bebek korkusu

Ayni senin gibi panik haldeydim evlendigimden beri de çocuk istediğimiz dönem hariç Korunmasız ilişki olmadı hiç..Herkes hemen çocuk sahibi olacak diye kaide yok .2.5 yıl deli gibi korindum

Bu banların sebebi ne? Ban alacak bir yorum göremedim ben ya
Başka konudan mı bu banlar?

Cinsel birliktelik yaşadınız mı? Yanlış anlamayın bu soruyu sormamın nedeni korkunuzu anlamak. Yani her sevişmede şak diye çocuk olsa 30 yıllık evlilerin hali ne olurdu? Ayrıca korunma işini o kadar büyütmeyin gözümüzde, hap+prezervatif gayet sağlam bir korunma olur. Sürekli bu konuda birşeyler okumayı bırakın. Bir de doğum korkunuz olabilir mi, annenizin ya da bir başkasının doğum hikayesini duyduysanız, belki küçükken sizi korkutan böyle birşey de olabilir. Ama emin olun hiçbiri gözde büyütülecek şeyler değil. Bu konular yerine en keyifli ilişki pozisyonlarını falan okuyun, ne biliyim motivasyonunuzu değiştirin.

Bu kadar korkunca bile insanın başına gelir bence biraz sakin kalın tamam korunun ama sakince. Bebek de dünyanın sobu değil olsa ölüm yok sonunda bu kadar korkmayın

Önceki konularına baktım da sadece 1 ayda sırf korunma üzerine aynı soruları sordugun onlarca konu açmışsın. Millet cevaplamış dönüp dönüp aynı şeyleri sormuşsun yine.
Korunmadan önce ruh sağlığın için endişelen.

10 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum. 18 yaşından beri yani.. Bu süreçte farklı markalar kullandım Yasmin dahil ama en en güzeli ve en en az yan etkisi olan Yazz 24+4.. Hem kafanda hesap yapman da gerekmiyor çünkü son haptan sonra direkt yeni kutuya başlıyorsun. Ayrıca cildime de çok iyi geliyor, tek sivilce çıkmadı kullandığım süreçte.. 5 aydır kullanmıyorum farklı sebeplerden dolayı o ayrı.. Ben de senin gibiyim, bebek olayı bana çok uzak geliyor. Anneliği tadınca anlarsın diyenler, evet annelik süper bir şey olabilir ama bunu istememek de çok doğal bir durum.. Evlenen herkes sanki çocuk yapmak zorunda, sanki kadının görevi evlen-çocuk yap.

son dönemde bu soruyu soruyorum kendime.Belki evililiğe alışınca değişecek düşüncelerim bilmiyorum
Cocuk istememeniz gayet dogal sadece bu kadar takinti haline getirmeyin ve evliliginizin tadini cikarin derim.
Fakat evlendikten sonra fikrinizin degismeyebilecegini dusunuyorsaniz bunu nisanlinizla paylasin derim cunku onemli bi mevzu

Bu kadar korkma unutma sakınan göze çöp batar.

Ben ilk 3 ay korunmadım sonra basladım hapa ama beklenen son olmadı hamile kalmadım. Şimdi hapa başlasan korur zaten yinede ilk aylarfa farklı şeylerde deneyebilirsin. Zamanında ve düzenli aldığın taktirde sorun yaşamazsın.

Allah yuvanı daim etsin inşallah.

Çocuk isteyip istememen senin düşüncen. Öncelikle bu konudaki düşünceni net bir şekilde nişanlınla paylaş, sonra adam da aynı fikirde ise evlenin. Yarın bir gün eş hatırı için çocuk yapmaya kalkmayın. Ve çift yöntemle korunun. Hem hap hem kondom olabilir. Kondom ilk ilişkilerde kullanışsız olur derseniz spermisid etkili kayganlaştırıcı ve hap kullanabilirsiniz.

Yöntem çok , siz yeterki nişanlınızla birlikte karar verip öyle adım atın evliliğe

Valla o lafı duyunca ben çocuk sahibi olmaktan ziyade acaba ne hastalık kaparım endişesi yaşardım. Allahtan artık hepatit ve hiç için test yapılıyor. Ama efendim testı yapilmayan kötü bulaşıcı çeşit çeşit hastalık var. Mesela öldürmez ama süründürür : hpv. Bence sen konu sahibi hapı falan boşver bir süre prezervatif ile korun.

Okadar dogal hisler ki kimse size kızamaz benim de ödüm patlıyordu ciddi kavgalarımızdan birini bu yüzden yapmıştık. Sen beni sevmiyorsun benden çocuğun olsun istemiyorsun falana bagladı eşim konuyu. Sonra sonra geçti korkum

Zaten hemen cocuk dusunme.bu yuzden zaten korunacaksin.yasmin eski bir ilac daha yeni nesil haplar var ben 7 yildir kullanıyorum.
Jinekologunuda iyi secip sabit kalir her 6 ayda bir ko trol yilda bir smear yaptirisan sorun olmaz.

Neyin ne zaman olacağını Allah bilir, herkeste farklıdır durum ama yengem bir kez içmeyi unutmuş hapını, şu an 10 yaşında dünya tatlısı bir oğlu var.

hapla korunmak için en az 3 ay önceden başlamak gerekiyor diye biliyorum. ben hapla korunmadım doğurganlığı etkiler sonuçta vücuduna bir kimyasal sokuyorsun bilimsel olarak sorun olmayabilir oladabilir. çok uzun süre korunanlar sonra hamile kalmak için çok uğraşıyor. biz hiç korunma yöntemi kullanmadık sadece dikkat ettik. ama bu şekilde korunma da sağlıklı değil istenmeyen gebelikler olabilir. en iyisi prezervatif. onu hiç denemedim ama.

Hiç bir yöntem yüzde yüz güvenilir değildir
Tüplerini baglatip hamile kalan , hamileyken hamile kalan var ...

Takıntı haline getirmeyin hem siz hem eşiniz korunur olur biter

Evlenmeden onceki adetinizde Yasmin'e baslayin. Ilk ay tam koruma saglamayabiliyor.
Sonrasinda da saati saatine alin ki koruyuculugu azalmasin.
Sizi anliyorum ben de ayniydim. Asla evlendigim gibi hamile kalmak istemezdim. Cok cesurca.

Doktorum oyle bir sey olmadigini soyledi. Dogurganligi etkilemiyormus. Sadece rahim duvarini incelttigi icin tekrar kalinlasmasi birkac ay suruyormus. Ben yaklasik 8 sene Yasmin kullandim. Bebek isteyince de 5.ayda hamile kaldim. Oyle dusununce benim kisirlasmam lazimdi sanirim :)

doğrudur ben çok ciddi araştırma yapmadım aslında. biz zaten geç evlendiğimiz için dikkat ederek korunduk olursa da gelsin bebek kafasında:) bebeğimiz hiç olmasın demiyoduk çünkü. hatta bazen acaba bizde sorun mu var diye düşündük hiç sağlıklı bi yöntem değil çünkü, ama ilk gerçek denememizde hamile kaldım nasip işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…