Bebek için çok mu erken?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
erken canım hemde bir hayli erken..
önce okulunu bitir...
sonra bir feraha erin borç harç bitsin...
sonra biraz birikim yapın..
e hayatım yeni evlisin birazda gez toz tadını çıkar evliliğin..
sonra yavaş yavaş düşünmeye başlarsınız bebeği...
19 yaşında benim başımda kavak yelleri esiyodu valla..
ne evlilik ne çocuk..
ben çocuktum o zamanlargamyoncuiremsu

en az 3 sene düşünmeyin bence.
hem daha yeni evlisiniz, keyfini çıkarsanıza.. bebek olunca bütün düzeniniz değişir..

Yorumlara katılıyorum çocuk için çok erken...

Erken yaşta anne olmak elbette güzel olmalı , çocuğunla geçireceğin zamanları düşündükçe, onun arkadaşı gibi olursun ama diğer yandan da ona maddi ve manevi ortam hazırlamadan (elinden geldiği kadarıyla) dünyaya getirmek biraz haksızlık gibi geliyor bana :1no2:

Ah canim, daha cok gencsin be....okulunu bitir, durumunuz biraz düzelsin ondan sonra düsünürsünüz. Hemde 8 aylik evlisiniz biraz tadini cikar be kizim....sonra ahhhhhhhhhh dersin

26 yaşımda anne oldum..annelık cok yücebır duygu..ama bilinçli anne olmak başka..yanlış anlama sana bilnçsizsin dmeıyorum asla ama yaş ilerledıkce ınsan daha cok sey görüyor daha cok sey ögrenıyor..bence hayatı bıraz daha iyi kavramalı,bu cocuga ben neelr verebılrıım,nasıl yaşatırım sorularına olumlu cevaplar bulup öyle yapmalısın cocugu..hayırlısı olsun..

arkadaslar haklı canım....
cunku cıdden bebek hem sorumluluk hem maddı manevı bı cok sey goturuyo ınsandan..
simdi yapsan belkıde bebegın ıster ıstemez okuluna ısıne herseyıne engel olucak...
cunku kucucuk bebegı hıcbıyere bırakamzsın en azından cocugun yurumeye baslayana kadar....
hadı annen akraban vs baktı boyle atlattın dıyelım...
zaten maddı durumumuz ıyı degıl dıyorsun bellıkı senınde kazandıgınla eve uc bes kurus gırecek ama buda oldugu gıbı cocuguna gıdecek yanı calıssanda bı anlamı olmayacak...
bide evde oturdugunu dusunelım yanı bebegıne kendın baktın bu seferde esının omuzlarında bı yuk olmus olacak....
sonucta ınsan kendını bıseyler belkı mahrum bırakabılır ama cocugun bezı maması bılmemnesı olmadan olmaz ona yok diyemezsin cunku...
bence sen okulunu oku sonra bı ıse gır koseye bıraz para atın ıkı uc sene sonra bı cocuk yaparsın allahın ıznıyle ozaman hem cocugunun her ıstedıgını yapabılır ıstedıgın gıbı yasatırsın hem belkıde maddı durumunnuzda duzene gırer hıc sıkıntıda yasamazsınız...
malum bu aralar krızde var belkı ozmaana kadar bunun etkısıde gecer kendınızı toplarsınız....
ne demısler hersey yerınde zamanında guzel canım....

evlilik için bile çok erken bir yaştayken çocuk için kesinlikle canım..eperken bence

Adına bi kaç kez rastladım 80bin mesaj sayısı dikkatimi çekmişti nickinde kadınlar klübü gerçekten o kadar mesajmı yazdın merak ettim önce onu sorayım dedim...
Konuya gelince yaşında daha çok küçükmüşş canım yaa...Daha da 8 aylık evlisin ne bu acele evliliğin tadını çıkar birazcık...
eşinle evliliğinizi bi rayına oturtun hem maddiyatta yok diyosun neyine güveniyosunki...
ne bu acelen..Hadi sadece bi tek olumlu bişey olsa tamam çok istiyorsan yap dicem ama denilcek bi tarafı yok ...

