Bebek İsteyen, Bebek Bekleyen ve Bebeklerine Kavuşmuş Arkadaşlar

Kizlar selam
Malesef grip bebegime bulastik minicik yavru zor nefes aliyor oksuruyor icim parcalandi cok uzuldum bide benden bulasti anne sutu koruyamadi malesef ama iyilestiriyor dr ilac vermedi cok sukur yinede Allah baska dert vermesin nefes filan sayiyorum carsamba asilarimiz var bakalim yapicak mi birde yarin kalca usg var ondan cok korkuuorum 2014 ocak annelerine baktim cikanlar oluyor malesef Allah korusun benim icin dua edin yarin size guzel haber getiriyim

canım çok geçmiş olsun bebeğine düzzelir Allahın izniyle sen güçlü ol bebeğinde hemencecik atlatır gribi inşlh
gittinizmi doktora ne dedi grip için ne yapmak lazımmış usg nasıl çıktı haberdar et bizleride

Iyı geceler kimsecıkler yok bız kızımla ayaktayız. 5.5 aylık olduk cok şükür ama hala cok uykusuz sureklı benı ıstıyo yanında kucakta gezcek yada oyun oynuycaz ozaman keyfı yerınde ama uyku korkulu ruyamız zonbı gıbı gezıyoruz emıyo suana kadar baska bısı vermedim bıraz yalatıyorum ama herseyı reddedıyo öğüruyo kilomuz yerınde masallah hatta az bıraz tosuncuk cok sukur yetıyo sutum ama doktora sotdum bole hassa cocuklar cok zor gecıyo ek gıdaya işin var herseye öğüruyosa hemen basla bı cay kadıgıda olsa sureklı degısık seyler tatsın dedi ek gıdaya baslıycaz ama herseye oğuruyo kızım napıcam sebzelerı nasıl haşlıyosunuz pure olarakmı verıyosunuz meyvaları nasıl verıyosunuz lutfeen yardıma ihtıyacım var yoğurt mayaladım tutturamadım cay bardagına ne kadar mayalık koymak lazım ki tecrubeli anneler buyrun yardıma buarada herkezı eskı muhabbetlerı cok özledim becerebılırsem kuzumun fotosunu eklıycem albume ama telden yapabılırmıyım bılmıyorumm meg nerdesin yaa gıttın dagıttın bızıı cok özledim o eski sohbetlerii ( hepınızı kuzularınızı opuyorumm

Ozim seni cok iyi anliyorum benim icinde gece yeni basladi dr carsi isi babaanneye misafirlik derken yeni oturdum bugun bende suan emziriyorum ah bide gaz yutmasa su emzirmek ne guzel bir duygu sukurler olsun ama bu aralar sutum biraz azaldi biymesinden korkuyorum ne yapmaliyim kizlar

Sukurler olsun kalca usg temiz cikti bir sorun yok yarinda dr umuza gostericez asilarimiz var eger iyi gorurse tabii yapilicak asilari
Rosem tesekkur ederiz bizi merak ettigin icin malesef cok kucuk oldugu icin ilac verilmedi bolca emzirdim basinda saatlerce uyumadan bekleyip atesini takip ettim burnuna serum fizyolojik elimden geldigincede temizlemeye calistim baska yapicak hicbiseyimiz yoktu ama suan iyi sayilir tabii yarin dr karar vericek aa birde nefesini saydim dra gittigimde cigerler temizdi iste o gun uykuda saydim onun 10 sayi ustune cikmamasi gerekiyordu amaan insallah bu kadar kucukken hasta olmaz bebegin ama Allah dermansiz dert vermesin hep soyluyorum gun gectikce biraz daha kontrollu bi anne oluyorsun ilk gunki paniklerimi bi bilsen :))

Birde kizlar kimsecikler yok ama soriyim oglusumun gozu arada capak yapiyor ve poposu pisik olmak uzere sudocerem kullaniyordum bu konulardada fikriniz varsa yazin yarin dr da sorucama ama sizin fikirlerini onemli :))

Unutmadan aranizda kanguru kullanan var mi cok hevesliyim chicco go aldim ama dr ne dicek siz kullaniyor musunuz

Son düzenleme:
ozimcim iste tontonum diye yazınca bakayım dedim ama resmini göremedim, maşallah kızına büyüttün artık sen ek gıdaya bile başlayacağına göre... bizim prenses zeynep de büyüyor teyzesi ama birazcık zayıf gibi, aslında bence normal ama görenler mama da ver diyorlar. biliorum erken ama 2. bebeği düşünüyormusun? biz geçenlerde centruma gittik dondurulmuşların yıllık aidatı için aslında bebeği de recai hocanın yanına götürmek istedim ama eşim kızdı, adamın da çok umrunda sanki diye götüremedim

