Bebek için çok mu erken?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
merhabalar.sizlerin fikirlerine çok ihtiyacım var.19 yaşındayım ve evliliğimizin 8. ayındayız.maddi durumumuz kötü sayılır(Allah bu günümüzü aratmasın inş)ve ben açıköğretim üni okuyrm.eşim ve ben bi bebeğimizin olmasını çok istyrz ama gerek benim yaşım..gerek se maddi durumumuz kafamı çok karıştırıyor.sizce ne yapmalıyım?bebeğin aylık masrafı ne kadardır mesela?yada sizce okuluma devam edebilirmiyim bebeğim olursa.ve son sorum:bebeğim kaç yaşına geldıkten sonra çalışabilirim?lütfen fikir verin.SİZCE ERKEN ANNE OLMAK DOĞRU MU?

Son düzenleyen: Moderatör:
bence çok ama çok erken
açıköğretim okumanın fazla bi zorluğu ağır bi maddi yükü yok ona devam edebilrsin
ama bebeğin sadece bez masrafı bile çok para
bence sen bi işe girsen braz birikim yapsanız
bebek için ortam hazırlasanız
daha sonra planlı bilinçli bi gebelik olsa hem sen hem kocan hemde bebek için iyi olur
şuan hamile kalsan kocan bi yandan sevincek bi yandan da kara kara düşünmekten sevinci kursağında kalcak
daha 19 yaşındasın zaten yaşında çok küçük
biraz daha bekleyebilirsin bence

Bence de erken çocuk için..
Bu yaşta evlilik yapmışsın ama maddi durumunu düşün...
Önce kendinizi biraz toparlayın okulu bitir ondan sonra çocuk düşünün bence...
Bende isterim bi bebeğim olsun ama bunun sorumlulukları çoktur...

bebek için çok mu erken diye bir başlık atarak
sende erken olduğunun farkındasın bence
maddiyatı vs. geçelim olayın başka bir boyutu daha var
sen daha gelişimini tam anlamıyla tamamlamadan
daha bu yaşta anne olman çocuğun içinde iyi olmaz
bu yaşta anne olanlar yok mu elbette var
ama doktorlar erken yaşta olan gebeliklerde
bebeğin ileride sorun yaşacaklarını söylüyorlar
sırf anne olmak için bir çocuğumuz olsun diye asla çocuk yapmayın
ona uygun bi gelecek hazırlayın sizde kendinizi anneliğe hazırlayın
uygun şartlarda bebeğinizi dünyaya getirin
sizin söylediğiniz gibi sizin için çok çok erken

çok çok çok erken ..
acele etme,evliliğiniz rayına otursun..
daha çok küçüksün ..

bebek için cok erken
okulunu bitir
kenara para at
2-3 sene sonra bebek yaparsın
zaten yasında bebek için cok erken

arkadaslara katiliyorum gercekden once islerini hallet cocukdan sonrasina birakma o yuzden okulunu bitir herseyi bi duzene sok daha sonra allah buyuktur yas ve evlilik zamani olarakda cok erken biraz kendinize zaman ayirin derim ben canim hakkinda hayirlisi olsun a.s.

çoooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk erken hem de çok
hele de maddi sıkıntı varken..

bence zaten çok erken yaşta evlenmisin hemde daha çok yeni evlisin
evliliğininzin oturduğuna eminmisin?
maddi durumunuzda iyi değilmiş
yani bebek için olması gereken kriterler şuan mevcut değil
bebeği büyütmek için sevgi yeterli olmuyor malesef huzurlu bir ortam, maddiyata bir okadar önemli
aylık masrafı ne diye sormusun ama bence bu kişiden kişiye değişir ama az bir rakam değil yani
ama bu benim fikrim
önemli olan sizin hazır hissetmeniz

bebek için maddi ve manevi hazır olduğunuzu düşünmüyorum ben.
2 kişilik bir evlilikte bile maddi durumumuz kötü derken nasıl bir kişi daha eklemeyi düşünebilirsiniz.
bebek çok çok çok büyük bir sorumluluk.
maddi imkanınız olmadığınızı kendinizde söylüyorsunuz, ben yaşınız itibariyle manevi olarak da yetebileceğinizi çok fazla düşünmüyorum.
evliliğiniz de çok yeni.
biraz başbaşa olmanın tadını çıkarın, evliliğiniz farkına varın derim ben

