Aysun cok sevindim cok biliyorduk ama dimi nazli bi bocek var orda
Ozimne guzel telaslarin var oyle ben kendime bile alsigim biseyi yikamadan giymem oyle bir huyum var bebegiminde herseyini yikarim sanirim ama neyleyikicagimi bende bilmiyorum bebek detarjani filan alir ilk seferinde bebek programiylabyikar sonra kisa programlarda yikarim ama herseferinde ekstra durulama yaparim heralde alerjiden korkuyorum cunki esimdede erkek kardesimdede var
Bende lierac aldim dun netten daha gelicekte baslicam bayada kilo alicam gibi insallah catlamam simdi ben 100ml aldim bitanedaha alsam yeter mi hamileligin sonuna kadar bu arada daha kizarmis beyazlamasina muaade etme gunde iki kez sur bence kalici olmucak
Bende oglusunum tekmelerini baya baya hissesiyorum artik dahada guclensin hic durmasin istiyorum cok fuzelmis gercekten darisi isteyen herkesin basina
Bu arada takvimimde bebeginizle konusmayi deneyin artik sizi duyabiliyor yaziyor ya dun aksam 12 den sonra esimle okuyoruz onu gorunce basladim aglamaya cok guzwl cok Allah hepinize nasib etsin
Ben cikiyorum optum hepinizi
Kuzi insallah sonuclar istediginiz gibi cikar cok gecmis olsun
canim ne mutlu sana, peki sence tam olarak ne zaman basladin hissetmeye? 19. haftaya kadar bekliycekmiyiz yaa, biz daha 13 teyiz.Aysun cok sevindim cok biliyorduk ama dimi nazli bi bocek var orda
Ozimne guzel telaslarin var oyle ben kendime bile alsigim biseyi yikamadan giymem oyle bir huyum var bebegiminde herseyini yikarim sanirim ama neyleyikicagimi bende bilmiyorum bebek detarjani filan alir ilk seferinde bebek programiylabyikar sonra kisa programlarda yikarim ama herseferinde ekstra durulama yaparim heralde alerjiden korkuyorum cunki esimdede erkek kardesimdede var
Bende lierac aldim dun netten daha gelicekte baslicam bayada kilo alicam gibi insallah catlamam simdi ben 100ml aldim bitanedaha alsam yeter mi hamileligin sonuna kadar bu arada daha kizarmis beyazlamasina muaade etme gunde iki kez sur bence kalici olmucak
Bende oglusunum tekmelerini baya baya hissesiyorum artik dahada guclensin hic durmasin istiyorum cok fuzelmis gercekten darisi isteyen herkesin basina
Bu arada takvimimde bebeginizle konusmayi deneyin artik sizi duyabiliyor yaziyor ya dun aksam 12 den sonra esimle okuyoruz onu gorunce basladim aglamaya cok guzwl cok Allah hepinize nasib etsin
Ben cikiyorum optum hepinizi
Kuzi insallah sonuclar istediginiz gibi cikar cok gecmis olsun
Bayramda Bir Can Bağışlayın!
Sanırım anlamını hiç bir zaman kaybetmeyecek yazılarından birisi daha...
"BAĞIŞLAMAK..."
Bundan daha yüce, daha anlamlı, daha insani, daha kutsal bir eylem olabilir mi?
Bir can bağışlamak...
Bir canı almak yerine, ona yaşama hakkı vermek...
(.......)
Bir-iki güne kadar danalar, koyunlar, koçlar, kuzular kaçmaya başlayacaklar.
Elinde satır olan insan kovalayacak.
Kanlı, korkulu, sonunda kaçınılmaz biçimde "ölüm" olan bir mücadele başlayacak.
Televizyonlar-gazeteler bu görüntüleri gösterecekler haberlerde, gören çocuklar ağlayacaklar.
Eğitimciler, doktorlar, akıllı insanlar "Kurban kesme eylemini çocuklardan gizli yapın" diyerek akıl verecekler.
Çoğumuzun aklına bile gelmeyecek:
Çocuklardan gizli bir ibadet olabilir mi?..
Ben "Kurban parasını vermek olmaz, kan göreceksiniz" diyen bir din öğretisini asla kabul edemem.
Bu İslam gibi "aklı ve gelişmeyi" emreden bir dinin kuralı olamaz, olmamalı.
Bağışlayın...
Onlarca güvenilir, saygın yardım kurumu bir canlının boğazını kesmek yerine vereceğiniz kurban parasını bekliyor.
Çocuklara çağdaş bakım lazım, bilgisayar lazım, ayakkabı lazım, oyuncakları yok yetim-öksüz çocukların.
Doktorların et yemeyi dahi yasakladıkları kimsesiz yaşlılara ilaç lazım, bir mintan, bir terlik, bir tekerlekli sandalye lazım.
