Yaramaz degil de hareketli mi demek istedi acaba? Cunku gercekten 8 aylik bebek yaramaz olmaz. Asiri hareketlidir belki oyle demek istemistir. Bazi bebekler erken emekliyor erken tirmanmaya basliyor falan. Ya da fazla merakli oluyor, kipir kipir oluyorlar. Bizimki Allahtan ayinda yapti da garip karsilamadimYanlız siz konuyu tamamen çarpıtarak bişeyler buluyorsunuz.
Ben ve benim gibi... bebeklerimizin gelişim sürecinde gösterdikleri efora "yaramaz" olarak adlandırmıyoruz.
Ve siz hiç yaramaz olmaması ilginçmiş yorumunda bulunuyorsunuz.
Size yorumumu tekrar okuyun diye yorum da yaptım.
Siz hala sorun varmış gibi aaa yaramaz olmaması ilginç yorumunda takılıp kaldınız.
Bebekler gelişimi için her türlü keşfi yaparlar, enerjilerini harcarlar, ben ve benim gibi düşünen annelerde bu durumu asla yaramaz diye yorumda bulunmaz. Ne güzel ayina uygun süreçleri yapıyor deriz.
Siz nasıl ilginç buluyorsanız bende sizin 8 aylık bebeğiniz için yaramaz demenizi ilgincin dışında enteresan buluyorum.
İşte yorum budur.Yaramaz degil de hareketli mi demek istedi acaba? Cunku gercekten 8 aylik bebek yaramaz olmaz. Asiri hareketlidir belki oyle demek istemistir. Bazi bebekler erken emekliyor erken tirmanmaya basliyor falan. Ya da fazla merakli oluyor, kipir kipir oluyorlar. Bizimki Allahtan ayinda yapti da garip karsilamadimZaten oturarak oynamayi seven bir cocuk. Su siralar yurumeye calistigi icin biraz coskulu ama yine de oturup oynamayi seviyor. Biraz da tembel emeklesin diye gozunun icine baktik. Biraz uzagindaki oyuncaga bile emeklemezdi sadece uzanirdi. Poposunun ustunde ziplayarak giderdi oyuncaga. Hic emekleyim de azicik yorulayim demezdi Ama bazi cocuklar cidden cok hareketli. Kizimla arasi 10 gun olan komsumun oglu 4. Ayini bitirdi emeklemeye basladi. 9. Ayina girmeden yuruyordu. Asla zaptedemiyorlardi. Kadin agliyordu artik.
Bazi cocuklar fazla erkenci ve fazla hareketli oluyor aydaşlarına gore.
Hareketli cocukla tek basina bas etmek gercekten zor. Neyse ki annenize yardima gelmisler gec olsa da. Cok gecmis olsun anneciginize de.İşte yorum budur.
Benim bebeğimde çok hareketli... Akşamları esim işten geldiğinde elini yıkadığı gibi bebeği benden alıyor. Yamulana kadar bebeğe bakıyor bende işimi yapıyorum. Gündüz eğer uyursa ki hiç bişey için asla zorlamıyoruz. O ara markete gidebilirsem gidiyorum.
Ama yaramaz değil olması gereken bu zaten.
Ben komşunuzun bebeği gibiymişim on aylık yürümüşüm aşırı hareketliymisim annem 3 çocuğuna bakmak için kadın bitirmiş kendini. Ciğerlerini öyle bi üşütmüş ve kendine bakamamış amfizem hastalığına yakalanmış.
Sonra akrabalar felan geliyor annem toparliyor kendini ama amzifem hastalığı miras kaldı.
Tamam ben kötü anneyim bebeğimi yaramaz bulduğum için. Herneyse ya.Yanlız siz konuyu tamamen çarpıtarak bişeyler buluyorsunuz.
Ben ve benim gibi... bebeklerimizin gelişim sürecinde gösterdikleri efora "yaramaz" olarak adlandırmıyoruz.
Ve siz hiç yaramaz olmaması ilginçmiş yorumunda bulunuyorsunuz.