Daha yeşın çok küçük, ve yeni evlisin, üstelik maddi durumunuz iyi değil, yani nerden bakarsan bak olmaz bence, hem insanlar ev hanımı iken bile ev işlerini yemeği aksatıyorlar coğu zaman sen birde okuyorsun.

Canımcım acelen ne yahu
hem maddi durumumuz kötü diyorsun hem daha 8 aylık evlisin hem de 19 yaşındasın
heralde 90 doğumlusun daha 19 bile değilsin belki,daha önünde uzuuun yıllar var,evliliğini bir ottuttur,maddi durumunuzu biraz toparlamaya çalışın ondan sonra bebek zaten istenir ve olur.

eşini sevdiğinden emin değilsin bi de bebek istiyorsun pes ya kafamçokkarıştı

eşini sevdiğinden emin değilsin bi de bebek istiyorsun pes ya kafamçokkarıştı

aynen onu diyecektim..herşey bebek konusunda aleyhinize..yaşın küçük maddi durum..sadece sevmek yetmiyo..sen daha kendin çocuksun..fiziksel ve psikolojik olarak ..çocuğa ne vereceksin..tükenirsin canım benim..çocuk bile büyüdüğünde anne neden diye isyan eder ben gibi...

daha kisiligin oturmaya calistigi bir yasta ve ayrica maddi sorunlar yasadiginiz bir zamanda gelecek bebege maddi manevi yeterli geleceginizi düsünmüyorum.

bebek emek ister, bakim ister, para ,ster... birkac yil daha bekleseniz hem evliliginiz otursa, hem maddi olarak rahatlasaniz daha iyi olmaz mi? bu arada siz de hazir olursunuz :teselli:

yukardakini yazdiktan sonra baska bir konu actiginiz gördüm.... daha esizile araniz tam oturmamis, esinize karsi ne hissettiginizi bilmiyorssunuz bebek neyinize ???????? kizdim simdi

bence de cok erken.hem bir kere anne oldumu bunun geri donuşu yok bundan sonra her zmn bir sorumluluğunuz olcak.ozellikle ilk zmnlar sana bağimli gibi daha doğrusu sen onun kolesi gibi oluosun.kendi hayatın yerine onun koleliğini yaptiğin için bunalıma bile girebilirsin.ayrıca sadece ilk bebeklik zmnlar deil bundan sonra iş bulana kadar hep bir artı masreaf olcak.once hayatta yapmak istediklerini bi yap bence.sonra kendini hazırla maddi ve manevi olarak.kendi hazırlaman cok onemli.bir evliliğin oturması için bence ilk iki yıl kesinlikle bebek yapılmamalı burda cok okuyoruz kucağinda bebecikleriyle ağlayan anneleri.eşini iyice bi tanı!!

Aynen ya bir de eşime karşı duygularımdan emin değilim diye konu açmış
ben de bu arkadaşın duygularından ve samimiyetinden emin değilim ama artık gençliğine veriyorum.

hepiniz haklısınız..söylenicek bişey yok evet kafam karışık.bana tatlı dille yardımcı olmaya çalışan ablalarıma çok teşekkür ederim.düşündükçe nasıl saçmaladığımın farkına varıyorum.

Aynen ya bir de eşime karşı duygularımdan emin değilim diye konu açmış
ben de bu arkadaşın duygularından ve samimiyetinden emin değilim ama artık gençliğine veriyorum.

samimiyetimden emin değilseniz yorum yapmayınız lütfen!!!!!!!!!!

şu süreçte, ve senin yaşında bebek sahibi olmanın ne kadar büyük bir hata olacağının sen de gayet farkındasın..... başka söze gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…