bırakmayı düşünmüyorum zaten ortaklaşa karar veriyoruz sadece hap kullanma kafasında işte.umarım korkunuz gerçekleşmez bu korkuyla iyi bir sevişme de olamaz diye düşünüyorum nişanlınıza bırakmayın korunma işini belli ki korunmayacak
Yok ben ilaçtan korktum kullanmadım ,eşim prezervatif ile korundu .ilacla mı korunuyordun ?dikkat etmek için uğraşıyorum işte herkes aman ilk gece bir şey olmaz erkek bilir zaten falan (geri çekilmeden bahsediyorlar ) tabi ki güvenmiyorum.
yeni evliyken zor olmuyor mu ya ? bu şekilde de korkuyutorlar o yüzden muallaktayım :)))Yok ben ilaçtan korktum kullanmadım ,eşim prezervatif ile korundu .
Saol canım. Sana hayırlı mutlu huzurlu uzun ömürlü evlilik diliyorum herşey gönlünüzce olsun.çok teşekkür ederim.Allah uuzn ömürler versin evladınıza size.tam 1 ayım var değerlendiricem
çok teşekkürleeerSaol canım. Sana hayırlı mutlu huzurlu uzun ömürlü evlilik diliyorum herşey gönlünüzce olsun.
hamile kalmadım daha doğrusu nişanlıyım birlikteliğimiz olmadı.dediğim gibi doktora gittim ama bu seferde bu kadın bana enden hormon tahlili yapmadı diye taktım önemli bir ilaç çünkü ikinci randevumu aldım özele bu kez.artık onunla konuşucam ve netleştiricem.düğüne 1 ay kala kullansam sorun yaşar mıyım stresi de var.kullanmasam dediğiniz gibi kaza olabilir ve kaldıramam
ben de böyle düşünüyorum alışana kadar..siz ne kullandınız ve hormon kan tahlili yapıldı mı ?Korkmana gerek yok yumurtlama dönemlerine dikkat et o dönemlerde hep hap hem de prezervatif ile korunun garanti olsun. Ben evlendiğimde ilk 8 ay hap kullandım bıraktım bir ay sonra hamile kaldım:)
O tamamen eşinle alakalı :)yeni evliyken zor olmuyor mu ya ? bu şekilde de korkuyutorlar o yüzden muallaktayım :)))
Yok herhangi bir tahlil yaptirmadim doktor arkadaşım vardı ona danistim yasmini tavsiye etti yan etkisi daha azmis sanırım nasıl kullanmam gerektiğini falan iyice anlattı evlenmeden bir ay önce başladım gayet düzenli tam 8 ay korundum eşim hiç korunmadi hatta o dönem . Sonra çocuk isteyince bıraktık ve hemen ertesi ay hamile kaldım oğlum şimdi 5 yaşında:)ben de böyle düşünüyorum alışana kadar..siz ne kullandınız ve hormon kan tahlili yapıldı mı ?
bu konuyla ilgili bir şey bilmeyince (insan bilmediğinden korkar genelde ) böyle korkular olabiliyor sanırım.yani ben kendimi ilk gecemde prezervtfle düşünemiyorum sanki sağlıklı olmaz gibi geliyor ama daha sonrası için düşünülebilir sankı.bilmiyorumŞans ?!
Doğru bir şekilde korunursan(iz), prezervatif, hap, iğne ile hamile kalmazsin. Öyle kolay değil o iş. Hea spiral taktirip rahat takılıp hamile kalanı çok duydum. Gerekirse hem hap yada iğne+prezervatif kullan. Ama bunlardan birini de doğru kullanırsan hamile kalmazsin.
