• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebek İçin Yoğurt Mayalamak

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yusufun_annesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2010
499
3
0
46
Kocaeli
Ne yaptıysam olmadı tutmuyooor.

Arkadaşlar hergün yoğurt mayalamak için çaba gösteriyorum 10 günde biri ancak tutuyor.Yoğurt mayalamak konusunda herşeyi okudum ama olmuyor.Sorun nerde bilemiyorum.

38-42 derece sıcaklık diyor yapıyorum
Yani parmağın 7 ye kadar sayıcakmışsın yanmazsa tamammış diyorlar ama tamam olmuyor işte
cam kavanoz denedim,güzelce sardım sarmaladım yooook.

Artık hazır yoğurt vereceğim pes etmeden bir de size sorayım dedim
.

nasıl tutmuyor elin yanmıycak derecede olacak sıcaklığı sonrada mayalıycaksın üzerini kapatıp bir müddet bekletip dolaba alacaksın

arzumun yoğurt makinesini tavsiye ederim 54 liraya aldım bugüne kadar hiç tutmadığı olmadı.günlük süt ile yapıyorum küçük kavanozlarına.tek seferde bitirildiği için sağlıklı da

Canım süt sıcakken serçe parmağını sütün içine sok, 7 ye kadar say, parmağın yanmayacak, yani kızgın olmayacak süt. Soğuk ya da ılık da olmayacak. Bir de ben her litresi için 1 kaşık yoğurt koyuyorum. Büyükçe bir bardakta yogurdu karıştır, sütün içine katmadan önce yoğurda o sütten bir kepçe alıp koy ve karıştır bardağın içinde. Yani soğuk yogurdu sıcak sütün içine katma direkt. Sütle ılıt yoğurdu. Sonra da süte kat, iyice karıştır ve üzerini kapat. Sar sarmala, evin sıcaklığına göre 3-4 saat sonra aç. ınşaallah olur. Bir de ben hep dua okurum yaparken, bereketli olsun diye. :)

arzumun yoğurt makinesini tavsiye ederim 54 liraya aldım bugüne kadar hiç tutmadığı olmadı.günlük süt ile yapıyorum küçük kavanozlarına.tek seferde bitirildiği için sağlıklı da

Sanırım bunu düşünebilirim,sağol.Bende tek seferlik cam kavanozlarda yapıyorum ama keramet makinede ise denemek gerek

Canım süt sıcakken serçe parmağını sütün içine sok, 7 ye kadar say, parmağın yanmayacak, yani kızgın olmayacak süt. Soğuk ya da ılık da olmayacak. Bir de ben her litresi için 1 kaşık yoğurt koyuyorum. Büyükçe bir bardakta yogurdu karıştır, sütün içine katmadan önce yoğurda o sütten bir kepçe alıp koy ve karıştır bardağın içinde. Yani soğuk yogurdu sıcak sütün içine katma direkt. Sütle ılıt yoğurdu. Sonra da süte kat, iyice karıştır ve üzerini kapat. Sar sarmala, evin sıcaklığına göre 3-4 saat sonra aç. İnşaallah olur. Bir de ben hep dua okurum yaparken, bereketli olsun diye. :)

Sağol ama inan aynen bu şekilde yapıyorum dua desen hatim indiriyorum neredeyse ama becereksizim galiba:))

Arzumun makinesini ben de aldım. Hazır yoğurttan mayalayınca sorun yok. Ama yaptığımdan mayalayınca garip bir koku oluyo yoğurtta. Sende de oluyor mu acaba?

Ne yaptıysam olmadı tutmuyooor.

Arkadaşlar hergün yoğurt mayalamak için çaba gösteriyorum 10 günde biri ancak tutuyor.Yoğurt mayalamak konusunda herşeyi okudum ama olmuyor.Sorun nerde bilemiyorum.

38-42 derece sıcaklık diyor yapıyorum
Yani parmağın 7 ye kadar sayıcakmışsın yanmazsa tamammış diyorlar ama tamam olmuyor işte
cam kavanoz denedim,güzelce sardım sarmaladım yooook.

