Bebek İsteyen, Bebek Bekleyen ve Bebeklerine Kavuşmuş Arkadaşlar

carseat chicco alarak cok iyi yapmissiniz canim. Ben b-agile travel system aldim stroller dan cok memnunum siddetle tavsiye ederim ama car seat beter. Plum rengini hic gormemistim sen deyince netten baktim guzel gorunuyor. bizde unisex olsun diye duusunduk ama butun renkleri unisex zaten. benimki kirmizi ama aslinda siyahini istemistim ben. stroller i tavsiye ederim cunku anlayacaksin en onemli sey stroller in hafif olmasi ve hemen kapanip acilabilmesi . Bu yonden b-agile cok guzel. Peki chicco carseat adapte olabiliyor mu stroller a ?

sorma cnm yaa..3.aydayız artıksosyalleşti hergün yeni birşeyler öğreniyo..bugün mesela çıngırağı var inekli onu etiketinden tutmuş ağzına götürüyodedim başladık herşeyi ağzımıza götürmeye devamı gelir artık..daha önce elini götürüyodu ama ilk defa bi oyuncağı aldı yani..daha neler neler..az kaldı cnm ama o doğumdan hemen sonraki duyguyu hala unutamıyorum..haarika bi duygu..bir de normal doğum olduğundan da olabilir..birden acaip bi rahatlama bi de yavrunu odana getirdiler mi Allahh...darısı başına cnm sağlıkla..

Allah sağlıkla tamamına erdirsin canım..aklına olumsuz şeyler getirmemeye çalış anı kaçırmahamileleiğinin tadını çıkar

valla doktor 2 hafta sonra dedi ama bakalım ben beklicekmiyim 10 haftalıkken söyleyimde benim eşimde çeksin izlerim bende bu arada mesj attım canım

Ben onu aslinda nette okudum 2 saatte 10 kere diyor ama inan hic o islere bulasmak istemiyorum cocugun uyucagi tutar ben kendimi aninda depresyona sokabilirim onumuzde cok az gunler kaldi insallah yicek ekmegi alicak nefesi vardir bu hayatta hem de uzun uzun saglikli yillarla
Hepimizin evlatlarini bagislasin Rabbim hep dua ediyorum yeni yildan tek beklentim anne olmak
Oyyy annesi onun biseyleri tutmasi agzina goturmesi coook yol katettiginin gostergesi masallah ona
Insallah bende normal dogum yapabilirim bende o ani kacirmadan sonrasinda agridan kivranmadan oglumu sevmek kucagimdan bi dakika birakmak istemiyorum insan gormeden boyle seviyorsa gorunce dusunemiyorum bile

valla doktor 2 hafta sonra dedi ama bakalım ben beklicekmiyim 10 haftalıkken söyleyimde benim eşimde çeksin izlerim bende bu arada mesj attım canım
Aldim mesajini canim aslinda haklisin kendini nasilnrahat hissediyorsan sende oyle yap insallah uyumaada o an nasil oynastigini gorursun kuzunun
Ayyy oglus diyesim geldi benim yaa hadi ogrenin artik :)) 12 haftalikken gosterir insallah

canim gecen gun buybuybaby ye bi daha gittik, en son uc stroller in ucunu de denedik, actik kapattik ve city mini yi almaya karar verdik. pishposhbaby de indirim vardi bi de kupon buldum ordan 179 dolara aldim. yesil rengini aldim,hem kiza hem erkege olur ins.
carseat icin ikinci el bi keyfit caddy frame alicas onla uyumlu olmasina gerek yok yani. ins sagsalim kavusalim da yavrumuza bi sekilde ins her sey hallolur. cok saolasin cevabin icin :)

canim onu her gun ayni saatte yaparsan depresyona girersin. anlari anlarini cunku. en azindan benimki oyleydi. cocuk baktin hareketlenmeye basladi sende o zaman basliyorsun saymaya. ama ddedigim gibi mesela beni 4 farkli dr gormustu sadece birtanesi tavsiye etmemisti gerci o da aralarindaki en iyisiydi.

