Bebek konusunu açmaya çekiniyorum

Konu acildigi an, sorularda gelecektir önerilerde.
cocuk büyük sorumluluk be güzelim. ilk önce hayatini yasa derim, tut kocani degisik yerelere tatile git, hayatin tadini cikarin. Tabiki cocukda yap ama cocuk yaptikdan sonra simdiki özgürlügün olmayacak.
Hic kimsenin kötü ve art niyeti tabiki yok, Bu sadece bir öneri ve Hayat tecrübesi sana söylenen. Kesin ailenede sorsan onlarda bizim gibi düsünüyorlardir.

ne güzel avukatlık mı yapıyorsun..sana ne ...buraya konu açmış bizimle paylaşıyor..hep olumlulumu olacak..fikrimizi söylemekte mi hata avukat hanım..
Konuda cocuk icin erken mi diye sorsa istedigini yazarsin, cocuk istedigimi kocama soylemeye cekiniyorum yazan birine niye erken evlendin demek olumsuz yorum yapmak degil, ankara yolunu soran birini izmire yonlendirmek olur.
Iyi de bunu en cok sizin anlamaniz lazim, konunuzda niye cocuk istemiyorsun diye elestirilerde bulunanlara ates puskuruyorsunuz burada gelmis ayni seyi farkli renkte yapiyorsunuz.
Siz cocuk yapmayin isteyen de sartlari olumlu oldugunda yapsin buna karismayin yeter.

biz sana bize cevap ver dedik mi? neden bize sürekli cevap veriyorsun..bana bir daha cevap verme..artık senlede muatap olmuyorum..derdin varki sağa sola çatıyorsun..sen mi açtın bu konuyu..sus ve işine bak...avukat hanım..

Teşekkür ederim, evet 1.5 yıl oldu ama suan hemen yapalım desin demiyorum ama bunu kafamızda şekillendirmek istiyorum 1 sene sonra olur, 2 sene sonra olur.. bana bunu hiç konuşmamamız garip geliyor
Esinle konus istemiyorsada en azindan bi doktora gidin sorun varsa zaten tedavi uzun suruyor bebek hemen olmuyor malesef hemen hamile kalanlar cok sansli:)

NickimDegisti, senmi karar vereceksin nereye ne yazacaklarima ???
Böyle birseyyde hic yasamadim. Benim kendi actigim konunun burada ne ilgisi ve alakasi var ???
Konusahibi ile güzel bir sohbetimiz var, abla kardes, senmi bizi yöneteceksin acaba ???

Ya amorfati_ bizden bi yardım istemiş bu konuyu eşime açabilir miyim demiş herkes düşüncesini yazmış. Kendi hayatlarından kültürlerinden yola çıkarak ama asıl konudan uzaklaşılmış tartışmalara girilmiş çok yanlış görüyorum. Herkes düşüncesinde özgür niye kendi düşüncemizi kabul ettirmeye çalışıyoruz ki. Kardeşim kendinden eminsen eşinin iyi bir baba olscağına inanıyosan yaşmış okulmuş işmiş takma herşey teferruat hayatına sizden bir parça katmak istiyorsan bu senin hayatın!

Sanırım bunlar yurdun genelindeki -20'leri bulan Sibirya soğuklarının etkisi, kimsenin polemiğe girmeye niyeti yok aslında ama işte havalar soğuk, insan üşüyünce ortam ısınsın diye kimle tartışsam acaba diye düşünüyor değil mi hanımlar

Polemiğe girmezseniz sevinirim şahsen

Valla polemige girmeye bile degmezsiniz.
Konu sahibi arkadasim senin kadar sabirli olamayip konunu dagittim kusura bakma.

Konu sahibesiciğim, ben bu yoruma %200 katılıyorum.

Daha 21 yaşındasın, gez, toz eğlen, ilişkinin tadını çıkar, tatillere, seyahatlere git derim. Çocuğun olunca hiçbirini yapamayacaksın. Gençliğini yaşa derim ben naçizane , çocuk sahibi ilerleyen yaşlarında olursun.

Bu benim görüşüm tabi, ama sen ben isterim dersen , eşine sor hazır mı, çünkü o da genç, aklı gezmede olabilir. Bence açıkça konuş.