Size yorumumu tekrar okuyun diye yorum da yaptım.
Siz hala sorun varmış gibi aaa yaramaz olmaması ilginç yorumunda takılıp kaldınız.
Bebekler gelişimi için her türlü keşfi yaparlar, enerjilerini harcarlar, ben ve benim gibi düşünen annelerde bu durumu asla yaramaz diye yorumda bulunmaz. Ne güzel ayina uygun süreçleri yapıyor deriz.
Siz nasıl ilginç buluyorsanız bende sizin 8 aylık bebeğiniz için yaramaz demenizi ilgincin dışında enteresan buluyorum.
Kimse size iyi kotu diyemez. Bebisiniz diger bebeklere gore haketlidir. Daha meraklıdır. Benimkide oyle inanın diğer bebekler yanında oyuncak bebek gibi duruyorTamam ben kötü anneyim bebeğimi yaramaz bulduğum için. Herneyse ya.
ya cok guldum sizin yazdiklariniza :) oglum 8 aylikken sadece oturabiliyordu.10.5 aylik emeklemeye basladi duse kalka.simdi 14 aylik duvarlara tutunarak gidiyor yurumuyor henuz.ya da kanepeye tutunmali, esyalari itmeli sekilde gidiyor.cok sakin bir bebek o yuzden hayretle okuyorum cogu yorumu :) mesela her zaman yemegimi temizligimi yapabildim.ve hergun markete parka gittim.bazen arabayla avm ye gidip gezdim.ilk birkac ay harici zorlandigim bir konu olmadi ama her bebek farkli demek ki.uykusuzluk da yenidoga doneminde oldu sadece.uzun suredir 8-9 saat ya deliksiz uyur ya da bir kere kalkar.boyle bir bebege ikinci dusunmek gayet normal olurdu ama her bebek bir degil.Hareketli cocukla tek basina bas etmek gercekten zor. Neyse ki annenize yardima gelmisler gec olsa da. Cok gecmis olsun anneciginize de.
Dedigin gibi cocuk aslinda olmasi gerekeni yapiyor. O kadar algilari acik ki surekli biseyler kesfetme derdindeler. Herseyi ogrenmek istiyorlar. Bu ay 1 yasina girecek kizim. Inanilmaz bir taklitci. Ne yaparsak hemen yapiyor. Tembelligi de bizden ogrendi demek ki. Kipir kipir ebeveynler degiliz bizSurekli oturarak oynadik kizimla. Oyuncaklari onune koyup nasil oynamasi gerektigini gosterdik. Simdi en buyuk zevki sekilleri oturdugu yerden kupun icine atmak ve yalandan kitap okumak. Sayfalari acip lolalola gili gili gibi tuhaf sesler cikariyor. Oturarak yapiyor cogu seyi. Cunku bizden boyle gordu bence. Tam bir tembel aileyiz
Yeni yeni cekmece dagitmaya basladi. Inan onu da cogu zaman oturarak yapiyor yetistigi kadarAllahim cok tembel bir cocugum var. Su an farkettim Bende artik cocuk pesinde kosup dogum kilolarimi vermek istiyorum. Artik hareketlensin diye evde kosmaya baslayacagiz babasiyla ama useniyoruz kalkmaya
Kizim 7 ayi bitince emekledi ama ite iteya cok guldum sizin yazdiklariniza :) oglum 8 aylikken sadece oturabiliyordu.10.5 aylik emeklemeye basladi duse kalka.simdi 14 aylik duvarlara tutunarak gidiyor yurumuyor henuz.ya da kanepeye tutunmali, esyalari itmeli sekilde gidiyor.cok sakin bir bebek o yuzden hayretle okuyorum cogu yorumu :) mesela her zaman yemegimi temizligimi yapabildim.ve hergun markete parka gittim.bazen arabayla avm ye gidip gezdim.ilk birkac ay harici zorlandigim bir konu olmadi ama her bebek farkli demek ki.uykusuzluk da yenidoga doneminde oldu sadece.uzun suredir 8-9 saat ya deliksiz uyur ya da bir kere kalkar.boyle bir bebege ikinci dusunmek gayet normal olurdu ama her bebek bir degil.
