Bebek için çok yaşlıymışım

Harvey karp mahallenin en mutlu bebeği kitabını tavsiye ederim kolik bebekler için birebir

Merhaba canım aynı yaştayız tedavi falan görüyormusum ben de uğraşıyorum çocuk için
Evet canim. Benim yumurtalarim hem kucuk hem az hemde kalitesizdi.
Toplam 5 yumurtam vardi.
Ama son testte sonuclar normal çıktı. Internetten okduguma gore aydan aya değişebiliyormus hormon degerleri.
Beni kadin dogum tüp bebek tedavisine gonderdi. Bende gitti.. dr bana 1-2 ay boyunca inofolik ve dhea 25 mg kullan dedi. 3 hafta kullandim hamile kaldigimi ogrendim ama kimyasal gebelik oldu. Simdi uzerinden 6 ay gecti. Hic gitmedim dr ye... simdi yine dhea ilaci aldim onu kullanicam inofolikle... bakalım ne olacak.
Gecen sefer hamile kalmadan once 2 ay ilk defa adetim duzenli geldi 3. Ay hem o ilaci kullandim hemde hamile kaldim.
Cok ilginc nezaman o ilaci kullanacak olsam adrtim duzene biniyor. 6 ay boyunca yine duzensizdi bu ay tam zamaninda adet oldum. Umitlendim belki yine hamile kalirim diye. Bir yandanda kafam takikiyor. Dhea hamile birakiyor ama kimyasal gebeligemi ceviriyor acaba diye. Kullammasaydimda hamile kirmiydim acaba diyroum adet duzenli iken.
Bilmiyorum. Hamile kalsam bile bir middet korkarim. Heyecanlanirim herhalde degerleri normal gorene kadar ve keseyi gorene kadar ben beni yerim herhalde. Hersey normal olursada dogumu dusunur beni yerim herhalde :)

Genç anne olmayı cogu kadın ıster ve bence bu gercekten guzel bırsey ancak maddı manevı durumlar calısma şartları derken bunu ertelıyoruz kaldıkı yasınız cok geç denecek bır yaşta degıl sadece henuz adepte olamamıssınız cocuk sızın enerjınız ve sınırınızdende etkılenıyordur tabııkı buyudukce aglaması ve problemlerı azalacak sadece bıraz sabır etmenız gerekıyor

yok ya hu ne yaşlılığı?? ilk bebeğin azizliği o. ben oğlumu 24 yaşımda kucağıma aldım. il gün uyudu ne hikmetse. 2. gün başladı ağlamaya 6 ay sürdü. uykusuzluktan hafıza kaybı yaşadım. kaç yıllık çalışma arkadaşımı tanımadım. telefonum çalıyor eşime dedim ki bu kim?? nasıl yani dedi adam yani uykusuzluk, hamilelik sonrası lohusalık, kanama şu bu derken çok zor bir süreç yaşanıyor. bebek büyüdükçe sıkıntısı biter diyemem ama en azından bir süzen oluşur, siz de bu tempoya alışırsınız.
oğlum 3 yaşında Allah uzun ömürler versin inş. bana en zoru ne zamandı deseler ilk 6 ay derim. üstelik fırlama sıpa
düzene girecek kuzu o zaman sen de duruma adapte olacaksın. sadece sabır. gazın tek ilacı sabır ve zaman. şunu dene, bunu dene derken geçip gidiyor günler.

3 ay dolduktan sonra gecıyor benım kızımda oyleydı akşam bellı bır esref saatı vardı sustur susturabılırsen hep aglardı ama gectı cok sukur, bırde cocuk bakmak helekı tek basına ısen kaç yasında olursan ol yorar ınsanı...
bıraz hareketlenmeye baslasın, kendı basına oturup oynamaya rahat edersın o zaman en azından sureklı sana muhtac olmaz....
bıraz sabır..

4 kardesiz. Ablam 19unda kardesim 42sinde olmus
Annem hangimize daha iyi anne derseniz 30dan sonra olan iki kardesime..
Yani gercekten ideal yas hic problem etmeyin. Bilincli bir anne olacaginiz icin cok daha güzel günler göreceksiniz

-musum dıye yazmıssın ben de anlamadım, bır baskasının agzından yazıyorsun gıbı hıssettım..
oysa kı sen oyle hıssedıyormussun :)
bence gayet ıdeal bır yas aralıgı
allah saglık versın en onemlısı o..
evlat; 20sınde de evlat, 30unda da..

