Bebek İsteyen, Bebek Bekleyen ve Bebeklerine Kavuşmuş Arkadaşlar

maşallah size canımmmmmmmmm çok seevindim Allah bağışlasın yavrunu analı babalı büyütsün inşallah.

darısı bizlere olsun sağlıklıca..

doğumu anlatsana peri..epidural mi oldun yoksa genel mi...azcık anlat kolay mı zormu.

prensesimmm çok mutlu oldum inan maşallah size
rabbim sağlıklı hayırlı bir evlat etsin inşallah
ahhhhh prensess sen bu çocuk için azmı piskoloji yıprattın nerdeyse kocayı boşuyodun beee
bak sonunda geldi meleğinn çok şükürr
geçmiş olsun sanada sıkıntılarınız biran evvel bitsin kalmasın

perimmmm gelmişşşş tosuncukkkkk oyyy maşalalhh ona ece de dört kg dogmuştu ancak sezercik paklardı zaten biiziiii :)))) çokk sevindim herşeyin ii olmasına kakayı da yapar sütün de olur hiçç mrk etme sennn
ömürlüüü olsun ve çokk şanslı ve mutlu bi hayatı olsun inşşşşşşşşşşşşşş

Son düzenleme:
Dogum haberlerını gözlerım dolarak okuyorum hala.perı canım Allah analı babalı büyütsün kavuştun yavruna.artık yenı bır hayat başlıyor senın ıcın ne guzel güle güle büyüt oğlunu

Dogum haberlerını gözlerım dolarak okuyorum hala.perı canım Allah analı babalı büyütsün kavuştun yavruna.artık yenı bır hayat başlıyor senın ıcın ne guzel güle güle büyüt oğlunu

pericim cnm gözünaydın mucizene kavuşmuşsun
meleğinle bi ömür saglıkla mutlu yaşayın darısı isteyen bekleyen herkese olsun

Peri Kızı
Güle güle büyüt bebeğini inşallah canım arkadaşım

Kizlar iyi dilekleriniz icin cook trsekkur ederim Allah a sukurler olsun gercekten kendimi harab ettigim kadar varmis bu nasil bir duygu tarifi yok Allah im herkese nasib etsin izlemeye doyamiyorum oglumu
Ama tabii zorluklarida var sutum yetmiyor malesef bebegim bugun 3600e dustu yarin yine tartilicaz insallah guzel haberle gelirim mama takviyesi yapicaz bugun anne sutunudr her firsatta vericem bize dua edim sariligimizda 11 de onada tekrar bakilicak sanirim sinir 17 Allah kotusun yavrumu en korktugum seyler basima geldi ama asicaz insallah
Uykusuzluk filan hikaye suan daha dayanabiliyorum gece hic uyumuyor sanirim doymadigi icin bakalim bi gece nasil gecicek
Sizde bebeginize mama verdiniz mi ne yaptiniz kizlar bide su sarilik hakkinda ne yapabilirim

ah kuzum ne güzel anlatmışsın bende yaşayabilecekmiyim acaba o günleride görücekiyim
bendeki bu endişe ne olacak bilmiyorum acaba bebeğimmi kucağıma alabilecekmiyim sorusu ....ne zormuş yaa
siz şimdi evinize geçtiniz dimi canım.. sütü yetmeyenler için sağma makinasımıydı neydi o iyi geliyor diye duymuştum ama bilmiyorum yinede..sarılık her bebekte oluyor heralde geçer oda Allahın izniyle korkma canım

Perim, bebekler zaten ilk doğdukları gibi kalmıyor maalesef sanırım hepsinde belli bi şişlik oluyor ve gidiyor. Çınarda ilk 3600 doğdu sonra 3200 dediler. 1 ayın sonunda 4250 olmuştu kafana kiloyu takma. Sütün içinde bol bol göbek salata ye su iç su müthiş derecede süt yapıyor ve sütün ihtiyacı olan şeylerden biride tatlı. Ben emzirirken bildiğin kilo kilo baklava yemeye ihtiyaç duymuştum. Süt arttıcı malt içecekler var onlarıda deneyebilirsin. Eczanelerde bitkisel kapsüllerde var süt için bana oda çok iyi gelmişti.