Artık hazır yoğurt vereceğim pes etmeden bir de size sorayım dedim.

Canım kullandığın süt acaba pastörize süt mü,eğer öyleyse tutmaz,pastörize süt yoğurt olmuyor çünkü

ben inek sütünden mayalıyorum . mayayıda öyle almıştım.

arzumun makinesiyle mayalıyorum. 6 kavanoz ayrı ayrı. çokda güzel oluyor.

cnm ben de çok uğraştım en sonunda şunu keşfettim:
önce havluya sarıyorum sonra kendi örgü yeleğime. yüne sar yoksa sıcaklığı hızlı gidiyor maya tutmuyor zaten bizim dr da bebek için mayalanan yoğurt biraz sulu olcak olmazsa sulandır demişti ondan azcık sulu olsa da pek takmıyorum bi de hazır sütten yapıyosan normale göre biraz daha sıcak olcak maya tutması için ayrıca mayası da hazır yoğurt olcak her seferinde hazır yoğurtla mayalıycaksın yoksa kendi mayanla gene tutmuyor:)

inek sütü dediğiniz normal paket sütler değil mi.. başkja ne sütü war ki anlamadım.. yoğurdu sek günlük sütlemi yapıyorsunuz? ne sütü kullanıyosunzu paket sütmü?

cnm ben de çok uğraştım en sonunda şunu keşfettim:
önce havluya sarıyorum sonra kendi örgü yeleğime. yüne sar yoksa sıcaklığı hızlı gidiyor maya tutmuyor zaten bizim dr da bebek için mayalanan yoğurt biraz sulu olcak olmazsa sulandır demişti ondan azcık sulu olsa da pek takmıyorum bi de hazır sütten yapıyosan normale göre biraz daha sıcak olcak maya tutması için ayrıca mayası da hazır yoğurt olcak her seferinde hazır yoğurtla mayalıycaksın yoksa kendi mayanla gene tutmuyor:)

Bazen az sulu oluyor ona şükrediyorum ama genelde ayrandan hallice:(

Dur bakayım kayınvalidemin örüp verdiği yelekler bazanın altındaydı galiba bir de bunu deneyeyim ya tutarsa:))

Canım kullandığın süt acaba pastörize süt mü,eğer öyleyse tutmaz,pastörize süt yoğurt olmuyor çünkü

Günlük pastörize sütlerden kullanıyorum ama bu şekilde de bir kaç kez tuttu ya da sağıldığı gün açık süt ile yaptım tutmadı.

Şöyle tuhaf bişey oluyor 4-5 saat mayalıyorum ya açınca hala sıvı halde bir umut buzdolabına koyuyorum çıkarınca yok olmamış.Bu şekildeki kavanozu yıkamayı unutmuşum bir baktım 2 saat sonra taş gibi yoğurt!!!

Hiç birşey anlamadım bu işten ben

Son düzenleme:
Ben keçi sütüyle küçük cam mama kavanozları varya onlarda yapıyorum parmağımı yakacak sıcaklıkda süte küçük cam kavanoza dolu dolu iki çay kaşığı yoğurt koyuyorum maya olarak ve kalın havlulara kalın bir hırkaya sarıyorum çok soğuklarda sıcak ortamda 4-5 saat daha sıcakda 4 saat tutmak yeterli oluyor açıp bakıyorum tutmamışsa sarıp daha bekletiyorum mayaladığım yoğurdun tutmadığı nadir olmuşdur dikkat ettimde tutmadığı zamanlarda süt çok sıcak değildi

inek sütü dediğiniz normal paket sütler değil mi.. başkja ne sütü war ki anlamadım.. yoğurdu sek günlük sütlemi yapıyorsunuz? ne sütü kullanıyosunzu paket sütmü?
cnm kutu sütlerin çoğu inek sütü ama bazıları keçi sütü de oluyor bazı markalar satıyor yani. cnm günlük süt kaygısı gütmüyorum ben evde hangi süt varsa yapıyorum ama alabilmi,şsem de günlük sütle yapmayı tercih ediyorum. benm dr istersen açık sütle yap dedi ondan takmıyorum pek. ama paket sütü tercih ediyorum ben.
Bazen az sulu oluyor ona şükrediyorum ama genelde ayrandan hallice:(

