Bebek olduktan sonra odasını ayıran eş

12 aydan itibaren kendi odasında uyuması uygunmuş. Telsiz koyup odasına o şekilde takip etmek daha doğru gibi...

Sizlerin yorumlarını okudukça hemen bile ayirabilirim. Gece emmesi bıraz fazla doktor eşime eşinize destek olun kesin dedi. Ama kim destek olacakta ben kesecem.
Saatle beslenme olmuyor mu?

O saatlerde beraber uyanıp bebeği de ya besler ya da beslenme kesilecekse su verip geri uyutursunuz.

Ama önce eşinizle birlikte hareket edin. Ne kadar üzüldüğünüzü anlatın, ikna olur inşallah.

Çok anlattım. Kendimi kötü hissettigimi söyledim. Ama gece olunca gidip direk uyuyor ise gidiyorum diyor. Hastayım diyor.

Yaşına girdiğinde kızımın odasını ayırdım, 1 yaşına kadar yatağımızın yanında duran kendi beşiğinde uyudu.
Eşim bir gün bile başka odada uyumadı, zaten kızçeye dönüşümlü bakıyorduk.
Eşlerin ayrı uyumasını ben şahsım adına doğru bulmuyorum, bence eşinizle bu durumu açıkça konuşun yoksa tamamen alışkanlık haline gelecek, belki de geldi.
Ayrıca bebek olduysa oldu yani, tek başınıza mı yaptınız? Nedir bu babalardaki narinlik anlamıyorum.
İşe gidiyormuş bilmem ne, biz kadınlar o uykusuzlukla el kadar bebeğin sorumluluğunu alıyoruz bize bir şey olmuyor.

çok ayıp etmiş. ben izin vermezdim. sen anneysen o da babası, zorluklara beraber göğüs germek gerekiyor.

Bebegim doğduğundan beri bebekle ayri odalarda yatiyoruz. Gerci evim kucuk oldugu icin bebegin odasina 5 adimda gidebiliyordum oyle soyleyeyim. Ayri yatmak, cinselligin azalmasi ciftleri birbirinden sogutuyor. Eger cocukla ayni yatakta yatiyorsanjz once yataklari ayirarak ise baslayin. Odaniza sizi gorebilecegi fileli bir park yatak koyun. Sonra da cocukla odalari ayirirsiniz

Benimde eşim aynı horladığı için ve bebeğimin uykusu çok hafif oldugu için uyanıyor eşim başka odada yatıyor bende kızımla horlamadığı zaman gel diyorum

15 ay nasıl ayırırsınız yatağınızı ya hiç mi özlemediniz bir birinizi? Geçmişler olsun bence geç kalmıssınız artık toparlamak için. ;(

Valla benimki 2 yaşına girdi eşim hala salonda koltukta uyuyor erkeklerin hepsi aynıdır genelde rahat edemiyorlar

Katılıyorum eşim böyle çok agladıgı bir gün başka odaya gitmeyi denedi izin vermedim gel yatakta yat çocuk çok aglarsa ben başka odaya geçerim uyutur beşige koyar bende gelir yerime yatarım ayrı yatmak istemiyorum dedim ve buna da uydu o gün izin versem her fırsatta gider ve sonucunda da böyle bir durum olurdu

Ne yapsın işe gidiyor sabah çocuk uyutmuyorki

Siz de evde tüm gün yayılmıyorsunuz ya!

Tüm gün bebekle ilgilenme,ev işi,kendi bakımınız derken yorulmuyor musunuz?

