Bence de her yöntem güvensiz. Kendimden biliyorum. O kadar korundum evlenir evlenmez hamile kaldımşimdi bebek bekleyen anneler belki de beni linç edecekler ama anlamsız bir korku oluştu uzun zamandır.düğünüme 1 ay var ve ben deli gibi korunma yollarını okuyorum,arıyorum.hatta şöyle soylemek gerekirse 2.doktor randevumu yapıcam.İlk doktor kan tahlili yapmadan yasmin hapını yazdı yolladı bu kez özele gidicem pimpiriklendim.düğünüm ekimde ama geç mi kaldım diye tırım tırım yazılanları okuyorum.Bebek fikri bana sıcak gelmiyor kendim ilkokul öğretmeniiyim ve düşünün çocuk sevgimi.Nişanlımın amaann olursa olur stres yapma kafasınada sinir olmaya başladım ne zaman korunma muhabbetini açsam bırak hap kullanma bir şey olmaz demesiyle resmen kendisinden uzaklaşmış durumdayım.Anneme kalsa hemen çocuğun olmaz hap kullanma diye baskılarda.abartıyorsunuz diyeceksiniz (ki belki abartıyorum) ama 1 haftadır forumda yazılanları okumaktan kafayı yediğimi düşünüyorum artık.o kadar çocuk seven ben şimdi öyle soğuk bakıyorum ki.temelinde korku mu var bilmiyorum.her yöntem güvensiz geliyo
Sizin gibileri gorunce icim rahatliyor.surekli endise icine sokacak seyler okuyorum hapla ilgili ama kullanmama karari beni daha kotu yapiyor dedigim gibi hazir degilim.damdan dusenin halini yine damdan dusen anlar misali anliyorsunuz beni biliyorum10 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum. 18 yaşından beri yani.. Bu süreçte farklı markalar kullandım Yasmin dahil ama en en güzeli ve en en az yan etkisi olan Yazz 24+4.. Hem kafanda hesap yapman da gerekmiyor çünkü son haptan sonra direkt yeni kutuya başlıyorsun. Ayrıca cildime de çok iyi geliyor, tek sivilce çıkmadı kullandığım süreçte.. 5 aydır kullanmıyorum farklı sebeplerden dolayı o ayrı.. Ben de senin gibiyim, bebek olayı bana çok uzak geliyor. Anneliği tadınca anlarsın diyenler, evet annelik süper bir şey olabilir ama bunu istememek de çok doğal bir durum.. Evlenen herkes sanki çocuk yapmak zorunda, sanki kadının görevi evlen-çocuk yap.
Cok yan etki yasadiniz mi ? Cokcok tesekkur ederim sizlerde cok mutlu olun.cok guzel destek oldunuz bana.ablam yok ama burada ki cogu kisi ablam gibi yorum yazip destek oldu.sagolun :)Bu kadar korkma unutma sakınan göze çöp batar.
Ben ilk 3 ay korunmadım sonra basladım hapa ama beklenen son olmadı hamile kalmadım. Şimdi hapa başlasan korur zaten yinede ilk aylarfa farklı şeylerde deneyebilirsin. Zamanında ve düzenli aldığın taktirde sorun yaşamazsın.
Allah yuvanı daim etsin inşallah.
Siz yanls korunmus olmayinBence de her yöntem güvensiz. Kendimden biliyorum. O kadar korundum evlenir evlenmez hamile kaldım
Aslina bakarsaniz belki de o olusturdu korkuyu cunk surekli 1 yil hayatimizi yasayalm diyen adam ne yapacagini dusunmeyip aman olursa olsun kafasinda olnca korkusu bana kaldi.sonra kafanda neden buyuttun diyor.:)Okadar dogal hisler ki kimse size kızamaz benim de ödüm patlıyordu ciddi kavgalarımızdan birini bu yüzden yapmıştık. Sen beni sevmiyorsun benden çocuğun olsun istemiyorsun falana bagladı eşim konuyu. Sonra sonra geçti korkum
İlk bir kaç kere ella kullandım. Sonra aylık iğne. Ama durum buSiz yanls korunmus olmayin
Bilginiz yanlis.dugunden once ilk adetinle baslamak yeterli diyor doktorlar.hapla korunmak için en az 3 ay önceden başlamak gerekiyor diye biliyorum. ben hapla korunmadım doğurganlığı etkiler sonuçta vücuduna bir kimyasal sokuyorsun bilimsel olarak sorun olmayabilir oladabilir. çok uzun süre korunanlar sonra hamile kalmak için çok uğraşıyor. biz hiç korunma yöntemi kullanmadık sadece dikkat ettik. ama bu şekilde korunma da sağlıklı değil istenmeyen gebelikler olabilir. en iyisi prezervatif. onu hiç denemedim ama.
