2 ay önce eşim gitti sperm testi yaptırmak istedi.we sperm değerleri düşük ayrıca varikosel teşhis edildi.fakat doktor 1 yılı doldurmamızı istedi ondan sonra gelin dedi.ama eşim birde benim gözükmemi istiyor acaba sırf kendinden dolayı mı kaynaklanıyor diye.bende onu kırmamak we rahatlatmak için gidicem temmuzda.
anladım canım tabi sende görün bencede. bi sorun varsa sende tedavini olmaya başlarsın.
edacım migrenmi?
ablamdada var oda anlar, anladığı anda başına buz torbası koyup uyursa atlatıyo ama atlatamazsa atak geliyo.onunkini uykusuzluk ve soğuk tetikliyo en çok. feci bişey yüzü gözü morarır ertesi günü. ablam emzirirken ağrı kesicide alamadığı için öyle çekerdi bi gün yarım saat içind şakağı erik boyutu kadar şişti bi anda ama hemen acile gittik. migren ağrısından kılcal damarlar yırtılmış kan birikmiş orda. şiddetli ağrılarda oluyomuşş allah herkesin şifasını versin
bu arada bunun iki türlüsü varmış. biri hormonlara bağlı regl zamanı geliyorsa mide bulantılarıyla geliyorsa şayet bu tedavi ediliyormuş hatta normal doğum yapan kadınlarda tamamen kaybolabiliyormuş. hatta annem ben doğmadan önce sürekli şiddetli baş ağrıları çekermiş benim doğumumla bıçak gibi kesilmiş bizde şimdi diyoruzki heralde migrendi. diğer migrenin tedavisi yokmuş
eda sıkıntın ne ben bilmiyorum neyin atakları başlıyor migren mi?
hayır canımmm ben fmf hastasıyımm...
halk dilinde akdeniz ateşi diye biliniyorr...
hayır canımmm ben fmf hastasıyımm...
halk dilinde akdeniz ateşi diye biliniyorr...
canım çok geçmiş olsun. genetik bir hastalık değilmi? çok bilgim yok nedir tam olarak ne gibi şikayetlerin var
sağol canımmm...
evet genetikk...
yüksek ateş, yüksek agrı, benim idrarıma kan karışıyor herkeste oluyor mu bilmiyorumm...
mesela bazıları kasık karında agrı çekiyor bazıları eklemleri...
benim ki kasık karın omuz kalp heryerime vuruyor hemen hemen ama eklemlerime vuruyor diyemem sadece yokluyor...
9 yaşımda farkedildi 17 yaşımda teşhis koyuldu çünkü o dönemlerde bilinen bir hastalık değildi teşhiside zor koyuluyorr...
malesef ömür boyu çekeceğim bir hastalıkk...
tek bir ilacı var o da atak gecirene kadar işe yarıyor atak sırasında hiç bir fonsiyonu yok maleseff...
dr a gitsen yapabilecekleri birşeyde yok sadece serum verip 1-2 saat agrını azaltıyorlar deymiyor amaa...
işte böyle cnmm...
hoş buldum tatlımoğğğ şifa hoş geldin canım sıkıntını hallettin mi?
anladım canım benim akrabalarımdada var ilacın ismini bilmiyorum ama küçük kırmızı renkli bir ilacı sürekli kullanıyor atakları geçirmiyormuş ama sık gelmesini engelliyormuş karnı ağrır en az 3 gün yatak döşek yatar sonra normal hayatına döner allah yardımcın olsun şifa versin rabbim
ilacın adı buymuş
Colchicum Dispert
tabi eda zaten çok daha ii biliyodur
üzüldüm allahım şifasını versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?