Dur bakayım kayınvalidemin örüp verdiği yelekler bazanın altındaydı galiba bir de bunu deneyeyim ya tutarsa:))
cnm dene bi annem dedi ki önemli olan yavaş yavaş soğuması birden soğuyunca olmnaz tutmaz dedi
Günlük pastörize sütlerden kullanıyorum ama bu şekilde de bir kaç kez tuttu ya da sağıldığı gün açık süt ile yaptım tutmadı.

Şöyle tuhaf bişey oluyor 4-5 saat mayalıyorum ya açınca hala sıvı halde bir umut buzdolabına koyuyorum çıkarınca yok olmamış.Bu şekildeki kavanozu yıkamayı unutmuşum bir baktım 2 saat sonra taş gibi yoğurt!!!

Hiç birşey anlamadım bu işten ben

cnm uzun süre kapalı olunca tutyor bizim ev serin mesela sıcak tutamıyorum benm sorunum da bu.

Kızlar ben daha yoğurt yediremedim oğluma denemediğim süt kalmadı inek sütü, keçi sütü, devam sütü hepside tuttu ama yedirmek nasip olmadı işte..

Nasıl tuttu derseniz...
Süt kullanıyorsanız kutu ya da günlük fark etmez elinizi hafif yakacak sıcaklıktayken mayasını aynı sıcak süttten bir kaşık alıp ılıtıyorsunuz. Sonra mayayı katıp iyice karıştırıyorsunuz. Önceden 50 derecede 5 dk ısıttığınız fırana koyup 4-5 saat aynı ısıda hiç fırını açmadan bekletiyorsunuz. sonra kapatıp kendi kendine fırın soğuyana kadar bekletip çıkarıyorsunuz.Sonrada buzdolabına biraz suluca oluyor aynı babymix gibi. Gerçi ben mayasınıda babymix kullanıyorum belki ondandır.
Devam sütünüde aynen bebeğe hazırlar gibi hazırlıyorsunuz ama suyu çok ılıtmadan sıcakken katıyorsunuz. Ben biberon ısıtıcıda ısıtıp kavanoz maması için olan sıcaklıkta 40-50 derece arası oluyor genelde. Sonra aynı yöntemle mayalıyorum tutuyor..

bebek için küçük kaplarda mayalamaya kalkınca sıcak tutmak zor oluyor dolayısıyla yoğurt da mayalanmıyor. ben yoğurt yaptığım kasenin altına güveci ısıtıp koyuyorum ve onu sarıp sarmalıyorum. fırını 45 dereceye ayarlayıp fırında da yoğurt mayalayabilirsiniz. bu arada ben sütaşın günlük sütüylre yapıyorum çok güzel oluyor hatta yine mayalamam lazım

Teşekkürler yorumlarınıza.Fırında da deneyeyim bakalım.Bende küçük cam mama kavanozlarında yapıyorum sorun orda olabilir.

Bugün dr.daydık.Ona sordum hiçte öyle kıvamlı yoğurt derdin olmasına getirdi lafı.Ayran gibi diyorum; ''olsun yedir annesi o mayalanmıştır ''diyor.

Eee yedireceğim bende o şekilde.Yavrum çokta seviyor yoğurdu,ara sıra tutturuyorum ya bayıla bayıla yiyor

Arkadaşlar günlük pastörize sütle yoğurt mayaladığınızı yazmışsınız.şimdi benim bebişim 6 aylık olunca ben de onla mı mayalasam?ama hani 1 yaşına kadar inek sütü tavsiye edilmiyordu?eee bu günlük sütler inek sütü nasıl oluyor ? fisfisfis

Back
X