- 29 Mayıs 2021
- 3.024
- 5.932
- 108
- 40
- Konu Sahibi senaaa250634
-
Bebeğinizin yavaştan kendi odasına geçme yaşı gelmiş aslında, daha uzun süre dizinle yattıkça daha zor olacak onun için. Bi de eşinizin annesine bu konuda söz düşmez, kimin nerde yatacağına varana kadar evliliğinize ve düzeninize müdahil olmasına izin vermeyinKendimi değersiz hissediyorum. Cumartesi bebek uyuyunca öğlen bizde odada beraber uyuyalım dedik o kadar tuhaf geldi ki eski düzene alisamayacagiz sanırım. Annesi duyduğunda hala ayrı uyudugumuzu sen uykunu al eşin calismiyor nede olsa dedi. Bakıcı bulup ise donesim var oğluma kiyamiyorum hergun zayifliyorum ev üstüme üstüme geliyor.
Valla erkeklerin hepsi aynı rahat edemiyorlar diye biz kadınlar uyduruyoruz, biz her iki saatte bi uyanan bebekle çok mu rahat ediyoruz? Biz de etmiyoruz ama çocuğu bırakıp salona yatmaya gitmiyoruz.Valla benimki 2 yaşına girdi eşim hala salonda koltukta uyuyor erkeklerin hepsi aynıdır genelde rahat edemiyorlar
Kızlar merhaba sizden yaşadığınız süreci yazmanızı rica ediyorum. Eşim bebek dogduktan sonra odasını ayırdı ve bu şekilde alıştığı için 15 ay olduğu halde bebek hala aynı odada uyumak istemiyor sizler nasıl yapiyorsunuz. İki yıl ücretsiz izindeyim ben o ise gidiyor diye böyle olduğunu söylese de ben diğer eşlerin naptigini merak ediyorum.
Hayır yardımcı oluyor tabiki hatta bazen çocuk onun yanında da uyuduğu oluyor yani bu baba salonda yatıyor hep analar ilgileniyor olayı değil biz her ne kadar çocuk bakıyor olsak bile onlarin da erkenden kalkip işe gitmek gibi bir mecburiyetleri var ne yazıkki görmezden gelemeyiz bunu ama babalar ilgilenmiyor nasilsa gidip yatiyor anlamı çıkartılmamalı bence?İki bebeğimiz de 2 yaşına kadar yanımızda yattı. Eşim oda değişmedi, aksine o da uyanır bebeği bana getirirdi bazen, yardımcı olurdu vs. Bana doğru gelmiyor erkeğin başka odada uyuması.
Evet ama sabah kalkıp işe gitmek gibi bir mecburiyetleri var bunu görmezden gelemeyizBiz hiç ayırmadık yatakları. Yeri geldi o kalktı ilgilendi çocuklar yeri geldi ben. Bu yatak ayırma işine gıcık oluyorum. Sen çalışıyorsun da ben gün boyu evde yatıyor muyum acaba?
Ben de çalışan anneyim ben de gece 10 kere uyanıp sabah kalkıp işime gittim zamanındaHayır yardımcı oluyor tabiki hatta bazen çocuk onun yanında da uyuduğu oluyor yani bu baba salonda yatıyor hep analar ilgileniyor olayı değil biz her ne kadar çocuk bakıyor olsak bile onlarin da erkenden kalkip işe gitmek gibi bir mecburiyetleri var ne yazıkki görmezden gelemeyiz bunu ama babalar ilgilenmiyor nasilsa gidip yatiyor anlamı çıkartılmamalı bence?
Evet ama sabah kalkıp işe gitmek gibi bir mecburiyetleri var bunu görmezden gelemeyiz
Nickname bence zaten olayı anlatıyor. Hayatı biz kadınlar kendimize zorlaştırıyoruz bacım. Boşuna anlatmaya çalışıp yorulma. O düzeni kabul etmiş insanlar var.
Olabilir sanki anneler sabahları geç saatlere kadar uyuyor zaten. Evde diye kadına her türlü şey yüklenmemeli. Çalışıyor diye her şeyden muaf olacak diye bir şey yok. Bu çocuğun annesi varsa babası da var ve bu dünyaya gelmesine iki kişi karar verdi. Herkes elini taşın altına koyacak. Yok öyle işe gidiyorum ayrı yatalım
Nickname bence zaten olayı anlatıyor. Hayatı biz kadınlar kendimize zorlaştırıyoruz bacım. Boşuna anlatmaya çalışıp yorulma. O düzeni kabul etmiş insanlar var.