benim kiz da kafasina estigince hareketlendigi icin beni rahatlatmisti bu is . sana kalmis tabi sen bilirsin en iyisini.

inşallah gönlüne göre olur canım..benm son gece bile az kalsın sezeryan oluyordum bebeğin kalp atışı düştü..sonra çok şükür düzeldi de gerek kalmadı..ama kendini iki seçeneğe de hazırlamak gerekiyor yani

Kizlar ben acaip bunalimdayim bebegime en iyi şekilde bakmak istiyorum ama uykusuzluktan dün tv nin üstüne düşüyorum dün. gece sabahta cocuga bağırdım ne istiyorsun nee diye sonra çok üzülüyorum kv.deler geldi esim aramis dr artik 5-6 saat uyumasi lazım diyor bizimki saat te bir uyanıyor cok az az sik sik yiyor sonra gaklama fasli sonra alt degistir ki hic cisli durmuyor hasbam alisti temiz beze sonra tam dalıyor gaz sancisi hadi onla ugras onu gecirdik tam daliyor gene acikip az sonra uyaniyor dün gece 15 sefer fln kalkmisimdir bide cok fena alisti kucakta uyumak istiyor o zmn ben uyuyamiyorum uyumayinca hep yorgunum.nasil düzen kurcam ben ne olur bisey deyin yoksa daha zamani gelmedimi gelince kendi kurcak mi
Acliga dayanmıyor denedim uyutmayi hani bekleyip daha fazla yese belki daha gec uyanir diye yok ağlıyor beklemiyor ne yapsam

oyy be uzun zamandır grmemştm ozlemşm sizi hilalim sana diyecegm tek şey sabır blıorm zor ama ilk üç dört ay gerçekten zor bizim 3 aydan sonra düzelme başlamştı 4 ve 4.5 tan sonra da daha bi duzen otrmştu sizin de oyle olcak inşş az kaldı yaknda agular gulucuklerden bahsetceksn sen de

hilalim senn kızın düzeltilmiş yaşı mı 3 ay 3 hafta oluyo şimdi?

zira benmki 3 ay dolmak üzere ama öyle 5-6 saat filan uyumuyo:26:

bir kaç defa 4 bucuk saate ulaştık ama bugünlerde çok huysuz diş çıkardıgından şüpheleniyoruz..

dün gece saat başı filan kalktım..

bir kaç gün üstüste gecede bi gece beslenmesi yaptım sonra da 2 kez filan kalktı oh dedim ama yine eskiye mi döndük inşallah geçicek bakalım:26:

Ayni Boraymis yaa senin kizda oyle cikolata filan yok yani ama et yiyince oynuyor cok denk mi geliyor bilmem
Canim o zaman ben oynadigi zaman soyle saate bakip bi sayiyim insallah bol bol hareket ederde bende korkmam surda ne kaldi yaa kavusmak istiyorum askima

Ikisinede hazirim nasil olsa ikisinide hiiiic bilmiyorum insallah hayirlisi olur diyorum ama bi yandanda kolay bi normal dogum olsada bebegimi kucagimda rahatca doya doya tutup emzirsem diyorum

Hilalcim kime sorsak bebegi cok agliyor gece uyumuyor kucak istiyor vs ama baskalarinin uysal cocuklari oldugundan bahsediyor bu konuda son zamanlarda cok anne dinledim kimseninkide oyle 4 5 saat araliksiz uyumuyor bi 4. Yada 5. Ayi gecmesi lazim kimininki 6 yida bulabiliyor
Simdi soylemesi kolay bende insallah yakinda yasicam ama cok biliyorum ki uyku yoknarkadasim oyle uyuyan bebekler yok bu devirde hepsi senden benden bilmis insallah etrafimizdakiler anlayislinolurda biraz olsun yukumuzu hafifletir

