yok canım kullanmıyorumm ne faydası var:18:
slm cnm hoşgeldinvarmıymış karşılıgı cnm
dr a gitseydin keşke dıycem ama orda sıstem farklı yuruyo demıstın
peki dvm eden bi kanama varmı yanı kan şeklinde
inşallahh bebüşş olcaaak elfimin göbüşüü dolcaaakk
aminnnnnnnnnnnnnnnn canım inşallah bızede o guzel haberı verecek en kısa zamanda
yok canim devami gelmedi cok sukur.. tatlim daha pazartesi doktordaydim ya ben. sanirim o vajinal ultrason yaptiklari aletten dolayi da olabilir..
bilmiyorum ya kafam cok karisik.. odevlerim var oturup ders calismam lazim dun tam bi basladim dese sonra kalktim lavaboya kan gorunce moralim bozuldu.. calismadim daha
annem yat dinlen diyor.. Bakalim Mevla ne eder .. Ona inancim sonsuz ama geriliyorum.. stres de iyi degil sonucta
inş canım yaaa inş ağzından bal damlıyor kuzucum yaaa gerçi göbüşüm varda içi boş dediğin gibi hayırlısıyla dolar inş
inş canım yaaa yalnız bir sorun var kuzularım ben doğumdan çok korkuyorum yaaa daha şimdiden düşünüyorum bebiş olursa doğumu ne yaparım diye sizce hangisi kolar :18::18:
cnmcım ozaman eşine süle eczaneden alsın folik asit desin onlar verir benımkının adı folbiol 500 mg
bunun 400 mg sı de var eczanede kalmadıgı ıcın eşim 500 lüğünü almıstı
gunde bi defa alıyosun faydalarıda ekliyim cnm kullan bence kuzum
Gebelikte Folik Asit Kullanımı Neden Önemlidir? Folat alyuvarların oluşumundaki temel bileşendir ve enerji üretiminde önemlidir. Onu uygun hücre bölünmesi ve kopyalanmasında temel öğe yapan DNA ve RNA sentezlerinde bir koenzimdir.
• Dolayısıyla, sağlıklı cenin gelişimi bu besinin varlığına bağlı olduğundan hamilelik öncesi ve sırasında vücudun bu vitaminden yeteri kadarına sahip olmasını sağlamak özellikle önemlidir. Bu konuda zamanlama yaşamsaldır. Folik asit alımına büyüyen cenin için bu besinden yeteri kadarını sağlamak için hamilelikten önce başlamalıdır.
• Gebelik öncesi ve de hamileliğin ilk devrelerinden itibaren kullanılmaya başlanan folik asit bebekde oluşabilecek gelişim bozukluklarını engeller.
• ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü verilerine göre hamilelik öncesi en az 1 yıl süreyle folik asit kullanımı erken doğum oranlarının %50-70 oranında azalmasını sağlamaktadır.
• Megaloblastik anemi demir eksikliğinden sonra en çok görülen anemi çeşididir. Hamilelik döneminde megaloblastik aneminin en önemli nedeni folik asit eksikliğidir.
• Sinir tüpü anomalileri ülkemizde en çok görülen doğumsal anomalidir. Başın alt kısmından başlayarak kuyruk sokumuna kadar uzanan tüp biçimindeki kanalda doğuştan sinir ya da beyin dokusu bozuklukları sinir tüpü anomalileri olarak adlandırılır.
• Sözkonusu rahatsızlık yeteri kadar folik asit kullanmayan kadınların bebeklerinde artış göstermektedir. Sigara ya da alkol tüketen, hamilelik döneminde ilaç kullanan, kronik rahatsızlığı bulunan ve akraba evliliği yapan kadınların bebeklerinde daha fazla görülmektedir.
• Sinir tüpü hamileliğin ilk 3 haftasında oluşmaya başlar, birkaç hafta içerisinde oluşumunu tamamlar. Bu yüzden folik asitin kullanımına hamile kalmadan en az 1 ay önce başlanması ve hamileliğin ilk 3 ayında mutlaka kullanılması gerekir.
• Uzmanlar folik asit kullanılması durumunda bu rahatsızlığın görülme sıklığının en az %70 oranında azalacağını belirtiyorlar.
tabı cnm stres hiç iyi değil o en kötü etken bebişe
bencede dınlenmen gerek dıye dusunuyorum yanı burda o tur akıntılar oldugunda dr direk progestan verir ve wc harıcı kalkma yat denır
inşallah bışecik yoktur ve bıan evel kesılır kahverengılerın cnm
inşalllahhhhh kuzum benım okadr cok ısterımmkıı inşallah bı an evvel gelır bebüüş
tabı cnm stres hiç iyi değil o en kötü etken bebişe
bencede dınlenmen gerek dıye dusunuyorum yanı burda o tur akıntılar oldugunda dr direk progestan verir ve wc harıcı kalkma yat denır
inşallah bışecik yoktur ve bıan evel kesılır kahverengılerın cnm
inşalllahhhhh kuzum benım okadr cok ısterımmkıı inşallah bı an evvel gelır bebüüş
al benden de okadr bende çok tırsıyorum o yuzden sezeryan istiyorum ben yapamam normal dogumm aayy dusunmek bıle ıstemıyorum:18:
inş canım yaaa yalnız bir sorun var kuzularım ben doğumdan çok korkuyorum yaaa daha şimdiden düşünüyorum bebiş olursa doğumu ne yaparım diye sizce hangisi kolar :18::18:
tamam canım soylerım alır cok saol canım ya bende zaten anemı var ve tasıyıcı :18:
al benden de okadr bende çok tırsıyorum o yuzden sezeryan istiyorum ben yapamam normal dogumm aayy dusunmek bıle ıstemıyorum:18:
ayyyy canımmm bende cok korkuyorummmmmmmm yaaa napacaz bılmıyorumm:18::18::18::18::18:
mutlaka kullan kuzum ihmal etme iyi olur senın ıcın zaten dr a gittiğinde o da dicek kullanıyomusun dıye kullanmıyo oldugunda verıyo dırek
oyuzden hiçbir sakıncası yok ılacın vıtamın zaten o için rahat bişekilde kullanabilirsin kuzum
bilmiyorum canım yaa allah yardımımız olsun yaaa zor birşey birde doğum esnasında eşleri içeri alıyorlarmı acaba kuzularım :18::18:
aminnnn canim ne buyuk bi sorun bu benim icin bilemezsin..
hayirlisi olsun insaallah yaa
canım sezeryan daha zor değilmi 7 kat kesiyorlar yaaa ıyyyyyyyyyyyy:18::18:
ayyyy canımmm bende cok korkuyorummmmmmmm yaaa napacaz bılmıyorumm:18::18::18::18::18:
canımcım senin bulantın çokmu. bende şuanda hiç oluşmadı. kaç haftalık oldu bebişin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?