Telden yukluyememişim canım yaa buyuyo cok sukur dondurulmuşların aidstımı var bıze hoc bılgı veren olmadı ikinci cocuk istıyorum tabı suan zor olsada dusunmek Rabbim inş vaktı gelince bıtane daha verir dıyorum nasıp tabı bunada sukur kılo için bişi dıyemıycem ac kalmıyosa aglamıyosa doktor gerek gormedıkce mamaya gerek yok bence bız ek gıda alıştırmadına basladık suan sadece tadımlık sma kızım hıc bıseyi istemıyo alışır inş

Merhaba guzel anneler..gunaydinn

dogum izni e ayrildim ankaraya anneme geldim..dogum ankarada olacak ins.dogumdan 10 gun sonrada evimize doncez ins. Iyilesirim heralde ozamana.

gunumuzu aldık 2 nisan sabahina...insallah gununu bekler bebegim.

27 gnumuz kaldi cok heyecanliyim

sevindim canmım sonuçlar iyi çıkmış gribide atlatır Allahın izni ile kalbini ferah tut
bu arada benimde 3.5 ayım felan kaldı günler azaldıkça bende heyecanlanıyorum inşalllah bende ve tüm isteyenlerde sağlıkla alsalar kucaklarına

az kaldı canm kavuşmana kuzucuna darısı bana ve bütün hamiişlere ankarada hangi hastane sizinki bende ankaradayımda hangi hastaneyi tercih ettiniz merak ettim .. birde doğum şekli olarak hangisine karar verdin ben çok kararsızımda hala ama benimde kesin sezeryan olcak ama nasıl olacak bilemiyorum hangisi daha iyi onuda bilmiyorum

Cok sagol canim.
Ben balgat koru hastanesi umit korucuoglu na gidiyorum..taa zongukdaktan geldim 3 haftada bir 8 ay boyunca.
bu ayda dogum iznine ayrilip ankaraya anneme yerlestim kontroller haftada 1 e dustugu ve dogum yaklastigi için.

Canim doktorumla konuştum onun esi de dogum yapali 20 gu falan oldu kendi yapti dogumunuda...
spinal sezeryan yaptim esimide en iisi o dedi.bende tamam dedim..ama epidural de ii eger sezeryan olacaksa ikiside olur bence.

ama genel iyi degill.

ne güzel canım annenin yanında rahat edersin en iyi o ilgilenir senle benimde annem doğumdan 1 ay önce gelcek kalcak

doğum konusunda spinal iyiyse benle öyle isterim ozaman söyleyim doktoruma
genel zor olur gerçekten narkoz alıoysun sonuçta epiduralde ilerde riskliymiş diye duydum bakalım hayırlısıyla geçse de alsak yavruları kucağımıza

Selam canlarım aysunaycım şimdiden hayırlı doğumlar sana ben epudural yaptırdım çokta rahattı hiç bi riski yoktu...pericim önümüz yaz kanguru kulanabilirsin ferda bi kanguru önermişti ama hatırlıyamadım....yoğurdu ben tencereye eski usul mayalıyorum gayet güzel tutuyor...ek gıdaya ben erken geçtim malum benimkilere sütüm yetmiyordu...benimde kızım oğluma göre daha az iştahlı ...gerçekten yemeğen çocuk çok zor..ben pişik için mustela almıştım ama en güzeli saf zeytin yağı kızlaronun dışında bizim yaramazlar hızla büyüyor lar ele avuca sığmıyorlar vallabem onun dışındande açık öğretime başvurdum bakalım dikey geçiş yapmıştım işletme 3.sınıfa işşallah sınavları veririm...hilallll kuzum ceylin nasıl bakalım

Kızlar kafam cok yogun aklima gelenleri yazicam unuttuklarim kusra bakmayin lütfen
Öncelikle biz iyiyiz nörolog su an icin mr a gerek yok dedi gidisati iyi buldu bi daha yaza cagirdi kan tahlili verdik icim gitti ama cok şükür herseyi cok iyi cikti kilosu bas cevresi fln normal boyu biraz uzun gidiyor .fizik tedavi egzersizler fln derken günler geçiyor.

