Yani öyle de, suistimal ediliyor bence; o apayrı bir konu. Abi bipolar halimle ben bıraktım, bağımlılıksa bana da bağımlılıktı işte, üstüne bir de benim kafa o bağımlılığı katlıyor; normal insan da bırakır da bahane ediyor işte stresi hemen. Strese girse ne yapacak? Tırnak yiyip ağlayacak... Ben strese girsem kafamda kapı pencere kırarım ya

Ben kontrol edebildiysem herkes edebilir diyorum.
Yok kırılmam, kaskatı olduğum bir konu bu; rahat olun yani.
Korkmuyorum, korkunun ecele faydası yok çünkü. :)
Kendimce metotlar edindim, öfkemi stresimi akıttığım onlarla kendimi oyalarım.
İşte hap olarak verirler iğne olarak kolay kolay vurmazlar, ufak dozlarda alırsınız; bana sizin hap olarak aldıklarınız iğne olarak başlar ve duruma göre arttırılırdı.
Yo, her atak öncekinden büyük olmuyor; benim ilk atağım cehennemdi bildiğin, 6 gün 1 dk gözümü kırpamamıştım, 4 gün yemek ve su içmeyi unutmuşum mesela öğrenci evinde yalnız yaşıyordum, arkadaşlar fark ettiler. Sadece çay ve kahve alışkanlığım sebebi ile eskaza yaşamışım yani, onları da içmesem susuzluktan ölmüş olurdum herhalde.
Şimdi hemen fark ederim en ufak değişimde ve asla o radde getirmem; "Alo, X bey benim iştahım kapandı, uykum azaldı bana bi el atın" derim bi bakar doktorum, gerekli görürse destek atar, gerekli görmezse bekleyelim biraz daha der takibe alır. İlk girdiğim mani krizinden sonra kafamın yerine gelmesi 2 ay aldı. 2 koca ay leyla gibi gezdim ki müdahale edildiği halde, son girdiğim mani krizi ise belki 1 buçuk saat sürdü, gün bile değil, o kadar kısa sürede "La bu normal değil kendine gel, relaks, bipolarsın sen ondan oluyo kasma" diye kendime telkin bile verebildim yani. Bu kriz de baya oldu, bayadır kriz mriz yok bir şey yok; depresyonum azıyor bazı bazı, o da iş hayatından kopup eve tıkıldığım için oluyor, işe geri döndüğüm an o moddan da çıkarım biliyorum.
Her atak öncekinden büyük olmuyor, öğreniyorsun yani. Kendini şartlama, şartlayıp öyle düşünürsen öyle yaşarsın, beynin düşündüğünü oynar sana bunu unutma, ondan relaks, git gide azalıyor, kontrolü kolaylaşıyor ve fark edebiliyor kendini çabuk yakalıyorsun.
Sen de başarırsın sadece hızlı koşmadan bu sürece hazırlanman lazım.