Bebek konusu..

14 ay arayla iki erkek çocuk annesi olarak bir yorum bırakayım:)
Çok zor, hatta zor denemez imkansızı oldurmak gibi bir şey.
Ama çocuklarla da çok alakalı bir durum, çevremde(rekor hala bende) az yaş aralığı olan var ama benim kadar zorlanmıyorlar çünkü onların 2 bebeği, benim 1 tanesi etmiyor
Yemesi, uykusu düzenli ise bebeğinizin düşünün derim ama daha çok küçük, dişi var sendromu derken ne olacağı bilinmez.
Ayrıca 8 aylıkken yaramaz diyorsanız, yaramazdır eminim.

En basiti ben feci hastayım birkaç gündür, bugün acile gidebilmek için eşim çocukla annemi almaya gitti, annemle çocuk geri bize geldi, biz büyüğü alıp yanımıza doktora gittik falan.
Ben araba sürebilecek durumda olsaydım da çocukla gitmeye mecburdum, ki o kadar hastayım süremem.
Benim haricimde kimse 2 sine aynı anda bakamıyor, keza ben de birkaç aydır, birkaç saat yalnız kalabiliyorum.
Maddi durumumuz iyi demişsiniz, yatılı bakıcı alabilecek ve hayatınızda bir değişiklik olmayacaksa ancak 2 küçük çocuk düşünülebilir.

Kızım 3 aylıkken hamile kaldım aralarında bir yaş var şimdi kızım 17 aylık oğlum 5 aylık yardım edecek akraba da yok tek başıma bakıyorum eşim yardımcı oluyo akşamları bi şekilde büyüyolar..ama tavsiyem aralarında 4 yaş olsun bence senin için de rahat olur

8 aylık bebek nasıl.yaramaz oluyor? Daha yürüme konuşma bile yok bebekte. Napıyor düşünce gücü ile mi yaramazlik yapıyor?
5 aylık emeklemeye, prizlere eşya sokmaya, dolap çekmece indirmeye, koltuk sandalye tırmanmaya başlarsa, sürekli ama sürekli olarak yalnız kaldığı an ağlarsa yaramaz olur.
Keza 8 aylık çocuğumu tezgaha oturtup beraber yemek yapıyorduk biz, milletinki agu diyordu benimki tırmanıyordu.
Yaramazsa yaramazdır arkadaş, yaşı ayı yok bunun.

ben 4 tane büyütuyorum bana sorarsan 2 tane ne ki derim tek elimle bakarim :)) ama yapma bence coook zor cooook

Tekrar söylüyorum, bebekten bebeğe fark eder bu durum. Ben demek istediğim şeyi yaramaz diyerekten ifade ettim. Ayrıca istediğim şeyi ilginç bulabilirim diye düşünüyorum? Buraya bu konuyu tartışmak için açmadım. Fikir almak istedim.

İkiz buyutuyorum ve tek bakınca emın ol çok zor. Ben allahtan ailemle aynı sehırdeyım ben calısınca onlar bakıyor. Birinci cocuga yazık edersin ıkıncıyle ilgilenirken. Ben bile birine yemek yedırıken dıgeri cıldırıyo

Bizimde başka üyelerle yazışma hakkımız var.
Biz tartışma yapmadık, eleştiri yapıyoruz.
Sizin istediğinizi istediğiniz gibi bulma hakkınız varsa, bizimde var.

Bizimde başka üyelerle yazışma hakkımız var.
Biz tartışma yapmadık, eleştiri yapıyoruz.
Sizin istediğinizi istediğiniz gibi bulma hakkınız varsa, bizimde var.
Tabi yapabilirsiniz eleştirinizi bende yapabilirim tabi. İlginç bulabilirim mesela...

Bazı insanlar 1 tane bebeğe zor bakıyorlar bazıları 3 tane bakıp tekrar 4.yu istiyorlar. Bu sizinle alakalı diye dusunuyorum ben. Arasında 10 yasta olsa yine 2 cocuk sorumlulugu ustleniceksiniz. Yas aralıgı her yas grubunda sıkıntı yaşanabilir. Hayat sizin. Kimine zor gelir belki size kolay gelicek.

