Bebek olduktan sonra odasını ayıran eş

Bebeğinizin yavaştan kendi odasına geçme yaşı gelmiş aslında, daha uzun süre dizinle yattıkça daha zor olacak onun için. Bi de eşinizin annesine bu konuda söz düşmez, kimin nerde yatacağına varana kadar evliliğinize ve düzeninize müdahil olmasına izin vermeyin

Valla benimki 2 yaşına girdi eşim hala salonda koltukta uyuyor erkeklerin hepsi aynıdır genelde rahat edemiyorlar
Valla erkeklerin hepsi aynı rahat edemiyorlar diye biz kadınlar uyduruyoruz, biz her iki saatte bi uyanan bebekle çok mu rahat ediyoruz? Biz de etmiyoruz ama çocuğu bırakıp salona yatmaya gitmiyoruz.
Çocuk sahibi olacak bir insan kadın olsun erkek olsun uykusuzluğu göze almalı.
Biz Türkiye’de ataerkil zihniyetin bi parçası olarak çocuğun tüm derdi anasında olmalı, gurur duyulacak şeyleri babasında kafasındayız.
Ben yurtdışında yaşıyorum, doğumdan sonra annem kalsın diye düşündüğümde ebemiz ama hastanede sizinle ve bebekle, babasının kalmasını öneriyoruz dedi. Doğum öncesi yogaya ve doğum hazırlık kurslarına babayla katılıyorsunuz. Adamları bebek doğmadan bebekli hayata dahil ediyorlar ve her an bebek annenin değil, anneyle babanındır mesajını veriyorlar. Öyle yok paşam gitsin başka odada bi tarafından pireler uçuşarak uyusun

Biz hiç ayırmadık yatakları. Yeri geldi o kalktı ilgilendi çocuklar yeri geldi ben. Bu yatak ayırma işine gıcık oluyorum. Sen çalışıyorsun da ben gün boyu evde yatıyor muyum acaba?

Çok saçma
Ben çalışan bir anneyim ilk 4 ay çalışmadım o süre de eşim tabiki işe gittiği için ben bazen çocuğu alıp başka odaya geçiyordum eşim gece farkettiğinde kalkıp yanımıza gelip kıvrılıyordu
Benim kızım da 16 aylık oldu suan bizimle beraber park beşiğinde yatıyor.. Odasını yaptık, önümüzdeki hafta ayırma seansları baslayacak..

Ne kadar geç kalırsanız yanınızdan koparmak o kadar zor olur. Ben suan geç kaldığımı düşünüyorum şahsen.. 2 yaşına kadar beraber yatmak da özgüven artmasına sebep olmaz bence ..

Eşinizi bir an önce yatak odasına, çocuğunuzu da bir an önce kendi odasına alıştırmanız şart.

İki bebeğimiz de 2 yaşına kadar yanımızda yattı. Eşim oda değişmedi, aksine o da uyanır bebeği bana getirirdi bazen, yardımcı olurdu vs. Bana doğru gelmiyor erkeğin başka odada uyuması.

İki bebeğimiz de 2 yaşına kadar yanımızda yattı. Eşim oda değişmedi, aksine o da uyanır bebeği bana getirirdi bazen, yardımcı olurdu vs. Bana doğru gelmiyor erkeğin başka odada uyuması.
Hayır yardımcı oluyor tabiki hatta bazen çocuk onun yanında da uyuduğu oluyor yani bu baba salonda yatıyor hep analar ilgileniyor olayı değil biz her ne kadar çocuk bakıyor olsak bile onlarin da erkenden kalkip işe gitmek gibi bir mecburiyetleri var ne yazıkki görmezden gelemeyiz bunu ama babalar ilgilenmiyor nasilsa gidip yatiyor anlamı çıkartılmamalı bence?

Biz hiç ayırmadık yatakları. Yeri geldi o kalktı ilgilendi çocuklar yeri geldi ben. Bu yatak ayırma işine gıcık oluyorum. Sen çalışıyorsun da ben gün boyu evde yatıyor muyum acaba?
Evet ama sabah kalkıp işe gitmek gibi bir mecburiyetleri var bunu görmezden gelemeyiz

Ben de çalışan anneyim ben de gece 10 kere uyanıp sabah kalkıp işime gittim zamanında Bunlar yalnızca bahane. Çocuk yapınca anne de baba da en az 2 yıl uykusuz kalacağını bilerek yapmalı.

Evet ama sabah kalkıp işe gitmek gibi bir mecburiyetleri var bunu görmezden gelemeyiz

Olabilir sanki anneler sabahları geç saatlere kadar uyuyor zaten. Evde diye kadına her türlü şey yüklenmemeli. Çalışıyor diye her şeyden muaf olacak diye bir şey yok. Bu çocuğun annesi varsa babası da var ve bu dünyaya gelmesine iki kişi karar verdi. Herkes elini taşın altına koyacak. Yok öyle işe gidiyorum ayrı yatalım

Nickname bence zaten olayı anlatıyor. Hayatı biz kadınlar kendimize zorlaştırıyoruz bacım. Boşuna anlatmaya çalışıp yorulma. O düzeni kabul etmiş insanlar var.

