- 22 Mayıs 2017
- 426
- 256
- 18
Doğum kontrol hapı %99 koruma sağlıyor düzenli kullanıldığında ve de bazı ilaçlar ile birlikte kullanımında dikkat etmekte fayda var.Antibiyotik kullanırken Doğum kontrol hapının etkisini azaltabiliyormus ona göre sizde ek koruma kullanırsınız prezervatif gibi.şimdi bebek bekleyen anneler belki de beni linç edecekler ama anlamsız bir korku oluştu uzun zamandır.düğünüme 1 ay var ve ben deli gibi korunma yollarını okuyorum,arıyorum.hatta şöyle soylemek gerekirse 2.doktor randevumu yapıcam.İlk doktor kan tahlili yapmadan yasmin hapını yazdı yolladı bu kez özele gidicem pimpiriklendim.düğünüm ekimde ama geç mi kaldım diye tırım tırım yazılanları okuyorum.Bebek fikri bana sıcak gelmiyor kendim ilkokul öğretmeniiyim ve düşünün çocuk sevgimi.Nişanlımın amaann olursa olur stres yapma kafasınada sinir olmaya başladım ne zaman korunma muhabbetini açsam bırak hap kullanma bir şey olmaz demesiyle resmen kendisinden uzaklaşmış durumdayım.Anneme kalsa hemen çocuğun olmaz hap kullanma diye baskılarda.abartıyorsunuz diyeceksiniz (ki belki abartıyorum) ama 1 haftadır forumda yazılanları okumaktan kafayı yediğimi düşünüyorum artık.o kadar çocuk seven ben şimdi öyle soğuk bakıyorum ki.temelinde korku mu var bilmiyorum.her yöntem güvensiz geliyo
Sen evladın ne demek olduğunu bilsen bunların cümlesini kelimesini bırak harfini bile düşünemezsin.
doğrudur ben çok ciddi araştırma yapmadım aslında. biz zaten geç evlendiğimiz için dikkat ederek korunduk olursa da gelsin bebek kafasında:) bebeğimiz hiç olmasın demiyoduk çünkü. hatta bazen acaba bizde sorun mu var diye düşündük hiç sağlıklı bi yöntem değil çünkü, ama ilk gerçek denememizde hamile kaldım nasip işte.
Sen evladın ne demek olduğunu bilsen bunların cümlesini kelimesini bırak harfini bile düşünemezsin.
Daha ne desin yahu ödü kopuyor ihtimalinden bile.çok gördük çocuk istemeyeni de en azından olursa da olsun derlerdi hani.direkt istemiyor daha ne desin.ne alaka yahu? kadın çocuklardan nefret ediyorum asla çocuğum olsun istemiyorum dememiş ki, yeni evli olacka hemen hamile kalmak istemiyor sadece. kaldı ki ömür boyu da istemeyebilir herkes çocuk sevecek diye bi kural yok.
Sen ifrit olmaya devam et sırf yorum yapmak için konusmayi bırakıp dusunebildigin zaman ne demek istediğimi algilarsin.kadın basbayağı korkuyor korkunç bir şey ölecek bir şey gibi görüyor yazik başina gelse bunalıma girecek.başına gelmeyeceğini garantisini verirsen benin ne demek istediğimi anlayamadan yorum yapma kabiliyetine sahip olursun.Böyle yorumlara da ifrit oluyorum. O anneliği bilmiyor, şuanda da anne olmak istemiyor, doğurunca sen mi bakıcaksın çocuğuna? Size annelik duygusu doğuştan zerk edilmiş sanırım.
Daha ne desin yahu ödü kopuyor ihtimalinden bile.çok gördük çocuk istemeyeni de en azından olursa da olsun derlerdi hani.direkt istemiyor daha ne desin.
Daha ne desin yahu ödü kopuyor ihtimalinden bile.çok gördük çocuk istemeyeni de en azından olursa da olsun derlerdi hani.direkt istemiyor daha ne desin.
Sen ifrit olmaya devam et sırf yorum yapmak için konusmayi bırakıp dusunebildigin zaman ne demek istediğimi algilarsin.kadın basbayağı korkuyor korkunç bir şey ölecek bir şey gibi görüyor yazik başina gelse bunalıma girecek.başına gelmeyeceğini garantisini verirsen benin ne demek istediğimi anlayamadan yorum yapma kabiliyetine sahip olursun.
Şu ana kadar korunmasız ilişki sadece hamilelik düşündüğüm dönemde yaşadım. Ki genelde ilk aydan da hamile kaldım. O yüzden korunma ne olacak diyenleri şaşkınlıkla okuyorum. İlk geceden olmaz diyenlere ise daha bir hayret ediyorum.
