Herkes yapıyor duygucum yapmayan yok ki
Çok şükür canım, hem tehlikeyi atlattın allahın izniyle. İlk 12 hafta su gibi geçti işte.
canim bilmiyorum ki.. seker olcumu yapiolar ama yuklemesi ne ola ki :44:
yani turkiyedeki adi mesela neydi o testin ya down sendromu falan bakiolar ya.. ondan once de oluo oun da bir adi var.. isimleri baska oluo gecen anlatamadim arkadaslara millet anlamioki tr deki sistemi..
mesela doktor bana ilk trimester daki testi yapmadi.. simdi ikincisini yapacakmis.. sey dedi iste down sendromu risk orani falan belli oluo dedi.. ben sorcam eger mecburi degilse istemicem..
seker olcumu yapiolar ama seker yuklemesi adi ne olaki? bilsem de sorsam.. fikrim yok yani
kiz yirim seni
Herkes yapıyor duygucum yapmayan yok ki
Çok şükür canım, hem tehlikeyi atlattın allahın izniyle. İlk 12 hafta su gibi geçti işte.
yani turkiyedeki adi mesela neydi o testin ya down sendromu falan bakiolar ya.. ondan once de oluo oun da bir adi var.. isimleri baska oluo gecen anlatamadim arkadaslara millet anlamioki tr deki sistemi..
mesela doktor bana ilk trimester daki testi yapmadi.. simdi ikincisini yapacakmis.. sey dedi iste down sendromu risk orani falan belli oluo dedi.. ben sorcam eger mecburi degilse istemicem..
seker olcumu yapiolar ama seker yuklemesi adi ne olaki? bilsem de sorsam.. fikrim yok yani
kiz yirim seni
oyle mi gerçektenşu ikili üçlü testler de gecsn de hayırlısyla bi de detaylı ullt.
bunal gecnce zaten hamilelegin btmesne de az kalcak
İnsan sevdiği şeylerden nefret edip hiç sevmediği şeyleri aşerebiliyor demekki.Canım elisim bebeişin için endişe etme çok şükür sütün var ve bebişin emiyor çabucak büyeyecek sen bile şaşıracaksın.
Ztarım ben şöyle yapıyorum
spoiler
Patlıcanları kızartıyorum ve tencereye yada fırında yapacaksam fırın tepsisine diziyorum.Ayrı bir yerde kıyma soğan svri biberi kavuruyorum yağda.Sonra aynı karışımın içine salça ve küp küp doğranmış domatesi ekliyorum bir miktarda su koyup sıcağıyla karıştırıp ocaktan alıyorum ve patlıcanların üzerine döküp ya fırına veriyorum yada ocakta pişiriyorum.
Amerika Birleşik Devletlerinde şeker hastalığı çok sık görüldüğünden artık bu iki aşamalı yükleme yerine tek bir seferde yükleme yapılmaya başlanmıştır. Sekiz saatlik açlık sonrası sabah 75 gram glikoz ile şeker yüklemesi yapılır. Gebelikte açlık kan şekerinin 92, 75 gram glikoz yüklemesinden bir saat sonra kan şekerinin 180, iki saat sonra 153 mg/dlden yüksek olması anormaldir. Bu değerlerden biri yüksek ise gestasyonel diyabet teşhisi konulur. Türkiyede hala daha iki aşamalı yükleme yapılmaktadır ancak zamanla yurtdışında olduğu gibi tek seferde yüklemeye geçileceğini tahmin ediyorum. Bizde şu anda iki aşamalı yükleme stratejisi uyguluyoruz.
alntıdır.
araştrmacı gazeteci duyguu
heh duygu dedi iste ikili test, uclu test.. bunlardan biri 12. haftada falan digeri de ikinci trimester da oluo sanirim..
burdaki adlari baska.. gecen kizlarla kahvaltida bulustuk anlatmaya calisiom kimse anlamadi..'
bana ilkini yapmadi haftaya ikincisini yapacak sanirim
kiz yirim seni
şeker yüklemesi şöyle.
gece 12den sonra hiçbişey yiyip içmiyosun..
sabah gidip kan veriyosun..
kan verdikten sonra 50 veya 100 mg glikoz (şekerli su ) içiyosun..
1 saat bekledikten sonra gene kan veriyosun.
eğer 140 ve altı çıkarsa sorun yok..
üstü çıkarsa şeker var demek oluyor
şeker yüklemesi şöyle.
gece 12den sonra hiçbişey yiyip içmiyosun..
sabah gidip kan veriyosun..
kan verdikten sonra 50 veya 100 mg glikoz (şekerli su ) içiyosun..
1 saat bekledikten sonra gene kan veriyosun.
eğer 140 ve altı çıkarsa sorun yok..
üstü çıkarsa şeker var demek oluyor
:)) bende kedicikleri çok seviyorum tatlım başka bir şey bunlar , sokaktaki kedileri bende seviyorum dayanamıyorum besliyorum :))tadını çıkar cnm gebeliğin bi bakmışsın son ayındasın:) zaman çabuk geçiyor tatlım o göbüşün büyümesi bille insanı mutlu ediyor. o anların bile güzelliği var.senin kedininide gıdışını öptüm ben orasından öpmeyi çok seviyorumEvet doğru hatırlıyormuşum işte bu yerim ben bunu benimde sarmanım var uyuyor şuanda kucağıma çıkmaya çalıştı klavye var diye yerleşemedi yanıma kıvrıldı miskin.Ben kedileri çok seviyorum sokakta bile görsem peşinden koşturuyorum sevemek için
Bebişinin gelmesine çok az kalmış heyecan doruktadır şimdi bende biran önce o haftaya gelmek istiyorum zaman çabucak geçsin sabırsızlanıyorum.
kızzlarr yaa siznle hamiş muhabettne katlıorm doya doya ne diyim ki hala mucize gibi gelıo halaaaşimdi buna da duygulandm bak :26:
çokkkk şükürr Allahımm çokk şükürrrr
spoiler
saol canim sen tek kat yapiosun bak.. neyse kalkabilirsem patlicanlarin yeterliligine gore tek kat da yapabilirim..
saol kuzuuu
Tüp bebek uygulamalarında gebelik diyabetine çok daha fazla rastlıyoruz. Tüp bebek tedavisine giren kadınların daha yaşlı olması, yumurta toplamak için yapılan iğnelerin kilo artışına ve bunun sonucunda kan şekeri yükselmesine yol açması tüp bebek uygulamalarında gebelik diyabetine davetiye çıkarmaktadır. Tüp bebek öncesi yapılan aşılama tedavilerinde de benzer durum söz konusudur. Tüp bebeğin tutması durumunda, düşük olmasını önlemek için progesteron adlı hormonu içeren tedaviler verilebilinir. Düşük önleyici bu tip ilaçların gebelik şekerini tetiklediği tespit edilmiştir.
hıhhh buyur burdan yakınnnn
oflummm evhamlancakk yeni bşey buldmmm
bunu yapiolar yapiolar
arkadasim anlatmisti.. canina okumuslar kizin.. sanirim burda tek seferde yukleme yapildigindan kac tup kan almislar kizdan.. sonra da birseyler icirmisler.. evet bunu yapiolar elis duydun mu
demek seker yuklemesi de buymus.. tesekkur ederim oflu cahillik ne kotu ya
İkili testide üçlü testide yaptırmak zorunda değilsin.Ben yaptırmayı düşünmüyorum.Allah korusun bir risk var dese ne olacakki bir çaresi yok o yüzden ben yaptırmıycam risk var desede bebeişime kıyamam ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?