Hilalcim yalnız değilsin bitanem sıkma canını 3 ayımız doldu bizde hala oyleyız gunduz sadece ayagımda sallarsam uyuyoyo hanım yada sadece kucagımda gezerken duruyo asla bıraktırmıyo kendını agular gülmeler basladı cok guzel cok tatlı ama sureklı ılgı istıyo hıc bişi yapamıyorum zonbı gıbı gezıyorum cogunlukla pijamalarla ama onun bigulusu dunyalara bedel bazen bende kızım nederdın var bı uyu artık dıyorum sonra krndıme kızıyorum tıpkı senın gıbı bu guzellıgı beklerken şikayet edenlere derdım uyumasam neolcak hep ona bakarım gözlerımı ayırmam dıyodum ama insan yırgun dusuyo sınırlerı yıpranıyo ki senın yasadıklarından sonra bu sekılde olması cok normal sıkma canını bsk buyuyolar bıle inş azkaldı duzelicek hepsı gece bu saat oldu tenı yataga gırıyorum uyutana kadar bızımkının ıkıncıye emme saatı gelıyo zaman bole gecıyo şükürler olsın ıyı olsunlar saglıklı olsunlar napalım annelık kolay degıl kendı motıve et nedemek bakamamak sen onun canısın annesısın kımse ona senden iyı bakamaz inş bizim cadılarda buyuyup duzenlerı oturcakk

Dıygummm özledim nerdesinnn yavv gerçi benımde burda oldugum solenemezde ecem nası ablaoldu artık optum ıkınızıde

Tavuklum dur kız ne dişi maşallah erken degılmi ya

Kızlar kızım yalancı meme asla almıyo cok aglayın a uykusuda olmayınca cok ıgrastım alsın dıye hermarka aldım yokk belkı faydası olurmukı dıye ama almadı şimdide parmak emıyo buyuk bı zevkle aslla bırakmıyo zararı varmı bırakırmıkı sonradan öle guzel emıyokı bı tatlı bı tatlı

Buarada ben adet olmuyorum hamılemıyım dermışimm yok tabi nezaman oldunuz genelde
Buarada gecen sene buzamanlar tedavıye başlamıştım cok sükür zaman gectı gıttı kuzum yanımda Alkahım herkeze nasıp etsın cenem dustu uyumam lazım optum hepinizi buarada nerde bu millet tecrubelı anneler ek gudaya nezaman basladınız neler verdınız anlatın azcık bız cahıllere

hilalcim, ozim ve tecrübeli annelerden destek bekleyen arkadaşlarım, inanın zaman geçtikçe herşey daha bir yoluna giriyor. Çevrenizdekilerin yardımlarını geri çevirmeyin, siz zaten sürekli yanındasınız. Birisi geldiğinde ev sahipliği yapmak yerine mesela yarım saat bi köşeye çekilin. Sizin canınız kıyamıyosunuz ama diğerlerininde canı mutlaka bakıcaklardır. Bu şekilde biraz uzaklaşmak dinlenmek çok iyi gelir. Mesela markete vs çıkın hava alın ortamdan yarım saat uzaklaşmak bile çok iyi gelicektir. Benim annem hep yanımdaydı, binlerce kez minnetdarım, eşimin aileside ne zaman gitsek alırlar elimizden ilgilenirler.