Valla saygım sonsuz da yine de ablam veremiyorum yaramaz demişsiniz neden 2. Yi hemen istiyorsunuz?
Sonra depresyona giriyor anneler.
2.ye istemiyorum diyorum mesela ben...
Hayatımın başka hiçbir döneminde geceleri uykusuz kaldığım bir dönem daha geçirmek istemiyorum çünkü.
Çok zor benim için.

Bebek doğduktan sonra büyütülür zor olur ama Allah sağlık versin büyür..

Bence esas sıkıntı hamileliğinizi nasıl geçeceğinin garantisinin olmaması.. Ben ikinci hamileliğimde yatmıştım sürekli mesela.. ikizlerdi. çok şükür ki oğlum 4 buçuk yaşındaydı.. buna rağmen vicdan azabı çekmiştim yeterince ilgilenemedim diye..hamileliğinizde yeterince ilgilenemebilirsiniz bence daha çok erken 2 sene bekleyin

Bile isteye mi yaptin kazayla mi ? senin hesaba gore kucuk daha 5 aylikmis hamile kaldiginda. Korkuyorum

Hem bebeğinizin, hem sizin hem de olmasını istediğiniz 2.bebek için iki doğum arasında en az iki sene olması gerekiyor. Hamilelik ve doğum kadın vücudu icinbcok yıpratıcı süreçler. Bunun üzerine bir de emzirme geliyor. Siz iyi kötü yine k3ndinizi toparlarsınız ama 2 seneden önce hamile kalmanız hem varolan çocuğunuza haksızlık olur hem de karninizdakine.

Bile isteye mi yaptin kazayla mi ? senin hesaba gore kucuk daha 5 aylikmis hamile kaldiginda. Korkuyorum
Aynen öyle 5 aylıktı.
Tabi ki kazara, kaza da denmez önlemlere rağmen geldi.
İkinci doğumdan sonra kontrole gitmiştim daha lohusayım 20 gün falan oldu, doktorum ‘aman ha yumurtalar çok iyi görünüyor, başlamış gelişmeye’ demişti.
Vücudum doğurmaya programlı resmen

Benimde bebeğim 8 aylık olmak üzere şuan 2. Bebeği düşünmüyorum bile olduki hamile kaldım tabii ki sevinirim isterim ama şuan bebeğimin benim ilgime oyunlarıma o kadar çok ihityacı var ki yukarıda yazmışlar ilgi olarak 2 ye bölünmek zorundasın ama eve yatılı bakıcı alabileceksen düşünebilirsin.

O zaman neden ikinciyi düşünüyorsunuz?
bulantılarınız varken, ya da bir yenidoğana bakmaya çalışırken nasıl yetişeceksiniz birinciye ?
3 yaşına kadar her şey çok zor olay yerinden bildiriyorum.

Ahahah ben de hemen lohusaligin pesine adet gordum. Eski duzende saati bile sasmaz Dr bana aman ha seni sut de korumaz bak dikkat et, 2 3 yontemi birden dene falan demisti Esim de hafif derecede varikosel varmis. Hamile kaldim oyle ogrendik. Ona guveniyorum su siralar ama tabii yine de ilk cocuk da bu sartlarda oldu diye cok da salamiyorum kendimi

Ben 14 ay arayla doğum yaptım. Yaşadığım sıkıntıları bir ben bir Allah bilir. Şimdiki aklım olsa asla art Arda düşünmezdim Aslaa

Tabi yapabilirsiniz eleştirinizi bende yapabilirim tabi. İlginç bulabilirim mesela...
Yanlız siz konuyu tamamen çarpıtarak bişeyler buluyorsunuz.
Ben ve benim gibi... bebeklerimizin gelişim sürecinde gösterdikleri efora "yaramaz" olarak adlandırmıyoruz.
Ve siz hiç yaramaz olmaması ilginçmiş yorumunda bulunuyorsunuz.
Size yorumumu tekrar okuyun diye yorum da yaptım.
Siz hala sorun varmış gibi aaa yaramaz olmaması ilginç yorumunda takılıp kaldınız.
Bebekler gelişimi için her türlü keşfi yaparlar, enerjilerini harcarlar, ben ve benim gibi düşünen annelerde bu durumu asla yaramaz diye yorumda bulunmaz. Ne güzel ayina uygun süreçleri yapıyor deriz.
Siz nasıl ilginç buluyorsanız bende sizin 8 aylık bebeğiniz için yaramaz demenizi ilgincin dışında enteresan buluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…