Bebek konusunu açmaya çekiniyorum

Çok haklısınız. Evet ailem yurt dışında. Kaynanam bize yakın oturuyor sayılır ama baktırma gibi bir durum yok, bebek benim sonuçta kimseye yük olmak istemem. Bebek olursa zaten evde olurum, tamamen bebeğe ve eşime yoğunlaşmak isterim.

Baktırma noktasına bende karşıyım bebek benim. Ama yardımları olmadan da olmuyor. Hakkınızda hayırlısı.

Simdi 21 yasinda ve avukatmisin ?

Okuduğunuz üniversitenin diploması Türkiye'de geçmiyorsa fark derslerini vererek denklik alabilirsiniz,denkliği aldıktan sonra avukatlık yapabilirsiniz.Hukuk mezunuyum demişsiniz ona istinaden yazıyorum.

Daha 21 yaşındaymışsın, hayatın boyunca işsiz olmamalısın şekerim.Bence önce bu konuya el at.

Hukuk bildiğim bir alan değil ama Almanya'da okuduysan mesela göçme hakları alanı üstne çalışabilirsin. Ya da uluslarası ticaret hukuku vb bir alanda master yapabilirsin mesela. Şu an bebek sahibi olursan , hayatın byunca ev hanımı kalacaksın, farkında mısın, 60 yıl evde oturacaksın ? 5 yıl sonra oturmaktan sıkılmayacak mısın?

Eger Almanya´dan geliyorsan, hayatta 21 yasinda üni bitmez, cünkü liseyi 19 yasinda bitiriyor insan burda.

Insan nasil meslegi olmadan, birde yurtidisindan gelmis güya, cocuk yapmayi düsünür hemen ?
Yani ayaklari yere basmadan, hayati tanimadan, akil erdiremiyorum ?

Simdi 21 yasinda ve avukatmisin ?
Avukat değilim, ceza hukuku okudum. Yurt dışında stajımı ve tezimi sorunlu, uyuşturucu bağımlısı gençlerin kaldığı bir klinikte hukuk danışmanı olarak yaptım. Türkiye de nasıl bilmiyorum gerçekten ama avukat değilim.

Insan nasil meslegi olmadan, birde yurtidisindan gelmis güya, cocuk yapmayi düsünür hemen ?
Yani ayaklari yere basmadan, hayati tanimadan, akil erdiremiyorum ?
Teşekkür ederim düşünceleriniz için ama sanırım yeterli bilgiyi ve hislerini aktardım. Ve dediğim gibi 17 yaşımda lise mezunu oldum ve üni ye başladım Teşekkürler :)

Ben ne olduğunuzu anladım diyeyim. Yaşınız genç, burda bir hukuk bölümüne geçiş yapma hakkınız olabilir mi acaba ? Hukukta veya ekonomide yüksek lisans yapabiliyor musunuz, diplomanız neye denk? Sandığım gibiyse 2 yıllık önlisans bölümlerine denk.

Gercekten lise bitirmis ve üniversite`de okumus bir insan 21 yasinda cocuk yapayim aklina gelemz genelde. Daha cok is yerimi kurayim, bir yerde calisayim, is kadini olayim tarzinda olur. Cok sasirdim.
Esin senden daha olgun ve simdilik cocuk istememesi cok mantikli.

Ben ne olduğunuzu anladım diyeyim. Yaşınız genç, burda bir hukuk bölümüne geçiş yapma hakkınız olabilir mi acaba ? Hukukta veya ekonomide yüksek lisans yapabiliyor musunuz?
Sevindim :) uluslar arası hukuk okusaydim evet geçiş hakkım oluyordu benim bölümü ve tezim çok spesifik bir konu üzerine olduğu için burda devam ettirme ya da ona bağlı yüksek lisans şansım yok diye biliyorum (internetten zamanında araştırdigim kadariyla). Illa ki işim hukukla ilgili olsun demiyorum artık o yüzden okumayı düşünmüyorum artık. Haftada 5 günlük bir iş bulabilmek yeter aslında, ve inanin çok aradım yakın zamana kadar, marketler için bile forum bırakıp doldurdum sadece bir tanesi geri dönüş yaptı ama günde 12 saat olduğu için kabul etmedim tabi

Teşekkürler.

Masallah cok sabirlisin, yazilan cevaplar benim bile sinirimi ziplatti.
Bunda utanacak bir sey yok. Esinle mutluysan, acikca cocuk istedigini belirt.
Onun da aklina yerlessin.
Ama sadece evliliginden eminsen yap bunu.

Neden erken evlendin, neden yasin kucuk cocuk istiyorsun, niye calismiyorsun, niye okumuyorsun?
Yahu sizin hayatinizi mi yasiyor konu sahibi, kendi istedigi hayati yasar. Resit olmus bir insan.
Benim sorum da niye insanimiz herkesin hayatina karismaya bu kadar merakli???

yaşın daha çocuk için küçük..neden bu kadar erken evlendin?
Bilmem, sınıf arkadaşlarımın çoğu sevgilisiyle aynı evi paylaşıyordu, e bizim aileler de öyle bişeye müsade etmeyeceklerini için nikah kıyalım dedik çünkü aynı evi paylaşmak istiyorduk artık. Evliliği okula ya da iş hayatına engel olarak görmüyorum o yüzden de evlendim. Böyle bir düşünce yok ama suan ikinci uni okumak istesem evlilik bir engel değil

Ay teşekkür ederim :) normal tabi aslında sormaları, kötü bir niyet asla yoktur sadece şaşırdım biraz bu kadar kişi sorunca.

Masallah cok sabirlisin, yazilan cevaplar benim bile sinirimi ziplatti.
Bunda utanacak bir sey yok. Esinle mutluysan, acikca cocuk istedigini belirt.
Onun da aklina yerlessin.
Ama sadece evliliginden eminsen yap bunu.

Eminim demek büyük bir laf tabi ama huzurluyum ben her yönden, bir sıkıntımız yok. O yüzden de sanki bir bebek olsa herşey daha güzel olacakmış gibi hissediyorum. Cok teşekkür ederim :)

ne güzel avukatlık mı yapıyorsun..sana ne ...buraya konu açmış bizimle paylaşıyor..hep olumlulumu olacak..fikrimizi söylemekte mi hata avukat hanım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…