Bebek İsteyen, Bebek Bekleyen ve Bebeklerine Kavuşmuş Arkadaşlar

Herkes yapıyor duygucum yapmayan yok ki

Çok şükür canım, hem tehlikeyi atlattın allahın izniyle. İlk 12 hafta su gibi geçti işte.

oyle mi gerçekten şu ikili üçlü testler de gecsn de hayırlısyla bi de detaylı ullt.
bunal gecnce zaten hamilelegin btmesne de az kalcak

şeker yüklemesi şöyle.
gece 12den sonra hiçbişey yiyip içmiyosun..
sabah gidip kan veriyosun..
kan verdikten sonra 50 veya 100 mg glikoz (şekerli su ) içiyosun..
1 saat bekledikten sonra gene kan veriyosun.
eğer 140 ve altı çıkarsa sorun yok..
üstü çıkarsa şeker var demek oluyor

Herkes yapıyor duygucum yapmayan yok ki

Çok şükür canım, hem tehlikeyi atlattın allahın izniyle. İlk 12 hafta su gibi geçti işte.

cnmm ztarmmmmmmmmmm ...

Ztarım ben şöyle yapıyorum
spoiler

Patlıcanları kızartıyorum ve tencereye yada fırında yapacaksam fırın tepsisine diziyorum.Ayrı bir yerde kıyma soğan svri biberi kavuruyorum yağda.Sonra aynı karışımın içine salça ve küp küp doğranmış domatesi ekliyorum bir miktarda su koyup sıcağıyla karıştırıp ocaktan alıyorum ve patlıcanların üzerine döküp ya fırına veriyorum yada ocakta pişiriyorum.

oyle mi gerçekten şu ikili üçlü testler de gecsn de hayırlısyla bi de detaylı ullt.
bunal gecnce zaten hamilelegin btmesne de az kalcak

heh duygu dedi iste ikili test, uclu test.. bunlardan biri 12. haftada falan digeri de ikinci trimester da oluo sanirim..

burdaki adlari baska.. gecen kizlarla kahvaltida bulustuk anlatmaya calisiom kimse anlamadi..'

bana ilkini yapmadi haftaya ikincisini yapacak sanirim

Ben ilk üç ay hep ekmek peynir yedim. Bulantım kusmam yoktu ama hassasiyet çok fazlaydı ölüyordum.Kıştı benim ilk aylar, eşim eve gelince üzerine duman sinmiş oluyordu, adam yıkanıp değişene kadar odaya kapanıyordum. En çok da duman kokusu ve yumuşatıcı kokusu beni bitirdi. Bi de benim şekerden dolayı canım her şeyi istiyordu yasaktı ya Şimdi patatesin yüzüne bakmıyorum tatlı yok hatta nerdeyse yemek bile yok yani o derece iştahsızım.

Amerika Birleşik Devletlerinde şeker hastalığı çok sık görüldüğünden artık bu iki aşamalı yükleme yerine tek bir seferde yükleme yapılmaya başlanmıştır. Sekiz saatlik açlık sonrası sabah 75 gram glikoz ile şeker yüklemesi yapılır. Gebelikte açlık kan şekerinin 92, 75 gram glikoz yüklemesinden bir saat sonra kan şekerinin 180, iki saat sonra 153 mg/dl’den yüksek olması anormaldir. Bu değerlerden biri yüksek ise gestasyonel diyabet teşhisi konulur. Türkiye’de hala daha iki aşamalı yükleme yapılmaktadır ancak zamanla yurtdışında olduğu gibi tek seferde yüklemeye geçileceğini tahmin ediyorum. Bizde şu anda iki aşamalı yükleme stratejisi uyguluyoruz.

alntıdır.

araştrmacı gazeteci duyguu

spoiler

saol canim sen tek kat yapiosun bak.. neyse kalkabilirsem patlicanlarin yeterliligine gore tek kat da yapabilirim..

saol kuzuuu

aferim kiz

o zaman bizdede yapilio elisim .. ben tecrube edince ayrintilariyla anlatirim insaallah

İkili testide üçlü testide yaptırmak zorunda değilsin.Ben yaptırmayı düşünmüyorum.Allah korusun bir risk var dese ne olacakki bir çaresi yok o yüzden ben yaptırmıycam risk var desede bebeişime kıyamam ben.