Cocugunuzu ALLAH bağışlasın anali babali büyütsün bende sizin yazdıklarınızı hayretle.okudum :) simdiki çocuklar uyumuyor,yemiyor, ozellikle uyumuyor ama ve genel olarak hareketli ve ya yaramaz. Sizin çocuğunuz gibi bir cocuk ancak eski turk filmlerinde beşikte uyuyan bebişler olur zannederdim :) bu sizin hamileliginizle.de alakali. Eger sakin bir hamilelik geçirdiyseniz onunda etkisi var.. bence şanslısınızya cok guldum sizin yazdiklariniza :) oglum 8 aylikken sadece oturabiliyordu.10.5 aylik emeklemeye basladi duse kalka.simdi 14 aylik duvarlara tutunarak gidiyor yurumuyor henuz.ya da kanepeye tutunmali, esyalari itmeli sekilde gidiyor.cok sakin bir bebek o yuzden hayretle okuyorum cogu yorumu :) mesela her zaman yemegimi temizligimi yapabildim.ve hergun markete parka gittim.bazen arabayla avm ye gidip gezdim.ilk birkac ay harici zorlandigim bir konu olmadi ama her bebek farkli demek ki.uykusuzluk da yenidoga doneminde oldu sadece.uzun suredir 8-9 saat ya deliksiz uyur ya da bir kere kalkar.boyle bir bebege ikinci dusunmek gayet normal olurdu ama her bebek bir degil.
hamileligimde stresli bir isim vardi.ama bulanti kusma aserme vs hicbi sikayetim olmadi.karnimda gittikce buyuyen bir top tasiyor gibiydim sadece.biz karikoca cok sakin karakterde insanlariz onun da etkisi vardir.bebegim 4 aylikti misafir gelmisti.gece kim kalkiyo nobetlese mi kalkiyorsunuz diyip gulmuslerdi.biz dusunmustuk gece niye kalkalim ki der gibi birbirimize bakmistik esimle.cunku o donemler aksam 9bucuk sabah 6bucuk kesintisiz uyurdu.ek gida dis sikintilarinda gece 1 kere kalkmaya basladi ara sira.allaha sukur tabi ki sagliklari olsun.siz de sag salim kucaginiza alirsiniz insallah bebeginizi :)Cocugunuzu ALLAH bağışlasın anali babali büyütsün bende sizin yazdıklarınızı hayretle.okudum :) simdiki çocuklar uyumuyor,yemiyor, ozellikle uyumuyor ama ve genel olarak hareketli ve ya yaramaz. Sizin çocuğunuz gibi bir cocuk ancak eski turk filmlerinde beşikte uyuyan bebişler olur zannederdim :) bu sizin hamileliginizle.de alakali. Eger sakin bir hamilelik geçirdiyseniz onunda etkisi var.. bence şanslısınız
Biz size asla kötü anne demedik diyemeyiz de. Her anne kendi çocuğunun kahramanıdır.Tamam ben kötü anneyim bebeğimi yaramaz bulduğum için. Herneyse ya.
Biz size asla kötü anne demedik diyemeyiz de. Her anne kendi çocuğunun kahramanıdır.
Asla ve asla böyle bı düşünce geçmedi.
Bende gen hastasıyım.Hareketli cocukla tek basina bas etmek gercekten zor. Neyse ki annenize yardima gelmisler gec olsa da. Cok gecmis olsun anneciginize de.