45 bin yetim...
Yardım bekleyen 17 bin kimsesiz yaşlı var.
Bir canlıyı yatırıp boğazını keserek canını almak yerine... O parayı canlarımızın bakımlı, huzurlu, mutlu yaşamaları için vermek bir yüce inanca aykırı olabilir mi?
Bağışlayın...
Bağışlayın ve o akşam yatağında gülümseyerek uyuyan çocuğunuza daha farklı sarılın.
Onun kulağına; bir can almak yerine, üzerini örtecek kimsesi olmayan çocuklara... Sıcak yuvasını yitirmiş yaşlılara yardım ettiğinizi fısıldayın.
Bu bayram bir can bağışlayın.
Bekir Coşkun
28.12.2006 - Hürriyet
Bayramda Bir Can Bağışlayın!
Sanırım anlamını hiç bir zaman kaybetmeyecek yazılarından birisi daha...
"BAĞIŞLAMAK..."
Bundan daha yüce, daha anlamlı, daha insani, daha kutsal bir eylem olabilir mi?
Bir can bağışlamak...
Bir canı almak yerine, ona yaşama hakkı vermek...
(.......)
Bir-iki güne kadar danalar, koyunlar, koçlar, kuzular kaçmaya başlayacaklar.
Elinde satır olan insan kovalayacak.
Kanlı, korkulu, sonunda kaçınılmaz biçimde "ölüm" olan bir mücadele başlayacak.
Televizyonlar-gazeteler bu görüntüleri gösterecekler haberlerde, gören çocuklar ağlayacaklar.
Eğitimciler, doktorlar, akıllı insanlar "Kurban kesme eylemini çocuklardan gizli yapın" diyerek akıl verecekler.
Çoğumuzun aklına bile gelmeyecek:
Çocuklardan gizli bir ibadet olabilir mi?..
Ben "Kurban parasını vermek olmaz, kan göreceksiniz" diyen bir din öğretisini asla kabul edemem.
Bu İslam gibi "aklı ve gelişmeyi" emreden bir dinin kuralı olamaz, olmamalı.
Bağışlayın...
Onlarca güvenilir, saygın yardım kurumu bir canlının boğazını kesmek yerine vereceğiniz kurban parasını bekliyor.
Çocuklara çağdaş bakım lazım, bilgisayar lazım, ayakkabı lazım, oyuncakları yok yetim-öksüz çocukların.
Doktorların et yemeyi dahi yasakladıkları kimsesiz yaşlılara ilaç lazım, bir mintan, bir terlik, bir tekerlekli sandalye lazım.
45 bin yetim...
Yardım bekleyen 17 bin kimsesiz yaşlı var.
Bir canlıyı yatırıp boğazını keserek canını almak yerine... O parayı canlarımızın bakımlı, huzurlu, mutlu yaşamaları için vermek bir yüce inanca aykırı olabilir mi?
Bağışlayın...
Bağışlayın ve o akşam yatağında gülümseyerek uyuyan çocuğunuza daha farklı sarılın.
Onun kulağına; bir can almak yerine, üzerini örtecek kimsesi olmayan çocuklara... Sıcak yuvasını yitirmiş yaşlılara yardım ettiğinizi fısıldayın.
Bu bayram bir can bağışlayın.
Bekir Coşkun
28.12.2006 - Hürriyet
Hilalim canım kıyamam sana hiç Rabbim şifa versın inş dualarım senınle inş cabucak toparlarsınmerhaba kızlar bi süredir gelemiyorum ve bir süre daha gelemiycem
dualarınıza ihtiyacım var bagırsak hastalığım çok şiddetli devam ediyor
yaklaşık 4 kilo verdim pzt hastaneye yatırcaklar bebek için kritik haftalar
kilo almam lazımken eriyorum günden güne ve bu durum erken dogumu tetikleyebilirmiş
bugün mama ve protein takviyesine başlıycaz inş.o işe yarar
allahım beni bu günlere kadar getirdi biraz daha dayanmam lazım
bu arada annemle eşim evi tuttu haftaya taşıycaklar benim bebeğimden başka hiç
bişey umrumda değil
iyi haberlerinizi okudukça mutlu oluyorum
bende inş.iyi haberlerle dönerim sizi seviyoruz
Aynen rose katılıyorum sana yani kurban kesmek sünnet ve bizi yaradan Rabbime verdiği nimetlere şükür için kurban edıyoruz her canlıyı ayrı bişey için yaratmış Allahım dediğin gibi normalde keser yerler kurban bayramı gelince hayvan sevgılerı tutar daha bişi demiyorum ama hayır yapmak için kırban bayramını beklemek ve bahane etmeye gerek yokbende cevap vermeden duramadım...ama müslümanlıkta ve kuranda kurban kesmenin yeri var yani sünnettir.
