evet bende almayı düşünüyorum bu jeli artık..
eşimde de az da olsa sorun var çünkü..
inşallah faydalı olur hepimize
önemli bişey yok
hafif bir idrar yolu enfeksiyonu gibi görülüyor ki zaten çoğu negatif
burda kafaya takacak bişey yok
ki zaten iltihap şimdiye çoktan geçmiştir takılma
TSH......3,98 0,36-5.4
glukoz....95 60-110
wbc.......8,9 4-10,5
mid........8,8 3-9
gran......64,9 50-70
hgb.......11,3 11-16
hct........33,9 37-50
plt.........341 100-400
pct........0,28 0,1-0,28
bu kadar ne bunlar ya allahım hiç tanıdık gelmiyor.
negatif olanlar referans aralığı,negatif olması gerekenler benimkinde pozitif olmuş
canım bunlar da kansızlık için yapılan testler, değerlerin normal
zaten burda önemli olan hgb yani hemoglobin, o da alt sınıra yakın
kansız değilsin ama kanın da çok iyi değil (benim de böyle çıkıyor)
idrar tahlilinde onlar pozitifse o zaman idrar yolu enfeksiyonu var
onun için ilaç vermemiş miydi?
geçmiştir kendiliğinden heralde ama istersen sağlık ocağında falan idrar tahlili yaptırabilirsin tekrar
sana hormon testleri yapılmamışki
adetinin 3. günü asıl
lh
fsh
prolaktin
baktırmanı tavsiye ederim. tsh tahlilini de istesin, değerin çok yüksek değil ama gebelik için 2,5 altı olması gerekiyormuş, belki bu da biraz yüksektir canım, yeni tahlilde çıkan sonuca göre değerlendirirz, olmasa dahiliyenin verdiği ilaca başlarsın kısa süreli
halvetten önce duş her zaman çok iyidir tertemiz halvet oluyor iştee:)Halvetten sonrada tekrar duşaa amaa bunaa değer bencee.bizde öyle yapıyoruzz
anladım canımhiç ilaç vermedi zaten öyle baktı tamam bişey yok değerler iyi dedi.Bir ay sonra gel demişti.Bu testler ben gebeyken yapılan testlerdi.İlk gebeliğimde, ikinci gebelikte de gitttiğimde düşük başlamıştı zaten.Adam yapacak bir şey yok 3. gebeliğinde ge"l demişti.Araştırma önermiyor musunuz dediğimde gerek yok kendini hırpalama 3. tutar" demişti.Biz de artık ona gitmiyoruz
hoşgeldin nasılsıngulbebek canim nasilsin?
nasil gidiyor bekleyisler heyecanla yarini ve güzel haberlerini bekliyorumm... hayirlisi insallah
anladım canım
neyse şu an ciddi bişey yok zaten
ama dediğim gibi sen adetin 3. günü git dediğim testleri yaptır
hoşgeldin nasılsın
bebiş iyi mi?
listeyi güncelliyorum da
kaçıncı ayında hamile kaldın ve o ay özel bişey kullandın mı?
ya kızlarr...
benim kasıklarımda batmalar var...
ama daha çok sağ kasığımda nedeni ne olabilir
gebelikte kasık ağrısı çok normalya kızlarr...
benim kasıklarımda batmalar var...
ama daha çok sağ kasığımda nedeni ne olabilir
maşallah ilk aydan kaldın hecok sükür iyi canim, bugun biraz yorulduk ve accik kasik agrilarimiz var..p.tesi görücez insallah fasulyemizi:)
ben ilk ayimda hamile kaldim ve hicbirsey kullanmadim canim...dogum kontrol hapimi birakali 4. ayimdi..
sen nasilsin bebisin nasil?bi dahaki muayenende cinsiyeti ögrenirsin sanirsam sen:)))))
Canlarım hepime merhaba son zamanlarda çok giremiyorum inşallah hersey yolundadir ben ateş ölçme yöntemine devam ediyorum çizelge 16.gune kadar gösteriyor herhalde doldurdukca diğer günlerine gösterecek dileğim bu ay karnımda benisim yanımda kocisie huzur
gebelikte kasık ağrısı çok normal
bende de bikaç hafta sürmüştü sonra geçiyor
sen kaçıncı ayında hamile kalmıştın?
maşallah ilk aydan kaldın he
görürsünüz artık inşallah canım
ben ve bebişim iyiyiz
birdahaki muayenem cuma günü
zannetmiyorum cinsiyet için erken
ikili testim var belki orda tahminde bulunur ama sanmam
ewet ilk aydan oldu canim bizde cok sasridik Allah istyen herkeslere nasip etsinn insallah...himm ewet cuma günü erken cinsiyet icin ama senin ufaklik baya seciliyordur artik ultrasonda..ii bak canim kendine bebisine:)
anladım canım sağol :)oflu canim benim hala daha batmalar var..ilk zamanlar daha cok olmustu..oturdugum yerden ziplatiyordu beni nerdeyse..asiri karin agrilari vs olmadigi sürece sorun olmaz diye biliyorum ben..