21 yasinda universite mezunu, birkac ise girip cikmis ve yapamayacagini anlayip ev hanimligini kabullenmis biri...
cok enteresan, Turkiye de insanlar sizin yasinizda ogrenci oluyor hala.
siz niye bu kadar cabuk vazgectiniz ideallerinizden ?
Devam etmeyeyim sanirim ters gelecek arkasi,
kalbinizi de kirmak istemem.

Teşekkür ederim beni anladığın için

Yok malesef, evden çalışıyor, kötü de kazanmıyor ama gezmek tozmak ona göre değil, istiyor ki bütün gün evde olalım yemek yapalım, o çalışsın, film falan izleyelim, sohbet edelim.. Benim soylersem çıkarız sinemaya yemege falan, yoksa o genciz biz hadi gezelim demez.
Ben de emin değilim tabi hazır hissediyorum ama 2 sene sonra yapalım derse de tamam, ben sadece plan yapılsın istiyorum. Teşekkür ederim cevap için :)

Nasıl kalbimi kiracakmissiniz merak ettim.. ne gibi kötü bişey yazmışım da kalbimi kıracak kadar düşünceler oluşmuş sizde.. Türkiyede insanlar benim yaşımda öğrenciyse ben ne yapabilirim? 17 yasimdan sonra hem calistim hem okudum. Belki de daha erken yaşadığım için bazı şeyleri kendimi bu kadar olgun ve hazır hissediyorum, evliliğim de de mutluyum bebek fikri o kadar da abes değil bence. Herkesin fikrine açığım ama sizin yorumunuzu anlayamadım.

ben seni anlıyorum canım ama neden eşine bunu açıkça sormuyorsun ayıpdeğil ki mesela ne zaman bir çocuğumuz olsun sence diye gayet normal bir tonda sorabilirsin kavga çıkaracak değil ya
o da sana açıklamasını yapar belki erken der veya atıyorum evimiz olsun der iş yerim olsun der bir şey söyler yani güzelim
bende senin yaşında evlendim ilk gece hamile kaldım hemde kendim istedim şu an 35 yaşındayım 3 kızım var hamdolsun mesleğim var ama ev hanımıyım çok da memnunum hayat senin hayatın canım herşey gönlünce olsun

Böyle bir konuda eşinden neden çekiniyorsun ki canım? O zaman açıkça bebek istiyorum deme ben korunmayı bıraktım de. Bakalım ne diyecek?

Ben 21 yasinda bir insanin calistim denedim olmuyor ben de ev hanimligini kabullendim dusuncesini cok buyuk zayiflik olarak gordum.
bunu bu sekilde soylersem de kirici olacagimi dusundugum icin oyle yazdim , yoksa baska bir dusunce beslemiyorum tabiki.
bana sorarsaniz aldiginiz egitime yazik, bu laflar universite bitirmis, (ki hukuktan bahsediyorsunuz ), birine yakisacak seyler degil nazarimda.
dikkat ettiyseniz ben bebek isteginizle ilgili bir sey yazmadim. Tabiki isteyebilirsiniz.
nacizane bir anne olarak sunu soyleyebilirim ki, bir bebegin her seyden cabucak vazgecen degil kendi ayaklari uzerinde sapasaglam durabilen bir anneye ihtiyaci var.

Canım sanırım arkadaşların tepkisi şundan kaynaklanıyor hani iyi bi bölüm okumussun çalışıp kariyer yapmani bekliyorlar. Emeklerinin boşa gitmemesi için ve daha bu yaşta bu kadar sorumluluk için erken hayatını yaşa biraz :) sanırım karşıdaki nin iyiliğini isteyip azarlar tarzda konuşmak bizim milletimize özgü birşey :)

Böyle bir konuda eşinden neden çekiniyorsun ki canım? O zaman açıkça bebek istiyorum deme ben korunmayı bıraktım de. Bakalım ne diyecek?
Çok bencilce olmaz mı ama, istiyorum ki beraber karar alalım ona göre bırakayım korunmayı.
Ters bir cevap verir bozulurum falan diye.. Bir keresinde konu açıldı gibi, olumlu konuştu tabi ki olur kısmetse falan bende sevindim tabi, bir kaç dakika sonra heyecanla çocuk istiyorsun yani gerçekten gibi bişey dedim, offf hadi uyuyalim dedi ve uyuduk. Normalde böyle bozmaz yani böyle bir konuda sevincimi anlamaması üzdü.

Yanlış anlamışım ilk yorumunuzu o yüzden öyle bir tepki verdim. Teşekkür ederim yorumunuz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…