ben hiç kullanmadım cnm kür felen bişeyde yapmadım ama burdakı arkadaşlar hep kullanıyor yan etkısı yok dıyolar daha cok faydası var dıyolar
sanırım yumurtlama olayını duzenlıyor
senın daha yenı calısmaların ama sen bılırsın kuzum cunku ben kullanmadıgım ıcın bılemedım nedesem
:44:
evet cnm p.tesi için 14,30 a randevu aldım cnmcım özele gitcem inşallah dr u beğenirim
tereddütlerim var ama yapcakda bişey yok deneye deneye iyi dr u bulucaz ınsallah
cok heycanlıyız arayıp soylemedıgı kımse kalmadı canımmkayınvaldemler cok istıyodular doktordan cıktıgım gıbı hemen onlarıda aRADIK soyledık cok sevındıler gorumcem şeker tatlı dagıttı kızzz
Benimde midem bulansııın :))
Zayıflamam lazım...
asemb biraz öncede sormuştum görmedin galiba şekerim bu doktor bana geçen ay folic asit vermişti onu ne zaman içmem gerekir yada şartmı içmek ne işe yarar kuzucum fikrin varmı
ben hiç kullanmadım cnm kür felen bişeyde yapmadım ama burdakı arkadaşlar hep kullanıyor yan etkısı yok dıyolar daha cok faydası var dıyolar
senın daha yenı calısmaların ama sen bılırsın kuzum cunku ben kullanmadıgım ıcın bılemedım nedesem
tatlım birkaç aydaha deniyim bakıyım olmadı bende denerim artık hayıtı
rabbim inş hayırlısıyla kucağına almayı nasip eder kuzum yaaa
tatlım birkaç aydaha deniyim bakıyım olmadı bende denerim artık hayıtı
evet oyle yapabılırsın kuzum daha yenı senın olmadı kullanırsın dedıgın gbi inşallah hiç ihtiyacın kalmadan gelir bebişinn
öle deme cnmcım çok kötü bişey sankı yıyemeyınce yada çıkarınca bebişe bişey olurmu dıye korkuyo ınsan
bebişler dogsun sonra hep beraber sporaa
aa görmedim kuzumm ben kullanıyorum çalışmalara başladıgımızdan beri bence sende al iç kuzum bak faydaları bunlar cnmcım :
Gebelikte Folik Asit Kullanımı Neden Önemlidir? Folat alyuvarların oluşumundaki temel bileşendir ve enerji üretiminde önemlidir. Onu uygun hücre bölünmesi ve kopyalanmasında temel öğe yapan DNA ve RNA sentezlerinde bir koenzimdir.
• Dolayısıyla, sağlıklı cenin gelişimi bu besinin varlığına bağlı olduğundan hamilelik öncesi ve sırasında vücudun bu vitaminden yeteri kadarına sahip olmasını sağlamak özellikle önemlidir. Bu konuda zamanlama yaşamsaldır. Folik asit alımına büyüyen cenin için bu besinden yeteri kadarını sağlamak için hamilelikten önce başlamalıdır.
• Gebelik öncesi ve de hamileliğin ilk devrelerinden itibaren kullanılmaya başlanan folik asit bebekde oluşabilecek gelişim bozukluklarını engeller.
• ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü verilerine göre hamilelik öncesi en az 1 yıl süreyle folik asit kullanımı erken doğum oranlarının P-70 oranında azalmasını sağlamaktadır.
• Megaloblastik anemi demir eksikliğinden sonra en çok görülen anemi çeşididir. Hamilelik döneminde megaloblastik aneminin en önemli nedeni folik asit eksikliğidir.
• Sinir tüpü anomalileri ülkemizde en çok görülen doğumsal anomalidir. Başın alt kısmından başlayarak kuyruk sokumuna kadar uzanan tüp biçimindeki kanalda doğuştan sinir ya da beyin dokusu bozuklukları sinir tüpü anomalileri olarak adlandırılır.
• Sözkonusu rahatsızlık yeteri kadar folik asit kullanmayan kadınların bebeklerinde artış göstermektedir. Sigara ya da alkol tüketen, hamilelik döneminde ilaç kullanan, kronik rahatsızlığı bulunan ve akraba evliliği yapan kadınların bebeklerinde daha fazla görülmektedir.
• Sinir tüpü hamileliğin ilk 3 haftasında oluşmaya başlar, birkaç hafta içerisinde oluşumunu tamamlar. Bu yüzden folik asitin kullanımına hamile kalmadan en az 1 ay önce başlanması ve hamileliğin ilk 3 ayında mutlaka kullanılması gerekir.
• Uzmanlar folik asit kullanılması durumunda bu rahatsızlığın görülme sıklığının en az p oranında azalacağını belirtiyorlar.
aminnn canım benım rabbbım sanada nasıp eder inşallahhh
sağolasın canım benim tşk ederim kuzum tmm içeyim bende barii bakasana faydalarına hemen baksana faydalarına
aynen öyle cnmcım al ve iç mutlaka tum bebek planlayanlar ıcmelı bence
kızlar hastaneden aradılar genetik tahlil sonuçlarımız çıkmış. Yarın sabah işe gelmeden onuda alırım inşallah. İş sadece histeroskopiye kalıyo:18:
evet canım bencede hayırlısı bakalım ne olacak bu ay
cnmcım sen kullanıyomusun folik asit kullanmıyosan al iç bence kuzum
selam kizlar nasilsiniz
konu actim belki gormussunuzdur amerikada progestan hapinin karsiligi varmi diye.. kahverengiler zaten benim demirbasim oldu ama dun bir defa kanda vardi.. cok korktum..
cok kotuydum dun...bir an evvel ilac almak istiyorum..
Rabbim emanetine en guzel sekilde sahip cikar..
hayirlisi olsun bakalim
inşallahh bebüşş olcaaak elfimin göbüşüü dolcaaakk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?