Ozim biz sütlü pirincli muhallebi ve elma armut suyu veriyoruz bu hafta corbada eklendi pzt yapicam.baslarda bir kasik yiyip kusmazsa iyi dedi dr bnm kiz muhallebiyi sevdi bugün bitirdi bile ama meyve sularıni sevmedi cam rendede rendeleyip süzüp hmn veriyorum ama bu mevsim pek tatli degil armut ondan pek beyenmedi heralde. Corbayi da cok cok küçük ölçülerde yapicam sonra gün gün maydanoz dereotu ıspanak brokoli gibi mevsim sebzelerini ekliycez bana dr dan bunlari anlatan kagit verdiler bide hemsire anlatti .
Bnm gozlemledigim kararli olmak lazim hergün yilmadan hazirlayip teklif etmek lazim özellikle keyifli oldugu zamana denk getirmek lazım biz henüz yoğurda baslamadik süt biraz hassas diye bizim dr gec başlatıyormus ama ben 50 tl ye arzumun makinesini aldim simdilik kendimize yapiyorum ama küçük kavanozlarida var yazin izmir cok sıcak oluyor kivami tutturamam fln diye garanti olsun makine aldim .bide ben meyve sebzeyi fln hep organik alıyorum .
Aklima gelenler bunlar gene sor cnm
Banada bizim ki cok uyuyormus gibi geliyor kac saat normal dr birak kendi ayarlar diyoda oyun fln oynarken hep uykusu geliyor ortalama kaç saat uyumasi lazim
Bide dönüyor artik kizim cok korkuyorum bi anlık dalginlik olmasın diye park yatakmi alsamki

hilalim kocaman bı masallah ceyline kuzum benım hep saglık mıtluluk haberlerınız olsun inş uyku konusu bebişe baglı dedi doktor ne kadar uyumak isterse bızımkı uykusuz mesela okadar yetıyodur dıyo doktor huysuzlandıgı anda keyfı kactıgında uyut dedi uyusun bole buyucek annesi ek gıda suan için problem hiç bişeyı begenmiyoruz annesutu aldıgı için memeye duskun cam rendede meyvasıyu verıyorum bende bıtek elmayı bıkac kadık severek içiyo suan alısır sanırım yoğurt ve sebze puresı sevmedı corba denıycem bakalım sebze corbasını nasıl yap dedi doktor buyuyolar cok sukur ya azkaldı yaza nasıpse rahatlıycaz alıp kızceleri gezıcez

Buarada hepinizin kadınlar gunu kutlu olsun canlarımm mutlu musmutlu gunlerımiz olsun inş

Hilalcım sutlu pirincli muhallebıyı nası hazırlıyosun tarif lutfen

Kizlar ben geldim
Uzerimxen kocaman bir yuk kalkti mevlut yaptim sonunda herkes sordu etti neyse o kadar kalabalikti ki cok bunaldim zaten bana gore isler degil onemli olan dua benim icin Allah kabul etmistir insallah
Ama baya bi suslendim babyboy peceteler aldim dolmalar sardik herkese ikram ettik servisi porselen tabaklarda yaptik herkese oglusum icin cupcakeler yaptik sonradan cay demleyip serviis ettik tv ye bu gune kadar ki tum fotolari slayt yaptik salonun kapisina boylamasina 3 tane kurdele baglayip kocaman fiyonk yaptik aaltina bora bebegin en guzel fotolarini suslu boyle ayicikli filan muutfak mandallariyla tutturdum inanilmaz guzel oldu fikriniz olsun diye yazdim kizlar bolanlar asiyim dedim vazgecti cocuklar patlatip pasama korkutmasin diye
Bu arada cocuklar ne kadar yaramaz yaa bunladim benimki buyuyunce benide kimse istemicek yadasalmicam ki insanlari bunaltmasin ev dublex surekli merdivendeydiler hic korkmuyor anneleri dusucek diye bu nasil is anlamadim

Kanguruyu geri verdim dr kendi cocugunda kullanmamis diye aslinda 3 aydan sonra kullanabilirsin dedi basini iyice tutsun kendi dedi bende sordum hayalarina zarar verirmi diye yani bu bisikletcilerdede bi soru isaretidir kesin bildigimiz bisey yok dedi o yuzden uzun sure tutma dedi benimde icim bulandi bide zaten 9 kiloya kadar diyor benim ki olmus 6 kilo 1 ay sonra insallah 7 kiloben bunj kac kere kullanicam

Rosem cok az kalmis gobusu son zamanlar kameraya kaydet alisverise yavastan basla ama bize sormadan bisey alma ben bi cok seyi hiiic kullanamadim malesef bebis kiyafeti secmek incelik ve tecrube istiyormus :)