Dedigin gibi cocuk aslinda olmasi gerekeni yapiyor. O kadar algilari acik ki surekli biseyler kesfetme derdindeler. Herseyi ogrenmek istiyorlar. Bu ay 1 yasina girecek kizim. Inanilmaz bir taklitci. Ne yaparsak hemen yapiyor. Tembelligi de bizden ogrendi demek ki. Kipir kipir ebeveynler degiliz bizSurekli oturarak oynadik kizimla. Oyuncaklari onune koyup nasil oynamasi gerektigini gosterdik. Simdi en buyuk zevki sekilleri oturdugu yerden kupun icine atmak ve yalandan kitap okumak. Sayfalari acip lolalola gili gili gibi tuhaf sesler cikariyor. Oturarak yapiyor cogu seyi. Cunku bizden boyle gordu bence. Tam bir tembel aileyiz
Yeni yeni cekmece dagitmaya basladi. Inan onu da cogu zaman oturarak yapiyor yetistigi kadarAllahim cok tembel bir cocugum var. Su an farkettim Bende artik cocuk pesinde kosup dogum kilolarimi vermek istiyorum. Artik hareketlensin diye evde kosmaya baslayacagiz babasiyla ama useniyoruz kalkmaya
Rabbim sifa versin sana da canim. Zordur tabi. Ama dedigin gibi zorluk olmadan olmuyor. Onlar bizim emanetimiz. Gozumuz gibi bakacagiz tabiki. Allahim yokluklarini gostermesin bize.Bende gen hastasıyım.
Vücudum önemli vitaminleri üretmiyor.
Hap aldığımda bile inanın yeterli gelmiyor.
Hep bı yorgunluk bitkinlik var. Doğumdan sonra başka başka şeyler başladı vücudumda.
Bebegime bakıyorum her anne gibi canımı veririm. Enerjim bitiyor. Sabahları toparlanmam çok zor oluyor. Sırt, bel, bacaklarım yanlarımın ağrısından duramıyorum. Ha deyince öyle ağrı kesici de alamıyorum.
Ben yeni bı yol deniyorum. Citlerinin içinde sikildiginda dışarı alıyorum onunla beraber nereye giderse sürünüyor. Emekliyorum. Öyle böyle idare ediyorum.
Ben çok uğraştım evlat sahibi olabilmek için hastanelerde insanlar ne mücadeleler veriyor, neler gördüm nelere şahit oldum. Bu günümüze hamd olsun Rabbim nasip eyledi ya.
Zorluk olmadan da kolaylık olmuyor dimi.
Mevcut durumunuzu ıyıce gozlemleyın siz hazırmısınız bebegınız hazır mı?Tabıkı rabbım verırse harıka olur 2. Çocuk ama bence annelerın hemen dıger cocuga hamıle kalmadı ılk cocuktanda zaman calmak gıbı.Hem kendınızede zaman verın.Rahmınız kendıne gelsın.Bebegınızı doya doya emzırın .Tabiki rabbım verırse çok guzel olur ama kendınuzı ıyıce dınleyın hanımefendı.Merhaba arkadaşlar benim 8 aylık bir kızım var.. Çocukluğumdan beri hayalim ikiz bebeğim olmasıydı yada aralarında çok az ay farkı olan bebeklerimin olması. Eşimin maddi durumu iyi, bebeğe bakabilicek durumdayız hamdulillah. Ama tereddütlerim var. Mesela daha araba kullanmayı bilmiyorum eşim dahil herkes öğrenmemi ve araba almamı istiyor. Aynı zamanda toefl sınavına hazırlanıyorum. Eşimle çocuk konusunu konuştuğumda bebek 1 yaşına gelsin sonra diyor. Bende zaten öyle düşünüyorum. Ama çok istemekle beraber benim için ne kadar zor olucağını da biliyorum. Kızım çok yaramaz çünkü. Aranızda 2 bebeği arası az fark olan anneler var mı? Sizce bu fikri kafamdan silmelimiyim 2 sene?
Amin amin çok teşekkür ederim. Sende cok cok mutlu sağlıklı yaşa evladında inşallah.Rabbim sifa versin sana da canim. Zordur tabi. Ama dedigin gibi zorluk olmadan olmuyor. Onlar bizim emanetimiz. Gozumuz gibi bakacagiz tabiki. Allahim yokluklarini gostermesin bize.
Bebeginle bir omur mutlu, saglikli yasayin insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?