gebelikte kasık ağrısı çok normal
bende de bikaç hafta sürmüştü sonra geçiyor
sen kaçıncı ayında hamile kalmıştın?
genelde tek tarafta daha yoğun oluyor
takılma hiç çok normal
Bak ne buldum milliyette yazıyordu:
Temizlikte kabartma tozu kullanın
Yazar Selen Özarslan Aktar, "Ekolojik Yaşam Rehberi" kitabında, temizlikte Arap sabunu kullanılmasını önererek, kabartma tozunun parlak yüzeyleri çizmeden, bulaşıklar ve mutfak yüzeylerindeki yağ kalıntılarını kolayca temizlediğini belirtti.
Aktarın, Yeni İnsan Yayınlarından çıkan "Ekolojik Yaşam Rehberi" kitabı, okurla buluştu.
Kitabında, küresel ısınma tehlikesiyle boğuşan dünyada türlü hastalıklarla mücadele eden insanlara hem kendilerini, hem de dünyayı kurtarmanın ipuçlarını veren Aktar, kadınlara "Evinizi temizlerken hem ekonomi yapın, hem doğaya zararlı atık bırakmayın" çağrısı yaptı.
Aktar, temizlikte doğal mutfak ürünleri ile harikalar oluşturulabileceğini, masrafların da yarıya indirilebileceğini belirtti.
AA muhabirinin kitaptan derlediği bilgilere göre, Aktarın, ev temizliğinde kullanılabilecek ekolojikve ekonomik tavsiyeleri şöyle: "- Ev temizliğinde anneanne usullerine geri dönüş başlasın. Yani temizlik ürünleri satan şirketlerin etkili pazarlama faaliyetleri sonucu her yüzey için farklı temizlik malzemesi kullanımına son. Arap sabunu, bilhassa kokusuz olanları tercih edilmeli, hem oldukça etkili bir temizlik ürünü hem çok ekonomik, hem tüm yüzeylerde olumlu sonuç veriyor.
- Mutfakta pasta börek yapımında sıklıkla kullandığımız kabartma tozunun temizlik yaparken de en yakın dostlarınızdan biri olabileceği kuşkusuz daha önce aklınıza gelmemiştir. Oysa kabartma tozu asidi etkisizleştiren yapısı sayesinde parlak yüzeyleri çizmeden temizler, tesisatları açar ve temizler, bulaşıklarda ya da mutfak yüzeylerindeki yağ kalıntılarını sizi de uğraştırmadan kolayca temizler. Buzdolabında, halılarda ya da evdeki tekstil yüzeylerde oluşan kötü kokuları giderir. Yine kabartma tozuyla alüminyum, krom, mücevher, porselen, gümüş ve cam eşyanızda oluşan lekeleri temizleyip onları parlatabilirsiniz.
- Elma sirkesi. Meyve sebze yıkadığınız suya birkaç damla damlatmanız halinde hem mikroplardan hem de sık yapraklı marul ya da ıspanak gibi yeşilliklerde yaprak aralarına sıkışmış minik böceklerden kolaylıkla kurtulursunuz. Elma sirkesi çaydanlık ve tencerelerde kireç sökücü olarak kullanılabildiği gibi çay lekesi olmuş fincanları da temizler. Hatta renk atmayacağını düşündüğünüz çamaşırlarınızda bile elma sirkesi kullanabilirsiniz.
- Koku gidericiler yerine limon suyu kullanılabilir. Bulaşıkları ister elde, isterseniz makinede yıkayın ekleyeceğiniz yarım limon suyu ile balık ve yumurta kokusu dahil tüm kötü kokulardan kurtulabilirsiniz. Ayrıca limon suyu ile kabartma tozunu karıştırırsanız hem oldukça pahalı, hem de bilhassa akciğerler için oldukça zararlı ve kullanımı sırasında yapılacak ufak bir hata ile ciltte ciddi yanıklara neden olabilecek lavabo açıcıları kullanmanıza gerek kalmayacak.
Çünkü tıkanan tesisat borularını ve muslukları açmak için limon suyu ve kabartma tozunu karıştırıp kullanabilirsiniz.
- Yemek tuzu ile paslar ve pas lekeleri giderilebilir. Ovarak temizlemeyi gerektiren pek çok yüzeyde yemek tuzunu güvenle kullanabilirsiniz. Ayrıca sirkeyle karıştırdığınızda yine oldukça maliyetli bir işlem olan pirinç materyallerinizi parlatabilirsiniz."
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?