Cok tesekkurler yazdiklarin icin.zaten doktora gittim ama tahlil yapmadigi icin yarin 2.randevum var.tahlilsiz hapa baslamak istemiyorum.siz de hapla mi korundunuz? Benim icinde en guzeli hazir oldugumda anne olmak.ne yazik ki erkekler nu konuda daha bir rahat.bunlara doguracaksin aslinda bebek beziydi mamasiydi o zaman anlayacaklar nasilmis :))))
Bu nasil bir kafa yapisi ? Olursa olur mu demem lazim ? Sahiden boyle mi dusunuyorsunuz.bu dusuncelerde kac cocuk heba oluyor biliyor musunuz? Sinif ogretmeniyim ve gozlerimle goruyorim zavalli cocuklar kitabini defterini ben koyuyorum cantasina sirf olursa olsun kafasindaki anneler yuzunden.emin olun cocugumun gelecegini dusunmeden adim atmayacagim odumde kopacak iyi ki boyleyim gocunmuyorum..sizin gibi olursa olsun kafasinda olmaktan bin kat iyi.Daha ne desin yahu ödü kopuyor ihtimalinden bile.çok gördük çocuk istemeyeni de en azından olursa da olsun derlerdi hani.direkt istemiyor daha ne desin.
Cok tesekkur ederim soyleyeceklerimin bir kisminada tercuman olmussun.cocuklaro cok sevdigimi belirtmistim ki cok sansliyim yuzlerce evladim oldu ben sarilirken put gibi duran yavrularima sarilmayi ogrettim cok sansliyim ama ne zaman doguracagina bile karar verecek tipte insanlar var ve aman olursa olsun kafasiyla telef olan cocuklar..emin olun ogretmenleri daha cok titriyor uzerine o cocuklarin.cunku olursa olur kafasyla pespese devam ediyir 3. 4... ve o cocuk kayniyor gidiyor.yazik.once anne baba olmanin nedemek oldugunu ogrenmeli sanirim evladin ne demek oldugunu ogrenmeden onceSanane kardeşim. Sana ne?
Çocuk fikri uzak geliyor demiş, çaki bebek doğurcam dememiş şuan için anne olmaktan korkuyorum demiş sen nesini anlamıyorsun? İsterse ömrü billah doğurmaz seni bizi ne alakadar eder?
Öyle doğurmayla annelik duygusu kabarıyosa çöpe atılan orda burda terkedilen, hatta ölsün diye denizlere atılan bebekleri kim doğurdu?!
Keşke herkes konu sahibi gibi özenli davranıp düzgün korunsa da dünyada mutsuz çocuk kalmasa.
Bir arkadaşım da düğünden 1 ay önce başladı ama ona yan etki olarak depresiflik yapmıştı ki bazı haplar bunu yapabiliyor. tabi kişiye göre yan etkiler farklı oluyor. Ben de daha önce Qlairista diye bir hapa başlamıştım, 2 gün ağlamaktan helak oldum sonra bırakınca normale döndüm. Hormon testi aslında önemli çünkü doktor senin ihtiyacına uygun bir ilaç veriyor. benim için en hafif olan Yazz uygun olmuştu mesela..Sizin gibileri gorunce icim rahatliyor.surekli endise icine sokacak seyler okuyorum hapla ilgili ama kullanmama karari beni daha kotu yapiyor dedigim gibi hazir degilim.damdan dusenin halini yine damdan dusen anlar misali anliyorsunuz beni biliyorumyarin doktorla randevum var.endisem 1 ay kaldigi icin yan etkisi cok olur mu diye dugunde kimse lavabolarda olmak istemez tesekkurler yorumunuz icin
Ben iliskiden korkmuyorum yalniz.aksine rahat rahat yasamak amacim :) sonucund hamile kalmamak :)Ben öyle bir korkuyordum ki sizin gibi hap falan kullandım hatta eşimden kaçtım vajinismus oldum.Evleneli 5 yıl oldu şimdi de istiyorum ama eşim fazla istekli değil ve nadiren aramızda bir şeyler oluyor.Onu da tam beceremiyoruz çoğu zaman.
Bakalim yarin ne onerecek.ilk doktor yasmin onermisti.Yasmin depresyon ve sinirlilik yapıyor, yazz daha iyi diye biliyorum bir doktorla daha görüşün isterseniz. Önerildiği şekilde kullanırsanız hiçbir sorun olmaz merak etmeyin
Evet ben de tam bunu diyordum demlicaykeyfiEvlilige alisin hemen cocuga gerek yok
Bunu ben kendim soyledim zaten sizi de biktirdim diye on sayfalarda yaziyor.endiselerim icn evet uzun sure de depresyon ilaci kullandim. Takintilarim var belki evet inkar etmedim.belki cok korkuyorum.evli insanlarin tecrubelerini dinliyorum fikir ediniyorum bazen guzel arkadssliklar ediniyorum bunun bir mahsuru oldugunu dusunmuyorum..eger konu hakkinda cevap vermeyecekseniz yazmaabilirsiniz.rahatsizlik duyuyrsaniz yukarida carpiya basarak cikabilirsiniz.
Acip okumak durumunda degilsiniz hanimefendi. hangi konuda ne kadar konusacagim moderatorleri bagliyor.Buna çarpıya basarak çıksak yarın yine aynısını acıyorsun kurtulunmuyor öyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?