Canım ben kan verirken bile canı acıyan kafasını başka tarafa ceviren biriyimdir.Ben dayandıysam herkes dayanır inan korkacak hiçbirşey yok.İstersen anestezili yaptır sen bilirsin.Ama ben sana ve çektirmeyi düşünen arkadaşlara anlatayım nasıl çekileceğini.Hani alttan muayene ederken çatal masaya yatıyorsunya yine aynı şekilde o çatal masaya yatıyorsun speklum denen rahim ağzını görmeye yarayan aleti takıyolar yani klasik jinekolojik muayene gibi.Sonra ilacı verebilmek için rahim ağzından içeri incecik serum hortumu gibi bir hortum gönderiyorlar ama hissetmiyorsun bile incecik bişey.Sonra speklumu çıkarıyorlar.O ince hortum içinde kalıyor.Üzerine eşofman gibi rahat birşey giy giderken.O ince hortumun ucu dışarıda kalıyorya onu sarıp bacağının yanına koyuyorlar istersen üstünü giyiyorsun.Sonra radyolojiye iniyorsun.Filmin çekileceği masaya uzanıyorsun üstün giyinik oluyor sadece altındakiler çıkıyor.Ama üstüne bir örtü örtüyorlar rahat ol diye sonrasında birşey yok yatıp bekliyorsun.O ince hortumun ucu dışarıda olduğu için bir şırıngada ilaç geliyor o hortumdan bir miktar ilaç sıkıp bekliyorlar ilk ilaç sıkıldığında rahimde biraz sancı oluyor ama öyle ölüp bitecek kadar değil.Sonra biraz bekleyip ilk filmi çekiyorlar.Sen hiçbirşey yapmıyorsun öyle uzanır vaziyette bekliyorsun üstünde zaten normal böbrek filmi vs. gibi karnının filmini çekiyor.Film hemen çıkıyor dr. içeriden bakıyor yeterli görmediyse bir miktar daha ilaç gönderiyor.Sonra bir film daha çekiyor.O şekilde dr. tamam diyene kadar azar azar ilaç verip filmler çekiliyor ama sen sadece ilaçta sancı hissediyorsun oda kısa süreli giriyor ve 5 dk da geçiyor.Sonrasında dr. tamam deyince kalkıyorsun içine gönderdikleri ilaç kalkar kalkmaz boşalacak senden o yüzden temkinli olup yanında peçete bulundurmanda yarar var sonra üzerini giyiniyorsun ve bumuymuş oh be çektirdim bitti diyorsun.Ne bir ağrı ne bir sancı kalıyor.Bende kanama bile olmadı kanama olduğunu söyleyenler var ama bende olmadı.Filmlerini ve raporunu 10 dk içinde alıp dr una gösterebiliyorsun geçmiş olsun
cnm aletlerin son sistem olmasıyla da alakalıymş okdgm kadarıyla sen çektrecegn yeri ii seçmşsn ne guzel...ben de korkuorm aslnda rahm flmnden gerekrse mecbur ben de çektrcm çekilecek yeri ii secmek lazım işte...
canım yaa cok güzel ve bu kadar ayrıntılı anlattıgın için teşekkür ederim..anestezi için de 100 lira ödeniyormuş.. dayanamam die anestezi istiyorum zaten.. senin kolay olmuş ya bende digerleri gibi cok agrılı olursam diye göze alamıyorum.. doğum nasıl yapacagım bilemiyorum.. ama anestezi gibi bi imkan varkende faydalanmak istiyorum.. doktorum erken dedi rahim filmi için ama ben cok ısrar ettim.. bi sorun varsa boşa tedavi görmeyim die..