Sarılık içinde bol bol emzirmen lazım, bide annem hep sarı giydiriyodu, florasan ışık açık tutuyodu. Umarım yükselmez değer ama inan korkmana gerek yok. Gerçi sen annesin artık dünyanın en güçlüsü sen oldun mutlaka metanetin daha yüksek olucaktır.

Bebeklerin 40ı çıksın dedikleri doğru bildiğin milat gibi bişey, annem sabaha kadar uyumazdıki ben dinleniyim diye. Tabi benim sıpada uyamazdı nöbetteydi. 40 çıktıkdan sonra uykular biraz daha normale dönücek ama tam anlamıyla düzelmesi sanırım 2 yılı buluyor. Sen yanına birileri geldikçe dinlenmene bak. Mesela yarım saat bile olsa uyu, ama mutlaka uyu. Bu sütüne ve sinirlerinede iyi gelicektir. Ortalama 15 günlükken gaz sıkıştırmaları başlıyor çünkü o zaman sabra ve dinlenmiş anneye ihtiyacı olucak bebişin.

Ben yandım siz yanmayın dediğim şeyde mutlaka sese alışsın çocuk. Yani aman çocuk uyuyo deme sen işlerine devam o tangırtılara alışsın. biz evde tuvalete gidemiyoruz kapı ses yapıcak diye. 10. gün topuk kanı alınıcak, yavrumun kanıda çıkmıycak sen kendini onun ağlamasına hazırla, hemen memeni ver sakinleşip tüm yaşadıklarını unutacaktır. Çınar 3 aydan sonra memeyi reddetmeye başladığında dışarı çıkarken mama veriyodum. 7,5 ay üzerine yatarak göğsümü biberon gibi tutarak emzirdm. Sen süt gelmiyo diyip uzaklaşma mutlaka sık sık emzir, ne kadar emerse o kadar sütün olur. Bide ılık su ile bol bol göğsünü yıka ben sıcak yıkanırım banyodan çıktığımda foşur foşur süt olurdu. Mümkün olduğunca gaz yapıcak şeyler yeme nohut kurufasülye bulgur gibi.Direk süte geçiyo bunların gazı.

Çok yazdım aslında bi sürü tecrübe var ama sanırım sordukça hatırlarım. Aklıma gelen şimdilik böyle. Rabbim evlatlarımıza uzun sağlıklı analı babalı bir hayat nasip etsin. Dikişlerine çok iyi bak enfeksiyon olmasın, sık sık pansuman yap ve gazlı bez ört üzerine. Bide hoşaf iç bol bol kayısı hoşafı hem sütüne hem gazına hemde sinirlerine iyi gelicektir. Numaramı kaydetmişindir umarım. 19 75 sonu sormak istediğin bişey olursa whatsapdan falanda yazabilirsin arayıp yada mesaj atıpda sorabilirsin, tecrübe ettiğim bşeyse yardımcı olurum.

cnm kilo konusunda şunu biliyorum ki zaten kilo vermesi normal cünkü doğdugunda şişkinlik oluyo o yüzden düşmüştür
sütün emdikçe artacak benim oğlum da sarılık olmuştu ve 2 gün hastanede yattık cok zor oluyo sık sık emizr sütün yetmediğine inanıyosan mama ver tabi ki aç kalması sarılığı tetkliyo keşke bi süre bende mama verseydim de ilerlemeseydi diyorum
sürekli uyumak isteyecektir zorla uyandır emzir doyur çişini yaparak atacak sarılığı
su an hersey karmaşık ve zor geliyo inan bana aşacaksın gececek sen güçlü dur ki o da senden güven alsın

Kayinvalidem geldi butun enerjimi aldi gitti
Bebek gunduz hic uyanmiyor neler yapiyorum yok soraki mama veriyorum suyum geliyor ama neye yarar emziricek derman kalmadi aglamaktan annemin ici gidiyor Allah buyuk simdi anliyorum lohusa depresyonunu suan kenarimda patam olsa vallahi cekip gitmistim kimse gozumde degil bebegim icin yarin iyi haberler alamazsam ne yapicam bilmiyorum
Bi yandanda misafir hic iyi degilim inanin ki ben nelere sabrettim

