Gebelik döneminde vücutta yaygın kaşıntının en önemli nedeni gebelik kaşıntısı adı verilen durumdur. Yaklaşık 700 anne adayından birinde genellikle gebeliğin son haftalarında görülen bu hastalıkta artan gebelik hormonların etkisiyle safra kanallarında akım yavaşlamakta ve böylece kanda kaşıntıya neden olan safra asitleri birikmektedir.
Gebelik kaşıntısında genellikle tek belirti kaşıntı olmasına karşın ileri durumlarda kaşıntıdan birkaç gün sonra safra kanallarındaki tıkanıklık kanda bilirubin artışına ve sarılık gelişmesine neden olabilir.
Tek başına gebelik kaşıntısı gebeliğin seyrini ve bebeğin durumunu olumsuz etkileyen bir durum olarak kabul edilmemekle birlikte beraberinde sarılık olması durumunda gebeliğin daha yakın takibi gereklidir.
Gebelik kaşıntısı preeklampsi seyrinde gelişebilen karaciğer tutulumundan ayırtedilmesi gerekli bir durum olmakla beraber bu ayrım tansiyonun normal olması ve idrarda protein çıkışı olmamasıyla kolaylıkla yapılabilir.
Gebelik kaşıntısının tedavisinde doktor önerisine göre bölgesel krem veya losyon şeklinde tedavi veya ağızdan tablet alınması şeklinde tedavi yapılabilir
Gebelik kaşıntısı genellikle doğumdan iki hafta sonra kaybolur, ancak genellikle her gebelikte tekrarlayıcılık arzeder ve hastalığı geçiren anne adayları doğum kontrol hapı kullandıklarında da aynı belirtiler ortaya çıkabilir.
canım çok güzel olmuş odanızgüle güle kullansın gelim
bizde buhafta alıca beşini ellerinde yapılmış varsa hemen kuracaklar yoksa haftaya gelecek inşallah
bu hafta oturma odamız gelecek bizimde bende hafta içi kıyafetlerini yıkayıp ütülerini yapıcam
artık evdeyiz oğluşumla hem yatıcam hemde iş yapıcaz yorulmadan
oglum baybay dan sonra alkis yapmayi da ogrendi
insan duygulaniyo be
buyudu valla
darisi anne diye boynuma sarildigi gunlere
kuzum uzldm ne yalan soyleym ama var Rabbimn bi bildiği zaten sen tedaviye dvm etcksn oyle ya da boyle gelcek bebşin bu bitiş degl başlangıç gun gelcek hamileym hberini de vercksn inşşşşşşşşşşşşşş
HERKESE SELAMLAr
Maşallah kuzeye nelerde bilirmiş
Duygucum odanız harika güle güle kullansın ececik
HERKESE SELAMLAr
Maşallah kuzeye nelerde bilirmiş
Duygucum odanız harika güle güle kullansın ececik
YAaa duygu ben ece nin odasını göremedim((
selamlar
duygumm canım çok güzel bir oda olmuş inşallah sağlıkla yatar meleğin o güzel beşikte
sonra o elbise dolabını açıp önce içindekileri şöyle bi güzel etrafa yaydıktan sonra içine girip evcilik oynar
rabbim sağlıkla kucağına lamayı nasip etsin canım benim
Kizlar selamm
Ecenin odasi masallah cpk guzel huzurla buyusun orda
Beyazgule uzuldum hayal kirikligi cok kotu oluyor
Bende ptesi sali bekliyorum kirmizilari artik hic karakligina ugramiyorum cunku alistim
Valla icimde oyle duygular varki keske olsem yasamaktan hicbir zevk almiyorum oyle bi donemdeyimki hocboseyin kontrolu elimde degil malesef
Neyse ic karartmak istemiyorum
Topik kiz bebelerle doluyor yirim onlarin leblebi parmaklarini
Kuzeye bak neler ogrenmis dogdugu gunu hatirladim sipanin
Herkesin iyi olmasina seviniyorum
Hepiniz mutlu olun insallah
perim yaa neolur bırak şu karamsarlıgı bak ece de dıo gelcek onn bebişi yüzü gülsn dıoo
çokk teşekkür ederz bu arada teyzesi
Slmm kızlar
duygum odanız hayırlı olsun cok güzel günler geçirceksiniz o odada az kaldııı
beyazkelebek cnm adet olmuşsun hayırlısı olsun ne yapalım her ay yeni bir heyecan yenl bir umut
perimmm aslında sana diycek çoook şeyim varr ben simdi cepten giriyorum ondan uzun uzun yazamıyorum ama bu dönemde geçecek yeterki sen bunun geçmesine izin ver
mutlulugu buna odaklama sen zaten eşinle birlikte olan hayatında mutlusun bunu düşün ve asla umudunu kaybetme rabbim büyük kimler kimler gebe kalabiliyor sıra bizede gelcek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?