Oflum demiş işte

Tüp bebek uygulamalarında gebelik diyabetine çok daha fazla rastlıyoruz. Tüp bebek tedavisine giren kadınların daha yaşlı olması, yumurta toplamak için yapılan iğnelerin kilo artışına ve bunun sonucunda kan şekeri yükselmesine yol açması tüp bebek uygulamalarında gebelik diyabetine davetiye çıkarmaktadır. Tüp bebek öncesi yapılan aşılama tedavilerinde de benzer durum söz konusudur. Tüp bebeğin tutması durumunda, düşük olmasını önlemek için progesteron adlı hormonu içeren tedaviler verilebilinir. Düşük önleyici bu tip ilaçların gebelik şekerini tetiklediği tespit edilmiştir.

hıhhh buyur burdan yakınnnn
oflummm evhamlancakk yeni bşey buldmmm

bunu yapiolar yapiolar

arkadasim anlatmisti.. canina okumuslar kizin.. sanirim burda tek seferde yukleme yapildigindan kac tup kan almislar kizdan.. sonra da birseyler icirmisler.. evet bunu yapiolar elis duydun mu

demek seker yuklemesi de buymus.. tesekkur ederim oflu cahillik ne kotu ya

:)) bende kedicikleri çok seviyorum tatlım başka bir şey bunlar , sokaktaki kedileri bende seviyorum dayanamıyorum besliyorum :))tadını çıkar cnm gebeliğin bi bakmışsın son ayındasın:) zaman çabuk geçiyor tatlım o göbüşün büyümesi bille insanı mutlu ediyor. o anların bile güzelliği var.senin kedininide gıdışını öptüm ben orasından öpmeyi çok seviyorum
kızzlarr yaa siznle hamiş muhabettne katlıorm doya doya ne diyim ki hala mucize gibi gelıo halaaa şimdi buna da duygulandm bak :26:

çokkkk şükürr Allahımm çokk şükürrrr

duygusal gibem

spoiler

saol canim sen tek kat yapiosun bak.. neyse kalkabilirsem patlicanlarin yeterliligine gore tek kat da yapabilirim..

saol kuzuuu

Yok zatarım kat kat yapmıyorum
öyle gelişi güzel diziyorum patlıcanları tencereye üzerinede karışımı döküyorum suyunuda çok az koyuyorum kat kat da koysan piştikten sonra servis yaparken karışıyor uğraşma bence katkat yapıcam diye.Ben birde patlıcanların yanına bir ikide patates kızartıp ekliyorum güzel oluyor istersen öylede deneyebilirsin.

Taze analar diyecem ama o ekipten kimse yok, yine de sorayım muhakkak bileniniz vardır. Bebişlerinizi ne sıklıkla yıkıyorsunuz, doktor bana her gün yıka dedi ama ben iki günde bir yıkıyorum, şimdi bi de havalar soğudu ya millet bana diyor çocuk üşütür hasta olur bilmem kimin çocuğu soğuk almış, 4-5 günde bir hatta haftada bir yıka diyorlar offfffff bu etrafın sesi nasıl kesilir yav

senin kullandığın iğnelerin ismi neydi ?
clexane mi ?
progestoron bende kullandımmmmmmmmmm
şekerim yüklemeden sonra 111 çıktı

yani bana doktor oyle bir dediki sanki benim hic bu iste bir fikir beyan etme hakkim yok gibi.. testin adini da demedi ama burda

" second trimester screening test " diye geciyor.. ilkini yapmadi zaten.. bunu konusurum .. bende istemeyebilirim kaldi ki yuzde yuz bir sonuc vermiyor bu testler.. Allah gostermesin, Rabbim hepimize saglikli -hayirli evlatlar nasip etsin de senin dedigin gibi velev ki ters birsey oldu bende bebegime gule gule diyemem ki .. Rabbim saglik versin .. bu korkulari yasatmasin ne diyelim.. konusmasi bile uzucu...

yasayanlara da hem sifa hem de sabir versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…