Nickname bence zaten olayı anlatıyor. Hayatı biz kadınlar kendimize zorlaştırıyoruz bacım. Boşuna anlatmaya çalışıp yorulma. O düzeni kabul etmiş insanlar var.

Çok haklısın. Bu düşüncede kadınlar oldukça kocalar daha çok bahane eder çalışmayı.

Calisma hayati gecmisim var, su an bebekte bakiyorum. Bana sorarsaniz bebek bakmak daha zor ve yorucu. Mesai saati yok, surekli tetiktesin. Ise gidince kafani dinleyecek zamani mutlaka kendine yaratiyorsun. Sabah erken kalkmak zor olabilir ama bir anne gece boyunca sayısız defa bebegi icin uyaniyor, gunduz ise uyuyup dinlenme firsati yok ustelik camasir, yemek, ev isleriyle de ugrasiyor. Erkeklere bu kadar hassas davranmayin.

Bizim de tam tersi oğlumu memeden kesmeye çalışıyoruz.Gece benim kokumu alıp uyanıyor meme istiyordu.Bir aydır babasıyla yatıyor gece emmesini bıraktık darısı gündüze bu arada aynı sizin gibi bebek doğunca salonda yatmaya başlamıştı memeden kesme mevzusu çıkınca kendi yatmak istedi oğlumuzla.İyi ki öyle olmuş iki senedir uyumadığım uykuları uyuyorum bir aydır gece de ağlarsa o pışpışlayıp yatırıyor ohhh

Reactions: The
Esim bizden ayri uyumadi. Oda kalkip yardimci oldu hep..bence anne baba bu süreclerden beraber gecmeli. Ha baktiniz bebek gece cok agladi adam uykusuz ise gitmek zorunda kaliyor o zaman bir süre ayri da yatilabilir, ama bu aylarca olmamali. Sizin esinizde ne tür saglik sorunlari mevcut bilmiyorum, ama cocugunuzun uyku düzeni az cok oturduysa tekrar ayni odaya gelmesi gerek.

Onlar evde oturup çocuk baksalar keske biz çalışsak. Komşumun ikiz çocuğu vardı kadın ise başladigi gün resmen genclesti. İşi fiziki güç gerektirmiyorsa bence aynı ölçüde yoruluyorlar. Sonuç olarak çocuk uyuduğunda biz de oturmuyoruz ki yada uyumuyoruz ki yemek yapıyoruz çamaşırlari hallediyoruz. Benim eşim gibi olanlar çok yok gibi buradan bunu anladım. Yada benim gibi salak olan yok heralde.

Ay bir kadının bunu dediğine inanamıyorum ya. Eşiniz taş taşımıyorsa bir kadın minicik bebekle daha çok yoruluyordur, nokta. Bebek,yemek, çamaşır, ütü, bulaşık.......
Evet zordur tabiki herşeyi kadın çekiyor o yardim eder bu yardim eder olaylarini bir tarafa birakmak lazim kimseden bir hayır gelmiyor maalesef ki ben mesela cocugumu kendi basima buyuttum kolay olmadi çok zor zamanlardan geçtim çok yorucu oldu şu an 2 yaşında ve hala daha dinlenmek nedir bilmiyorum kendime ayiracak hic vaktim yok bi kere insan istiyorki şöyle bir duşumu alayim rahat rahat sacimi tarayayim ona bile firsat yok zaten burada en cok zorlugu yasayan tek basina bebek buyuten anneler diyebilirim onun disindakiler biraz daha rahattir en azindan yakin cevrelerinde cocugu 1 saat bile olsa birakacak adamlari vardir ama bu tek basina bebek bakan anneler icin soylenemez ne yazikki çunku daha fazla sorumluluk tasiyorsunuz eee tabiki bir çocuk buyutmek kolay degil ama kocalarimiza da söyle hak vermek lazim hakli onlarda uykusuz perişan halde sabah kalkipta birde işe gidiyorlar onlarada o yönden hak vermek lazım çünkü bu bir mecburiyet keyfi bir durum değil çalışmak eve ekmek getirmek zorundalar. Bu bakış açısıyla bakmak lazım birde .

Ben de çalışan anneyim ben de gece 10 kere uyanıp sabah kalkıp işime gittim zamanında Bunlar yalnızca bahane. Çocuk yapınca anne de baba da en az 2 yıl uykusuz kalacağını bilerek yapmalı.
Tabiki ama şunu demek istiyorum anne de babada gereken sorumluluğu almalilar ki alıyordur da zaten ama şu da bir gerçek ki babalar her ne kadar yardimci olsa da olmasada annenin yeri daha farklıdır her zaman.

Eşin çalışmıyor mu dedi? Tek başına çocuk bakarken evi çekip çevirmek ne kadar zor haberi var mı acaba hadsizin?

Ana da sabaha kadar uykusuz kalıyor. Gündüz de uykusuz uykusuz ev işi çocuk bakımı yapmaya devam ediyor.. anaların uykusuzluğuna çözüm öneriniz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…