Tabii sizin yardımcınız varsa bu işleri yardımcınız hallediyorsa, siz gün içinde sürekli geziyorsanız,eğleniyorsanız, yatıyorsanız onu bilemem tabii…

benim eşim hiç odasını ayırmadı.. aksine hep bana yardım etme telaşesindeydi
sabah işe gideceği zaman bebek uyanmasın die yan odada üstünü değişirdi
yani koca koca insanların ses çıkarmadan hazırlanabiliriz bence
onun dışında kızım zaten yanımızda kendi yatağında yatıyordu
11-12 aylıkken kızımın odasını ayırdım

Kv lere ne kadar sinirleniyorum ya. Ona inat eşinizle uyuyun. 15 ay almıştır herhalde uykusunu. Sizin de fiziksel duygusal, desteğe ihtiyacınız var. Herkesin uykusu önemli ayrıca gerekirse siz uyurken o bakmalı (eğer emzirmiyorsanız). Kimseye fırsat vermeyin bundan sonra herkes bir çekinsin canım bu ne böyle karısını kocasından ayırıyorsun.

benim eşim hiç odasını ayırmadı.. aksine hep bana yardım etme telaşesindeydi
sabah işe gideceği zaman bebek uyanmasın die yan odada üstünü değişirdi
yani koca koca insanların ses çıkarmadan hazırlanabiliriz bence
onun dışında kızım zaten yanımızda kendi yatağında yatıyordu
11-12 aylıkken kızımın odasını ayırdım
[/QUOTE]
Kesinlikle katılıyorum toplumun kanayan yarası bu mevzular. İnsanın psikolojisi bozulur. Benimde eşimle 1ay kadar ayırmıstık ama dedik nolucak böyle olur mu yani nereye kadar ayrı gayrı yatılır. Ki eşim cok ağır bi işte çalışıyo saati belli degil kimi zaman aksam cok gec geliyo bebegi göremiyo bile.. valla kayınvalide olsun kim olursa olsun bizim toplumumuzda herkes bi söz sahibi nedense yatagımıza kadar. Bence biz buna izin veriyoruz. Bende uzakta yasıyorum annemden yasadıgım yerde eşimin akrabaları var kısaca yalnızım. Kayınvalidem bi önceki sene kızının tavırı tribi nedeniyle kostur kostur istanbula gitmişti ben hamileydim daha yeni ve ev taşıyacaktık bi gün sonra. 1gün bile beklemedi. Kızının bebegi ki 6aylıktı neymiş uyumuyomus emmiyomus.. yani tabiki herkesin derdi kendine büyüktür elbette ama ben dogum yaptım bana dediği şey x dinlensin yatsın uyusun sabah işe gitcek vsvs. Yani onların işine böyle geliyo benim annem geldiğinde bile sürekli söylerdi bak yeni dogdu bebek ama sen eşinle uyu ayrı uyumayın ne olursa olsun. Ki bende tecrübesizim annem geldi 10gün yanımda uyudu yardımcı oldu ama bence buda yanlıs ne olursa olsun insan eşiyle kendisi bakmalı. Bende eşimde cok paniltik bebek aglasa oturur bizde aglıyoduk annem sayesinde sogukkanlı olmustuk eşim sagolsun aksam gelir sessizce baska yerse üstünğ giyer sabah baska yerde giyer yeterki kızım rahatsız olmasın der. Yardımcı olur sagolsun. Bence biraz sizin eşinizin işine gelmiş anneside arkasında durunca iyice salmış. Benim eşimlede bi süre ayrı yattık ama baktımki eşim benden daha rahatsız bu konuda. İçten gelen bişey bence. Yani insanın duygusal olarakta ihtiyacı oluyo eşine psikolojik olarakta. Şimdi aglasa da sızlasa da artık beraber bi çözümüne bakmaya calısıyoruz

Pardon da kayinvalidenize ne? Yatak odaniza bari karismasin. Cocugun odasini ayirin, esiniz de odasina gelsin artik. 15 ay cok uzun bir sure. Bence guzelce konusun. Artik boyke yapalim diyin.
Biz esimle ayirmadik odalari. Ilk gun bile beraber yattik.
Umarim cozume kavusursunuz.

Bebeğim doğunca odaları ayırmadık. Eşim yoğun çalışan biri ama yine de baştan beri geceleri kalkar bebeğimize bakar, alt değiştirme(yeni yeni öğreniyor) ve emzirme dışında her şeyi yapar. Bazen haberim bile olmaz kalktığından. Oğlumuz 1,5 yaşına geldi hala da o düzenimiz devam ediyor. Benim çocuğumsa onun da çocuğu, benim kadar olmasa da benzer özeni göstermesini isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…