Bebek İsteyen, Bebek Bekleyen ve Bebeklerine Kavuşmuş Arkadaşlar

olsun canim ya napalim, sonra veririz bi sekilde merak etme, biz de cinsiyetini ogrenene kadar yani 18. haftaya kadar bi sey almamistik, artik cok az yavas yavas bisiler aliyoruz, ya da en azindan arastirma yapiyorum hangi marka hangi urun iyiymis diye, bana da is oluyor :) esimle kasim gibi mobilyalari pahali seyleri alalim diyoruz burda noel oncesi baya indirimler oluyor cunku.
ev degistirme isi su an icin beklemede, simdiki evimizi annemlerin rahat edebilecegi bi formata sokmaya calisiyoruz, koltuk takimini satip yerine iki cekyat alicas, bebk icin de mobilya alicas ama bzim odada durcak simdilik, sonra ins buyuk eve tasinirsak oda yapariz diye dusunduk. biraz da esimin is durumuna bagli, o yuzden henuz bi yere kipirdayamadik. bi tane yelek ordum kizima ben de, onu susleyip guzellestircem diye ugrasiyorum, ilk defa tek basima ordugum bi sey o yuzden baya acemi duruyor, bitsin de foto eklerim :)

hosgeldin balelam, evet ben de hatirliyorum, olsun kardes kardes buyusunler ins bi sey olmaz. esim daha simdiden diyor, sonra korunmayalim diye, zaten zar zor 2.5 yilda bi tane oldu, anca olur heralde :)

Balelam hatirladim seni ne zmn 1.5 sene ne zmn gecti ya masallah tekrar tebrik ederim allah anali babali büyütsun

aynen canim ya, ama bak bizimkiler de buyuycek burda dogumgunlerini kutliycas inssss :)

ozimcim, aglak deme kizina annesiii, o sadece biraz nazli ve ilgiyi seviyor ondan :) eminim cok yorucu gecmistir ilk 25 gun. ins bundan sonra daha kolay olur. biz de simdiden o gunler gelsin istiyoruz, aylik tablolar yapistiryoruz duvara, hemen subat olsun istiyor esim de :) oyle yariladik cok sukur, Rabbim saglikla tamamina erdirsin... opuyorum canim...

Selam kızlar
Söyle bi göz atayım dedim moon beni merak etmiş hemen özet geçeyim
Kız kardeşimi evlendirdik 1 ay oldu kına nikah düğün derken baya başım kalabalıktı
Dün lokumum 1 yaşına girdi herşey süperdi
Peri masalı gibi bi doğum günü yaptım kuzuma
Kurabiyelerini de didoş yaptı sağolsun.
Hepinizi öpüyorum kendinize iyi bakın...

Evet cnm merak ettim maşallah prenseste büyüdü demekbi ara resimde bekleriz fistigi görelim bizde optuk sizi

Uzuuuun sure sonra merhaba :)
Evde asla kk girmiyo tel
Annemde girdi ilginctir.
Megggggg seni coooook ozledim Özür valla telden kk hata veriyor hep ama bil cok özledin
Doğa cigim tam bi poğaça bu arada merak edersen
Iyi bayramlar bu arada herkese ♡

Kizlar hepinizin kurban bayrami mubarek olsun

Ne zaman eski gunlerimize donecez acaba cok ozledim

doğum yapmamış arkadaşlar,

emzirmeyle ilgili bikaç not düşmek istedim..