Çınar memeyi 7 aylıkken falan bıraktı, ek gıdalarada 4 aydan itibaren başladık ufak ufak, mesela değişiklik olarak havuç elma sıkış suyunu verebilirsiniz, damak tatları değişirmiş sevmedi diyip yılmayın ara ara deneyin. Biz hala meyve suyu içmiyoruz, tatlı hiç bişey yemiyoruz. Mesela ek gıda verirken kendi yaptığınız yemeklerin sebzelerinden azıcık ayırın küçük bi tencerede haşlayın, rondodan geçirip yedirin. Patates,ıspanak,bulgur yada prinç, 2-3 tane haşlanmış nohut olabilir gaz sorunu olmayanlar için, taze fasülye 2 tane kadar hatta hakiki zeytinyağı ile pişirirseniz kabızlıklarınada çok iyi geliyor. mesela yoğurtu yedirirken çok azıcık ekmek içini ıslıyoruz, 2 kaşıkda yoğurt koyup öyle yediriyoruz hem daha tok tutuyo, hem hazmı kolay. Sabah kahvaltı olarak peynir yumurta haşlayıp sarısını koyuyoruz, biraz ekmek içi, 1-2 tane bisküvi, pekmez, tereyağından bulamaç yapıyoruz, çok iyi geliyor sabah sabah süper bi enerjiye sahip oluyolar. Akşam yatırmadan önce tok olmasına özen göstermek lazım bence, eğer tok olursa ilk uyanma süreleri epey uzun oluyo. Mesela unu kavurup bi kavanoza koyuyorum zaten bozulmuyor taze kalıyor kapağını kapatınca. akşam yatırmadan önce un herlesi dedikleri muhallebiden yediriyorum yada arı mama tarzı prinç unu gibi muhallebiler. Un herlesini yapmak çok kolay, koyun küçük bir tava yada tencereye az un koyun mesela az yiyen bebekler için dolu dolu olmayan 1 yemek kaşığı kavrulmuş unu süt ile sulandırabilirsiniz yada su ile, 1 tane şeker atıp iyice koyulaşana kadar pişirin. Sanırım un herlesi sevemeyen bi bebek henüz görmedim.

Kızlar aklıma gelmiyor, sorunuz olursa ben sık sık uğruyorum buralara sorun söylerim, he bide dişi çıkıcak olanlar için meyve fileleri var onların içine meyve koyun hem dişlerini kaşımak için yeterince yumuşak olur, hemde meyve yemiş olurlar.

Bide bazı alerji yapıcak şeyleri test edin çok karışımdansa önce test edin mesela bizim domatese alerjimiz var, domates yer yemez kocaman pişiklerimiz oluyor. Değişik tatlar verirken tek tek vermeye özen gösterinki sorun yaratabilcek yemekleri çabucak çözebilin.

bende nacizane bişeyler söyleyim
benim oğlum dogduktan sonra hiç gaz sıkıntısı yaşamadı cok sakin bi bebekti uyku düzeni yemesi olsun ta ki son 3-4 aya kadar inanılmaz huysuz gece uyumuyan yemek yemeyen bi bebek oldu
sabrımı cok zorluyo gece yarım saaatte bir kalaıp emmek istiyor kalakıp oynayalaım istiyo
ve benim gücüm kalmıyo
dişten mi başka bişey mi bilemiyorum ama bebekliğinde bile bu kadar zorlamıyodu beni
cok zayıflıyo ve milletin dediklerini söylemeye bile gerek yok
yanı huylarına takılmayın 1 ay sonra cok başka olur her an büyüyolar ilgi alanları değişiyo
gibi gibi ...

Dün kv deler geldi bu çocuk beni yalanci cikardi resmen gece biz bakalım sen dinlen dediler tam 3 saat hic uyanmadan uyumus sonra 1 saat yemek sonra gene 3 saat inanamadım resmen kendi çocuğu mu taniyamadin bu zillinin bütün kaprisi bana gündüz uyansin artik seviyim diye yalvardim bir uuyuyor ki cok acaip .
Tavuklum düzeltilmiş ayi 2 ay daha yeni girdik ama kasim anneleri yazıyor gecede 1 sefer kalkıyor diye valla sinirim bozuldu dedim ben bi yerde yanlis yapiyorum.ama iste 1 günü 1 gününe uymuyor bebek işte.
Ozim valla ben adet oluyorum hemde 8 gun fln sürüyor bende buna sastim eskiden 5 günde fulk biterdi.
Puffyim masterim duygum tavsiyeler icin sagolun
Bi ek gıdaya erken gecicez
Perim ben cepten göremiyorum kac hafta kaldi kuzum?
Bide yoğurt mak.tavsiyesi olan varmi fiyati uygun ve kaliteli simdiden indirimi fln takip edeyim bide mama sandalyesi?
Bugün dışarı ciktim markete fln ceylinede kiyafet fln aldim modum değişti resmen uykumuda aldim yılbaşında da annemler gelcek çok şükür valla