Bi de bu derece yana yakıla yöntem araman bana biraz ilginç geldi. Ya eşinden ya evliliğinden yahut başka bir şeylerden korkun var ki aşırı hassas davranıyorsun. Biz de evlililigimizin ilk seneleri çocuk düşünmedik. Hiç düşünmedik. Ama haftalar öncesinden de hap falan araştırmadim. Prezervatifle yıllarca pek ala korundum. Ve gebelik istediğimde de ilk aydan hamile kaldım.
uzun süredüşünmüyorum alışana kadar en azından diyorum ben de.çok geçmiş olsun ilk hamileliğiniz başarılı olmasa bunu hapa bağlarlardı meselaYok herhangi bir tahlil yaptirmadim doktor arkadaşım vardı ona danistim yasmini tavsiye etti yan etkisi daha azmis sanırım nasıl kullanmam gerektiğini falan iyice anlattı evlenmeden bir ay önce başladım gayet düzenli tam 8 ay korundum eşim hiç korunmadi hatta o dönem . Sonra çocuk isteyince bıraktık ve hemen ertesi ay hamile kaldım oğlum şimdi 5 yaşında:)
Doğumdan sonra bir daha hap kullanmadım eşim korundu 5 senedir. Bundan birkaç ay önce eşim korunurken hamile kaldım ama kürtaj olmak zorunda kaldım karnimda öldüğü için
yani hap bence daha güvenli ama yan etkisi var sonuçta hormonlarını çok değiştiriyor uzun süre kullanma bence.
emin olun prezervatif kullanmak, kullanmamaktan daha sağlıklı her anlamda. Hap için de tahlil falan yapmaması doğal. Elinizde internet var, adım başı hastane açıldı zaten artık. Gidin merak ettiklerinizi farklı farklı doktorlara sorun. Doğum kontrol hapları zararlı değil, sizi kısır yapmaz. Sakın geri çekilme gibi tarihten kalmış bir şeyle riske atmayın. Doğurgan tarihlerinizde daha bir tık daha dikkatli olursunuz olur biter.bu konuyla ilgili bir şey bilmeyince (insan bilmediğinden korkar genelde ) böyle korkular olabiliyor sanırım.yani ben kendimi ilk gecemde prezervtfle düşünemiyorum sanki sağlıklı olmaz gibi geliyor ama daha sonrası için düşünülebilir sankı.bilmiyorum
Ikı cocugum var ve iyiki var Allah isteyen herkese versin tarifi anlatılmaz bir duygu 8 yıllık evliyim ilk evlendiğimde korunmadim ve bir yılın sonunda gebe kaldım oğluma ikinci cocugumada hap kullanırken bir günlük bir unutma sonucu kaldim yani Allahım nasib ederse ilk günden kalanda var yıllarca korunmayip olmayanda kesin kararliysan bu konuda hapı onermem vücudun dengesini bozuyor eşinizle konuşun o korunsun sağlıkla kalinşimdi bebek bekleyen anneler belki de beni linç edecekler ama anlamsız bir korku oluştu uzun zamandır.düğünüme 1 ay var ve ben deli gibi korunma yollarını okuyorum,arıyorum.hatta şöyle soylemek gerekirse 2.doktor randevumu yapıcam.İlk doktor kan tahlili yapmadan yasmin hapını yazdı yolladı bu kez özele gidicem pimpiriklendim.düğünüm ekimde ama geç mi kaldım diye tırım tırım yazılanları okuyorum.Bebek fikri bana sıcak gelmiyor kendim ilkokul öğretmeniiyim ve düşünün çocuk sevgimi.Nişanlımın amaann olursa olur stres yapma kafasınada sinir olmaya başladım ne zaman korunma muhabbetini açsam bırak hap kullanma bir şey olmaz demesiyle resmen kendisinden uzaklaşmış durumdayım.Anneme kalsa hemen çocuğun olmaz hap kullanma diye baskılarda.abartıyorsunuz diyeceksiniz (ki belki abartıyorum) ama 1 haftadır forumda yazılanları okumaktan kafayı yediğimi düşünüyorum artık.o kadar çocuk seven ben şimdi öyle soğuk bakıyorum ki.temelinde korku mu var bilmiyorum.her yöntem güvensiz geliyo
Cok şükür verene, evladin ne demek olduğunu biliyorum. Evet sevgiden olebilirim. Ama uzun senelee cocuk istemedim ve o istemedigim seneler için hic pisman değilim. Cok anlamsiz bi yorum yapmissiniz yaniSen evladın ne demek olduğunu bilsen bunların cümlesini kelimesini bırak harfini bile düşünemezsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?