Elbette korunun hem de ilk geceden. Yasmin yan etkisi çok hafif olan bir hap, doktorunuz o yüzden tavsiye etmiştir muhtemelen. Yine de başka bir doktora danışın tabi, hem evlilik öncesi jinekolojik muayenenizi de olun. Bu aşamada kadın doktor tercih ederseniz daha rahat olabilirsiniz sorularınızı sorarken.
Bu arada plansız hamilelik benim fobim olduğu için tek bir yöntemle korunmak bile bana vooov dedirtiyor :))
Cok tesekkurler yazdiklarin icin.zaten doktora gittim ama tahlil yapmadigi icin yarin 2.randevum var.tahlilsiz hapa baslamak istemiyorum.siz de hapla mi korundunuz? Benim icinde en guzeli hazir oldugumda anne olmak.ne yazik ki erkekler nu konuda daha bir rahat.bunlara doguracaksin aslinda bebek beziydi mamasiydi o zaman anlayacaklar nasilmis :))))Merhaba, öncelikle mutluluklar.
Bebek istememek hatta bundan korkmak çok normal bir durum.
Korunduğunuz takdirde daha doğrusu doğru korunduğunuz takdirde bu korkuyla yaşamak zorunda kalmazsınız.
Doğum kontrol hapları eğer size uygun ise (yaş, ailedeki hastalık öyküleri, sigara kullanımı gibi) o kadar da korkmanızı gerektirecek ilaçlar değil. Doktorunuza da danışabilirsiniz, ilaç prospektüslerini de okuyabilirsiniz tüm riskler yan etkiler yazıyor
Eğer yeni nesil Doğum kontrol haplarını adetin ilk günü almaya başlarsanız daha ilk günden koruyuculuk sağlar.
En güvenilir sonuç için her gün aynı saatte unutmadan almanız gerekir.
İshal ve antibiyotik kullanımı gibi durumlarda vücutta emilimi azaldığından koruması da azalabilir.
Korunurken hamile kaldım diyenler uygulamayı yanlış ya da eksik yapanlar zaten.
6 senedir hamile kalmaktan korkan biri olarak kalmamayı başardım. Eğer benim gibi pimpirikliysen zaten karşı tarafın korunmasına güvenmiyorsun. Üstelik acaba hamile kalır mıyım korkusuyla cinsellikten de bir şey anlaşılmıyor.
Ne zaman istersen o zaman çocuk sahibi olman dileğiyle.
Not: hiç de istemeyebilir insan bu bir eksiklik değil.
Ama onun bi sarılması yok mu, pişman olursun, tam bir aile olamazsınız diyenleri dinlesen de hayatında kararları yine kendin verirsin zaten
Ban sebebini ben de anlamadim polimige girmedim ama polimik sebebiyle almisim cok ilginc.herhalde hic fikrimizi soylemeyecegiz forumlardaBu banların sebebi ne? Ban alacak bir yorum göremedim ben ya
Başka konudan mı bu banlar?
Birliktelik yasamadik.basima ne gelecegi hakkinda fikrim olmamasindan da kaynakli.Ayni soruyu nisanlimda sordu sanirim dogum korkusu da var.bir de tek cocugum bununda etkisi olabilir.Cinsel birliktelik yaşadınız mı? Yanlış anlamayın bu soruyu sormamın nedeni korkunuzu anlamak. Yani her sevişmede şak diye çocuk olsa 30 yıllık evlilerin hali ne olurdu? Ayrıca korunma işini o kadar büyütmeyin gözümüzde, hap+prezervatif gayet sağlam bir korunma olur. Sürekli bu konuda birşeyler okumayı bırakın. Bir de doğum korkunuz olabilir mi, annenizin ya da bir başkasının doğum hikayesini duyduysanız, belki küçükken sizi korkutan böyle birşey de olabilir. Ama emin olun hiçbiri gözde büyütülecek şeyler değil. Bu konular yerine en keyifli ilişki pozisyonlarını falan okuyun, ne biliyim motivasyonunuzu değiştirin.
Bunu ben kendim soyledim zaten sizi de biktirdim diye on sayfalarda yaziyor.endiselerim icn evet uzun sure de depresyon ilaci kullandim. Takintilarim var belki evet inkar etmedim.belki cok korkuyorum.evli insanlarin tecrubelerini dinliyorum fikir ediniyorum bazen guzel arkadssliklar ediniyorum bunun bir mahsuru oldugunu dusunmuyorum..eger konu hakkinda cevap vermeyecekseniz yazmaabilirsiniz.rahatsizlik duyuyrsaniz yukarida carpiya basarak cikabilirsiniz.Önceki konularına baktım da sadece 1 ayda sırf korunma üzerine aynı soruları sordugun onlarca konu açmışsın. Millet cevaplamış dönüp dönüp aynı şeyleri sormuşsun yine.
Korunmadan önce ruh sağlığın için endişelen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?