Ben de onu ayırd etmeye çalışıyordum, bunlar pıhtılaşma değil canım.Hem o testler bi 10 ün sonra falan çıkıyor,ve üniversite hastanelerinin tıbbi genetik bölümü yapıor.Dışarda yapan yerler de fakülteye gönderiyor.Ama 750 tl civarı da para alıyorlar, tabi burda öyle.Sadece kulaktan duyma bir protein c yi duydum.Onda da bir düşüklük olunca sulandırıcı iğne kullanıyorlardı.Dediğim gbi tamamen kulaktan dolma.Zaten seninki de normal değerlerde çıkmış.Senin yapman gereken testin adı "Tromboz Paneli" ve taranan mutasyonlar da şunlar olmalı; Factor V Leiden, Factor II, G20210A, Factor XIII, MTHFR C677T, MTHFR A1298C, APO B, APO E.
Bunlardan biri veya birkaçında homozigot ya da heterozigot mutasyona rastlanması gerekiyor pıhtılaşma var diyebilmek için.
Umarım karışık olmamıştır mam oflum sen biran önce git yaptır şunları senin her şeyin sürekli normal çıkıyor ben artık iyice şüphelendim,inşallah yoktur tabi ama baktırmakta çooookkk fayada var.HAtta sana tevsiyem bebiş yapmadan önce baktır nolur.
Bilmem kararsızım tek doz olayım diyorum ama benim kollar şu an bile mosmor ve çok acıyor artık ona da yer buluruz herhalde.evet canım tetanozun ikinci dozunu oldum
sen olacak mısın
Fikrinden esinlenebilir miyim?Ben bu evime yeni taşındım,6 ay falan oldu.Apar topar taşındık çocuk odası hala pespembe hala boyayamadık.Pembesi de baya koyu yani kapatmak zor olur.Ben de duvar kağıdı yapayım temiz olur dedim hem kolay olur.Ama senin fikir de güzelmiş esinlenebilirimeliscim ben bi duvarı açık mavi boyatıp diğer duvarıda peyazın üstüne mavi puantiyeli duvar kağıdı yaptıracaktım.açık mavi boyattığım duvarada kendim bulutlar yapacaktım sonra mantar lar ayılar kuşlar falan.resim okudum ben .ama şimdi apayrı düşnmem lazım
sanırım sana seslenmiş canım izmit diyerekBilmem kararsızım tek doz olayım diyorum ama benim kollar şu an bile mosmor ve çok acıyor artık ona da yer buluruz herhalde.
Fikrinden esinlenebilir miyim?Ben bu evime yeni taşındım,6 ay falan oldu.Apar topar taşındık çocuk odası hala pespembe hala boyayamadık.Pembesi de baya koyu yani kapatmak zor olur.Ben de duvar kağıdı yapayım temiz olur dedim hem kolay olur.Ama senin fikir de güzelmiş esinlenebilirim
Bir de izmit demişsin ferdaya,izmit ne?
hadi hayırlısı canımkizlar ben de kan verdim geldim,
ins hayirlisi olsun dua edin..
yazarim sonucu belli olunca..
opuyorum
10 gün sonra çıkacak demişlerdi sonuç
hala bitane daha var sonuç çıkmamış olan.
pazartesiye gösteriyim de salı günü falan cerrahpaşaya gidicem.
merak etme elisim kesin gidicem.
bugün baktım da doluydu.
ordaki sonuçlarımı alıp gitmek istiyorum sadece.
salıya randevu alabilirsem gidicem inşallah...
her ihtimale coraspin verdi doktor bana.
onu kullanıyorum inşallah yoktur pıhtılaşma
kizlar ben de kan verdim geldim,
ins hayirlisi olsun dua edin..
yazarim sonucu belli olunca..
opuyorum
Sanırım dr da şüphelenmiş ama şimdilerde artık düşüğü olan çoğu gebeye önlem olsun diye coraspin veriyorlar.Hayırlısı olsun.Ayrıca mesajımı beğenmişsin teşekkür ederim
balela ve oflu sağolun kızlarrr
Elisim izmit diye ssna demştim yanlışlıkla :) odayı bence ööle yap çok güzel şeyler var.
inşallah hayırlısı olur canım bakalım doktor bey ne diyecek..
ama zaten araştırma için kesin gidicem.
