Ayy canım,ben kendi ismimi kendi kendime seviyorum da..Herkes sevmeyebilir o da mümkün tabi....Merak etme,çevrende muhakkak benim ismimden tanıdıkların vardır...Kendi adımı bir keresinde tuvalet kağıdı markası ve turşu markası olarak bile görmüşlüğüm var
Amanın kızlar neyse yaa konu benim ismime gelmesin..Sadece laptop konusunda yazıp çıkacaktım ...
bende hoş bulurum kendi ismimi vermeyi sanırım
bu arada benim yımırta ebatından ne zaman çatladığından falan haberim yok ya :26:
almina genel geçer kural anlamında bişeyler söyler misin kuzum lütfen..
Meg cim en iyisi dr a gidip yumurta takibi yaptırmak..bir de her ay adet görüyor olsanız da her ay dolu yumurtlamıyor olabilirisniz..çünkü arada boş yumurtlama da oluyormuş..adetin 21. günü kanda progesteron hormu baktırırsanız dr unuz yumurtlama kalitenizi söyler..ayrıca adetin 3. günü fsh tahlili de yumurta rezervlerinizi gösterir..gerçi çoğu arkadaş biliyordur da bilmeyenler için söylemek istedim...
gitmeden bir şey daha...eğer yumurta rezervlerinizde fallan azalma varsa tedaviyle olan hamileliklere soğuk bakmayın..çevrenizdekilere de açıklama yapmak zorunda değilsiniz..ha normal yolla ha tedaviyle..önemli olan sonuç...hem o kadar özeli bilmesine gerek yok el alemin.......;-)
Gitme durrr:))ben de bir soru sorayım o zaman şimdi ben 14. günümde yumurtladım ovulasyon testi yapıyordum çünkü.O güne kadar olanlar ve o günün ertesi günü olan negatif çıktı.14. gün ilişkide bulundum o gün doğru ve sağlıklı bir gün müdür?Kaliteli mi değil mi bilemiyorum tabi sadece yumurtladım o gün.
20 mm olduysa şimdiden başla..çünkü o civarda yumurtalar çatlamaya başlar....
Yumurtlama illakki 2 adet arası olacak diye bir şey yok..yani 28 günde 1 adet oluyorsanız illa 14. gün yumurtlayacaksınız diye bir şey yok..daha önceki günlerde ve daha sonraki günlerde de yumurtlama olabilir..hamilelik testlerinde 2.çizgi çok hafif silik bile olsa pozitif sayılıyor..ama ovulasyon testlerin muhakkak çift çizginin de koyu kırmızı gerekiyor pozitif yani yumurtlama oldu denilebilmesi için..ama bazan onlar da yanıltıcı olabiliyor.en iyisi dr a gidip ultrasonda yumurta takibi yaptırmak..yumurtlama gününden itibaren 2 günde bir ilişki öneriliyor..her gün halvet te spermlerin kalitesini bozabilirmiş,bilginize :) sperm tahlillerinde bile en az 3 günlük cinsel perhiz önerilir....
geçen salı kaşıntı şikayetiyle giittim 7 gün korun dedi önce sonra foliküleri görünce 3 güne çekti.vardır bir bildiği 6 yıl boşuna mı okudu
Teşekkürler,14. gün oldukça kırmızıydı hatta kontrol çizgisinden dahada kırmızıydı o günü ve ne olur ne olmaz diye ertesi günüde değerlendirdik.Demekki iyi etmişsiz.Üstelik spermlerde 2 gün kadar beklemişti ohh yemede yanında yat:))
benim eşim de dr..babam da,kuzenler de falan filan..yani biliyorum geçirdikleri okul hayatlarını...6 yıldan fazla okumuştur eğer ihtisas yaptıysa,kadın doğumcuysa ...
slm arkadaşlar ben de bu ay aşılama yaptırdım bugün kan verdim sonucunu akşam alıcam ama ben de çok fena kasık ağrısı var ayağa kalkınca daha da artıo adet oldum olucam gibi sürekli bakıorum oldum die ama yok adetime 2gün var.hepimiz için hayırlısı olsun BAT BEKLENEN ADET TARİHİ DEMEK cnm
kadın doğumcu 6 yıl işin şakası ya drum prof ve güvenirim ben doktoruma.yoksa banada 20 mm çatladı çatlayacak geldi ama 3 gün bekledim işte doktorumun vardır bir bildği diyerek
merhaba birşey soracağım sana neden aşılamaya karar verdin? bir de ağrı sızı oluyor mu işlem sırasında? ayrıca anlatabilir misin neler yaptıklarını aşılama için??
mayaaa hamileliğin ilk belirtillerinden biri de kasıklarda batma ve adet olcakmış hissi..hayırlısı olsun hakkında :)
Canım her dr .un görüşü farklı oluyor..sonuçta prof olması hiç hatası olmaz anlamına gelmiyor..18-20 mm den sonra yumurtalar çatlayabilliyor..dr un erken çatlama olmaması için iğne vermiştir sana o zaman muhakkak..bazan bir kaç dr un görüşünü almak iyi oluyor...ben izmir de bir prof a kalsa rahmimi aldıracaktım..hem de bekardım o zaman...
ilk hamileliliğimde de ilk 3 ay geçince dr umun da izniyle uçak yolculuğu yaptım..ve son derecede pişman oldum.çünkü bebeklerimi kaybetmemi hızlandırdı..bunlar 2.ikizlerim....dr.ihmali diye bir şey de var...çevresinde ,ailesinde dr. olan biri olarak bunu söylüyorum..sonuçta onlar da insan..gözlerinden kaçan şeyler olabiliyor..
dr. konusunda muhakkak başka bir dr alternatifiniz daha olsun....
hayırlısı ile inşallah sen de güzel haberler verirsin
saol canım teşekkür ederim hepimiz için hayırlısı olsun ama nasıl yapılcak bu ayrım çok korkuorum adet olcam die.1saate kadar kan sonucum belli olcak bakalım...
mide bulantısı,baş dönmesi falan bekleme..çok çok erken o belirtiler için..polikistik overlilerde birden fazla folikul oluyordu değil mi ?? eğer öyleyse ve birden fazla tutarsa ikiz üçüz annesi olma ihtimalin var..tabi polikkistik overle ilgilli aklımda olanlar doğruysa...yanılıyor da olabilirim..
yav gidemedim bi türlü..yapıştı kadı hatun dediğinizi duyar gibiyim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?