1.) son haftalardan başlayarak lansinoh krem kullandım göğüs uçlarında..doğumdan hemen sonra göğüs ucum küçük olduğu için bebeğim memeyi tutamadı ve hemşire eşime hemen bi silikon meme ucu aldırdı steril edip verdi ve bebeğim memeden tuttu..ancak silikon meme ucundan mı oldu neden bilmiyorum göğüs uçlarım yara oldu..ama çok şükür bebeğim ilk günlerde az sıklıkta olmasına rağmen zamanla düzelen bir sıklıkla emmeye devam etti..hemşire de bana aynı kremi verdi..fekat ben kremi kullanmama devam etmeme rağmen yara olduğunu söyleyince zeytinyağı sürün o zaman o daha etkili dedi..şimdi 10 kez zeytinyağı sürüyorsam 1 kez krem sürüyorum..yani sürmesem de olur..ama yaralar kayboldu sayılır çok azaldı..bugün 17. günümüz..sözün özü kremle filan uğraşmayın daha etkiliyse neden zeeytinyağı kullanmayalım..göğüs ucu toz vs olmadıysa yıkamaya da gerek yokmuş..zaten bebek emene kadar göğüs pedinde kalıyor çoğu kısmı zeytinyağının..
2.) emzirmede en önemli şey su günde 3-4 lt su için dengeli beslenmeye çalışın deli gibi bi sürü bitki çayına şuna buna boğulmayın..ben destek olsun die reklamı çıkan emziren anneler için olan şeyden içiyorum..onu tavsiye etti dr..bir de daha yeni günde 1-2 fincan rezeneye başladım..hem bende hem bebişde gaz olmasın diye..hem de sütü artırıyor diye..
3.) kaç gündür yaşadığım bir sıkıntıya emzirme kampını anlatan sitede çözüm buldum..sorun şuydu: bebeğim çok şükür emiyor..sütümün de yettiğini gözlemliyorum..nasıl?şöyle ki günde 5-6 kez hardal renkli kaka yapıyor..ayrıca bir kaç sefer sadece idrar yapıyor..idrar bezi dolduruyor ve renksiz kokusuz..emmeden sonra keyifli oluyor..emerken yutkunuyor vs..fakat akşam saatlerind uyanık oluyor ve ben de görmeleri için dede ve babaannesine veriyorum onlar da saolsun bebişle konuşuyor jimnastik yaptırıyor vs..ama bu saatlerde bebek yarım saat olmadan emmek istiyor..onlar da bebek aç..sütünmü yok vs diolar..bu da iyice canımı sıkıyor..derken bulduğum sebep şu oldu: bebek sadece açken emmek istemez duygusal ihtiyaçlardan dolayı da emmek ister..özellikle çok fazla uyaranla karşılaştığında annesine sarılıp emip sakinleşmek ister..sadece fizyolojik ihtiyaçlarına bakıp daha yeni emdi aç olamaz vs demek yanlış..bunu duyunca işte bu dedim..anlamlandıramadığım olaya çok iyi bir açıklama geldi..

sizlere de faydalı olması umuduyla yazmak istedim..herkese öpücükler..

Umarım çok güzel bir bayram olmuştur hepiniz için..

Son düzenleme:
Meg makinam değişti şükür
Size hep kızlardan selam söylüyordum çünkü girmeme müsade etmiyordu tel.
Gerçi ilk aylar mümkün değil zaman ayiramazdim
Kızım tam bi cadı çok hareketli çünkü
Ama hep haber alıyordum gebislerden ♡
Kendine iyi bak öptüm

Yine doğum yapmamış arkadaşlara:

bana herkes gecelik al hastanede şart filan dedi..ben de 1 tane markalı vs pahalı bişey 1 tane de eminönünden daha uyguna toplam 2 gecelik aldım..tamam hastanede lazım oluyor ama evde ben sıcak da olsa alışık deilim gecelikle gezmeye bir tane de güzel bi pijama takımı almıştım onu ve normal (yani emzirmeli olmayan) pijama takımlarımı giyiyorum..hastanede giymek için aldığım 2 geceliği de uygun bişeyler alsaymışım dedim..yerine yine güzelinden bir iki tane daha emzirmeli pijama takımı alabilirdim..

tab bu normal doğum için geçerli belki sezeryanda sıkıntı oluroydur pijama giymek bilmiyorum..:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…