tşk ederim bilgilerin için canım arkadaşım ama ben sadece çevremde çok fazla gebelik olayları yaşadığım için dedim şuan ablam dahil çevremde çok fazla hamile kişi var ve dün hastanede kan verdim ve gerekli bilgileri aldım hcg hormonu kanda az miktarda yükseliyor ilk haftada 2-3 haftadan sonra her gün daha fazla yükselmeye başlıyor ben sadece gidip kan testi yaptırmasını ve emin olmasını istedim
ek bilgi
Teorik olarak kanda 10 miliinternasyonel unite/ml üzerinde HCG hormonu düzeyinin saptanması ile "gebelik teşhisi" konulabilir.
Son Adet Tarihi
HCG (mIU/ml)
3 hafta 10 - 50
4 hafta 3 - 426
5 hafta 19 - 7,340
6 hafta 1,080 - 56,500
7 - 12 hafta 7,650 - 288,000
13 - 16 hafta 13,300 - 254,000
17 - 24 hafta 4,060 - 165,400
25 - 40 hafta 3,640 - 117,000
canım benim kuzende kaza sonucu gebe şuan 1,5 aylık oda ilk belirti olarak koku hissiyatı dedi onun için dedim canım yanlış bilgi verip yönlendirmek istemem kimseyitek dileğim isteyen herkesin sağlıklı sıhhatli bebeklerine kavuşması
kızlar ben geldimmm...
geçmişi okursam sohbeti kaçırıcamm...
kimse yokken okurum artıkk..
var mı güzel haberler??
Tatlım hangimizn yokki?Ben bu veridğin değerleri bile yalayıp yuttum 1 aydaİlgilendiğim tek şey hastalığım ve bebeğim bu yüzden benbana bir faydası yok bu yazdığının ama yinede iyi ettin bilmeyenler bilgilensin.Çok vardırki az önce söylediğim gibi adetine 10gün kala kanda '2gebelik testi yaptırıp' pozitifi gösteren yani kan testi yanılmaz kolay kolay.Bende senin söylediğini söylüyorum güzelim hemfikiriz kan testi yaptır geciktirmeden çıkar diyorum
bilginkız şeytanın bacağını kırdı işte günün haberiibi de benim içime fil kaçmış ne bulduysam yedim nekka güzel bi haber değilmi
bilgin kız hamile miiii
evettt süper bir haber nillacımmm
bildiklerimizi paylaşıcaz tabi canım yaaa,problem yok..
üstelik burda beraber öğreniyoruz ne güzel..
bak mesela benimde okuduğum kadarıyla,kanda ak koyun kara koyun hemen çıkıyo ortaya..
idrar testinde ise,çoğu gebeliklerde adetten 5 gün önce bile pozitif çıkabiliyor yada adetten itibaren..
ancak bir kısmında,idrar testi negatif olabiliyor inatla..
bünye ile alakalı diye düşünmüştüm bende..
yani hem evitaxımın bilgisi doğru,hem senin bana göre..
meg artık şu testi yapsada bizde rahatlasakçatlayacağım meraktan
bak mesela benimde okuduğum kadarıyla,kanda ak koyun kara koyun hemen çıkıyo ortaya..
idrar testinde ise,çoğu gebeliklerde adetten 5 gün önce bile pozitif çıkabiliyor yada adetten itibaren..
ebettt valla biz hepbirlikte zırladık burda sevinçten
iKİMİZde aynı şeyi söylüyoruz ama bryerde bir karışıklı olduHerneyse çözüldü.Megin yerinde olsam beklemezdim sbredemezdim.Aman üf hayırlısı yap kız sende bak bize dert olduuuuuuuuu teyze oluyomuyuz olmuyomuyuz öğrenelim bir an önce patikleri örmeye başlayalım
yok tatlım bizim için bir sorun sadece aynı şeyi söylüyoruz ama farklı yollardan evitax la sen en iyisi yarın test yaptır kurtar bizi meraktan
peki bir örnek de vereyim;
benim büyük teyzemin kızı bundan birkaç sene önce, 2 kez test yaptı ve sonuç negatifti..
yazlıktaydık hep beraber hatta..
ve ordaki bi eczaneden alıp bakmıştık..
fakat adeti bir türlü gelmedi.. doktoruna telefon etti..'test negatifse,korkma' dedi doktor..
gelgelelim 15,20 gün geçti üzerinden hala gelen giden yok,bizim kız da denizlerde..
aradı doktoru,bu kez çağırdı onu kontrol için..
kanda bakıldı ve gebe olduğu anlaşıldı..
temem anlaştık
yarın gidiim bi hastaneye yada laboratuvara..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?