Ben anestezi için fark ödemeyeceğim bir hastane bulmuştum ama yinede anestezisiz olmak istedim.Bence sende boşuna aneztezi alma derim ianan hiç gerek yok ama yinede sen bilirsin İnşallah açık çıkar tüplerin hiçbir sorun çıkmaz inşallah bencede erken çektirme kararı alman iyi olmuş çünkü yumurta takibi aşılama vs. boşuna hem maddi hem manevi yıpranıyoruz.En azından tüplerinin açık olduğunu bilirsen boşuna tedavi görmemiş olursun
Bende 3 ay klomen ve çatlatma iğnesi ile tedavi gördüm geçen ayda sarophene kullandım.Ama bende hamile kalamadım buayda bayrama geldi adetim o yüzden bir ay ara verdik buayda bitkisel bir ilça kullandım.Önümüzdeki ay yine yumurta takibi yapılacak.Rahim filmi sonrası doğal yoldan hamile kalanlar olabiliyormuş.İnşallah sende doğal yoldan kalırsın film sonrası.Filmin çekildikten sonra. dr a mutlaka sor bu ay korunmam gerekiyormu diye.Çünkü dr. bakıyor ultrasonda gelişmiş yumurtan varsa film çekilirken zarar görmüştür diye buay korurnun diyor.Ben yumurtam geç olgunlaşıp geç çatladığı için.Filmide adetten hemen sonra çektirdiğim için korunmana gerek yok demişti dr. Ama yumurtaya bakıp gelişmiş yumurta varsa bu yumurtalar döllense bile sağlıklı gebelik oluşmaz diyerek bir ay korunmak gerekebiliyormuş.AKlında bulunsunyaşadıgım yerde bi tane kadın dogum hastanesi var o da temiz bi yer deil malsef.. o yuzdn mecbur özellere gidiyoruz.. gecen ay klomen ve catlatma ignesi oldum ama bebek olmadı malsef.. en azından sorun varsa yada yoksa ona göre içim raht edr dedim.. sen bi tedavi görüyormusun..
Kızlar çok köttüyüüümm bu saate kadar ayaktayız halaa evimizin yakınlarında başçavuşu taradılar şehidimiz var titriyorum hala bir yandan eşimm görevde arkadaşlarla birlikte sabahlayacağız 2 dk bakıp çıkayım dedim Allah izin verirse sabaha görüşrüz inşallah..( 14:
Bende 3 ay klomen ve çatlatma iğnesi ile tedavi gördüm geçen ayda sarophene kullandım.Ama bende hamile kalamadım buayda bayrama geldi adetim o yüzden bir ay ara verdik buayda bitkisel bir ilça kullandım.Önümüzdeki ay yine yumurta takibi yapılacak.Rahim filmi sonrası doğal yoldan hamile kalanlar olabiliyormuş.İnşallah sende doğal yoldan kalırsın film sonrası.Filmin çekildikten sonra. dr a mutlaka sor bu ay korunmam gerekiyormu diye.Çünkü dr. bakıyor ultrasonda gelişmiş yumurtan varsa film çekilirken zarar görmüştür diye buay korurnun diyor.Ben yumurtam geç olgunlaşıp geç çatladığı için.Filmide adetten hemen sonra çektirdiğim için korunmana gerek yok demişti dr. Ama yumurtaya bakıp gelişmiş yumurta varsa bu yumurtalar döllense bile sağlıklı gebelik oluşmaz diyerek bir ay korunmak gerekebiliyormuş.AKlında bulunsun
Kızlar çok köttüyüüümm bu saate kadar ayaktayız halaa evimizin yakınlarında başçavuşu taradılar şehidimiz var titriyorum hala bir yandan eşimm görevde arkadaşlarla birlikte sabahlayacağız 2 dk bakıp çıkayım dedim Allah izin verirse sabaha görüşrüz inşallah..( 14:
Çok üzüldüm Allah ailesine sabırlar versin.Eşiniz arkadaşları ve tüm askerlerimiz Allah a emanet olsun.Kızlar çok köttüyüüümm bu saate kadar ayaktayız halaa evimizin yakınlarında başçavuşu taradılar şehidimiz var titriyorum hala bir yandan eşimm görevde arkadaşlarla birlikte sabahlayacağız 2 dk bakıp çıkayım dedim Allah izin verirse sabaha görüşrüz inşallah..( 14:
aminnn superim aminnnnnAllah yardımcınız olsun.. cok üzüldüm.. cok zor bi durum.. benim eşimde görev de Allah yardımcıları olsun hepsinin..
başımız sağolsun savunmasızken yapılırmıydı bubaşımız sağ olsun canım çok çoooook üzüldüm valla Allah yardımcınız olsun tatlım
Sağolasın Megancım Allah razı olsun herkesi korusun inşallahÇok üzüldüm Allah ailesine sabırlar versin.Eşiniz arkadaşları ve tüm askerlerimiz Allah a emanet olsun.
