cok sacma ya sirf o okuldayim diye vermek zorunda miyim?gecenlerde yine 3 kisinin cocugu dogmus onun icin toplayacagiz dediler bu sefer vermem.kimseyi tanimadigim halde niye vereyim ki
Aynen oyle. Ben kendim hallederim ısını bu sefer beni dahil etmeyin dıyın.
İnsan boyle seylerın parasında degıl, enayi yerine konmus gıbı hissediyor sadece.

evet canım maalesef beni anlamiyorlar cünkü onlar çok iyi maaş kazaniyorlar
Valla ben bankaciyim unvanı yonetici olanlar ile olmayanlar aynı oranda katılmıyor hediyelere...mesela gişe personeli 10 TL veriyorsa portföy yöneticisi ve operasyon yöneticisi 20ser TL verir.benim düğünümde başka bir bankada çalışırken koca bir şube müdür dahil birleşip tam altın takmıştı 6sene once.ben hiç yadirgamadim.adam başı 200tl ne demek.cok merak ettimnerede çalışıyorsunuz ben de ankaradayiim.ozelden de yazabilirsiniz yazmak istemezseniz de anlarım dert degil

eşim çalışıyor icra geldi herşeyimiz gitti çok borca girdik o yüzden ikimizin maaşıda borca gidiyor nerdeyse. zar zor fatura ödüyoruz doğlagaz açmicaz bu yıl maalesf. ailem benim başka şehirde maalesef yardım etmiyorlar. aramız kötü.
eşimin de annesi var o da beni istemiyor evinde. bi lokma yediğim gözüne geliyor. çocuğuma bakıyor işte. en azından o akşama kadar sıcak evde..
ikimiz asgari ücret alıyoruz. geçen yıl sonu battık.. bittik.. tükendik.. toplayamıyoruz. borcu borca kapatıp, faiz vermekten borcumuz 1 ken 3 oldu.. çok zordayız anlatamam. ama napalım.. sınavmış.. geçecek eminim.
Canim nasıl oldu bu kadar borç?İş falan mı kurdunuz?

Yaşadığınız duruma çok üzüldüm ama zaten asgari ücretle çalışıyormuşsunuz, böylesi psikolojik baskı ortamında ve vicdan yoksunu insan görünümlü canlımsı yaratıklarla çalışacağıma , yerinizde olsam bir süpermarkette ya da bir giyim markasında çalışırım, en azından huzurlu olurum, onların yüzünü görmem...Size hissettirdiklerinin 10 katını yaşasınlar inşallah...200 tl de çok fazla ve emrivaki yapmaları çok acımasızca, hediyenizi kendiniz belirlemek en doğal hakkınız, kime ne....

Allah yardımcınız olsun. Önceki konularinizi da hatırlıyorum. Allah büyüktür sabredin. Yarın kimin ne olacağı belli olmaz
iş yerinizdekiler ınsan degil malesef. Mobbing uyguluyorlar resmen. Peki borcunuz bu ödeme şekliniz ile ne kadar sürede bitecek. Ailenizle aranızı düzeltemez misiniz insan evladı bu durumdayken nasıl uyur anlamıyorum. Allahım hayırlı kapılar açsın inşallah dertlerinize derman versin.