Rose yasicaksin canim bende cok korkuyordum suan ruyada gibiyim su gunleri atlatabilsem tadini cikarticam

Pufidik yazdiklarini aglayarak okuyorum cok saol Allah gonlune gore versin herzaman

Master canim sagip veriyim dedim geliyor ama oglum emmiyor suan dayandim mamaya yarina kilo almasi sart oyle bi yerdeyim ki en iyi sen anlarsin ozaman hayatimda hic bu kadar korkmadim

Kandiliniz mübarek olsun dualariniz kabul olsun inşallah

CNM benm korkma uyandırmak için burnunu sık topuğunu falan sık
mama da ver tabii ama sütünün de gelmesi lazım bu da emmesiyle olacak bişey
nasıl içinin yandığını cok iyi anlıyorum ama bak biz hastane de yattığımızda öyle hasta bebekler vardı ki ben şükrettim sarılık büyütülecek bişey değil
ah bu insanlar niye doğum yapmış bi kadını anlamazlar ama sen onlara karşı duracak güçtesin artık annesin oğlunu sadece sana ihtiyacı var
sormak istediğin bişey olursa mutlaka yaz

Kandiliniz mubarek olsun dualariniz kabul olsun

Cok sukur haberlerim iyi oglum kilo almis sarilik degeride biraz dusmus artik sali kontrolumuz var doktor mamayi biraktiricak gibi geliyor cunki sutum var bebek hemsiresi mama takviyesine devam dedi ama sutumde artik geliyor oyle mutluyum ki anlatamam

Master saol destegin icin canim cok haklisin ne bebekler var sukretmek sart ama bazen boyle oluyoruz iste Allah herkese yavrusunu bagislasin isteyenlerede versin insallah aksam uykusuzluktan bayildim nerdeyse ama uyanabildigi aglayabildigi ve yanimda olabildigi icin cok mutluyum cok sukur

merhaba,

bu topiğe ilk başladığımda demirime hamileydim şimdi ise oğluma kardeş istiyoruz ve onun çalışmaları içerisindeyiz. topikte çok arkadaşım vardı geçmişe bakamadım henüz. umarım herkesler iyidir ve rabbim mübaek kandil gecesi herkesin dualarını kabul buyursun inşallah. rabbim herkesin gönlüne göre versin kollarını boş bırakmasın. 6 aydır ikinci bebek için çalışmalarımız var bu ay 5 gün gecikti adetim hala olmadım sabah şiddetli bel ağrım vardı şu anda bel yada kasık ağrım yok. az önce tuvaletimi yapınca peçete ile silmek isterken pembe ufacık bir leke gördüm peçete de nedir adet mi olucam yoksa nedir bilemedim. hakkımızda hayırlısı olsun inşallah..

Perim cok şükür cnm inan bende yazcaktim sarilik bizim en korkmadigimiz hastalikti o kdr cok sey gecirdikki onu hic saymadim bile yenidoganda oluyor çünkü. Sinirleri yipraniyor insanin onu anliyorum ben bi ara herkesten uzaklasmak istiyordum inan esimle bile anca normale dönüyor iliskimiz herseyi yanlis anliyordum şöyle tut deseler neden ben cocugumu tutamiyormuyum diye tribe giriyordum lohusalik hakkaten manyak bi kafa hali ama o da zamanla gecicek ben bigün şunu fark ettim o kdr endiseliydimki ceylin ilk eve geldiğinde sadece onu yasatma icgudusuyle hareket ediyordum tadini cikarmadigimi fark ettim ben artık anne olmustum ve kuzum cok şükür yanima gelmisti artik keyif alma zamani dedim ancak öyle biraz o havadan ciktim sonucta zmn cok çabuk geçiyor hicbiseyini kacirmak istemedim.

Blacbery tekrar hosgeldin hakkinda hayırlısı benim son gebeligim bildigin kanamayla basladi ben baya baya pedler degistirdim ama gebeydim umarim hamissindir vay be topigimize bak 2.lerde geliyormus duygulandim valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…