Erken ya daha okul bitmemiş vss bi çok sorun var ben anlamıyorum düşünün biraz o bebeği de.Sizin istemenizle olmuyor. Ona vereceğiniz zaman, vereceğiniz paylaşımlar ve elbetteki maddi durum gerekiyor. Herşey yoluna girince yapın. O zaman gelince zaten böyle düşünüleceğini de hiç sanmıyorum zaten hiç düşünmeden karar verilir olur bile bebeğiniz..siz ne yerseniz o da onu yer olmuyor işte. Daha iyi düşün derim.

sorularını tek tek cevaplayayım.bence yaşın daha çok genç bebek sahibi olmak için bu bir. ikincisi hamilelik ve çocuk dünyaya getirmek tabi ki belli bir para gerektiriyor.bebeğin beziydi,kıyafetiydi,doktoruydu,ilacıydı bunlar zaten direk para demek.ayrıca sadece maddiyat değil psikolojik olarakta hazır olman gerekiyor. sorumluluğun 2 katına çıkıyor. birde bütün bunların yanında okulun var tabi. bebeğinden vakit bulabilirsen ki buda çok zor derslerini çalışabilirsingamyoncuiremsu. o yüzden çok iyi düşün.

ben senin yaşındayken hala üniversiteye hazırlanıyordum tabi ki çok ama çok erken ne acelen var. bebek için ne yaşın nede maddi durumun müsait değilmiş. bekle derim.

Hiç lüksün olmasa bile aşılarıyla, mamasıyla, beziyle , doktoruyla 400-500 arası masrafın olacak.

Eşin asgari ücretliyse belkide bu senin evine giren paranın tamamıdır, dikkatli ol derim.

Bir insan hayatından bahsediyorsun.

Sakın olaki bebeği eğlencelik niyetine yapmayın. Evimize neşe,ses, uğraşı falan gibi

Senı msjından bıldım canım ısmını deĞıŞtırmısısn sne bu klonuyu konuŞmustuk sneınle yanı bu konuda yorum yapmıstım Şımdı hatırladım s enı

daha yaşınız 19 üstelim maddi durumunuz kötü ve okula gidiyorsunuz lmaz:
önce okulunuzu bi bitirin sonra düşünün derim yerimseniben
hakkınızda hayırlısı inşallah

Yangından mal mı kaçırıyorsunuz anlamadım ki kaydirigubbakcemile3 Vallaha bebek yapmadan önce 1 kere değil 5000 defa düşün.Erkekler bebeği garanti sayıp kendilerini bozabiliyorlar haberin ola.Çevrede çocuğum var ayrılamıyom diyen bir sürü bayan var.Kaldı ki yaşın evlenmek için bile çok küçükmüş değil bebeğe :hulya:

8 aylık evlilik daha çok yeni sizin yaşınız ve maddi durum ne olursa olsun.. herşey bir kenara..

evlilğiniz rayına otursun en az 2-3 yıl.. aşk sevgi saygı durumuna bakın sonrada maddi duruma göre karar verirn.

bak canım,
1.yaşın daha çok küçük,
2.ewliliğiniz çok yeni,
3.maddiyatınız da kötü sayılır.

yani 3 ü bir arada we bu durumda kesinlikle ama kesinlikle çocuk yapmayın.daha yeni ewli sayılırsınız,biraz daha zaman geçsin hiç değilse.hem sende açıktan üniwersite okuyormuşsun bence okulunu bitirmeyi önplana koy.we belkide en önemlisi maddiyat.emin ol ki bebek yaparsanız şu maddiyat yüzünden tartışma çıkabilir.çocuğun şuyu eksik buyu eksik aylık kontroller derken eşin bunlara yetişemeyebilir we sıkıntı yapıp seni üzebilir.biraz sabredin tatlım.o zaman herşey daha güzel olacaktır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…