Benim is yerimdeki kızlar da cok hevesli para toplamaya. Bir de sayi arttikca daha buyuk altin almak istiyorlar. Herkes 30-30 atsin ceyrek alalim degil de herkes 50-100 atsin cumhuriyet /bilezik alalim seklinde.
benimse tavrim net.
En basindan beri "ben prensip olarak kendi düğünüme cagirmayacagim kisilere altin takmiyorum" diyorum.
Baslangicta uyuz oluyorlardi ama artik bana sormuyorlar bile. Kafam rahat.
Bana ne elalemin bebeğinden,düğününden? Umrumda bile degiller acikcasi. Beni gördüğüne mutlu olacak bir is arkadasimsa davetine icabet eder,güler yuzumle iltifat ederim elbisesine falan. Olur biter:)
Kendi sevdigim arkadaşlarımın da dugun oncesinde yardima ihtiyaclari varken yanlarinda olur,dolup tastiklarinda sohbet ederim. Dugunune de ozel olarak cagirmissa sehir disina bile gider damat halayi oynarim. Ama tutup da altin takmam.
Benim arkadaslarim da bana takmasin mumkunse. Hangi salak icat etti ki düğünde ceyrek takma isini? Insan ozel gune sevinemiyor bile aysonunu getirememe korkusundan. Hele benim gibi yasi 30lara yakin olanlar. Bu yaz mesela cagirildigim her dugunde bir gram taksam koca ay uc bes kurusla gecinmek zorunda kalirdim herhalde...
Benim dugunumde de (ki dugun yapmam. Eglence diyelim) çağırdıgim arkadaslarim dusunmesi bile "yaa yengencte bana takmamışti zaten" desinler,giyinip süslenip eglenmeye gelsinler. Benim düğünüm kimsenin icini sikmasin. Akrabaları dahil etmiyorum tabii ki cunku ailem merhaba dediğinin düğününe gider birsey takar. Onlarinki gelir elbet bir sekilde,o ailemin hesabi. Ben kendi arkadas cevremden bahsedyorum.
Bence en iyisini yapmissin ama aglaman yersiz olmuş. Boyle bir seyden aglanir mi? Ben olsam hic kivirmadan benim icin fazla bir miktar oldugunu, zaten evlenip de hamile kalip da bir de cocuk doğurana kadar yillar gececegini,o zamana kadar da bu is yerinde kalmayi dusunmedigimi ve benim icin olu yatirim olduğunu söylerdim direkt.
Insanlara zit gitmek istemiyorsam da "ben hediyemi aldim zaten,ev ziyaretinde verecegim- size katilamayacagim maalesef" derdim.
Tohumuna para mi saydim, bana ne?
Hatta sana tavsiye. Ucuzundan bir kiyafet alacagim demissin. Oyle seyleri çocuğuna zaten giydirmez,hemen buyuyorlar. Senin ucuz kiyafetine zama gelene kadar çocuk buyur. Bence çekuv'un sitesine gir, bebek adina birkac agac bagisla. Hem dogaya hediyen olur hem kullanilmayacak seye para vermemis olursun hem de sertifikasini verirsin ozel bir heidye olur.
ben yillardir neredeyse kimseye hediye almiyorum. Ya ona ozel birseyler çiziyorum ya da boyle bagislar yapiyorum aynebilim 'in kambocyadaki asevine dondurma ismarlamak gibi, çekuv'dan agac diktirmek gibi... kapitalizmin köpeği olmaktan -laf olsun diye hediye almaktan iyidir

Valla ben bankaciyim unvanı yonetici olanlar ile olmayanlar aynı oranda katılmıyor hediyelere...mesela gişe personeli 10 TL veriyorsa portföy yöneticisi ve operasyon yöneticisi 20ser TL verir.benim düğünümde başka bir bankada çalışırken koca bir şube müdür dahil birleşip tam altın takmıştı 6sene once.ben hiç yadirgamadim.adam başı 200tl ne demek.cok merak ettimnerede çalışıyorsunuz ben de ankaradayiim.ozelden de yazabilirsiniz yazmak istemezseniz de anlarım dert degil
mühendislik proje firmasında çalışıyorum