Aysun Allah sagsali kucagina almayi nasib etsin ilk zamanlar sana kagittan daha ince bi cammis gibi gelicek ufacik biseyde kirilicak mi diye yurehin hop edicek ama zamanla rahatlicaksin icine sinmeyen hicbiseye izin verme o senin bebegin opturme kucaga vermek istemezsen soyle lohusalikta icine atma ben nelere kirildim hep icjmde kaldi yazikmis bana diuorum

Hilalcim snenden guzel haber almayi dileyerek actim inan ki cok sevindim Ceylinimiz adina hep boyle olumlu seyler olsun hayatinizda

Ozim Ferda ek gidaya gecince gurme bebek diye bi siteden bahsetmisti bi bak istersen ahh nerde bizjm Ferdamiz yaa

Simdide biraz dertleselim benim oglumun gidisinda bu hune kadar dogum lekesi oldugunu zannettigim beyaz bi leke vardi birden aklima vitiligo olma olasiligi geldi dr a sordum daha bunu anlamak icin cok erken merak etme diuip beni sakinlestitip gecistirdi ama icime hic sinmedi acil cildiyeye gidicem bildihim bi dr var yalvaririm bana dua edin evladimla sinanmak istemiuorum vitiligo cok zor bi rahatsizlik onda olmasin bende olsun raziyim bugun yikarken poposundada hafif bi beyazlik gordum annem rengi aciliyor cocugun dedi esim yok yok bebeksel bisey dedi bence beni kandiriyorlar bi an ne yaparim oyleyse diyorum bi an oyleysede evladimla asicaz diyorum olmamasi icin Allah a yalvariyorum yani abartiyor muyum bilemiyorum ama anneyim oste napiyim yaa

Ozim cnm bende bırakıyorum uyusun bizim dr da aynini dedi ek gida sabir isiymis cnm ben bunu anladim cok ama cok sabırli olmak gerek şöyle bi fikrim var kendi sütünü koy bi kaseye önce kasikla onu icir ardindan çorbayi veya meyva suyunu ver kasiga alisir böylece .tarif şöyle 150 cc suya 2 tatli kaşığı pirinç unu yavaş yavaş pisirilir atesten indirildikten sonra 1 tatlı kaşığı pekmez ve 5 ölçek formül mama eklenerek yapiyosun ama bu cok oluyor sen kivami ayarlarsin ben disarda hipp in organik pirincliyi kullanıyorum aptamil de olur.
Corbada patates havuc pirinç çok çok küçükmiktarda hasliyip catalla ez suyuda var tabi sonra iste ggün gün diğer sebzeleri eklenicek

Kizin banyosunu yaptiricaz ugriycam gene

Roses..ketenhelvam.perim cok sagolu kizlar.
insallah sagsalim alirim kizmi kucagima. Son gu ler cok zorluymus

belim kasiklarim cok agriyo iki gundur bide kasilmam cok korkuyorum ani bisey olacak diye.

Beklemedeyiz bakalim hayirli zamanda saglikla gelsin insallah

Son düzenleme:
slm kızlar
bugün kontrolümüz vardı 20+0 ım ama ultrasonda 20+4 göründü bebişim herşey güzel gidiyor ama aklıma takılan bişe var ayrıntılı usg baktırsammı acaba ya 250 tl imiş çok geldi ama buda bebeğim için sonuçta bilemiyorum siz baktırdınızmı ne yapayım gereklimi sizce
yarın tetenoz aşım var sağlık ocağına gidecekmişim yarın 1 doz verceklermiş 4 hafta sonrada 2. doz olucacakmış
şeker yüklemesinide 4 hafta sonra dedi yani 24 haftalıkken sizdemi şeker yüklemesini 24 haftalıkken yaptırdınız bana geç dedi gibi geldi ben bugün isterdi sanmıştım

canım mevlüdünüz hayırlı olsun sağlıkla büyüsün kkuzucun inşallah o dediğin hastalık yoktur canım ya Rabbim korusun doktora göster yinede mutlaka için rahat etsin canım (bu arda ben borayı çok merak ediyorum haberin olsun yani)
ben daha bişe almadım inan hiç bişe hemde ben son iki ay başlıcam herşeye sizlere soracağım çok şey var kafamda en çok da kafama takılan bebeğimle aynı odadamı yatsam yoksa ayrı odamı yapsam

Son düzenleme:

Canim masallah bebisine
detayli ultrasonu mutlaka yaptir cnm..ben yaptirdim ama kendi doktorum bakti disariya gondrrmedi muayene ucretiyle ayniydi 100 tl

Seker yuklemesi 24-28.hsftalsrds yapiliyor daha erken yapilmaz cnm icin rahat ol lsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…