haaa müslüman olmayanlar için yanlış olabilir normaldir buda ayrıca kurban kesmenin yanlış olduğunu savunanlarıda merak ediyorum
heralde hiçbiri et ve et türlerini yemiyor olsa gerek sonuçta canlı bir varllığı kesiyorlar. bu ha kurban bayramında olmuş ha kasaplarda olmuş ne fark eder heralde hepside vejeteryandır. yani sonuçta sözlerinin arkasında durmaları gerek değilmi
bende cevap vermeden duramadım...ama müslümanlıkta ve kuranda kurban kesmenin yeri var yani sünnettir.
haaa müslüman olmayanlar için yanlış olabilir normaldir buda ayrıca kurban kesmenin yanlış olduğunu savunanlarıda merak ediyorum
heralde hiçbiri et ve et türlerini yemiyor olsa gerek sonuçta canlı bir varllığı kesiyorlar. bu ha kurban bayramında olmuş ha kasaplarda olmuş ne fark eder heralde hepside vejeteryandır. yani sonuçta sözlerinin arkasında durmaları gerek değilmi
merhaba kızlar bi süredir gelemiyorum ve bir süre daha gelemiycem
dualarınıza ihtiyacım var bagırsak hastalığım çok şiddetli devam ediyor
yaklaşık 4 kilo verdim pzt hastaneye yatırcaklar bebek için kritik haftalar
kilo almam lazımken eriyorum günden güne ve bu durum erken dogumu tetikleyebilirmiş
bugün mama ve protein takviyesine başlıycaz inş.o işe yarar
allahım beni bu günlere kadar getirdi biraz daha dayanmam lazım
bu arada annemle eşim evi tuttu haftaya taşıycaklar benim bebeğimden başka hiç
bişey umrumda değil
iyi haberlerinizi okudukça mutlu oluyorum
bende inş.iyi haberlerle dönerim sizi seviyoruz
Kasaplardan, marketlerin et reyonlarından, insanlar ihtiyaçları kadar et alıp tüketiyorlar..
Sonuç olarak ete de ihtiyacı var vücudun..
Ancak................ Kurban bayramlarında yapılan toplu katliamdır bana göre de!
Ben bir alıntı yaptım ve paylaştım..Bu yazıdaki düşünceye de sonuna kadar katılmaktayım..
Ben canlı kesmiyorum diye,Allah'ımın beni daha az sevdiğini de sanmıyorum..
Sonuç olarak iyi insan olmaya çabalamakla geçiyor hayatım..
Yani kalpler güzel olsun arkadaşlarım..
Kasaplardan, marketlerin et reyonlarından, insanlar ihtiyaçları kadar et alıp tüketiyorlar..
Sonuç olarak ete de ihtiyacı var vücudun..
Ancak................ Kurban bayramlarında yapılan toplu katliamdır bana göre de!
Ben bir alıntı yaptım ve paylaştım..Bu yazıdaki düşünceye de sonuna kadar katılmaktayım..
Ben canlı kesmiyorum diye,Allah'ımın beni daha az sevdiğini de sanmıyorum..
Sonuç olarak iyi insan olmaya çabalamakla geçiyor hayatım..
Yani kalpler güzel olsun arkadaşlarım..
bunlarr nasıl bişey böyle ama yaaaaaaaa:125::125:
çokk güzeller megilim hemde çok
bu listede ben neden yokum acaba
iyice unutuldum tabi ben kimimki
meggilim çok geçmiş olsun,, yağışmı vardı yoksa su falanmı açık kalmış.
umarım hasar çok büyük değildir, tekrar geçmiş olsuncanım.
rabbim beterinden korusun
Meg kuzum geçmiş olsun yaaa, sel mi oldu...
Şiddetli yağış oldu İzmir'de pufim..
Dolu yağarken camlar kırılacak sandık..
Bizde ziyan çok çok fazla değil ama elbette var zararımız..
Asıl arabalar yüzdü suyun içinde.. Kuruduktan sonra çalıştırıp anlayacağız ne durumda araba..
Teşekkürle kuzum benim
Esracım evet sel baskını oldu maalesef..
Teşekkürler
Allah bir hıristiyan bebeği daha mı az seviyor?! Hadi canım!
İnsan insandır! Allah tektir!
İnanış biçimleri farklılık gösterebilir!
Nerde geniş düşünebilme yeteneği?!!!
Din mevzuu hakkında yazışmak,tartışmak yasaktır KK kurallarına göre..
Tartışma devam ederse,ceza uygulaması yapılacaktır.
Bir alıntı paylaştım ben.
Üzerine yorumlaşmak gereği yoktur..
Katılmayan katılmaz! Hepsi bu!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?