Canim nasıl oldu bu kadar borç?İş falan mı kurdunuz?
iş kurmadık canım
aileler evlenmemizi istemedi.esim kendi başına düğün yapmak zorunda kaldı gelinliğimi bile başkasından aldım düşünün. bi beden küçüktü göğüslerim dışarı taşmıştı darlıktan. ahh ah
sonra kv ile bir oturup kendimizi toparlayıp altınlarla ev ayiracktik. borç kapatacktik ama gel gorki kv daha düğünde hepsini aldı naptiysak vermedi eşimle beni evinde istemedi ama evi ayırmamizida istemiyordu trk derdi bendim tabi huzursuzluk olunca evi ayirdik borç ile bide düğün borcu vardı bende hemen ise girdim ama girdigim ay hamile olduğunu ogrendim korunmanıza rağmen hemde..
çok ağır geçti hastanede kaldım resmen çoğu zaman eşim o sırada işten çıkarıldı
sonra çocuk oldu eşim ıssız borçlar birikti eşim iş buldu girdi ama borçlar birikti ondan al ona yatır derken borcu borçla kapatmaktan daha büyük borç oldu. bebeğim 7 aylıkken bende işe başladım sonra eşimin girdiği medilalci kapattı dükkanı yine tepetaklak olduk çocuğu babaannesine bırakmak için günlük 1 saat yuruyoduk karda kışta hep hasta oluyordu bi lada samara alalım dedik mecbur aldık araba motor yedi zar zor yaptırdık adam yapamamış bi daha motor yedi araba ederikadar masraf ettik sonra sattık iki katı borç etmiş olduk. kv kendi evine esim ustune esya almisti biz sevgiliyken onun taksitlerini odeyecekti sozde ama biz evlenince odememis bi geldi birc 1 sene sonra faiziyle 20 küsür olmus. esim naptiusa annesine odetemedi. kv beni evinde istemediği için orda kalamadık benim ailem desen istemiyor diye eşimi aynı şekilde destek olmadılar. derken borçları yatıramadık haciz falan geldi şimdi herşey borca gidiyor 1 seneye rahatlicaz ama elde bise kalmayınca yine borç ediyoruz. çok karışık durumlar eksik yerler var ama kafamda toplayıp yazamadım.
Allah yardımcınız olsun. Önceki konularinizi da hatırlıyorum. Allah büyüktür sabredin. Yarın kimin ne olacağı belli olmaz
iş yerinizdekiler ınsan degil malesef. Mobbing uyguluyorlar resmen. Peki borcunuz bu ödeme şekliniz ile ne kadar sürede bitecek. Ailenizle aranızı düzeltemez misiniz insan evladı bu durumdayken nasıl uyur anlamıyorum. Allahım hayırlı kapılar açsın inşallah dertlerinize derman versin.
1 seneye kadar rahatlicaz insallah❤

Cok paraları varmıs ya 25er lira daha koysalarmıs kendileri
Ne münasebet yahu
Durumun olsada katılmak istemeyebilirsin sana sordular mı fikrini aldılar onayını aldılarmı ki diretiyorlar bu şekilde
Cok terbiyesizler gercekten ben bile burdan sinir oldum
Yok diyorsun yoksa yoktur yani görende iki lira istediler sanır

ya onların var veriyorlar ama olmayanları da anlamaları lazım dimi ama.
Anlamalarını geçtim, hem maaş hem de meslek olarak denk olmadıkları birinden, aynı katkıyı beklemeleri aşırı aşırı saçma.
Biri çıkıp da diyememiş ‘tamam senin adına ben veriyorum, eline geçtikçe ödersin’ diye.
Veyahut zaten kanun değil ya mesele, kim ne isterse onu yapsın haklı deyip tepki gösterememiş.

Hiçbiri insanlıktan nasip almamış, sakın ha bu hadsizler için can falan sıkmayın.
Ağlamanızı anlayabiliyorum, topluca psikolojik baskı uygulamışlar aynı zamanda yermeye de çalışmışlar.
Gururunuz kırılmış, siz kırıldığınız için ben daha çok sinirlendim.
Kendi pisliklerinde boğulsunlar!!!
Resmen nefret ettim!
Üzülmeyin olur mu, bu 4 ayaklı vahşi yamyamlar her yerde var, onlarla baş etmeyi hatta yeri gelip ezmeyi öğrenmek gerek.
Borç al birinden dendiği anda ‘siz ödeyin o zaman benim yerime’ deme yüzsüzlüğünü gösterin.
Bundan anlarlar ancak!

Sizin orda asgari ücret 10bin falan heralde.
Cumhuriyet altını nedir ya,
Külçe takaydınız cumhuriyet ufak olur...
Salla kardeşim sen onları.
Al kotondan bi takım git.
Koton pahalı yav ne yaptın, ben bebelerime eskiden alırdım şimdi almıyorum, uçmuş gitmiş.
Lcw candır😍

Back
X