henüz çok gençsin.
bebeğinin de tam gazlı dönemi.
her bebek gazdan aşağı yukarı benzer sıkıntılar çekiyor.
39 umda ikiz bebek doğurdum ben.
birisi cidden çok gazlıydı.
tam 7 ay her aksam başlar gece yarısına kadar ağlardı.
diğerinin de gaz sancıları vardı tabiki.
ağlayan iki tane bebekle geçen o ilk 7 ayımı asla unutamam.
çok çok çok ağırdı zordu.
demem o ki,elbette fiziksel yorgunluk isnanı perişan ediyor.
ancak sabırlı olmaktan başka çare yok.
hep böyle gitmeyecek elbet.
6. aya doğru bitecek azalarak.
annen de yardım ediyormuş şanslısın bu açıdan:))
tek bebek haydi haydi bakılır diyorum ben ikizlerden sonra.
tek bebeği de biliyorum elbet.büyük oğlum da var.
yaş ilerledikçe zor oluyor ancak 32 yaşında bunu söylememelisin.:))

Etrafimda 30dan once doguran yok artik hep boyle, bence de boyle olmasi daha iyi. Hayatta hicbir sey yasamadan bebegin elini kolunu baglamasindan iyidir =)

ilk bebeğimi kucağıma 22 yaşında aldım ikinciyi 29 yaşında aldım çok fark vardı sabır yönünden ilkinde daha sabırlıydım

İnşallah hızlı geçer.

Annemde unutursun 2. Çocuk istersin diyor. yok ya istemem. İki embriyo transferi olsun ikizim olsun istiyordum. Allah korumuş. Birine yetemiyorum ikisi birden....
:
Ikizin olsa görurdun yaşlılık yorgunluk neymiş:) 28 yaşında ikizlerim oldu şuan 31 yaşındayim,şuan daha genç hissediyorum kendimi,resimlerim bile o zamana göre daha genç gibi:)

Yaşınız da ne var ki . Hiç alakası yok yaşla bence. Şu an 24 yaşındayım Allah uzun ömür versin iki oğlum var. Büyüğü anaokuluna gidiyor , küçük olan 15 aylık ve çoğu zaman bende bunalıp nefes alamıyor gibi oluyorum.çok normal yaşadıklarınız , hamilelik , doğum ardından kolik bir bebek çok sabır özveri gerektiren bişey. Sıkmayın canınızı geçicek hepsi emin olun. Şu an sadece tadını çıkarmaya çalışın... Allah kolaylık versin.

Hiç yıpranmadım demek için daha çok erken bir yaştasın.Ben çocuk bakımından bahsetmiyorum.Çocuk bir şekilde bebekken büyüyor.Hem de konu sahibibn kolik olan bir bebeği var.Öyle kolay değil o işler.Dinlensin kafasını ona odaklamış demekle keşke olsa M meryemim40

Son düzenleme:
düzelecek yaşınız kaç olursa olsun aynı oluyorsunuz sabır...

Bende 30 yasındayım. Hayatımı duzene koymadan çocuk fikrine sıcak bakmıyorum.Sizin yasınız bence ideal.. Bebeğin bu dönemleri sıkıntılı geçtiği için her anne gibi sizde yoruldugunuzu dusunmeniz cok normal.. Bir kadının istese cihana yetecek gücü vardır.. Sabredin geçecek bu günler..

Ben ikinci cocugma hamileyim ve zor geciyo hamileligm kusmalar bas donmeleri halsizlik 24 saat gece gunduz ayrt etmeksizin suruyo tam hareket caginda ogrenme asamasinda cocugm var onun pesnde kos esn gelr misafr gelir o bu su ev isi falan falan yani yipransam ben yipranirdm die dusundum kolik bebek zor benim kizimde ilk aylar kolikti ve elimde geleni yaptim zor bi donem allah yardimcisi olsun elbet yanlis bi yorum yaptigmi dusunmuyorum

canım karnı doymuyor olabilirmi 4 günlük bebek çok fazla ağlamaz cnku uyur belkide karnı doymuyodr ondan uyumuyodur. kıyamam yaa

canım karnı doymuyor olabilirmi 4 günlük bebek çok fazla ağlamaz cnku uyur belkide karnı doymuyodr ondan uyumuyodur. kıyamam yaa
Evet bende oyle dusunuyorum bebekler 10 gun kadar gunduz gece uyur hatta bazi anneler emzrmek uyandrmaya calisir ama uyanmazlar bebisler doymuyodur dedgniz gibi yada anne kokusunu istiyodur mutlaka

göğsümde uyumak istiyor beşiğe geçince ağlamaya başlıyor. Gece nerdeyse bi saat kadar göğsümde tuttum öyle yatrdım ve uyanmadı. Özellikle geceleri yapıyor. Doktora soracağm bakalm kontrolde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…