cnm bazı çocuklar öyle oluyormuş ama uzman da filan izlediğime göre ilk 3 ay 4-5 saat sonra 6-8 saate kadar uyuyabilir diolar..fekat bu en uzun süre bence..ben sadece şööle bi deney yaptım..bizimki eski alışkanlık ya 2 saate bir uyanıyodu..ben de dedim madem nadiren uyuyor 4-5 saat demek alışkanlıktan kalkıyo..sonra 1 kez kalktım ya emzirdim bi dahakine emzik verdim azıcık salladım uyudu..şimdi de sık uyanıyor..saat tutuyorum mesela 1 de emzirdim ya 5 e kadar her uyandığında emzik pışpış uyutuyorum..ayrıca bunu ben uydurmadım okudum biyerlerden ve bööle yaparsan bebek bakıyo ki süt yok uyanmıya deymez diip uyku süresini uzatıyomuş..:26:istersen sen de bi dene

ay herkes aynı psikolojide bu ara demek ki..

ben de belim filan ağrıyo ama eşime bile söleyemiorum bana verilen bu güzel emanete nankörlük etmiş gibi hissediorum yoksa kendimi..

sonunda gecen eşime söledim bu düşüncemi ağlayarak..

o da haklı olarak dedi ne var ki bunda sen sölemezsen ben nasıl bileyim senn zorlandığını yardıma ihtiyacın oldugunu vs..

şimdi sölüorum bugün çok yoruldum şööle şööle durmadı durdu vs diye..:26:

hatta aştım kolu komşuyla da konuşuorum pek iyi oluyo rahatlıyosun..

mükemmellik kompleksimi de birazcık aşıorum böylece..

ben mükemmel bi anne değilim ama evladım için bakımın eğitimin vs en iyisini ben yaparım Allah ömür verdikçe..

ayrıca evet erken ozim diş için ama ben de 4 yada 5. ayımda çıkarmışım eşim de 6 da..

ve belirtileri 1-2 ay önceden başlayabiliomuş..

bütün belirtiler var neredeyse..

bilmiorum bekliip göricizz..

Son düzenleme:
Hilalim her bebiş farklı oluyor yemesi uyku düzeni ama yinede uzun uyuması için çok erken şuan hiç takma benim bebeğim hiç uyanmıyor uzun uyuyor diyenleri.
Kübra 9 aylık oldu hala bir sıkıntısı yoksa gece iki kez mama içmek için uyanır heleki şuan diş çıkarma dönemi bazen 3-4 kez uyandığı bile oluyor.

Birde çok sık huy değiştiriyorlar şuanki halleri kalıcı değil emin ol.
kübra meme emmediği için bizde ek gıdaya çok erken geçtik aklına takılan ne olursa yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince.
Her zaman sorabilirsin.

Bizim topik ölmemiş ne varsa bizde var canlarim bnm hmn cvp yazmislar
İnşallah düzene gircek bekliyorum
Tavuklum ben bir soyleniyorum ki sorma yorgunken insanin sabri da tükeniyor bide her firsat ta hmn yat uyu diyolar ya ona da gicik oluyorum yahu makinemiyim ben ac kapa yapayim.
Lovelylim nasil oluyor anlatsana yoğurt lami başlanıyor kusuyolarmi meyve suyu fln ne zmn sterilizasyon nu nasil yapcaz kasigin kabin fln kac saat dayanıyor günlük mu yapcaz herseyi ogunluk mü ne bilim iste kafamda deli sorular.......vs vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…