Bebek İsteyen, Bebek Bekleyen ve Bebeklerine Kavuşmuş Arkadaşlar

ahh ferdam ahh nasıl üüzlüyorum böyle olunca çok şükür birşeye canım sıkkın değil moralim çok iyi yemem içmemde iyi su içiyorum çaydır rezenedir nebileyim ama yok aslında birçok şey yapıyorum ama rada böyle oluyo regl oldum canım 15. günümde oldum ve bitti 7 gün sürdü 7 gündürde biteli ama ne bileyim şuan onunla etkisi varmıdr azalmasının inş artar yaa birde ferdam bu sıpam benim emerken son zamnalrda huy edindi çok acıkıyosa şuğursuzca emiyo aralıksıznefessiz ama onun öteisnde emerken böyle alıyo bir kere çekiyo atıyo sonra yine aşlıyo hani emiyo diye vermiyorum bu sefer ağlıyo veriyorum yine aynısını yapıyo acaba oyunmu yapıyo ne bir mantık bulamadım bir fikrin varmı:44::44::26:

hmm valla bilemiyorum canım ne yapmaya çalışıyor acaba
süt konusunu da takma doymazsa arada mama verirsin artar tekrar merak etme

hmm valla bilemiyorum canım ne yapmaya çalışıyor acaba
süt konusunu da takma doymazsa arada mama verirsin artar tekrar merak etme

keşke içse mamayıo ferdam ağzına alır almaz ööö yapıyo o yğzden bu kadar takıyprum inş artar tekrar sağolsın:26:

maşallahh rüzgarmzaa
elifim üzülme hiç anlık bşeydir o yarın da bi bakarsn sertleşr gogusun sen dvm etm bol bol meyve suları iç su iç artar o hemen
bzim bugun yarı kırkımız çıktı anne kız yıkandık güller atılmş sularla ( oyleymiş adet )
sonra kaynvaldeme gttk dedesnin kucagnda bol bol uyuıdu ecem şimdide yatagnda uyuo ara ara yne sancımı grıo ne oluo bi çıglık ama yok çok şükür azaldı sancılarmz uykularu daha bi düzene grdi şükürler olsnn

Duygum ama sizin yarı kırkınız dün çıkmadımı bugün 21. günün değilmi:44:Çok şükür inşlalah giderek azalır ve biter gaz sorunu.

Kızlar internette bir yazı okudum ama doğruluğu nedir bilemiyorum.
Paylaşacaktım şuan bulamadım aklımda kalanı yazıyorum.

Normalde bebeği emzirirken önce bir göğsü on dk emzirip sonra diğer göğsü emzirin deniyor.

Bu yazıda tam aksine tek göğsü emzirin bebek ilk emmeye başladığında göğüsten sulu ve laktozu yüksek bir süt geliyormuş
ardından emdikçe yağlı ve doyurucu süt geliyormuş.
Bebeğiniz bir uyandığında sadece tek göğsü verin ki sulu sütten sonra emdikçe sona doğru yağlı süte geçip hepsini alıp doysun diyor.

Eğer 10 dk aralıklarla göğüs değiştirirseniz bebek her iki memeninde sulu ve laktozu yüksek kısmını emer yağlı kısıma geçemediği hem karnı doymaz hemde laktozu yüksek süt bebeğinizde gaz yapar yazıyordu.

Yani bebek eğer 2 saat içinde kaç kez uynıyorsa tek göğsü emsin ama bir ememsinden diğer ammesine en az iki saat geçiyorsa her uyandığında bir göğüsü sonra diğer uyandığında diğer göğüsü emzirin yazıyordu.

Son düzenleme:

ben hep o şekilde tek göğüs emzirdim sonra diğerini emzirdim
ama bir bebek eğer güçlü ne normal emiyorsa 10 dkda göğsü zaten boşaltır yani yağlı sütü de içer
ama misal gece uyandığında yarı uykulu emiyorsa o zaman tek göğüs emmesi bence de daha mantıklı
kuzey tek göğüsle doyardı zaten ikinciyi istemezdi emme süresi de kısaydı sık sık emerdi ama
hala da kısacık emer bırakır hiçbi zaman çok düşkün bir bebek olmadı memeye

Kuzeyin boyu kaç ben ruzgarı bua ay dra götürmedim en yakın akranı kuzey diye sana bakmaya geldim

Kuzeyin boyu kaç ben ruzgarı bua ay dra götürmedim en yakın akranı kuzey diye sana bakmaya geldim

ben de götürmüyorum canım hasta falan olmadıkça
evde kendimiz ölçmüştük en son 20-30 gün oldu 72-73cm falandı maks 75dir şimdi de belki de hala 73tür
nooldu ki napacan rüzgarın boyunu şimdi

Ben biraz tek göğüs emziriryordum sonra diğer göğüse geçiyordum artık doyuyorsa tek göğüs emzireyim.
Peki göğsün boşalıp boşalmadığını nasıl analrım bebeğim hala ammeye devam ediyorsa tek göğsü bırakmadan süt varmı anlamına geliyor yoksa arada bebek bırakınca sıkıp kontrlomü etmeliyim içinde süt varmı diye.

Son düzenleme:
ben de götürmüyorum canım hasta falan olmadıkça
evde kendimiz ölçmüştük en son 20-30 gün oldu 72-73cm falandı maks 75dir şimdi de belki de hala 73tür
nooldu ki napacan rüzgarın boyunu şimdi

9. Ay kontrolune gitmedik kendim ölçtüm 19unda 80 çıktı kısa mı dedim ne bileyim ya kilo önde ya tombulluktan kısa kalırmı diye taktım şimdide

henü anlayamassın zamanla yutkunuşundan falan anlıyorsun
süt bitse de bebek emmeye devam eder genelde
çünkü aslında sütün bitmesi diye bişey yok damla damla da olsa hep gelir emdikçe
o yüzden sıktığın zaman hep süt çıkar o şekilde anlayamazsın
yaklaşık olarak dk tutabilirsin
bence tek göğüs dene bakalım emdiği kadar emsin 10-20 dk diğerini verme bidaha ne zaman isterse o zaman diğerini verirsin ben öyle yapıyordum
ilk zamanlar süt olmasa da memeyi emiyolar ama az büyüyünce sütün tazyikli akışı bitince emmeyi bırakıyolar
kuzey öyle yani en azından

bence 2 göğsüde ver canım sonra tek memeyi istiyo hep bu veletler rüzgar benim sağ memeyi hiç istemiyodu

9. Ay kontrolune gitmedik kendim ölçtüm 19unda 80 çıktı kısa mı dedim ne bileyim ya kilo önde ya tombulluktan kısa kalırmı diye taktım şimdide

eğer doğru ölçtüysen selvi olacak rüzgar uzun falan değil
80 boy persentilde %97nin üzerinde bir değer
persentil değerlernden bakabilirsşn zaten ortalamaya göre durumuna
kısa mı diye soru işareti kalmaz kafanda böylece

Tamam ferdam sağolasın.Ben öyle deniyim birazdan uyanacak mıkırdanmaya başladı.

druna kalsa iri ve çok uzun olacak ama drlara inanmıyorum 5 kg doğacak deyip 3300 gr bi bebe verince elime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…