Sorma cimcimemm o kadar kötüyüzki sabahladık dün ve uyuyamadık sabahın köründe yine ayaktayım çok zor geçti gece sinirlerimiz yıprandı psikolojimin bozulmasından korkuyorum bir yandan evimizin yakınında uzun namlululu silahlarla askerimizi şehit ettiler biryandan dün mayınlı sahaya tır girmiş şoför uyuyaklamış eşlerimizde ordaydı düşün artık o psikolojiyiiiçok üzüldüm nediyim allah ailesine sabır versin( benmde kardeşim şırnak güçlükonaktaydı askerde ve yanına gittiğimde beni komutanların astsubayların hanımları karşılamıştı ve onlarla kalmıştım bir gece eşleri gece gabar dağının tepesine nöbete çıkıyordu hanımları ise bi gece hep bir yerde bi araya gelip toplanarak kalıyordu böyle bi dayanışma vardı şırnakta subay eşlerinin arasında,allah muhafaza allah korusun yinede
sağolasın Aysunayımmm.günaydınnn
gece iyi kaynatmışsınız
gülbebekim canım inşallah iyisinizdir..çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun tatlım..
Gunaydin gulbebekim rabbim hepinize sabir versin az once izledim mekani cennet olsun rabbim tum mehmetciklerimizi korusun gozetsin
aMİN DHC CAnım izlemişsindir silah seslerini duyunca neye uğradığımızı şaşırdık akşam komşuma gittim ordaydım toplandık birden neye uğradığımızı şaşırdık ışıkları falan kapattık sinirden tir tir titredimmm yürümeye bile dermanım kalmamış düşün artıkkkgülbebek canım yıne ıcımız yanmıs
allah sabır versın aılesıne
ve orda görev yapan sızlere
aminnn superim aminnnnn
başımız sağolsun savunmasızken yapılırmıydı bu
Sağolasın Megancım Allah razı olsun herkesi korusun inşallah
Sorma cimcimemm o kadar kötüyüzki sabahladık dün ve uyuyamadık sabahın köründe yine ayaktayım çok zor geçti gece sinirlerimiz yıprandı psikolojimin bozulmasından korkuyorum bir yandan evimizin yakınında uzun namlululu silahlarla askerimizi şehit ettiler biryandan dün mayınlı sahaya tır girmiş şoför uyuyaklamış eşlerimizde ordaydı düşün artık o psikolojiyiiive daha önümüzde 2 sene var
sağolasın Aysunayımmm.
aMİN DHC CAnım izlemişsindir silah seslerini duyunca neye uğradığımızı şaşırdık akşam komşuma gittim ordaydım toplandık birden neye uğradığımızı şaşırdık ışıkları falan kapattık sinirden tir tir titredimmm yürümeye bile dermanım kalmamış düşün artıkkk
aminnn superim aminnnnn
başımız sağolsun savunmasızken yapılırmıydı bu
Sağolasın Megancım Allah razı olsun herkesi korusun inşallah
Sorma cimcimemm o kadar kötüyüzki sabahladık dün ve uyuyamadık sabahın köründe yine ayaktayım çok zor geçti gece sinirlerimiz yıprandı psikolojimin bozulmasından korkuyorum bir yandan evimizin yakınında uzun namlululu silahlarla askerimizi şehit ettiler biryandan dün mayınlı sahaya tır girmiş şoför uyuyaklamış eşlerimizde ordaydı düşün artık o psikolojiyiiive daha önümüzde 2 sene var
sağolasın Aysunayımmm.
aMİN DHC CAnım izlemişsindir silah seslerini duyunca neye uğradığımızı şaşırdık akşam komşuma gittim ordaydım toplandık birden neye uğradığımızı şaşırdık ışıkları falan kapattık sinirden tir tir titredimmm yürümeye bile dermanım kalmamış düşün artıkkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?