Bebek İsteyen, Bebek Bekleyen ve Bebeklerine Kavuşmuş Arkadaşlar

İdrarla Ypılan Hamilelik Testi İlişkiden Ne Kadar Sonra Sonuç Verir?
İdrarla Yapılan Hamilelik Testi ilişkiden hemen sonraki bir kaç günlerde sonuç veremez. İdrarla Yapılan Hamilelik Testi doğru sonuç verebilmesi için adet gecikmesi olana kadar beklemek vedaha sonra test yapmak gerekir.
Bunun nedeni, İdrarda gebelik testi gebeliğe bağlı oluşan HCG hormonunun anne kanından idrara geçmesi sonucu idrarda saptanması mantığına dayanır. Gebelik yumurtlama zamanına yakın günlerde veya yumurtlama günlerinde girilen ilişkiyle oluşabilir. Yumurtlama gününe yakın gerçekleşmiş bir ilişkiyle gebelik oluşsa bile bu gebeliğin rahime kadar ilerlemesi ve rahime yerleşmesi 6 – 10 gün kadar sürer. Rahime yerleştikten sonra salgılanan HCG hormonu anne kanına geçebilir. Hatta gebelik rahime yerleştikten sonra bu hormonun anne kanına ve oradan da annenin idrarına geçmesi de bir kaç gün alabilir. Bütün bunlardan dolayı kısacası yumurtlama zamanına yakın girilen bir ilişkiden sonra gebelik oluşursa bu gebeliğe bağlı salgılanan HCG hormonunun annenin idrarına geçmesi için ve yapılan idrar testinde pozitif çıkması için, neredeyse 15 gün kadar zaman geçmelidir. Bu da bir sonraki adet dönemine denk gelir, yani gebelik oluşmussa buna bağlı adetin gecikeceği zamana denk gelir. O yüzden gebelik oluşma şüphesi olan bir ilişkiye girilmişse idrarda gebelik testi adet gecikmesi olunca yapılmalıdır..

ALINTIDIR...

Ama ben ınanıyorum, sen hamılesın, gor bak (ınsallah)
Ben hamıle olsam soyle yapardım, karnıma yastık koyar, 'benı boyle gormeye hazır mısın?' derdım.
Yada kucuk bır kutu yapar, ıcıne test sonucunu koyardım.
Aman o gun gelsın de, hıc onemı yok nasıl soylendıgının.
Sonucta mutluluk nedenı ve dozu degısmıyor.

Bende de zaman zaman oluyor kasık agrısı vs.
Ama benım kı psıkolojık.
Hatta artık esıme; 'benım regl olmam ıcın test yapmam lazım' dıyorum.
Umarım sen hamılesındır, guzel haberler alırız senden.

en iyisi valla hatta istemeyecen daha çabuk olacak. istemediğin ot dibinde biter misali. valla bende bayram da tatil ayarladım sideye gidecem. bebek olursa sadece havuza denize girmem olmazsada keyfime bakarım rahat rahat yüzerim anasını satayım.

bizim tatilimiz de yok kiii kullandık izni yazın izin vermiyolar evdeyiz yani bu sene kös kös oturcaz yaaaa ne güzel ben gezemiyorum siz gezin kızlar bol bol

eşimle tartştığımı sölemiştim konuşmuyorum 2 gündür dün yüzünü bile görmedim erken yattım görmiyim diye o yüzden bugün ezan okurken kapıya çıktım iş yerinde sigara içmek için ezan okunuyordu hep alışmışım ya ezan duyunca dua etmeye yine refleks olarak başladım ama bu kez hiç içimden gelmedi kendime dua etmek bende kendime etmedim istemedim çünkü çok soğudum bu bebk düşüncesinden o yüzden sizlere ettim dualarımı

kimyasal gebelik nasıl oluyor ? bi anlatın lütfen . yoksa geçen ay kimyasal gebelik miydi benimkide. ?

imyasal gebelik: Kimyasal gebeliği tam olarak anlayabilmek için gebeliğin başlangıcı ile ilgili bilgileri vermekte fayda olduğunu düşünüyorum.

40 haftalık bir maraton olan gebelik, anneden gelen yumurta hücresi (oosit) ile babadan gelen sperm hücresinin tüplerde birleşmesi ile başlamaktadır. Bu aşamadan sonra döllenen yumurta bölünerek çoğalır. Oluşan yeni canlının (zigot) içerdiği hücreler bir yandan sayıca artar, diğer yandan tüp içinde ilerleyerek “blastokist” aşamasında rahim iç zarına (endometriuma) tutunarak yuvalanır (implantasyon olayı).

Blastokist aşamasına gelindiğinde artık embryo rahim içine ulaşmıştır ve human koriyonik gonadotropin (HCG) adı verilen gebeliğe özgü hormon salgılanmaya başlar. Gebelik ilerlemeye devam ettikçe bu hormonun önce kandaki ve sonrasında da idrardaki miktarları artar. İdrarda saptanabilmesi için kan düzeylerinin yüksek değerlere ulaşması gerekir.

HCG hormonu düzeyi genelde 500-1000 IU/mL miktarına ulaştığında gebelik kesesi alttan yapılan “vajinal ultrasonografi” ile görülebilir.
Karından yapılan ultrasonlarda ise gebeliğin görülmesi daha geç olacaktır ve bunun için kanda gebelik testi (Beta HCG) değerinin 5000 IU/ml değerlerine yükselmesi gereklidir.

Vajinal veya karından (abdominal) ultrasonlar ile rahim içinde bir gebeliğin görülmesi duruma “klinik gebelik” adı verilir.

Bazı durumlarda ise henüz bir adet gecikmesi olmadan, 1-2 gün kala kanda yapılan gebelik testi ile hCG düzeyindeki artış saptanabilir. Ancak herhangi bir nedenle gebelik canlılığını yitirdiğinde bazen adet kanamasında herhangi bir gecikme olmadan ya da 1-2 günlük gecikme sonrası kanama ile gebelik sonlanır. Böyle bir durumda “kimyasal gebelik” ten söz edilir. Yani gebelik kanda yapılan incelemeler ile saptanmış ancak klinik olarak saptanabilecek aşamaya gelemeden sonlanmıştır.

Yani, kimyasal gebelikte yumurta hücresi ile sperm tüplerde birleştikten sonra oluşan “blastokist” rahim içine tutunamadan veya tutunduktan birkaç gün sonra atılıp kaybolmaktadır. Oluşan tüm gebeliklerin %50 kadarı kimyasal gebelik şeklinde abort ile sonuçlanmaktadır. Atılmanın sebebi ise bebeğin oluşum aşamasında oluşan bir takım hatalardır

kızlar kırmızı 5 gün gecikti test yaptım çıkmadı da yardım edin olmamasından çok korkuyorum

Çıkmamış olabilir, biraz daha bekle hastanede yaptırırsın test canım. Ama rahat ol kesinlikle. Stres yaptıysan gecikme ondan olmuş olabilir.
Önerim kötüsünü düşün:)

ata35 nerdesin aldın mı sonucu?

merhaba canım
alamadım yaa çok sinirim bozuldu sağlık ocağında dün öğleden sonra yaptırmıştım ya bugün labaratuara göndermişler p.tesi öğleden sonraya kaldı..deli oldum ya keşke özele gitseydim..çalışıyorum izinde alamıyorum mecburen p.tesiyi bekliycem...

Ay canım olsun :)
Heyecanı güzel ama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…