- 30 Kasım 2015
- 405
- 248
- 103
- Konu Sahibi senaaa250634
-
Biz ayrı odada büyük bir yatakta yattigimiz için beraber uyuyoruz oğlumla bazen ama kendi yatagindada uyurdu. Eşimin biraz rahatsızlıkları çıktı ve annesi sürekli sen uykunu almazsan daha kötü olursun dedi. Eşimde biraz da korktuğu için böyle devam etti. Bende artık tek uyumaya alıştım ve bu durum beni çok üzüyor. Bütün gün evde koşturuyorum yemek çamaşır ütü bebek. Birde akşam gelip benim iyi uyumam lazım deyip odasına gidince sinirleniyorum. Bu akşam utuledigim tüm gömleklerini yerlere firlattim. Çocuk uyuyunca koştura koştura yapmıştım üstelik15 ay uzun bi dönem olmuş benim eşim yanımızdan ayrılmadı hiç yardımcı olmazdı ama gitmedide üstelik eşim sabah 6da evden cıkar eger bebek yatagınızda yatıyorsa yada uykusu hafif hemen uyanıyorsa ondan kaynaklı olabılır konusup bu durumdan rahatsız oldugunuzu dile getirin
İki yaşına kadar aynı odada uyumak özgüvenini arttırıyormus saçmalığına inandik işte.Bebek 15 aylık olmuş maşallah.
Odasına geçirseniz iyi olmaz mı?
Biz hep üçümüz aynı odada uyuduk. Anne yanı beşiğinde uyudu bebe. Bebeğimizi 7. Ayda odasına yerleştirdik.
Bebeği yatağında yatmaya alistirin, yanınızda değil. Ben olsam ben de çok sinirlenirdim..Biz ayrı odada büyük bir yatakta yattigimiz için beraber uyuyoruz oğlumla bazen ama kendi yatagindada uyurdu. Eşimin biraz rahatsızlıkları çıktı ve annesi sürekli sen uykunu almazsan daha kötü olursun dedi. Eşimde biraz da korktuğu için böyle devam etti. Bende artık tek uyumaya alıştım ve bu durum beni çok üzüyor. Bütün gün evde koşturuyorum yemek çamaşır ütü bebek. Birde akşam gelip benim iyi uyumam lazım deyip odasına gidince sinirleniyorum. Bu akşam utuledigim tüm gömleklerini yerlere firlattim. Çocuk uyuyunca koştura koştura yapmıştım üstelik
Estağfurullah.İki yaşına kadar aynı odada uyumak özgüvenini arttırıyormus saçmalığına inandik işte.
Benim kızım 4 yaşında kadar bensiz uyumadı halen bile beni uyut da yat diyor bana... bebeği kendi odasında uyutmak daha mantıklı ..(eşim şehir dışında çalıştığı için benimle yattı)...eşim evdeyse ayrı odada yatamaz zatenİki yaşına kadar aynı odada uyumak özgüvenini arttırıyormus saçmalığına inandik işte.
Kendimi değersiz hissediyorum. Cumartesi bebek uyuyunca öğlen bizde odada beraber uyuyalım dedik o kadar tuhaf geldi ki eski düzene alisamayacagiz sanırım. Annesi duyduğunda hala ayrı uyudugumuzu sen uykunu al eşin calismiyor nede olsa dedi. Bakıcı bulup ise donesim var oğluma kiyamiyorum hergun zayifliyorum ev üstüme üstüme geliyor.Bebeği yatağında yatmaya alistirin, yanınızda değil. Ben olsam ben de çok sinirlenirdim..
Hemde nasıl ders olsun. Erkekler rahatlarina çok düşkünler zaten. Ben bebeğim küçükken de bu odada yanlizdim çocuk ağlamaktan patlasa anca öyle gelirdi. O kadar doğru demişsiniz ki uanliz ve çaresiz ikisini de yaşadım. Hala yaşıyorum.Bu da bizim gibi anne adaylarina ders olsun: babanin ayri odada uyumasina bastan izin vermeyeceksin. Isi dünyayi yönetmek olsa bile. Bunu yapan cevremde ne kadar kadin varsa hepsi de lohusa depresyonuna girdi. Sebebi bence kendilerini yalniz ve caresiz hissetmeleri. Bebegi tek basimiza yapmadik ya.
Konu sahibi siz de bebeginizi odasina alip, esinizle konusun bence o da yaniniza gelsin bi zahmet.
Annesi niye karışıyor sizin ev düzeninize?Kendimi değersiz hissediyorum. Cumartesi bebek uyuyunca öğlen bizde odada beraber uyuyalım dedik o kadar tuhaf geldi ki eski düzene alisamayacagiz sanırım. Annesi duyduğunda hala ayrı uyudugumuzu sen uykunu al eşin calismiyor nede olsa dedi. Bakıcı bulup ise donesim var oğluma kiyamiyorum hergun zayifliyorum ev üstüme üstüme geliyor.
Beni sevmiyor birlikte uyumamamiz onu mutlu ediyor sanırım.Annesi niye karışıyor sizin ev düzeninize?
Tamam da arkadaşım.Beni sevmiyor birlikte uyumamamiz onu mutlu ediyor sanırım.
Doğru diyorsunuz ama geldiklerinde odamızı onlara verdik uyumaları için eşim bizimle yatacakti. O gecede gidip salonda uyudu sabah kalkıp görmüş. İyi yaptın uykun önemli dedi. O dedikçe eşim iyice uzaklaştı bizden.Tamam da arkadaşım.
Eşinle beraber/ayrı uyuduğunuzu başkasına da anlatmayın bence.
Evde yaşadıklarınız evde kalsın bence.
Anladım.Doğru diyorsunuz ama geldiklerinde odamızı onlara verdik uyumaları için eşim bizimle yatacakti. O gecede gidip salonda uyudu sabah kalkıp görmüş. İyi yaptın uykun önemli dedi. O dedikçe eşim iyice uzaklaştı bizden.
Biz bakicilarda büyüdük diye ücretsiz izin aldım ama evde kaldıkça da huysuz sınırlı oldum. Eşim zaten evdeyim diye herşeyi yapmam gerekiyormus gibi davranıyor.psikolojim bitik durumda yani.Bakici tutup ise baslasaniz? Sizin mental sagliginiz ne kadar iyi olursa bebek icin de o kadar iyi
Sizlerin yorumlarını okudukça hemen bile ayirabilirim. Gece emmesi bıraz fazla doktor eşime eşinize destek olun kesin dedi. Ama kim destek olacakta ben kesecem.Anladım.
Bebeğin illa ki 2. Yaşını beklemek zorunda mısınız odasına yerleştirmek için?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?