Rica ederim ne demek..
bugün ovucana başladım ben 10. günüm
çokta silik çıkmadı sanki :)
sanırım sana seslenmiş canım izmit diyerek
yani işine karışmak gibi olmasın da ya iki doz ol ya hiç olma
çünkü tek dozun doğumda koruyuculuğu yok
biraz canın acıyor ama 2-3 gün dayanılmıcak bişey değil
hadi hayırlısı canım
inşallah pozitif çıkacak
nerde verdin kanı peki
lekelenmem var dedin mi
ne zaman çıkacak sonuç
Sağol canım iyi fikir oldu muhtemelen öyle yaparım.
E daha var canım, ama sen başlamışsındır hayırlı halvetler sana
Yav 5 doz diyor burdakiler, doktoun hemşiresine sordum 5 doz ömür boyu korur,tek doz seni ve bebişi korur dedi,olmadı dediğin gibi iki yapayım.Ya bir de ben lisede yapılan son aşılardan kaçmıştım eğer tetanoza denk geldiyse nasıl olur bilmiyorum.
Ben de 2 doz yaparım ortası olsunben hiç tetanoz aşısı olmadım
o yüzden gebelikte koruması için 2 doz olması lazımmış
eğer ömür boyu istiyorsan dediğin gibi 6 doz
haziran anneleri topiğinde herkes 2 doz vuruldu
Sanırım dr da şüphelenmiş ama şimdilerde artık düşüğü olan çoğu gebeye önlem olsun diye coraspin veriyorlar.Hayırlısı olsun.Ayrıca mesajımı beğenmişsin teşekkür ederim
HAyırlısı olsun inşallah,sanırım gebelik için değil mi?Umarım bebişin gelir
sadece 1 kere oldu :)Sağol canım iyi fikir oldu muhtemelen öyle yaparım.
E daha var canım, ama sen başlamışsındır hayırlı halvetler sana
Yav 5 doz diyor burdakiler, doktoun hemşiresine sordum 5 doz ömür boyu korur,tek doz seni ve bebişi korur dedi,olmadı dediğin gibi iki yapayım.Ya bir de ben lisede yapılan son aşılardan kaçmıştım eğer tetanoza denk geldiyse nasıl olur bilmiyorum.
Kızlar yemekle ilgili bazı sıkıntılarım var.Artık midem pek bulanmıyor ama hala yiyemediğim şeyler var,biraz da ilk ayların rehaveti devam ediyor öyle mutfağa girip yemek yapmaya çok üşeniyorum.Eşim vardiyeli çalışıyor,pek yardımcı olamıyor.Şimdiler de iştah da açıldı ne yapsam bilmiyorum ki,var mı önerileriniz?hani şöyle biber dolması yapsam yesem, ertesi gün börek atayım fırına off hiç kalmadı ya.
biber dolması olmaz
biberin mevsimi değil hormonlu
ha canın istiyorsa o ayrı tabi
bana sorarsan benim menüm genelde şu şekilde
haftanın bir-iki günü balık (somon veya alabalık, omega3 yönünden en zenginleri)
bir gün et (biftek bonfile gibi safi et)
bir gün tavuk (pirzola ya da kanat)
birgün baklagil (fasulye,nohut,barbunya,yeşil mercimek vs.)
iki gün sebze (pırasa,ıspanak veya brokoli,karnıbahar,enginar vs. doğrayıp fırın poşetinde pişirip üzerine sarımsaklı yoğurt döküyorum)
zaten 1 gün de dışarda yiyoruz genelde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?