Calisma hayati gecmisim var, su an bebekte bakiyorum. Bana sorarsaniz bebek bakmak daha zor ve yorucu. Mesai saati yok, surekli tetiktesin. Ise gidince kafani dinleyecek zamani mutlaka kendine yaratiyorsun. Sabah erken kalkmak zor olabilir ama bir anne gece boyunca sayısız defa bebegi icin uyaniyor, gunduz ise uyuyup dinlenme firsati yok ustelik camasir, yemek, ev isleriyle de ugrasiyor. Erkeklere bu kadar hassas davranmayin.Evet ama sabah kalkıp işe gitmek gibi bir mecburiyetleri var bunu görmezden gelemeyiz
Evet zordur tabiki herşeyi kadın çekiyor o yardim eder bu yardim eder olaylarini bir tarafa birakmak lazim kimseden bir hayır gelmiyor maalesef ki ben mesela cocugumu kendi basima buyuttum kolay olmadi çok zor zamanlardan geçtim çok yorucu oldu şu an 2 yaşında ve hala daha dinlenmek nedir bilmiyorum kendime ayiracak hic vaktim yok bi kere insan istiyorki şöyle bir duşumu alayim rahat rahat sacimi tarayayim ona bile firsat yok zaten burada en cok zorlugu yasayan tek basina bebek buyuten anneler diyebilirim onun disindakiler biraz daha rahattir en azindan yakin cevrelerinde cocugu 1 saat bile olsa birakacak adamlari vardir ama bu tek basina bebek bakan anneler icin soylenemez ne yazikki çunku daha fazla sorumluluk tasiyorsunuz eee tabiki bir çocuk buyutmek kolay degil ama kocalarimiza da söyle hak vermek lazim hakli onlarda uykusuz perişan halde sabah kalkipta birde işe gidiyorlar onlarada o yönden hak vermek lazım çünkü bu bir mecburiyet keyfi bir durum değil çalışmak eve ekmek getirmek zorundalar. Bu bakış açısıyla bakmak lazım birde .Ay bir kadının bunu dediğine inanamıyorum ya. Eşiniz taş taşımıyorsa bir kadın minicik bebekle daha çok yoruluyordur, nokta. Bebek,yemek, çamaşır, ütü, bulaşık.......
Tabiki ama şunu demek istiyorum anne de babada gereken sorumluluğu almalilar ki alıyordur da zaten ama şu da bir gerçek ki babalar her ne kadar yardimci olsa da olmasada annenin yeri daha farklıdır her zaman.Ben de çalışan anneyim ben de gece 10 kere uyanıp sabah kalkıp işime gittim zamanındaBunlar yalnızca bahane. Çocuk yapınca anne de baba da en az 2 yıl uykusuz kalacağını bilerek yapmalı.
Eşin çalışmıyor mu dedi? Tek başına çocuk bakarken evi çekip çevirmek ne kadar zor haberi var mı acaba hadsizin?Kendimi değersiz hissediyorum. Cumartesi bebek uyuyunca öğlen bizde odada beraber uyuyalım dedik o kadar tuhaf geldi ki eski düzene alisamayacagiz sanırım. Annesi duyduğunda hala ayrı uyudugumuzu sen uykunu al eşin calismiyor nede olsa dedi. Bakıcı bulup ise donesim var oğluma kiyamiyorum hergun zayifliyorum ev üstüme üstüme geliyor.
Arkadaşım, biz de erken uyanmıyor muyuz?Evet ama sabah kalkıp işe gitmek gibi bir mecburiyetleri var bunu görmezden gelemeyiz
Ana da sabaha kadar uykusuz kalıyor. Gündüz de uykusuz uykusuz ev işi çocuk bakımı yapmaya devam ediyor.. anaların uykusuzluğuna çözüm öneriniz var mı?Evet ama sabah kalkıp işe gitmek gibi bir mecburiyetleri var bunu görmezden gelemeyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?